Blagojević osuđen na 18, Jokić na 9 godina

Post Reply
saporo

#1 Blagojević osuđen na 18, Jokić na 9 godina

Post by saporo »

Bivši srpski oficir visokog ranga u Bosni i Hercegovini Vidoje Blagojević osuđen je danas na 18 godina zatvora za masakr u Srebrenici, što je druga presuda za genocid u povijesti Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju. "Sud je zaključio da je pukovnik Blagojević kriv za saučesništvo u genocidu i za pomaganje pri vršenju genocida", izjavila je sutkinja Haškog tribunala Carmen Maria Arfibay. Suoptuženi Dragan Jokić osuđen je na devet godina zatvora za zločine protiv humanosti i ratne zločine. Jokić je bio inžinjerski oficir u Zvorničkoj brigadi u trenutku zauzimanja Srebrenice.

...
Himera

#2 Re: Blagojević osuđen na 18, Jokić na 9 godina

Post by Himera »

saporo wrote:Bivši srpski oficir visokog ranga u Bosni i Hercegovini Vidoje Blagojević osuđen je danas na 18 godina zatvora za masakr u Srebrenici, što je druga presuda za genocid u povijesti Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju. "Sud je zaključio da je pukovnik Blagojević kriv za saučesništvo u genocidu i za pomaganje pri vršenju genocida", izjavila je sutkinja Haškog tribunala Carmen Maria Arfibay. Suoptuženi Dragan Jokić osuđen je na devet godina zatvora za zločine protiv humanosti i ratne zločine. Jokić je bio inžinjerski oficir u Zvorničkoj brigadi u trenutku zauzimanja Srebrenice.

...

malo je malo sve to treba na doživotnu il metak u glavu
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Gen. Krstić pravosnažno osuđen na 35 god. (smanjenje kazne) i "uhljebio" se u Britaniji.

Za učešće i pomaganje (trojica njih) u genocidu, smiješno malo.
_________
Biljana P. priznala zločine. Pokajala se. Osuđena i sjedi u NOR.
Knjigu joj danas promovirao Dodik M. u Bl. Banskom dvoru.

Da li bi se eventualna knjiga Rudolfa Hesa koji je doživotno sjedio u engleskom zatvoru, svojevremeno, mogla promovirati u Njemačkoj?
rainbow_sex

Post by rainbow_sex »

a sta ocekivati od evropljana ?

i oni su ipak samo krscani kao i ovi na istoku
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

rainbow_sex wrote:a sta ocekivati od evropljana ?

i oni su ipak samo krscani kao i ovi na istoku
ICTY je UN-ov sud.
Nisu mi krscani krivi sa svojim uvjerenjima o miru i ljubavi, oprostu...itd!
Krivi su mi..., ali to je druga tema.
Post Reply