Blaž Kraljević,borac za jedinstvenu BiH

Post Reply
ShejtanVrbaski

Post by ShejtanVrbaski »

makondo wrote:
Ja iskreno ne zalim (to je dokazana cinjenica) sto su HOS-ovci mesarske vjestine izvodile na srpskim civilima jer neko je morao nadomiriti dugove...
@ShejtanVrbaski - Ovo su tvoje rijeci. Malo vonjaju na govor mrznje, je l' da?
Da, ali me je dusman naucio da ga mrzim. Imam jednu anegdotu od dide rahmetli, jedna mala scena iz Istocne Bosne (negdje oko Cajnica) tokom WWII, gdje je jedan jedini cetnicki balavac, star samo 15 godina, vodio grupu od 5 odraslih muslimana na klanje. Kopile je bio naoruzan sa onom starom 7.9 mm "tandzarom". Dakle, u slucaju da ovih pet skoci na njega (a mogli bi ga rukama ubiti), on bi efektivno mogao ubiti samo jednog prije nego sto bi ga ovi savladali - jer repetiranje takve puske (izbacivanje cahure, te ubacivanje novog metka u cijev) moze uzeti i vise sekundi jednom neiskusnom "vojniku". Ali, sta se desilo je da su glupe balije, poslusni kao ovce, sagete glave nastavili hod kaldrmom do koljaca.

E vidis, Makondo, ti mozes moje rijeci nazivati rijecima mrznje, ali ja sam jedan Bosnjak musliman koji je odlucio ne voditi vise taj "ublazeni stil", "pusti rat", "svi smo krivi", "politicari su krivi"...i slicna sranja, sto cine da svaku generaciju nam dusman skoro jebe. DA, ja mrzim cetnike, a isto tako mislim da se u praksi pokazalo (u ovom posljednjem ratu, u svakom slucaju) da vecina civila, starih, mladih, cak i zena (pripadnice "ljepseg" pola) - su zadojeni njihovom ideologijom. Tako, zovi me nacionalistom (ali ne usudjuj se samo zvati me "islamistom") i sta ja jos znam ali ja ti samo kazem - civilizovan covjek u dzungli ne opstaje. Mislim da smo mi Bosnjaci muslimani dobar primjer do sada bili i vrijeme nam je da se manimo gluposti i mazohizma. Upravo taj mazohizam kod glupog Bosnje mi nikada nece biti jasan - mi bukvalno patimo za nasim dusmanima i hocemo suzivot... Nije ni cudo sto nas zovu "glupi Bosanci" u komsiluku...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

ShejtanVrbaski wrote:
makondo wrote:
Ja iskreno ne zalim (to je dokazana cinjenica) sto su HOS-ovci mesarske vjestine izvodile na srpskim civilima jer neko je morao nadomiriti dugove...
Da, ali me je dusman naucio da ga mrzim. Imam jednu anegdotu od dide rahmetli, jedna mala scena iz Istocne Bosne (negdje oko Cajnica) tokom WWII, gdje je jedan jedini cetnicki balavac, star samo 15 godina, vodio grupu od 5 odraslih muslimana na klanje. Kopile je bio naoruzan sa onom starom 7.9 mm "tandzarom". Dakle, u slucaju da ovih pet skoci na njega (a mogli bi ga rukama ubiti), on bi efektivno mogao ubiti samo jednog prije nego sto bi ga ovi savladali - jer repetiranje takve puske (izbacivanje cahure, te ubacivanje novog metka u cijev) moze uzeti i vise sekundi jednom neiskusnom "vojniku". Ali, sta se desilo je da su glupe balije, poslusni kao ovce, sagete glave nastavili hod kaldrmom do koljaca.

E vidis, Makondo, ti mozes moje rijeci nazivati rijecima mrznje, ali ja sam jedan Bosnjak musliman koji je odlucio ne voditi vise taj "ublazeni stil", "pusti rat", "svi smo krivi", "politicari su krivi"...i slicna sranja, sto cine da svaku generaciju nam dusman skoro jebe. DA, ja mrzim cetnike, a isto tako mislim da se u praksi pokazalo (u ovom posljednjem ratu, u svakom slucaju) da vecina civila, starih, mladih, cak i zena (pripadnice "ljepseg" pola) - su zadojeni njihovom ideologijom. Tako, zovi me nacionalistom (ali ne usudjuj se samo zvati me "islamistom") i sta ja jos znam ali ja ti samo kazem - civilizovan covjek u dzungli ne opstaje. Mislim da smo mi Bosnjaci muslimani dobar primjer do sada bili i vrijeme nam je da se manimo gluposti i mazohizma. Upravo taj mazohizam kod glupog Bosnje mi nikada nece biti jasan - mi bukvalno patimo za nasim dusmanima i hocemo suzivot... Nije ni cudo sto nas zovu "glupi Bosanci" u komsiluku...
E tako...
Nek si se i ti predstavio!
Niko te nece zvati islamistom samo ako priznas da si protiv drzave Bosne i Hercegovine za kakvu su ginuli mnogi u prethodnom ratu! :oops:
makondo

Post by makondo »

@ShejtanVrbaski - Ne mogu te zvati nacionalistom jer ti to nisi. Ovo sto pises je sovinizam. Pozdravljati klanje civila nije nacionalizam, to je nesto puno vise. U principu, ne osudjujem te, vec mi je zao. Shvatam da zivis sa mrznjom i da vjerovatno imas dobar razlog za to. Samo mi je zao.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

ShejtanVrbaski wrote:
makondo wrote:

Meni samo nije jasno jel' pricas o Srpskim civilima ili cetnicima?
in33sa

Post by in33sa »

_BosanaC wrote:
ShejtanVrbaski wrote:
makondo wrote: @ShejtanVrbaski - Ovo su tvoje rijeci. Malo vonjaju na govor mrznje, je l' da?

Meni samo nije jasno jel' pricas o Srpskim civilima ili cetnicima?
Citat:
Will Nix

Post by Will Nix »

ShejtanVrbaski wrote:
in33sa wrote:Onda znas za sta se borio Blaz Kraljevic.

Ili je ovo "Za dom spremni, Bog i Hrvati" poklic borca za cjelovitu i neovisnu BiH???
Jedan bivsi HOS-ovac iz Australije s kojim sam sticajem okolnosti sklopio poznanstvo prije mnogo godina je uvijek tvrdio da je uzvik bio ustvari:

"Bog i Hrvati, Allah i Muslimani, Za dom spremni" !
Image
in33sa

Post by in33sa »

Pa da vidimo malo dokaza o borcima za cjelovitu i neovisnu BiH, famoznim HOS-ovcima, tim velikim Bosancima.

Dakle, za pocetak, clanska iskaznica

Image

Tu je i poledjina, koja zorno pokazuje za kakvu su se Bosnu i Herecegovinu oni borili

Image

A tu su i amblemi cuvene 9. bojne HOS-a, decki koji su zauzeli Trebinje a da ga nisu ocima vidjeli

Na desnom ramenu ovo (primjetite sluzbeni naziv jedinice, veliki i cuveni borac za neovisnu Bosnu i Hercegovinu, ustaski vitez Rafael Boban)

Image

Dok su na lijevom ramenu ipak imali ovo

Image

Nastavit ce se....
JohnnyS

Post by JohnnyS »

A vidi ga, što je opremljen :lol:
ShejtanVrbaski

Post by ShejtanVrbaski »

E vidite kakvi ste...vadite moje djelimicne izjave totalno van konteksta iako sam sve fino opisao i argumentirao - tako da sada ispadate ili vi, ili ja - nepismeni.

Ne dâ mi se pojedinacno odgovarati na vase pristigle komentare pa cu ovako malo sazeto...

Moji stavovi da civile srpske treba nemilosrdno tuci - to nije toliko tesko skontati. Sta je jedan cetnicki vojnik bio prije nego sto je tu fasisticku uniformu obukao? Pa sta nego bas upravo civil. Znaci svi ti ljudi, civili mislim, poslali su svoje sinove, oceve, muzeve, da kolju i da pale po toj Bosni koju uopce niti vole, niti je zele. Dakle - vrlo jasno sta mislim. Volja naroda je uvijek najjaca. Znaci, taj narod je zelio taj, nazovimo ga - poredak, kakav imaju danas, tu jebenu "republiku" kojoj ne zelim puno ni ime izgovoriti jer bih je onda samo priznavao. Civili su ti koji cine da cetnici dolaze (i odrzavaju) se na vlasti - civili su isti ti sto i danas, demokratski (to jest zahvaljujuci rupama te iste demokratije) cine da se tu sta ne mijenja. Znaci, smatram, iako brutalno zvuci, da civile treba istim tretmanom kao agresorsku vojsku sto se bori za njihove stavove, na vrbe, pod noz.

A sada, ako bi neko pod-pitanje postavio u vezi onih "ostalih" sto su lojalni Bosni, mislim da su oni sami to pitanje odgovorili i u praksi pokazali ko su - Bosanci hriscanske / krscanske vjeroispovjesti. Tuzla je mozda najbolji primjer, zatim imamo i djelimicno i Sarajevo pa i samog gospodina Divljaka koji fakticki, bioloski i jeste pravi Srbin, rodom iz Bgda, ali se opet identifikuje Bosancem i branio je svojim vojnim umijecem.

A ti sto saljes "scan" od tog ustaskog propagandnog plakata iz WWII, vjerovatno hoces time da markiram da sam JA ustasa? Razocarat cu tvoju tezu, jer sam partizansko dijete i u mojoj porodici fasista nije bilo. Ali opet ti hvala na letku. Imam ti ja neku tako kolekciju slika, imao sam minijaturu, a sada ti eto sada si publicirao vecu verziju pa cu moci ovu svoju u kolekciji "update-ovati"... :)
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Znaci, smatram, iako brutalno zvuci, da civile treba istim tretmanom kao agresorsku vojsku sto se bori za njihove stavove, na vrbe, pod noz.
Pravicu se da ovo uopste nisam procitao.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

ShejtanVrbaski wrote:E vidite kakvi ste...vadite moje djelimicne izjave totalno van konteksta iako sam sve fino opisao i argumentirao - tako da sada ispadate ili vi, ili ja - nepismeni.

Ne dâ mi se pojedinacno odgovarati na vase pristigle komentare pa cu ovako malo sazeto...

Moji stavovi da civile srpske treba nemilosrdno tuci - to nije toliko tesko skontati. Sta je jedan cetnicki vojnik bio prije nego sto je tu fasisticku uniformu obukao? Pa sta nego bas upravo civil. Znaci svi ti ljudi, civili mislim, poslali su svoje sinove, oceve, muzeve, da kolju i da pale po toj Bosni koju uopce niti vole, niti je zele. Dakle - vrlo jasno sta mislim. Volja naroda je uvijek najjaca. Znaci, taj narod je zelio taj, nazovimo ga - poredak, kakav imaju danas, tu jebenu "republiku" kojoj ne zelim puno ni ime izgovoriti jer bih je onda samo priznavao. Civili su ti koji cine da cetnici dolaze (i odrzavaju) se na vlasti - civili su isti ti sto i danas, demokratski (to jest zahvaljujuci rupama te iste demokratije) cine da se tu sta ne mijenja. Znaci, smatram, iako brutalno zvuci, da civile treba istim tretmanom kao agresorsku vojsku sto se bori za njihove stavove, na vrbe, pod noz.

A sada, ako bi neko pod-pitanje postavio u vezi onih "ostalih" sto su lojalni Bosni, mislim da su oni sami to pitanje odgovorili i u praksi pokazali ko su - Bosanci hriscanske / krscanske vjeroispovjesti. Tuzla je mozda najbolji primjer, zatim imamo i djelimicno i Sarajevo pa i samog gospodina Divljaka koji fakticki, bioloski i jeste pravi Srbin, rodom iz Bgda, ali se opet identifikuje Bosancem i branio je svojim vojnim umijecem.

A ti sto saljes "scan" od tog ustaskog propagandnog plakata iz WWII, vjerovatno hoces time da markiram da sam JA ustasa? Razocarat cu tvoju tezu, jer sam partizansko dijete i u mojoj porodici fasista nije bilo. Ali opet ti hvala na letku. Imam ti ja neku tako kolekciju slika, imao sam minijaturu, a sada ti eto sada si publicirao vecu verziju pa cu moci ovu svoju u kolekciji "update-ovati"... :)
Posto ces vjerovatno uskoro biti banovan zbog rijeci napisanih ovdje, htio bih prije toga samo da ti kazem da sam se zamalo slozio sa onim malim postom sto @makondo napisa, ali poslije ovoga sto si sad izlajao mogu samo da kazem da mi se stvarno hebe sta si i kako dozivio u prethodnom ratu!

Takvi kao ti, vas govor mrznje, vasa nesposobnost da dignete glavu gore i nastavite dalje i vasa ubitacna volja da svojom mrznjom zarazite svako zivo bice, dakle sve to i jos puno toga sto ne stigoh nabrojati sto mislite, cinite i radite ti i tebi slicni, to je to sto nam ne da naprijed i zbog takvih ce vjecno postojati mitovi koji ce nas gurati u bunare mrznje!!

A sad se nadam da ce moderatori pritisnuti ono malo dugme na tastaturi na kome pishe "del"!
Nancy Drew

Post by Nancy Drew »

...
Last edited by Nancy Drew on 10/02/2009 14:16, edited 1 time in total.
ShejtanVrbaski

Post by ShejtanVrbaski »

Vodenjak wrote: Posto ces vjerovatno uskoro biti banovan zbog rijeci napisanih ovdje...
Ako mene neko banuje sto prezirem neprijatelje BiH - onda mi ovdje svejedno nije ni mjesto, niti ce mi biti krivo...

A ujedno pokazuje moju tezu, Bosnjo, miran ko ovca pod noz, umjeren, navlaci kolektivnu krivicu iako je u sustini nema...

I da, imam ja svojih dozivljaja iz rata (ko ih nema?!), i vise mi je boli nanio onaj prvi komsija (taj tvoj civil kojem titras muda mjesto da ih mu ih odrezes) nego neki uniformisani cetnik...pa ti pricaj kako hoces...

Naravno da gledam unaprijed ali proslost vise nemam namjeru zaboraviti niti cu vise ikada sa dusmaninom za stol sjesti, piti rakiju i jesti krmetinu kao sto su mnogi radili prije...Oni su dokazali sta su htjeli, to rade i danas kroz svoje postupke u "njihovom" dijelu BiH, i tu nema se sta diskutovati.
Will Nix

Post by Will Nix »

ShejtanVrbaski wrote:
Priznaj da ti sjedaju :)

Evo ti jos...skupljaj i stavljaj u album :)
Image

Image

Imas i igracke kupit...:)

Image

And plz mojne bit ofanzivan :)
makondo

Post by makondo »

@ShejtanVrbaski - Ovo je strasnije nego sto sam mislio. Ti si na korak od toga da kazes da ce i djeca jednog dana razmisljati kao odrasli pa da i njih treba likvidirati, kao sto bi sve civile potamanio. Shejtane, to su stvarno shejtanska posla. Predaleko si otisao! Povuci rucnu, prekontaj se.
ShejtanVrbaski

Post by ShejtanVrbaski »

Will Nix wrote:
Priznaj da ti sjedaju :)
NE. Stvarno ne!
Ti iz WWII, svi ti koji su se postali "hrvatsko cvijece" u mojim ocima su muslimansko smece.

A sto se tice HOS-ovaca, ja isto smatram da su ideoloski bolesnici, sa svojim NDH fantazijama i sve to - ali su se pokazali kao dobri borci, sa fanatickom hrabroscu.

Ali ono sto ih gotivim, to je zato sto upravo nisu nikada na muslimana digli ruku. Uz to imali su vrlo jak simbolican znacaj, za moral naroda, pa zar nije divno bilo - musliman i katolik, rame uz rame, protiv cetnika???

E sada ovo o NDH-snu, HR / BiH konfederaciji...to je vec druga prica ali iskreno mislim da kada bi se i to desilo - bilo bi bolje nego sto je sada. Ipak bi muslimani bili relativno jak faktor - nije bas da nas je samo 10.000 pa da nas moze zgaziti tek tako. Ali ponavljam - protiv toga sam.

Mada, interesantno, dosta Sandzaklija, sto me je posjetilo vidjevsi jednu od tvojih slika (gdje je Novi Pazar dio NDH), podrzavaju to. To mi nije bas jasno. Mozda bi mogli otvoriti novu diskusiju u vezi ovoga - zasto Sandzaklije sanjaju ponekad od toj BiH / Hr konfederaciji na kalup NDH kartologije.
Will Nix wrote:

Imas i igracke kupit...:)
HAHAHA!!! :lol:
Reci mi da je ovo sala ili fakat ovo imas kupiti??!!
Will Nix wrote: And plz mojne bit ofanzivan :)

Nikad. Nisam tako odgojen. Ja sam DEFENZIVAN, kada opasnost vrijeba, naravno... :)
ShejtanVrbaski

Post by ShejtanVrbaski »

makondo wrote:@ShejtanVrbaski - Ovo je strasnije nego sto sam mislio. Ti si na korak od toga da kazes da ce i djeca jednog dana razmisljati kao odrasli pa da i njih treba likvidirati, kao sto bi sve civile potamanio. Shejtane, to su stvarno shejtanska posla. Predaleko si otisao! Povuci rucnu, prekontaj se.
Da, ali da vidis 1994 u centru BLuke jedno cetnicko kopile kako uniformisanom ocu uperuje prst na nekog starijeg pogurenog covjeka u beretci s rijecima "tata, jel' ono balija" onda bi shvatio mozda bolje...

Ne bih ja djecu...
Ja bih s njima onako nesto ko' sto su Turci prije 500 godina - u Janjicare. :lol:
in33sa

Post by in33sa »

Zasto tolerise ovakav rijecnik "cetnicko kopile" i slicno???
ShejtanVrbaski

Post by ShejtanVrbaski »

in33sa wrote:Zasto tolerise ovakav rijecnik "cetnicko kopile" i slicno???
Zato sto samo vrijedja cetnike...

A da djeca razmisljaju kao roditelji, mislim da je dokazano vise puta u praksi.
1942 --> 1992 --> sadasnjost --> buducnost (?)
Last edited by ShejtanVrbaski on 14/08/2007 16:37, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

seka wrote:
_BosanaC wrote:
Znaci, smatram, iako brutalno zvuci, da civile treba istim tretmanom kao agresorsku vojsku sto se bori za njihove stavove, na vrbe, pod noz.
Pravicu se da ovo uopste nisam procitao.
sto? da (te) ne proglase antibosnjackim?
vec je obukao uniformu - nije civil...
Neka, nek' se desava nesto... Ima jos admina... A uz to jos i Bosnjaka.
Radoje B.

Post by Radoje B. »

Nemoj tako jarane mozda je jagomir popunjen pa te bace na sokolac
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Shejtanevrbaski, ti si jedan kompletan idiot.
Nemam druge rijeci.
liberal

Post by liberal »

znas sta sejtan mozes podruku sa onima sto pjevaju noz zica....nisi nista drugaciji od njih...koliko god da ih pljujes i mrzis

i moderacijo ...tebi na cast sto dozvoljavas ovakvim idiotim da se prazne :(

bilo bi fino kad bi tema ostala ali bez idiota kao ovaj
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

liberal wrote:znas sta sejtan mozes podruku sa onima sto pjevaju noz zica....nisi nista drugaciji od njih...koliko god da ih pljujes i mrzis

i moderacijo ...tebi na cast sto dozvoljavas ovakvim idiotim da se prazne :(

a da ja vama fino nacrtam da banove modu dodijeliti samo zoom66, Administrator i admin-x u .jpg formatu, pa da skontate da mozemo mahat ushima i uklanjat postove ala Stefan B. dok neko od njih ne dodje?
ShejtanVrbaski

Post by ShejtanVrbaski »

liberal wrote:znas sta sejtan mozes podruku sa onima sto pjevaju noz zica....nisi nista drugaciji od njih...koliko god da ih pljujes i mrzis
E ti ih vala voli onda...pa cemo daleko dogurati.

liberal wrote:i moderacijo ...tebi na cast sto dozvoljavas ovakvim idiotim da se prazne :(

Pa ako je moderacija korektna, prvo bi trebala tebe upozoriti da OSOBNE napade i uvrijede prema ucesniku foruma nije korektno. Ali eto ja ne pizdim kao ti, vec samo da izjednacim 1:1 - jebo ti idiot mater.
Post Reply