Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
-
dast.stanislav
#1 Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
U INTVERVJUU mostarskom radiju Studio 88, bivši izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine, Blaž Slišković, iznio je teške optužbe na račun sadašnjeg izbornika Miroslava Ćire Blaževića, ali i cijelog vodstva N/FSBiH. Također, optužio je i neke neimenovane igrače da su se prodali i da je BiH zbog toga izgubila od Mađarske i Grčke u kvalifikacijama za Euro 2008.
Ovaj njegov intervjuu, sa svime izrečenim, sigurno će teško potresiti BiH reprezentaciju i idilu koja je nastala otkako ova reprezentacija sigurno plovi prema dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi.
"Topić je ušao protiv Belgije jer je Ćiro za to dobio novac!"
Optužio je Slišković Ćiru da prima novac kako bi određeni igrači igrali u reprezentaciji te dodao da svi u BiH savezu kao i neki novinari imaju saznanja o mutnim radnjama, ali da isto tako ne žele u javnosti o tome govoriti.
"Meni su znali nabijati na nos, Baka uzimao lovu od igrača, a sada kad se zovu, ne znam kakvi sve igrači nitko ne kaže, Ćiro uzeo novac. Evo sad primjera, Marko Topić je ušao minutu protiv Belgije, zato što je određeni novinar zajedno sa igračem platio Ćiri Blaževiću. Svi to znaju ali šute, ali ja sam rekao i novinarima i ljudima u savezu šta sve znam, ako počnem pričati svi će te se dobro zamisliti.
"Baka će o svemu progovoriti"
Slišković ističe kako čeka pravo vrijeme za to da u javnost iznese sve što zna o mutnim radnjama u BiH nogometu.
"Baka će progovoriti onog trenutka kada ne budem financijski ovisan o bilo kome jer nažalost nikad ne znaš gdje će se ukazati prilika za posao, ja cu sve ispričati pa neka se ljudi crvene".
"Idila traje do prvog kiksa"
Govorio je i Baka Slišković o Ćirinim pokušajima da ujedini Bosnu i Hercegovinu preko reprezentacije.
"Od prve utakmice su novinari, pogotovo oni iz Sarajeva pokušali podvaliti, tek kada smo zaredali sa pobjedama su se pokušali prikloniti. Danas ti isti novinari pričaju o Ćiri bajke, pišu o nekom jedinstvu, a ljudi zaboravljaju da sam ja prvi išao po Hercegovini, Hrvatskoj, po Banja Luci, ja sam nagovarao igrače hrvatske nacionalnosti iz BiH i Hrvatske da igraju za reprezentaciju, igrače srpske nacionalnosti da igraju za BiH i u tome smo uspjeli. Sada traje idila do prvog poraza odnosno kiksa, ali tako je to kod nas".
"Neki igrači su pustili Mađarima i Grcima!"
"Danas odgovorno tvrdim da reprezentacija nikada ne bi izgubila na svom terenu od Mađarske i Grčke da način na koji je izgubila da nije utakmica bila od pojedinih igrača prodana. To odgovorno tvrdim bez obzira kako će sada neko reagirati. Ni u snu nisam mogao sanjati da će se to dogoditi u srcu BiH, u Zenici. OK, moralno je bilo da ja i stručni štab odstupimo nakon svega, jer smo bili najodgovorniji, platili smo za neuspjehe, ali me boli zašto javnost nije prepoznala ili nije željela prepoznati što se događalo u reprezentaciji", zaključuje Blaž Slišković.
Ne treba niti sumnjati da će Bakine izjave podići pravu buru u susjednoj BiH. Pitanje je kako će na sve ovo odgovoriti sam Ćiro Blažević, ali i vodstvoN/FSBiH. Čini se kako je nogometna idila u susjednoj BiH završena...
Ovaj njegov intervjuu, sa svime izrečenim, sigurno će teško potresiti BiH reprezentaciju i idilu koja je nastala otkako ova reprezentacija sigurno plovi prema dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2010. u Južnoj Africi.
"Topić je ušao protiv Belgije jer je Ćiro za to dobio novac!"
Optužio je Slišković Ćiru da prima novac kako bi određeni igrači igrali u reprezentaciji te dodao da svi u BiH savezu kao i neki novinari imaju saznanja o mutnim radnjama, ali da isto tako ne žele u javnosti o tome govoriti.
"Meni su znali nabijati na nos, Baka uzimao lovu od igrača, a sada kad se zovu, ne znam kakvi sve igrači nitko ne kaže, Ćiro uzeo novac. Evo sad primjera, Marko Topić je ušao minutu protiv Belgije, zato što je određeni novinar zajedno sa igračem platio Ćiri Blaževiću. Svi to znaju ali šute, ali ja sam rekao i novinarima i ljudima u savezu šta sve znam, ako počnem pričati svi će te se dobro zamisliti.
"Baka će o svemu progovoriti"
Slišković ističe kako čeka pravo vrijeme za to da u javnost iznese sve što zna o mutnim radnjama u BiH nogometu.
"Baka će progovoriti onog trenutka kada ne budem financijski ovisan o bilo kome jer nažalost nikad ne znaš gdje će se ukazati prilika za posao, ja cu sve ispričati pa neka se ljudi crvene".
"Idila traje do prvog kiksa"
Govorio je i Baka Slišković o Ćirinim pokušajima da ujedini Bosnu i Hercegovinu preko reprezentacije.
"Od prve utakmice su novinari, pogotovo oni iz Sarajeva pokušali podvaliti, tek kada smo zaredali sa pobjedama su se pokušali prikloniti. Danas ti isti novinari pričaju o Ćiri bajke, pišu o nekom jedinstvu, a ljudi zaboravljaju da sam ja prvi išao po Hercegovini, Hrvatskoj, po Banja Luci, ja sam nagovarao igrače hrvatske nacionalnosti iz BiH i Hrvatske da igraju za reprezentaciju, igrače srpske nacionalnosti da igraju za BiH i u tome smo uspjeli. Sada traje idila do prvog poraza odnosno kiksa, ali tako je to kod nas".
"Neki igrači su pustili Mađarima i Grcima!"
"Danas odgovorno tvrdim da reprezentacija nikada ne bi izgubila na svom terenu od Mađarske i Grčke da način na koji je izgubila da nije utakmica bila od pojedinih igrača prodana. To odgovorno tvrdim bez obzira kako će sada neko reagirati. Ni u snu nisam mogao sanjati da će se to dogoditi u srcu BiH, u Zenici. OK, moralno je bilo da ja i stručni štab odstupimo nakon svega, jer smo bili najodgovorniji, platili smo za neuspjehe, ali me boli zašto javnost nije prepoznala ili nije željela prepoznati što se događalo u reprezentaciji", zaključuje Blaž Slišković.
Ne treba niti sumnjati da će Bakine izjave podići pravu buru u susjednoj BiH. Pitanje je kako će na sve ovo odgovoriti sam Ćiro Blažević, ali i vodstvoN/FSBiH. Čini se kako je nogometna idila u susjednoj BiH završena...
- straggler
#2 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
A njemu je opet, neko platio da naruši odličnu atmosferu na liniji Ćiro - igrači - navijači i samim tim destabilizira reprezentaciju. Šta ćeš, što bi rekao Balašević, 'svi što gube se ljute to je poznata stvar', a poznato je i da je Blaž vječiti kockarski gubitaš, pa valjda zafalilo para...
Ko li mu je Bože platio?
Ne bih rekao da su se komšije prepale baraža s nama... A možda i jesu, haj' ga znaj...

- bijelo_dugme
#3 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
Nista novo, samo se pitam sto ovo nije izjavio kad su svi bojkotovali repku ili kad je Kodro dobio nogu...
-
mostarac
#4 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
Ciru ne volim, ali Baka je najveci grobar BH reprezentacije koji je to bio po zadatku. Kome suplja Baka? Ekipa koju je vodio Baka je bila bolja od ove danas pa je od svega uspio da napravi samo gubitnicki mentalitet. Ciro je napravio jednu stvar i to mu se zamjera, a to je da je talentovanoj bosanskohercegovackoj ekipi, koja je uz to jos i jako mlada, donio pobjednicki mentalitet i u psiholoskom smislu je podigao na visoku razinu i kao takvu reprezentaciju BiH ucinio opasnom, ali i one koji su se prije bez razmisljanja odlucivali za selekcije drugih drzava natjerao da se makar malo zamisle da li da igraju za svoju ili selekcije drugih drzava.
To je ono sa cim se Baka ne moze pomiriti. Jeftini kockar, bio je tu po zadatku da razvali i to dobro odradio, savrseno. Ne mislim ni da su sa Cirom bile bolje namjere, al se Ciro oteo kontroli jer je prevelik egoista.
To je ono sa cim se Baka ne moze pomiriti. Jeftini kockar, bio je tu po zadatku da razvali i to dobro odradio, savrseno. Ne mislim ni da su sa Cirom bile bolje namjere, al se Ciro oteo kontroli jer je prevelik egoista.
- jeza u ledja
#5 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
Posto je Sliskovic moralna gromada, ja mu u sve vjerujem.
Zasto bi Topic davao pare da bi zaigrao za repku na zalasku karijere? Sta, kupice ga Arsenal ako pokaze da je igrao 1 minutu za BejHa?
Zasto bi Topic davao pare da bi zaigrao za repku na zalasku karijere? Sta, kupice ga Arsenal ako pokaze da je igrao 1 minutu za BejHa?
-
mostarac
#6 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
ni meni to nije jasno. Ja sam cak mislio da Topic vise i ne igra. E sad je njemu bas stalo da na kraju karijere odigra minut za reprezentaciju. Povecat ce mu platu ili sta 
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#7 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
Ja sam posle duuuuuuugooo vremena odlucio da pogledam neku domacu repku i za to zahvaljujem ćiri i ovim talentovanim i srcanim momcima....ostalo me neiteresira....pratim engleski fudbal jer je totalni nogomet .Baka jadan li si kad si spao na kafansko pljuvanje ljudi koji su pruzili malo carolije u ovom tamnom vilajetu.
-
drama
#8 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
ono sto je sigurno- ima tu nesto
o ciri k'o treneru najbolje govore njegovi rezultati... ciro k'o covjek- .urcina, licemjer obicni
koji bi mamu prod'o za pare...
al' sve dok ima dobre rezultate, moze radit' sta hoce, krast' koliko hoce i moze- halalit' ce mu narod...
al' ono sto meni smeta ovdje je baka...
ciru ne gotivim sekunde al' sta hoce koji ..rac baka ... vodio je reprezentaciju, mjesecno 5k + tel, sluzbeno auto,
putovanja i ostale priviligije + sa strane, od menadzera i igraca... x mjeseci pomnozi sa 10k...
sjasi murta da uzjase kurta-il' kako vec ide...
uzjaho ciro bosanski narod pa krivo ovom prvom jer zna kako je dobro... jahati...
pazi ovaj dio...
podsjeca me na ono kad uciteljica sere nekom malom sto prica na casu a ovaj, svjestan da to sto je radio je lose
i svjestan da je uciteljica u pravu, ne zali se nego kaze ' a sto meni samo serete, prico je i ciro '...
baka priznaje da je uzim'o pare al' to naravno nije problem, nego sto novinari ne pisu o tome,
kako su mogli kad je on bio selektor?!
ucitelice, uciteljice i ciro uzima pare!
mora da je kod bake proradila savjest pa nocima ne moze spavat' zbog para koje je krao od
bosanske sirotinje pa sad hoce da se oduzi ....
u cijeloj prici ovo je najveci problem... sta hoce baka?
da sprijeci dalje lopovluke u savezu? da pomogne bh reprezentaciji?
il' se samo bori za da istina izadje na vidjelo
?
ne znam sta treba da se desi pa da se otjeraju lopovi iz saveza al' ako ce ovo pomoci- samo naprijed...
al' mislim da su njegove namjere nesto drugacije... pokusava se pokvarit' atmosferu u reprezentaciji...
ono sto mi je nejasno je- kakve on ima koristi od toga??
o ciri k'o treneru najbolje govore njegovi rezultati... ciro k'o covjek- .urcina, licemjer obicni
koji bi mamu prod'o za pare...
al' sve dok ima dobre rezultate, moze radit' sta hoce, krast' koliko hoce i moze- halalit' ce mu narod...
al' ono sto meni smeta ovdje je baka...
ciru ne gotivim sekunde al' sta hoce koji ..rac baka ... vodio je reprezentaciju, mjesecno 5k + tel, sluzbeno auto,
putovanja i ostale priviligije + sa strane, od menadzera i igraca... x mjeseci pomnozi sa 10k...
sjasi murta da uzjase kurta-il' kako vec ide...
uzjaho ciro bosanski narod pa krivo ovom prvom jer zna kako je dobro... jahati...
pazi ovaj dio...
podsjeca me na ono kad uciteljica sere nekom malom sto prica na casu a ovaj, svjestan da to sto je radio je lose
i svjestan da je uciteljica u pravu, ne zali se nego kaze ' a sto meni samo serete, prico je i ciro '...
baka priznaje da je uzim'o pare al' to naravno nije problem, nego sto novinari ne pisu o tome,
kako su mogli kad je on bio selektor?!
ucitelice, uciteljice i ciro uzima pare!
mora da je kod bake proradila savjest pa nocima ne moze spavat' zbog para koje je krao od
bosanske sirotinje pa sad hoce da se oduzi ....
u cijeloj prici ovo je najveci problem... sta hoce baka?
da sprijeci dalje lopovluke u savezu? da pomogne bh reprezentaciji?
il' se samo bori za da istina izadje na vidjelo
ne znam sta treba da se desi pa da se otjeraju lopovi iz saveza al' ako ce ovo pomoci- samo naprijed...
al' mislim da su njegove namjere nesto drugacije... pokusava se pokvarit' atmosferu u reprezentaciji...
ono sto mi je nejasno je- kakve on ima koristi od toga??
-
mostarac
#9 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
baka hoce ono sto je radio i kao selektor i sto mu je bio zadatak - razvaliti bh repku sto je moguce vise.
-
drama
#10 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
mostarac wrote:baka hoce ono sto je radio i kao selektor i sto mu je bio zadatak - razvaliti bh repku sto je moguce vise.
obicno se iza svakog poteza, profila ljudi kakav je baka i ciro, krije interes... samo pare...
prodali bi i sebe i obraz i sve sto imaju za pare. to mogu, donekle, razumit'...
dosta je danas takvih bjednika koji sve mjere u parama al' mi je tesko razumit' neke druge stvari...
ako je tacno to sto kazes, kolko moras bit' bolestan, psihicki pa da imas takav cilj...
ne znam ima l' ovo ikakve veze sa njegovim izjavama, ratnim al' eto ako bi mi odgovorio
kakve koristi ima baka ako ' razvali ' bh reprezentaciju bio bi' ti zahvalan
i kome je to u interesu?
onim u savezu, sigurno nije jer sto su bolji rezultati vise mogu krast', neometano...
- Baltazar_khan
#11 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
Baka, ne seri!
-
mostarac
#12 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
baka je po meni politicki korektan ako mislis na to, al kockar ce za lovu majku rodjenu prodat a kamoli repku, a interes hm... pa recimo da se Iljo dominkovic slika u dresu hr repke, a zamisli da jedan Zec (za kojeg kazu da je nevidjen talenat) ili Dzeko ili Vedo nisu izabrali nasu selekciju nego selekciju susjedne zemlje. Sve je jasno.drama wrote:mostarac wrote:baka hoce ono sto je radio i kao selektor i sto mu je bio zadatak - razvaliti bh repku sto je moguce vise.
obicno se iza svakog poteza, profila ljudi kakav je baka i ciro, krije interes... samo pare...
prodali bi i sebe i obraz i sve sto imaju za pare. to mogu, donekle, razumit'...
dosta je danas takvih bjednika koji sve mjere u parama al' mi je tesko razumit' neke druge stvari...
ako je tacno to sto kazes, kolko moras bit' bolestan, psihicki pa da imas takav cilj...
ne znam ima l' ovo ikakve veze sa njegovim izjavama, ratnim al' eto ako bi mi odgovorio
kakve koristi ima baka ako ' razvali ' bh reprezentaciju bio bi' ti zahvalan![]()
i kome je to u interesu?
onim u savezu, sigurno nije jer sto su bolji rezultati vise mogu krast', neometano...
- denny84
#13 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
ima li neko mozda onaj njegov ratni intervju za neke hrvatske novine?
prije par godina sam to cito i najezio sam se jer nisam mogo vjerovat da je mogo na onakav nacin iskazivat gnjev i mrznju prema muslimanima? ni sad nisam siguran jesu li to zapravo njegove rijeci ili je novinarska izmisljotina
prije par godina sam to cito i najezio sam se jer nisam mogo vjerovat da je mogo na onakav nacin iskazivat gnjev i mrznju prema muslimanima? ni sad nisam siguran jesu li to zapravo njegove rijeci ili je novinarska izmisljotina
-
drama
#14 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
ima smisla...
mada je tesko vjerovat' da iza svega stoje hrvati ne namece se niko drugi, ko bi im'o
direktne koristi od propasti reprezentacije...
mada je tesko vjerovat' da iza svega stoje hrvati ne namece se niko drugi, ko bi im'o
direktne koristi od propasti reprezentacije...
- arzuhal
#15 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
I thinks it's resultat is REAL...ehh..you know what you want...
I ja thinks da sad, nakon ove Bakine izjave, imamo kompletiranu sliku repke. Prema tome, valja razvalit Armeniju/Jermeniju/ili avazovu Ermeniju, pa da guramo dalje...Čuj ba njega, pare se nake uzimale
..a uvjeren sam bio da se radilo o isplati u naturi...Jes nas prosvjetlio, ufff...
I ja thinks da sad, nakon ove Bakine izjave, imamo kompletiranu sliku repke. Prema tome, valja razvalit Armeniju/Jermeniju/ili avazovu Ermeniju, pa da guramo dalje...Čuj ba njega, pare se nake uzimale
- Luke Perry
#16 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
Nece mu Topic ostati duzan. pricekajmo malo 
-
saim_adka
#17 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 08:57, edited 1 time in total.
-
alijadzigibau
#18 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
Dragi Baka niko ti nije kriv sto si bog zna otkad promasen slucaj.....haj se sad raznesi od alkohola 
- karanana
#19 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
to je to mostarac.mostarac wrote:Ciru ne volim, ali Baka je najveci grobar BH reprezentacije koji je to bio po zadatku. Kome suplja Baka? Ekipa koju je vodio Baka je bila bolja od ove danas pa je od svega uspio da napravi samo gubitnicki mentalitet. Ciro je napravio jednu stvar i to mu se zamjera, a to je da je talentovanoj bosanskohercegovackoj ekipi, koja je uz to jos i jako mlada, donio pobjednicki mentalitet i u psiholoskom smislu je podigao na visoku razinu i kao takvu reprezentaciju BiH ucinio opasnom, ali i one koji su se prije bez razmisljanja odlucivali za selekcije drugih drzava natjerao da se makar malo zamisle da li da igraju za svoju ili selekcije drugih drzava.
jedino dobro iz ovoga intervijua je to da je baka konacno i javno priznao da je uzimao novce za minute u igri.
sve ostalo su suplje price propalog kockara i trenera. hahaa, cuj ne smije puno reci jer se nada angazmanu pa se boji da ne stane na zulj potenijalnim poslodavcima.
- Mendoza
#20 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
i thinks da je sve to suplja prica i nemojte vjerovati svemu sto procitate na indexu...imali su oni i prije svojih bisera tako da me ovo uopste nije iznenadilo...

- Sarayman
#21 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
Sve i da je istina, od mene mu halal zbog rezultata.. A i od vecine, siguran sam.
-
doktor78
#22 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
Topic nije igrao za reprezentaciju zbog sukoba s Bakom, mozda i to ima neke veze sto ga sad ovaj proziva?
- alphonse kauders
#23 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
E, pa Baka ti najmanje imaš prava da pričaš!!
Evo istorijata Sliškovićevih "prodaja", onako iz sjećanja:
BiH - SRJ 0-2 - utakmica na Koševu. Na lijevom krilu u prvoj postavi reprezentacije se nalazi stanoviti Denijal Krivić, igrač Brotnja koje je u tom trenutku predzadnje na tabeli naše jadne lige. Na klupi sjedi Elvir Baljić i ulazi tek na poluvremenu (da ne pričamo kako je Krivić bio katastrof). Denijal Krivić u roku od 2 dana potpisuje za Dinamo Zagreb. Također na toj utakmici je igrao i Asim Škaljić koji isto tako ubrzo prelazi u neki klub u Hrvatskoj.
BiH - Rumunija 0-3 - Blažević izvodi sljedeći sastav: Piplica, Ikanović-Hibić-Hujdurović, Bešlija-Akrapović-Šabić-Bajramović-Musić, Muratović, Salihamidžić. Utakmicu gubimo glatko za pola sata, a Ikanović se ubrzo prodaje u inostranstvo. Moramo spomenuti da je kao zamjena u toj utakmici ušao i Senad Brkić. Nisu igrali: Bolić, Baljić, Barbarez.
Norveška - BiH 2-0 - u reprezentaciji se pojavljuje i Spomenko Bošnjak na desnom beku, prvi i zadnji put, naravno ni iz čega.
Francuska - BiH 1:1 - Iako godinu dana igra u Kini, u reprezentaciji od prve minute igra Nermin Šabić. Blažević njegovo pozivanje u reprezentaciju na upit novinara objašnjava riječima "rekli su mi da je smrš'o"!
Srbija - BiH 1:0 - odlučujuća utakmica za kvalifikacije na SP, Blaž stavlja Barbareza na libera, a u prvoj postavi igra Sergej Jakirević, naravno katastrofalno.
Bilo je ovoga tona, kad se sjetimo samo azijskih turneja, igrača koji su igrali pa se prodali, Baiano, Nedim Halilović, Dušan Kerkez, Blatnjak, Dodik...
Tako da Blaž Slišković stvarno najmanje može pričati o prodaji igrača, kad je on na istom poslu zgrnuo gutu para.
Evo istorijata Sliškovićevih "prodaja", onako iz sjećanja:
BiH - SRJ 0-2 - utakmica na Koševu. Na lijevom krilu u prvoj postavi reprezentacije se nalazi stanoviti Denijal Krivić, igrač Brotnja koje je u tom trenutku predzadnje na tabeli naše jadne lige. Na klupi sjedi Elvir Baljić i ulazi tek na poluvremenu (da ne pričamo kako je Krivić bio katastrof). Denijal Krivić u roku od 2 dana potpisuje za Dinamo Zagreb. Također na toj utakmici je igrao i Asim Škaljić koji isto tako ubrzo prelazi u neki klub u Hrvatskoj.
BiH - Rumunija 0-3 - Blažević izvodi sljedeći sastav: Piplica, Ikanović-Hibić-Hujdurović, Bešlija-Akrapović-Šabić-Bajramović-Musić, Muratović, Salihamidžić. Utakmicu gubimo glatko za pola sata, a Ikanović se ubrzo prodaje u inostranstvo. Moramo spomenuti da je kao zamjena u toj utakmici ušao i Senad Brkić. Nisu igrali: Bolić, Baljić, Barbarez.
Norveška - BiH 2-0 - u reprezentaciji se pojavljuje i Spomenko Bošnjak na desnom beku, prvi i zadnji put, naravno ni iz čega.
Francuska - BiH 1:1 - Iako godinu dana igra u Kini, u reprezentaciji od prve minute igra Nermin Šabić. Blažević njegovo pozivanje u reprezentaciju na upit novinara objašnjava riječima "rekli su mi da je smrš'o"!
Srbija - BiH 1:0 - odlučujuća utakmica za kvalifikacije na SP, Blaž stavlja Barbareza na libera, a u prvoj postavi igra Sergej Jakirević, naravno katastrofalno.
Bilo je ovoga tona, kad se sjetimo samo azijskih turneja, igrača koji su igrali pa se prodali, Baiano, Nedim Halilović, Dušan Kerkez, Blatnjak, Dodik...
Tako da Blaž Slišković stvarno najmanje može pričati o prodaji igrača, kad je on na istom poslu zgrnuo gutu para.
-
ja1977
#24 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
Meni je ovaj dio definitvno najbolji. Eto, ja bih ispricao, ali mi mogu nekada ponuditi posao, pa necu da ih uvaljujem.dast.stanislav wrote:
Koji moral?? On je zaista gromada.
-
Paco
#25 Re: Blaž Slišković o Ćiri i reprezentaciji!??? Wtf?
Prema navodima iz teksta, Baka ovaj intervju nije dao za Index nego za radio "Studio 88" u Mostaru. Index je samo napravio copy-paste pa ne mogu reci da su na se zapadni susjedi prepali eventualnog susreta u barazu njihove i nase selekcije.
Zaista ne vidim razloga da Marko Topic daje novac za 1 minut nastupa. Da je bilo srece, Marko bi igrao svaku utakmicu dok je Baka vodio (u ponor) nasu reprezentaciju. Ocajan potez Blaza Sliskovica koji je ocigledno postao zeljan medijske paznje.
Aj tinks Baka mast sing d song "Ima nesto u tom' sto me neces"
Zaista ne vidim razloga da Marko Topic daje novac za 1 minut nastupa. Da je bilo srece, Marko bi igrao svaku utakmicu dok je Baka vodio (u ponor) nasu reprezentaciju. Ocajan potez Blaza Sliskovica koji je ocigledno postao zeljan medijske paznje.
Aj tinks Baka mast sing d song "Ima nesto u tom' sto me neces"