Iako je u Haagu napravio razne pretrage, Blaškić još ne zna od čega je obolio. Čim dobije potrebne dokumente, sutra ili prekosutra, Blaškić s obitelji namjerava otputovati u Kiseljak, a želja mu je posjetiti cijelu Lašvansku dolinu te odati počast žrtvama u Ahmićima.
ZAGREB - "Ja svima opraštam, ja želim da čuju moju poruku, vjerujem da će snaga opraštanja izbrisati bilo kakve tenzije, s moje strane one ne postoje." - poručio je u izjavi za HTV Tihomir Blaškić osobama koje su skrivale dokumente koji su se pokazali ključnima za njegovo oslobađanje.
Bila je to prva izjava umirovljenog generala Blaškića, koji se u ponedjeljak nakon osam godina i četiri mjeseca vratio u Hrvatsku.
Blaškić smatra da svi svoju nevinost trebaju dokazati pred sudom u Haagu. "Pravda je spora, ali je dostižna"- rekao je.
Informacije po kojima će njegova obrana otežati položaj Darija Kordića i Paška Ljubičića Blaškić smatra neutemeljenima. Dodao je da će Sudsko vijeće presuditi na osnovu činjenica.
Nakon što ga je Stjepan Mesić prije nekoliko dana umirovio, Blaškić ne zna što će raditi. Sve što za sada želi je biti dobar otac i suprug, jer svih ovih godina, kao je rekao, niti jednom svoju djecu nije odveo u vrtić i školu.
Izjavio je da se osjeća dosta dobro i da očekuju konačnu dijagnozu za svoju bolest. Iako je u Haagu napravio razne pretrage, Blaškić još ne zna od čega je obolio.
Čim dobije potrebne dokumente, sutra ili prekosutra, Blaškić s obitelji namjerava otputovati u Kiseljak, a želja mu je posjetiti cijelu Lašvansku dolinu te odati počast žrtvama u Ahmićima.