Blaž Kraljević,borac za jedinstvenu BiH

Post Reply
KENJAC

Post by KENJAC »

ShejtanVrbaski wrote:
makondo wrote:@ShejtanVrbaski - Ovo je strasnije nego sto sam mislio. Ti si na korak od toga da kazes da ce i djeca jednog dana razmisljati kao odrasli pa da i njih treba likvidirati, kao sto bi sve civile potamanio. Shejtane, to su stvarno shejtanska posla. Predaleko si otisao! Povuci rucnu, prekontaj se.
Da, ali da vidis 1994 u centru BLuke jedno cetnicko kopile kako uniformisanom ocu uperuje prst na nekog starijeg pogurenog covjeka u beretci s rijecima "tata, jel' ono balija" onda bi shvatio mozda bolje...

Ne bih ja djecu...
Ja bih s njima onako nesto ko' sto su Turci prije 500 godina - u Janjicare. :lol:
Sarajevo ,ljeto 1993, Mejtas, plato iznad Dalmatinske , ispred mene idu dva klinca i jedan ce drugom (a pricaju o nekom trecem) "Ma jebo ti nega njega, njemu je mama CETNIKUSA ne moze mu ni Izo nista, jebes mi mater ako ga nebi zaklo a ne na rodjendan zvao" Nakon toga odvazno pogleda mene (u uniformi) trazeci valjda odobrenje..... A ja tu djecu smatram samo klincima u pogrenom trenutku a nikakvo kopile ili sta drugo......
liberal

Post by liberal »

mIRCerka wrote:
liberal wrote:znas sta sejtan mozes podruku sa onima sto pjevaju noz zica....nisi nista drugaciji od njih...koliko god da ih pljujes i mrzis

i moderacijo ...tebi na cast sto dozvoljavas ovakvim idiotim da se prazne :(

bilo bi fino kad bi tema ostala ali bez idiota kao ovaj
a da ja vama fino nacrtam da banove modu dodijeliti samo zoom66, Administrator i admin-x u .jpg formatu, pa da skontate da mozemo mahat ushima i uklanjat postove ala Stefan B. dok neko od njih ne dodje?

nisam mislio na tebe ....bez ljutnje
samo me idiot iznervira to je to
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ShejtanVrbaski wrote:
liberal wrote:znas sta sejtan mozes podruku sa onima sto pjevaju noz zica....nisi nista drugaciji od njih...koliko god da ih pljujes i mrzis
E ti ih vala voli onda...pa cemo daleko dogurati.

liberal wrote:i moderacijo ...tebi na cast sto dozvoljavas ovakvim idiotim da se prazne :(

bilo bi fino kad bi tema ostala ali bez idiota kao ovaj
Pa ako je moderacija korektna, prvo bi trebala tebe upozoriti da OSOBNE napade i uvrijede prema ucesniku foruma nije korektno. Ali eto ja ne pizdim kao ti, vec samo da izjednacim 1:1 - jebo ti idiot mater.
dovidjenja i prijatno.
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Nije ni lose...tema nagurala 11 stranica, a mislio sam da ce nakon 2-3 bit zakljucana. Mislim da je ovo veliki napredak za covjecanstvo :-) Garant ce sad bosmen reci da je to zato sto je njegova tema. :D

Inace - zavrci pipu Sejtanu pa jos koju stranicu i cool... :D
ShejtanVrbaski

Post by ShejtanVrbaski »

KENJAC wrote:
ShejtanVrbaski wrote:
makondo wrote:@ShejtanVrbaski - Ovo je strasnije nego sto sam mislio. Ti si na korak od toga da kazes da ce i djeca jednog dana razmisljati kao odrasli pa da i njih treba likvidirati, kao sto bi sve civile potamanio. Shejtane, to su stvarno shejtanska posla. Predaleko si otisao! Povuci rucnu, prekontaj se.
Da, ali da vidis 1994 u centru BLuke jedno cetnicko kopile kako uniformisanom ocu uperuje prst na nekog starijeg pogurenog covjeka u beretci s rijecima "tata, jel' ono balija" onda bi shvatio mozda bolje...

Ne bih ja djecu...
Ja bih s njima onako nesto ko' sto su Turci prije 500 godina - u Janjicare. :lol:
Sarajevo ,ljeto 1993, Mejtas, plato iznad Dalmatinske , ispred mene idu dva klinca i jedan ce drugom (a pricaju o nekom trecem) "Ma jebo ti nega njega, njemu je mama CETNIKUSA ne moze mu ni Izo nista, jebes mi mater ako ga nebi zaklo a ne na rodjendan zvao" Nakon toga odvazno pogleda mene (u uniformi) trazeci valjda odobrenje..... A ja tu djecu smatram samo klincima u pogrenom trenutku a nikakvo kopile ili sta drugo......
E vidis - a da je tvoje dijete, sigurno bi mu, tako kulturan i neogranicen, ocitao lekciju da tako ljude ne treba prozivati - dok tvoja cetnicka suprotnost u BLuci, cije je dijete to izjavilo, nije reagovao ni najmanje.

Ne fakat ljudi - ozbiljno da vas pitam, koliko nas puta trebaju isibati po picki dok se ne probudimo?!? Mi medjusobno se ne mozemo sloziti - mi se o necemu tako fundamentalnom kao ko nam je neprijatelj - ne mozemo dogovoriti jer cini mi se da smo mi jedni drugom najveci neprijatelji.

Trebali bi uciti od susjednih nam Hrvata (dakle onih pravih, iz Hrvatske) koji isto imaju politickih nesuglasica, na kalup ljevica vs. desnica (Zagreb protiv Splita je najbolji primjer) ali opet kada bi planula ta zemlja od vanjskog neprijatelja - SVI bi oni stali neosporivo jedni pored drugog, za dom spremni (fasisticki ili patriotski receno - nije bitno) - a MI...sve vise sumnjam...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

ShejtanVrbaski wrote:
KENJAC wrote:
ShejtanVrbaski wrote: Da, ali da vidis 1994 u centru BLuke jedno cetnicko kopile kako uniformisanom ocu uperuje prst na nekog starijeg pogurenog covjeka u beretci s rijecima "tata, jel' ono balija" onda bi shvatio mozda bolje...

Ne bih ja djecu...
E vidis - a da je tvoje dijete, sigurno bi mu, tako kulturan i neogranicen, ocitao lekciju da tako ljude ne treba prozivati - dok tvoja cetnicka suprotnost u BLuci, cije je dijete to izjavilo, nije reagovao ni najmanje.

Ne fakat ljudi - ozbiljno da vas pitam, koliko nas puta trebaju isibati po picki dok se ne probudimo?!? Mi medjusobno se ne mozemo sloziti - mi se o necemu tako fundamentalnom kao ko nam je neprijatelj - ne mozemo dogovoriti jer cini mi se da smo mi jedni drugom najveci neprijatelji.

Trebali bi uciti od susjednih nam Hrvata (dakle onih pravih, iz Hrvatske) koji isto imaju politickih nesuglasica, na kalup ljevica vs. desnica (Zagreb protiv Splita je najbolji primjer) ali opet kada bi planula ta zemlja od vanjskog neprijatelja - SVI bi oni stali neosporivo jedni pored drugog, za dom spremni (fasisticki ili patriotski receno - nije bitno) - a MI...sve vise sumnjam...
mislim da si dovoljno govorio...
kekec

Post by kekec »

I na kraju ili pri kraju teme, nazire se zakljucak:

Da nam ne ubise Kraljevica i ne rasformirase HOS,
danas bi BiH bila multietnicka, cjelovita, samostalna....
:D

O profilu pojedinaca, koji se istaknuse "biser"postovima,
nema potrebe niti jedne rijeci napisati. Sve su sami o sebi rekli. :roll:
liberal

Post by liberal »

ShejtanVrbaski wrote:
KENJAC wrote:
ShejtanVrbaski wrote: Da, ali da vidis 1994 u centru BLuke jedno cetnicko kopile kako uniformisanom ocu uperuje prst na nekog starijeg pogurenog covjeka u beretci s rijecima "tata, jel' ono balija" onda bi shvatio mozda bolje...

Ne bih ja djecu...

samo mi jednu stvar reci ............koliko imas godina ?
mIRCerka

Post by mIRCerka »

thank you banoteka :D

idemo dalje.....
:zzzz:
interwal

Post by interwal »

Fratris wrote:E drago mi je da si konacno prestao okolisavati i fino rekao da ne moze covjek biti i Hrvat i Bosanac. Da sam nekulturniji opsovao bih ti nesto, a ovaku cu samo ostaviti citat nek se ljudi dive tvojoj malogradjanstini.
frkimrki wrote:
interwal wrote: BTW crna uniforma i šahara ne mogu zajedno sa ljiljanima, barem kad je u pitanju borba za cjelovitu BiH
Malo je reci debil......

frkimrki pametan
Ne znam šta da ti kažem... Da napišem neko objašnjenje, ne ide. Da kažem da nisam znao da će neko izvući grb federacije, opet ne ide. Da ti kažem da si debil, taman posla.

Više svima ostalim nego vama dvojici: Oni koji su htjeli da se bore za cjelovitu BiH borili su se sa ljiljanima na ramenu, oni koji su obukli crnu uniformu i na nju stavili šahovnicu nisu bili za cjelovitu BiH, odnosno bili za za cijelu BiH ali unutar Hrvatske. Pošto ovdje nema nikog ko je sa Kraljevićem "ovce čuvao" pa da zna kakav je u duši onda jedinno možemo zaključivati po tome šta je radio. Pošto je bio član HOS-a, HSPove vojske, meni je to dosta. Ako nekom nije to je njegov problem.

Edit: zajebah se pa pročitah
Fratris wrote:Na kraju krajeva, zar nije bolje biti hrvatsko cvijece u Velikoj Hrvatskoj nego mrtav pod ledinom u Velikoj Srbiji?
Nije buraz, al u tome je i poenta ove kompletne diskusije. Jer je u jednom ratu bilo toliko strana i toliko malih ratova, pa je nekom kome su hrvati u ratu davali artiljerijsku podršku nemoguće shvatiti da su nekom hrvati pod folom iste te velike hrvatske nanijeli zlo.
Kao neko ko je najebo od obe strane nikakve velike Hrvatske ni Srbije ne priznajem. Za Veliko nešto neko drugi mora biti mali, a neko mora izgubiti život. Ja neću ni da budem mali ni da budem rahmetli samo zato jer se zovem pogrešno, a to je ono što te čeka u svakoj "Velikoj".

Uostalom, pročitao sam 90% ovoga i otišlo je predaleko jer svi rastežu na svoju stranu i žmire na sve ostalo. Ljudi su ovdje davno izgubili osobinu da nekad priznaju da nisu u pravu ili da nije sve baš onako kako je u njihovoj glavi.
Prozor

Post by Prozor »

interwal wrote:
Fratris wrote:E drago mi je da si konacno prestao okolisavati i fino rekao da ne moze covjek biti i Hrvat i Bosanac. Da sam nekulturniji opsovao bih ti nesto, a ovaku cu samo ostaviti citat nek se ljudi dive tvojoj malogradjanstini.
frkimrki wrote:
interwal wrote: BTW crna uniforma i šahara ne mogu zajedno sa ljiljanima, barem kad je u pitanju borba za cjelovitu BiH
Malo je reci debil......

frkimrki pametan
Ne znam šta da ti kažem... Da napišem neko objašnjenje, ne ide. Da kažem da nisam znao da će neko izvući grb federacije, opet ne ide. Da ti kažem da si debil, taman posla.

Više svima ostalim nego vama dvojici: Oni koji su htjeli da se bore za cjelovitu BiH borili su se sa ljiljanima na ramenu, oni koji su obukli crnu uniformu i na nju stavili šahovnicu nisu bili za cjelovitu BiH, odnosno bili za za cijelu BiH ali unutar Hrvatske. Pošto ovdje nema nikog ko je sa Kraljevićem "ovce čuvao" pa da zna kakav je u duši onda jedinno možemo zaključivati po tome šta je radio. Pošto je bio član HOS-a, HSPove vojske, meni je to dosta. Ako nekom nije to je njegov problem.
Evo sta je radio...

Image
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Intereseuje me dali je u Hrvatskoj bila i jedna jedinica sa zelenim trakama oko glave i da im pozdrav bio "alahu egber" i da je vrhovna komanda HV dala cin komadantu te jedinice npr. pukovnika ili generala...a svi znamo da je hiljade Bosanskih muslimana bilo u HV i borilo se na strani Hrvatske..

to se izgleda samo u BIH moglo desiti..da neko dodje iz druge medjunarodno priznate drzave i da osnuje svoju jedinicu pod drugacijim obiljezjima i da se kao bori za BIH...tom Kraljevicu svaka cast za odbranu BIH..ali mi on izgleda kao krava sto daje 30 litara mlijeka pa na kraju kad je pomuzes jednim udarcem repa prolije svo mlijeko...BIH je kostalo skupo to pomaganje sa strane,gdje smo na jednoj strani dobijali a na drugoj strani puno gubili...
Prozor

Post by Prozor »

zavrzlama wrote:Intereseuje me dali je u Hrvatskoj bila i jedna jedinica sa zelenim trakama oko glave i da im pozdrav bio "alahu egber" i da je vrhovna komanda HV dala cin komadantu te jedinice npr. pukovnika ili generala...a svi znamo da je hiljade Bosanskih muslimana bilo u HV i borilo se na strani Hrvatske..

to se izgleda samo u BIH moglo desiti..da neko dodje iz druge medjunarodno priznate drzave i da osnuje svoju jedinicu pod drugacijim obiljezjima i da se kao bori za BIH...tom Kraljevicu svaka cast za odbranu BIH..ali mi on izgleda kao krava sto daje 30 litara mlijeka pa na kraju kad je pomuzes jednim udarcem repa prolije svo mlijeko...BIH je kostalo skupo to pomaganje sa strane,gdje smo na jednoj strani dobijali a na drugoj strani puno gubili...
Odred Hamza u Hrvatskoj
http://www.youtube.com/watch?v=setEl9kDnk8
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Prozor wrote:
zavrzlama wrote:Intereseuje me dali je u Hrvatskoj bila i jedna jedinica sa zelenim trakama oko glave i da im pozdrav bio "alahu egber" i da je vrhovna komanda HV dala cin komadantu te jedinice npr. pukovnika ili generala...a svi znamo da je hiljade Bosanskih muslimana bilo u HV i borilo se na strani Hrvatske..

Odred Hamza u Hrvatskoj

Jel te hamze neko u Hrvatskoj danas smatra nekom patriotrskom jedinicom koja je proslavila Hrvatsku vojsku i doprinijela odbrani Hrvatske... :-)
Prozor

Post by Prozor »

zavrzlama wrote:
Prozor wrote:

Odred Hamza u Hrvatskoj

Jel te hamze neko u Hrvatskoj danas smatra nekom patriotrskom jedinicom koja je proslavila Hrvatsku vojsku i doprinijela odbrani Hrvatske... :-)
Bili su na hrvatskoj teritoriji u uniformama ABIH, sa zelenim trakama oko glava uzvikujuci "Allahu Ekber" kao borbeni poklic. I to je sve priznala i dopustila Vlada RH jer su im trebali da oslobode Dvor na Uni isto kao sto je Hamzama trebalo da se deblokira Bihac.

Hocu reci, dopusta se sta ti je u interesu...
Citizen-X

Post by Citizen-X »

Vidim sve neki stratezi, dusebriznici itd.! :)

A "bode" mi tema oci od pocetka, super je!
Ono sto je cinjenica jeste da je
1- ubijen kukavicki iz zasjede,
2- cinjenica je i to da su mu to namjestili "sunarodnjaci" dakle jedna u nizu sramota nanesena hrvatskom narodu od strane njegovog hercegovackog porijekla vodjstva (sto HR sto iz BIH)
3- jedno od licemjerja koje je hrvatski narod ili bosanski katolici, kako vec hocete, dozivio je licemjerje sa jedne strane totalno razorenog Vukovara i Slavonije te masovnih egzekucija od strane cetnickih hordi, a sa druge strane saradnja sa cetnicima po srednjoj bosni i hercegovini!
4- nije isao na ruku politici HDZ-a
5- nije napao ARBIH
6- namaknuo je nesto oruzja koje je pomoglo ARBIH
7- ubijen je na najbrutalniji nacin: po nekim mojim informacijama islo se "na sigurno", na njega i pratnju je ispaljeno cca par hiljada metaka iz strojnica, PAM-a 12,7mm te je pucano iz rucnih bacaca!

Na kraju da rezimiram! Previse palamudjenja oko tog covjeka! Ustasa? Moze biti, al pod njegovom komandom nisu pocinjeni masovni ratni zlocini a i iz proglasa koji je forma naredbe se vidi da mu to nije bilo ni na kraj pameti!

Ovim palamudarima da ih drugacije ne nazovem bih postavio dva pitanja:

1- Sta bi uradili da zapocne ponovno atak na bosnjacki narod, i kompletan ostali puk koji bi se izjasnio kao patriota (R)BIH, jer ja mislim da bi prvom prilikom spakirali svog golfa2 i nabrali vanka, al eto pitam opet!?

2- Sta su radili u periodu 1992-1995 pa su upuceni u licnost Blaza Kraljevica pa da ispisuju kojesta o njemu?

Jos da dodam:

Nekom je gadno smetao a to je Mate Boban, Njofra i ostala hercegovacka klika! Ponavljam da zaista ne znam je li pocinjen ratni zlocin vecih razmjera od strane HOS-a u to vrijeme! Zaista ako ima neko informaciju IZ PRVE RUKE neka kaze! Pa da ga onda razapnemo! Do tad - kapak!

"Nakih" dusebriznika i moralista na forumu kamara :D vazda kad pogledas reklo bi se da smo dika i ponos svjetskog drustva i "demokracije"! :D
A daleko nam je nisko moral spao! Pobrinimo se prvo za svoj!

Necu reci Za Dom Spremni ali cu reci,

Pozdrav Domovini! 8-)
shana_majka

Post by shana_majka »

Blaz Kraljevic je inace blizi rod Marka Kraljevica i kad su oni iz HVO-a,saznali.. nast'o lom!Eto,od svakakvih gluposti(shto sam procit'o) ova mi "najrealnija".
Blizanac

Post by Blizanac »

Pročitao sam neke postove od ovog Vrbaskog, i čovjek jeste pretjerao, slažem se....Međutim, šta čovjeka može natjerati na takvo mišljenje???
To se niko ne pita! Da li je iko od vas, gospodo, doživio da mu četnici siluju rođenu sestru i majku pred očima??? Da li je iko doživio da mu kolju brata i oca, zavezane i bespomoćne??? Da li je iko od vas preživio četnički logor, a jedina krivica mu je IME???
Jeste li gledali razgovor sa čovjekom kome su četnici pobili 37 (trideset sedam) članova uže i šire familije,uključijući ženu i dvoje malodobne djece? Haj' se probajte zamisliti u ovim situacijam:
I da dalje ne nabrajam...Vjerovatno tu negdje leže razlozi takvog njegovog stava.Mi smo malo čudna sorta: sve dok se nešto ne desi nama, u stvari nas se i ne tiče, a kad nas lično opali po ušima, onda kukamo!!!
Naravno da ne treba generalizirati, ali je pitanje koliko Srba danas je spremno da prizna zločine i krivicu? Pogledajte nekad njihove emisije o ovoj temi, i sve će vam biti jasno!!!
Nedavno sam gledao jednu takvu emisiju na TV Bijeljina i umalo nisam povratio!!! Kad jedan student prava (22 g) otvoreno kaže da su na Markalama muslimani sami ubijali sebe, i da niko normalan ne vjeruje da su tu učinili četnici, sve vam je jasno...Na našu veliku žalost, ovakav stav odražava stanje svijesti kod ogromnog broja Srba u RS, a najveći problem je u tome što tako misle mladi ljudi i budući intelektualci....I šta očekivati od ljudi sa takvim mišljenjem u budućnosti???
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Blizanac wrote:Pročitao sam neke postove od ovog Vrbaskog, i čovjek jeste pretjerao, slažem se....Međutim, šta čovjeka može natjerati na takvo mišljenje???
To se niko ne pita! Da li je iko od vas, gospodo, doživio da mu četnici siluju rođenu sestru i majku pred očima??? Da li je iko doživio da mu kolju brata i oca, zavezane i bespomoćne??? Da li je iko od vas preživio četnički logor, a jedina krivica mu je IME???
Jeste li gledali razgovor sa čovjekom kome su četnici pobili 37 (trideset sedam) članova uže i šire familije,uključijući ženu i dvoje malodobne djece? Haj' se probajte zamisliti u ovim situacijam:
I da dalje ne nabrajam...Vjerovatno tu negdje leže razlozi takvog njegovog stava.Mi smo malo čudna sorta: sve dok se nešto ne desi nama, u stvari nas se i ne tiče, a kad nas lično opali po ušima, onda kukamo!!!
Naravno da ne treba generalizirati, ali je pitanje koliko Srba danas je spremno da prizna zločine i krivicu? Pogledajte nekad njihove emisije o ovoj temi, i sve će vam biti jasno!!!
Nedavno sam gledao jednu takvu emisiju na TV Bijeljina i umalo nisam povratio!!! Kad jedan student prava (22 g) otvoreno kaže da su na Markalama muslimani sami ubijali sebe, i da niko normalan ne vjeruje da su tu učinili četnici, sve vam je jasno...Na našu veliku žalost, ovakav stav odražava stanje svijesti kod ogromnog broja Srba u RS, a najveći problem je u tome što tako misle mladi ljudi i budući intelektualci....I šta očekivati od ljudi sa takvim mišljenjem u budućnosti???
I, po njegovom, ici i klati jednog po jednog? I zive li Srbi samo u RS-u?
Blizanac

Post by Blizanac »

Uopće ne opravdavam psovanje, vrijeđanje, istresanje...na ovom mjestu
Ja sam samo htio ukazati šta je, možda, razlog čovjekove frustracije i bijesa...Pokušajte malo biti empatični i ništa više!
Naravno, sve se to može iskazati i na drugačiji (civilizovaniji) način, tako da nema potrebe za psovkama, uvredama i ružnim riječima.... Druga je stvar da li ovaj gospodin (Vrbaski) to može...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Blizanac wrote:Uopće ne opravdavam psovanje, vrijeđanje, istresanje...na ovom mjestu
Ja sam samo htio ukazati šta je, možda, razlog čovjekove frustracije i bijesa...Pokušajte malo biti empatični i ništa više!
Naravno, sve se to može iskazati i na drugačiji (civilizovaniji) način, tako da nema potrebe za psovkama, uvredama i ružnim riječima.... Druga je stvar da li ovaj gospodin (Vrbaski) to može...
Prosao sam i ja svasta nesto u zivotu, stvari slicne tim koje si naveo, pa jos pusku nisam uzeo i krenuo ubijati oko sebe, a ni razmisljati o tome kako bi bilo OK da neko pokolje one koji su krivi za to, i to ni manje ni vise nego citav jedan narod.
Blizanac

Post by Blizanac »

:? Na osnovu čega ti zaključi da, po meni, treba klati redom????
U početku svog texta sam rekao da treba pokušati shvatiti šta je moglo čovjeka natjerati na takav stav...Dakle, ono što se dešavalo i ono što se dešava danas!
Nema to nikakve veze sa mojim mišljenjem...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Blizanac wrote::? Na osnovu čega ti zaključi da, po meni, treba klati redom????
U početku svog texta sam rekao da treba pokušati shvatiti šta je moglo čovjeka natjerati na takav stav...Dakle, ono što se dešavalo i ono što se dešava danas!
Nema to nikakve veze sa mojim mišljenjem...
Ne kazem po tebi, pricamo o liku koji je juce banovan, o ShejtanuVrbaskom. Mogu se sloziti da je prosao svasta i da mu nije lako, ali to ne opravdava ono sto radi i zagovara.
Blizanac

Post by Blizanac »

A ko govori o istrebljenju naroda???
Da je moguće istrijebiti jedan narod (oko 1,5 miliona ljudi u BiH))? :?
....

Treba li kazniti (adekvatno, dakle po zakonu) zločince?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Blizanac wrote:A ko govori o istrebljenju naroda???
Da je moguće istrijebiti jedan narod (oko 1,5 miliona ljudi u BiH))? :?
....

Treba li kazniti (adekvatno, dakle po zakonu) zločince?
Jbg sad, jesi li citao sta je lik uopste pisao? Klanje civila jer i ti civili sutra mogu postati vojnici... Ta djeca ce sutra izrasti u cetnike itd...
Post Reply