ovo je problem sa ucenjem vrste rijeci u recenici, ocigledno. postoje zamjenice, jel tako. ja samo govorio o "njima" i "njima", a ne o "mi" i "oni" i tvrdim da se ljudi ne smiju podcjenjivati jer to ide u rasizam. libijac nije manje vrijedan od italijana, ali italijan je dosao u libiju, kao i englez u pakistan, iliti francuz u alzir, a onda su u svoju domovinu eksploatisali ono sto im je odgovaralo.danas wrote:ja sam komentar na blairov komentar vec dala...Grom iz vedra neba wrote:naravno ljudi koji slabo kontaju mogu doci do tog zakljucka. ja sam dao komentar na primitivan potupak tonija blera, a ti se mi rekla od otrcim do raje u rijaddanas wrote: mene vidis taj seselj nesto maksus podsjeca na tebe... i on bi da 'izjednacava' neke utakmice od prije 500 godina -- bas ko i ti![]()
da sad "MI" "NJIMA" malo pokazemo logikom. jer dosta je bilo turskog zuluma, evo im ga nabijem...![]()
![]()
![]()
ala sto seselj radi na sudjenju. a red je bio da i ti das komentar na blerov postupak...a prica o kolonijama je posluzila da se pokazu
dvostruki standardi, a ne izjednacavanje, to samo kazem za ove koji malo sporije kontaju...
a za one koji malo sporije kontaju-- sada komentarismo tvoj briljantni komentar o izjednacavanju rezultata u stratesko-vjerskoj utakmici "mi" vs. "oni" koja traje vec stotinama godina. komentar -- ma ne bi ga se ni sam seselj postidio.
![]()
![]()
vec sam rekao gore (to bi i seselj valjda skonto) da nije namjera ni libijaca, ni pakistanaca ni egipcana da izjednace rezultat, iako imaju pravo posto su im drugi pljackali resurse mogu traziti odstetu itd. nego ti ljudi zele samo slobodu oblacenja, a ne mogu ni to ostvariti jer se nadju ljudi poput tebe koji skrenu konkretan problem na raju u saudijskoj arabiji. ako zelis o saudiji, otvori posebnu temu ili o bilo cemu drugom, ali nemoj bjezati od ovog slucaja. jer ocigledno ne mozes da se s tim suocis bez da ides u seseljeve fazone, relativizacije, trazenje balansa u krivici...itd. tema je jasna kao dan...