Da, ali me je dusman naucio da ga mrzim. Imam jednu anegdotu od dide rahmetli, jedna mala scena iz Istocne Bosne (negdje oko Cajnica) tokom WWII, gdje je jedan jedini cetnicki balavac, star samo 15 godina, vodio grupu od 5 odraslih muslimana na klanje. Kopile je bio naoruzan sa onom starom 7.9 mm "tandzarom". Dakle, u slucaju da ovih pet skoci na njega (a mogli bi ga rukama ubiti), on bi efektivno mogao ubiti samo jednog prije nego sto bi ga ovi savladali - jer repetiranje takve puske (izbacivanje cahure, te ubacivanje novog metka u cijev) moze uzeti i vise sekundi jednom neiskusnom "vojniku". Ali, sta se desilo je da su glupe balije, poslusni kao ovce, sagete glave nastavili hod kaldrmom do koljaca.makondo wrote:@ShejtanVrbaski - Ovo su tvoje rijeci. Malo vonjaju na govor mrznje, je l' da?Ja iskreno ne zalim (to je dokazana cinjenica) sto su HOS-ovci mesarske vjestine izvodile na srpskim civilima jer neko je morao nadomiriti dugove...
E vidis, Makondo, ti mozes moje rijeci nazivati rijecima mrznje, ali ja sam jedan Bosnjak musliman koji je odlucio ne voditi vise taj "ublazeni stil", "pusti rat", "svi smo krivi", "politicari su krivi"...i slicna sranja, sto cine da svaku generaciju nam dusman skoro jebe. DA, ja mrzim cetnike, a isto tako mislim da se u praksi pokazalo (u ovom posljednjem ratu, u svakom slucaju) da vecina civila, starih, mladih, cak i zena (pripadnice "ljepseg" pola) - su zadojeni njihovom ideologijom. Tako, zovi me nacionalistom (ali ne usudjuj se samo zvati me "islamistom") i sta ja jos znam ali ja ti samo kazem - civilizovan covjek u dzungli ne opstaje. Mislim da smo mi Bosnjaci muslimani dobar primjer do sada bili i vrijeme nam je da se manimo gluposti i mazohizma. Upravo taj mazohizam kod glupog Bosnje mi nikada nece biti jasan - mi bukvalno patimo za nasim dusmanima i hocemo suzivot... Nije ni cudo sto nas zovu "glupi Bosanci" u komsiluku...