BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Moderator: Benq
- pringless
#176 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
i? jel ovaj blic presto sa radom ili je samo zamrla tema. Imal kakvih noviteta? Novih korisnika?
-
manki
#177 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
I mene to zanima...
-
elcho71
#178 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Radi, radi. Sto bi prestajao sa radom? A sto je tema zamrla ne znam, vjerovatno sto je trenutno sve ok i niko se ninasta ne zali.
- alibaba_i_30_godina
#179 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Prije ce biti da jos uvijek nemaju dovoljno klijenata.elcho71 wrote:Radi, radi. Sto bi prestajao sa radom? A sto je tema zamrla ne znam, vjerovatno sto je trenutno sve ok i niko se ninasta ne zali.
-
elcho71
#180 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Pa i bolje je da nema (ako nema) jer ako ih se natrpa pocinju problemi.NeyDan wrote:Prije ce biti da jos uvijek nemaju dovoljno klijenata.
- alibaba_i_30_godina
#181 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Naravno da nije bolje. Bez klijenata/korisnika nece moci brzo da se sire a ako zele biti ozbiljni onda moraju biti u mogucnosti ponuditi svim ili vecini gradjana Sarajeva istu uslugu, sto se tice kvaliteta i dostupnosti. Ekonomija obima se uvijek isplati.elcho71 wrote:Pa i bolje je da nema (ako nema) jer ako ih se natrpa pocinju problemi.NeyDan wrote:Prije ce biti da jos uvijek nemaju dovoljno klijenata.
- Savez napolje
#182 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Ima li kakvih novosti jesu li uveli neki novi aces point.Ako se budu sporo sirili nece daleko dogurati.Ja bih rado prikljucio ali nevidim toranj od komsijne kuce jedino da srusim komsiji kucu
Na Bosmal da stave aces point mnogo bi pokrili 
- kvazihepek
#183 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Sa 1 Mbit brzinom si skinuo 12 Gb u jednom danu ako sam dobro skontao? To je teoretski nemoguce meni se cini... pogotovo ako komp radi 10 -12 sati. Al kakogod... mene interesuje kako radi ovo sa ugovorom na 12 mjeseci, jel se moze taj ugovor prekinuti zbog recimo nezadovljstva uslugom ili bilo cega drugog?Rijad Jamakovic wrote:Datum Download (MB)
16.04.2010. 1,993.18
17.04.2010. 6,266.80
18.04.2010. 5,739.36
19.04.2010. 4,683.73
20.04.2010. 7,264.55
21.04.2010. 5,419.25
22.04.2010. 4,163.24
23.04.2010. 5,706.89
24.04.2010. 5,257.81
26.04.2010. 4,593.62
27.04.2010. 12,681.01
28.04.2010. 53.07
29.04.2010. 12,377.44
UKUPNO: 76199.95
Ovo je od dana kad mi je uveden internet pa do juce stanje downloada, kompjuter mi radi u prosjeku 10-12 sati.
Upload je oko 5 GB.
Ako mislite da sam nesto izmislio nisam vjerujte mi..Sve pohvale za Aneks d.o.o. Blic Net.
-
nomVe
#184 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Moram reci da sam veoma razocaran BLIC-om. Osim sto su po svemu sudeci postavili samo jedan AP u gradu, ne zele se siriti dok ne privuku veci broj korisnika nekog podrucja??? Potpises ugovor unaprijed i ako bude jos zainteresiranih postave AP. Van svake pameti.
-
samo malo
#185 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Kod nas na Kosevskom pukli reklamu, dva mjeseca besplatno koristenje interneta, agilni su valjda jer nam je Avazov neboder na jedan pljuv
Ne vjerujem da ce privuci puno raje, Elob ipak ima bolju ponudu i koliko toliko stabilnu vezu.
Ne vjerujem da ce privuci puno raje, Elob ipak ima bolju ponudu i koliko toliko stabilnu vezu.
- maslina
#186 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Šta ti ih ima biti žao? 7 dana pokušavam stupiti u vezu sa famoznim Adisom koji jedini može reći da li je moja ulica pokrivena. Čovjek nema službeni mobitel, a na terenu je cijeli dan. Na kraju odustanem i prijavim se za plus.ba. Kakvi će se pokazati, ne znam, ali su bar došli pola sata nakon poziva.addem wrote:Zao mi logosofta i njihovog bezicnog neta.StupskaBitanga wrote:što svi lete kod slovencaLud i ponosan wrote:Upravo sam zvao, pokrivena je Dolac Malta, tako da od ponedjeljka postajem njihov korisnik![]()
![]()
![]()
![]()
Ura, ura!!![]()
Trenutno je dostupan samo prvi paket, 1024/192 FLAT za 25km + pdv, u pitanju je wireless internet, ugovor se potpisuje na 12 mjeseci i prikljucak je 0 km! Oprema je njihova i ne placa se nikakvo iznajmljivanje!
Jao, jao, konacno jedna dobra vijest. Kad mi prikopcaju javljam vam utiske!
sumljivo je ovo meni
- smoki_choko
#187 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
i ja bih zelio da podjelim iskustvo na ovu temu. naime koristio sam internet od bhtelecoma 2 godine sa mnogim problemima, krali su me kako su stigli i mogli. te mi je zadnjih dana mjeseca aprila pukao film kad mi je konecija masovno se prekidala. nisam imao interneta 7 dana i ja fino odem i odjavim njihov bezobrazni internet. sto su me gulili, gulili su me. i isti dan odem do avazovog tornja da vidim moze li se prikljuciti blicnetov wireless internet. zivim u velesicima i s prozora gledam u avaz pa sam predpostavio da ce moci, sto mi je potvrdio i uposlenik u twist toweru. i nakon 15-20 dana, malo sam duze cekao, dosli su mi momci iz bl i prkljucili net. konacno sam i prvi put u zivotu osjetio sta znaci kad mozes da se konektujes na internet a da ne brines hoces li potrositi previse MB ili preci limit. za evo dva mjeseca koja koristim njihov net nisam imao vecih problema. par puta (ne vise od 5) se desilo da se nisam mogao konetovati na internet i jednom se desilo da je u hrvatskoj (jer od susjeda dolazi internet) prekinut opticki kabal pa nije bilo neta jedan sat. sve ostalo je bilo bez ikakvih problema. nikakvi prekidi veza, konekcija nestabilnosti bilo da je dan, noc da lije kise ili da je magla ili oluja. fakat sve pohvale. zahvaljujem se Bogu sto su dosli u Sa pa da pobjegnem od grabatora telecoma. koristim ovaj PRIMO paket i ne treba mi vise. prosli mjesec sam skino 78 giga sto bih u telecomu mogao da potrosim za 15 mjeseci. razlika je drasticna. jedino je problem oko placanja jer banke u sarajevu uzimaju proviziju na placanje racuna al sve se to moze preboliti za zadovoljstvo koje imam koristenjem FLAT interneta bez FAIR USE-a.
-
njonjica
#188 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Smoki, znaci to stvarno fercera? Preporucujes?smoki_choko wrote:i ja bih zelio da podjelim iskustvo na ovu temu. naime koristio sam internet od bhtelecoma 2 godine sa mnogim problemima, krali su me kako su stigli i mogli. te mi je zadnjih dana mjeseca aprila pukao film kad mi je konecija masovno se prekidala. nisam imao interneta 7 dana i ja fino odem i odjavim njihov bezobrazni internet. sto su me gulili, gulili su me. i isti dan odem do avazovog tornja da vidim moze li se prikljuciti blicnetov wireless internet. zivim u velesicima i s prozora gledam u avaz pa sam predpostavio da ce moci, sto mi je potvrdio i uposlenik u twist toweru. i nakon 15-20 dana, malo sam duze cekao, dosli su mi momci iz bl i prkljucili net. konacno sam i prvi put u zivotu osjetio sta znaci kad mozes da se konektujes na internet a da ne brines hoces li potrositi previse MB ili preci limit. za evo dva mjeseca koja koristim njihov net nisam imao vecih problema. par puta (ne vise od 5) se desilo da se nisam mogao konetovati na internet i jednom se desilo da je u hrvatskoj (jer od susjeda dolazi internet) prekinut opticki kabal pa nije bilo neta jedan sat. sve ostalo je bilo bez ikakvih problema. nikakvi prekidi veza, konekcija nestabilnosti bilo da je dan, noc da lije kise ili da je magla ili oluja. fakat sve pohvale. zahvaljujem se Bogu sto su dosli u Sa pa da pobjegnem od grabatora telecoma. koristim ovaj PRIMO paket i ne treba mi vise. prosli mjesec sam skino 78 giga sto bih u telecomu mogao da potrosim za 15 mjeseci. razlika je drasticna. jedino je problem oko placanja jer banke u sarajevu uzimaju proviziju na placanje racuna al sve se to moze preboliti za zadovoljstvo koje imam koristenjem FLAT interneta bez FAIR USE-a.
Meni je vise puna kapa europroneta i 20Gb limita....fuj.
- smoki_choko
#189 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
ako vidis twist tower od svoje kuce/stana idi odmah, toplo ti preporucujem. ja uzivam od kad sam presao na blic.netnjonjica wrote:Smoki, znaci to stvarno fercera? Preporucujes?smoki_choko wrote:i ja bih zelio da podjelim iskustvo na ovu temu. naime koristio sam internet od bhtelecoma 2 godine sa mnogim problemima, krali su me kako su stigli i mogli. te mi je zadnjih dana mjeseca aprila pukao film kad mi je konecija masovno se prekidala. nisam imao interneta 7 dana i ja fino odem i odjavim njihov bezobrazni internet. sto su me gulili, gulili su me. i isti dan odem do avazovog tornja da vidim moze li se prikljuciti blicnetov wireless internet. zivim u velesicima i s prozora gledam u avaz pa sam predpostavio da ce moci, sto mi je potvrdio i uposlenik u twist toweru. i nakon 15-20 dana, malo sam duze cekao, dosli su mi momci iz bl i prkljucili net. konacno sam i prvi put u zivotu osjetio sta znaci kad mozes da se konektujes na internet a da ne brines hoces li potrositi previse MB ili preci limit. za evo dva mjeseca koja koristim njihov net nisam imao vecih problema. par puta (ne vise od 5) se desilo da se nisam mogao konetovati na internet i jednom se desilo da je u hrvatskoj (jer od susjeda dolazi internet) prekinut opticki kabal pa nije bilo neta jedan sat. sve ostalo je bilo bez ikakvih problema. nikakvi prekidi veza, konekcija nestabilnosti bilo da je dan, noc da lije kise ili da je magla ili oluja. fakat sve pohvale. zahvaljujem se Bogu sto su dosli u Sa pa da pobjegnem od grabatora telecoma. koristim ovaj PRIMO paket i ne treba mi vise. prosli mjesec sam skino 78 giga sto bih u telecomu mogao da potrosim za 15 mjeseci. razlika je drasticna. jedino je problem oko placanja jer banke u sarajevu uzimaju proviziju na placanje racuna al sve se to moze preboliti za zadovoljstvo koje imam koristenjem FLAT interneta bez FAIR USE-a.
hvala im sto su dosli
-
nino90
#190 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
hoce li kad poceti nuditi ovu ip telefoniju
- smoki_choko
#191 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
nazovi ilii odi pa pitaj
-
elcho71
#192 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Koliko ja znam IP telefoniju nude od pocetka. Ja uz svaki racun dobijem neki reklamni materijal sa cjenovnikom i aparatom koji nude.
-
vryzas
#193 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
njonjica wrote:Smoki, znaci to stvarno fercera? Preporucujes?smoki_choko wrote:i ja bih zelio da podjelim iskustvo na ovu temu. naime koristio sam internet od bhtelecoma 2 godine sa mnogim problemima, krali su me kako su stigli i mogli. te mi je zadnjih dana mjeseca aprila pukao film kad mi je konecija masovno se prekidala. nisam imao interneta 7 dana i ja fino odem i odjavim njihov bezobrazni internet. sto su me gulili, gulili su me. i isti dan odem do avazovog tornja da vidim moze li se prikljuciti blicnetov wireless internet. zivim u velesicima i s prozora gledam u avaz pa sam predpostavio da ce moci, sto mi je potvrdio i uposlenik u twist toweru. i nakon 15-20 dana, malo sam duze cekao, dosli su mi momci iz bl i prkljucili net. konacno sam i prvi put u zivotu osjetio sta znaci kad mozes da se konektujes na internet a da ne brines hoces li potrositi previse MB ili preci limit. za evo dva mjeseca koja koristim njihov net nisam imao vecih problema. par puta (ne vise od 5) se desilo da se nisam mogao konetovati na internet i jednom se desilo da je u hrvatskoj (jer od susjeda dolazi internet) prekinut opticki kabal pa nije bilo neta jedan sat. sve ostalo je bilo bez ikakvih problema. nikakvi prekidi veza, konekcija nestabilnosti bilo da je dan, noc da lije kise ili da je magla ili oluja. fakat sve pohvale. zahvaljujem se Bogu sto su dosli u Sa pa da pobjegnem od grabatora telecoma. koristim ovaj PRIMO paket i ne treba mi vise. prosli mjesec sam skino 78 giga sto bih u telecomu mogao da potrosim za 15 mjeseci. razlika je drasticna. jedino je problem oko placanja jer banke u sarajevu uzimaju proviziju na placanje racuna al sve se to moze preboliti za zadovoljstvo koje imam koristenjem FLAT interneta bez FAIR USE-a.
Pa imas flat i na europronetu
-
elcho71
#194 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Copy/Paste sa jednog drugog foruma,
Obavještavamo korisnike sa područja Sarajeva da smo postavili novu pristupnu tačku za Internet i servise telefonije. Pristupna tačka se nalazi na adresi Džemala Bijedića 185, zgrada "Radon Plaza" hotela.
Obavještavamo korisnike sa područja Sarajeva da smo postavili novu pristupnu tačku za Internet i servise telefonije. Pristupna tačka se nalazi na adresi Džemala Bijedića 185, zgrada "Radon Plaza" hotela.
-
halloweenedo
#195 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
jupii.odlicno.sa prozora vidim Radon Plazu..nadam se da ce ovo bit ok..
- smoki_choko
#196 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
to je sa njihove sluzbene straniceelcho71 wrote:Copy/Paste sa jednog drugog foruma,
http://blic.net/index.php?id=64&vijest=561
- smoki_choko
#197 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
[20.09.10.] Nove pristupne tačke u Sarajevu
Obavještavamo korisnike sa područja Sarajeva da smo postavili novu pristupnu tačku za Internet i servise telefonije. Pristupna tačka se nalazi na Gavrića brdu (Ilinjača).
Na području Sarajeva se trenutno nalaze 3 pristupne tačke:
1. Zgrada Avaz-a (Twist tower)
2. Zgrada hotela Radon Plaza
3. Gavrića brdo (Ilinjača)
Obavještavamo korisnike sa područja Sarajeva da smo postavili novu pristupnu tačku za Internet i servise telefonije. Pristupna tačka se nalazi na Gavrića brdu (Ilinjača).
Na području Sarajeva se trenutno nalaze 3 pristupne tačke:
1. Zgrada Avaz-a (Twist tower)
2. Zgrada hotela Radon Plaza
3. Gavrića brdo (Ilinjača)
- Baja_Zvjerka
#198 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Ne znam vala kakav je taj, ali i ovaj HS internet kida koliko je dobar.. 
- smoki_choko
#199 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
jel FLAT?Baja_Zvjerka wrote:Ne znam vala kakav je taj, ali i ovaj HS internet kida koliko je dobar..
- terra_incognita
#200 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Je li neko uveo ovu njihovui telefoniju, nikako ne mogu telefon da naštimam ?!?!?!
EDIT: naštimano, radi! Net je flat i u 30 KM mjesečno još i pretplata za telefon i besplatan telefonski aparat. Preporučam! Zbogom Telecome, na kojem sam kad sam imala 3G trošila 6, kad sam imala 5 - trošila 10 a kad su dali za iste pare 8 giga i ja sam nekim čudom trošila 16G. Neki egzaktan multiplikator.
EDIT: naštimano, radi! Net je flat i u 30 KM mjesečno još i pretplata za telefon i besplatan telefonski aparat. Preporučam! Zbogom Telecome, na kojem sam kad sam imala 3G trošila 6, kad sam imala 5 - trošila 10 a kad su dali za iste pare 8 giga i ja sam nekim čudom trošila 16G. Neki egzaktan multiplikator.