A sta bi to ti poduzeo ? Mi trebamo nastaviti djelovati na konstruktivan nacin, kroz parlament, Savjet Evrope, lobiranje u Briselu i Vasingtonu itd ... Tako ce se sigurno demontirati etnicki aparthejd, a sili mogu pribjeci jedino velikosrbi braneci taj aparthejd. No tu se vracamo na "oprezniji i spremniji". Ja jesam, ne znam za tebe.patrius wrote:oprezniji mozda jesmo,ali cime smo to,moj Jastrebe,spremni?osim mozda "krilima" da "odperjamo"Jastreb35 wrote:Oprezniji i spremniji.patrius wrote:to ti kazem,"kvalifikacije" su bile tako teske da nismo "kvalifikovani" za utrku.one su nas "diskvalifikovale".ili mozda mislis da smo danas jaci i svjeziji nego '92.?tesko...evo,spremni smo i ovog casa na sve i svasta,ali nista ne poduzimamo
milion stvari bismo svaki od nas ovog casa ucinili,samo kad bismo mogli,zar ne?medjutim...onaj ko je spreman,ne ceka da to "nesto" samo od sebe dodje,kao sto mi to sad radimo i prdimo u prasinu,nego "pljune u sake i zasuce rukave"!vidis,kad su "oni" bili spremni,oni su i obavili pos'o!!!a mi smo sve nesto spremni na sve i svasta,al' eto,opet cekamo da "oni" zapocnu...hm,svasta...
da smo mi spremni,kao sto nismo,valjda bismo vec odavno nesto poduzeli,upravo zahvaljujuci toj opreznosti,koja nam je prilicno uzaludna kad smo u istom kavezu sa zvijeri.
Blago nama sta nas ceka...
-
Jastreb35
-
patrius
ne zato,lekciju smo krvlju platili,nego zato sto smo i gladni i zedni i goli i bosi!!!ljudi nemaju cestito ni hljeba da jedu,a vi palamudite o ratu!!!srecom,ova nasa bijeda ima i jednu pozitivnu stvar:u rat se ne moze gladan!!!i dobro je sto nam je ovako,bar smo sigurni da nece biti rata.kad i ako jednog dana dosegnemo predratni standard i kakvo-takvo blagostanje,eto rata 100%...a kako stvari trenutno stoje,to ce potrajati...maha wrote:Zato sto nam je bila losa "startna"Zato sto smo lezali i gledali "probleme" u Bijeljini i vrtili glavom i supljirali po komsiluku, ko i sad evo po forumu.
-
Jastreb35
Rat niko normalan ne zeli. Ko to i kako priziva rat ?patrius wrote:ne zato,lekciju smo krvlju platili,nego zato sto smo i gladni i zedni i goli i bosi!!!ljudi nemaju cestito ni hljeba da jedu,a vi palamudite o ratu!!!srecom,ova nasa bijeda ima i jednu pozitivnu stvar:u rat se ne moze gladan!!!i dobro je sto nam je ovako,bar smo sigurni da nece biti rata.kad i ako jednog dana dosegnemo predratni standard i kakvo-takvo blagostanje,eto rata 100%...a kako stvari trenutno stoje,to ce potrajati...maha wrote:Zato sto nam je bila losa "startna"Zato sto smo lezali i gledali "probleme" u Bijeljini i vrtili glavom i supljirali po komsiluku, ko i sad evo po forumu.
-
patrius
vidis,ako je ikad ijedna rezolucija "Vijeca Sigurnosti" UN-a bilo sta ucinila za Palestince,onda si u pravu.kol'ko je taj nacin "djelovanja" djelotvoran,potvrdio nam je ICJ u Den Haagu.spreman sam ja i oprezan moj jastrebe,kako sam bio '92. tako i danas,medjutim,ma kako da smo "spremni",mi nemamo cime tu "spremnost" ispoljiti osim ovako verbalno.i sve je o.k. dok traje ovaj verbalni rat...Jastreb35 wrote:A sta bi to ti poduzeo ? Mi trebamo nastaviti djelovati na konstruktivan nacin, kroz parlament, Savjet Evrope, lobiranje u Briselu i Vasingtonu itd ... Tako ce se sigurno demontirati etnicki aparthejd, a sili mogu pribjeci jedino velikosrbi braneci taj aparthejd. No tu se vracamo na "oprezniji i spremniji". Ja jesam, ne znam za tebe.patrius wrote:oprezniji mozda jesmo,ali cime smo to,moj Jastrebe,spremni?osim mozda "krilima" da "odperjamo"Jastreb35 wrote: Oprezniji i spremniji.evo,spremni smo i ovog casa na sve i svasta,ali nista ne poduzimamo
milion stvari bismo svaki od nas ovog casa ucinili,samo kad bismo mogli,zar ne?medjutim...onaj ko je spreman,ne ceka da to "nesto" samo od sebe dodje,kao sto mi to sad radimo i prdimo u prasinu,nego "pljune u sake i zasuce rukave"!vidis,kad su "oni" bili spremni,oni su i obavili pos'o!!!a mi smo sve nesto spremni na sve i svasta,al' eto,opet cekamo da "oni" zapocnu...hm,svasta...
da smo mi spremni,kao sto nismo,valjda bismo vec odavno nesto poduzeli,upravo zahvaljujuci toj opreznosti,koja nam je prilicno uzaludna kad smo u istom kavezu sa zvijeri.
-
patrius
naravno,a koliko nas je normalnih u ovoj zemljiJastreb35 wrote:Rat niko normalan ne zeli. Ko to i kako priziva rat ?patrius wrote:ne zato,lekciju smo krvlju platili,nego zato sto smo i gladni i zedni i goli i bosi!!!ljudi nemaju cestito ni hljeba da jedu,a vi palamudite o ratu!!!srecom,ova nasa bijeda ima i jednu pozitivnu stvar:u rat se ne moze gladan!!!i dobro je sto nam je ovako,bar smo sigurni da nece biti rata.kad i ako jednog dana dosegnemo predratni standard i kakvo-takvo blagostanje,eto rata 100%...a kako stvari trenutno stoje,to ce potrajati...maha wrote:Zato sto nam je bila losa "startna"Zato sto smo lezali i gledali "probleme" u Bijeljini i vrtili glavom i supljirali po komsiluku, ko i sad evo po forumu.
-
SijuksA
Ja bogami u znanstvene pohode, a ti u Alijinu svitu.Klodovik wrote:"Narod koji ima ovakvu omladinu ne treba da brine za svoju budućnost" (Tito 70ih). Kamo dalje, rođače?SijuksA wrote:A.I. kao artificial intelligence?Fair Life wrote:5. 3. 1992: Ja bih da pozovem gradjane (Sarajeva, op.aut.) da sve ovo
prime na hladnokrvan nacin, da ne nasjedaju na glasine i price. Postoje
snage koje zele da izazovu haos i paniku - nemojte nasjesti tome -
situacija je pod kontrolom i mirno setajte gradom. (A.I.)
17. 3. 1992: Rata u BiH nece biti, ni domaceg ni uvezenog. (A.I.)
-
Klodovik
Nismo se razumjeli. Never mind.SijuksA wrote:Ja bogami u znanstvene pohode, a ti u Alijinu svitu.Klodovik wrote:"Narod koji ima ovakvu omladinu ne treba da brine za svoju budućnost" (Tito 70ih). Kamo dalje, rođače?SijuksA wrote: A.I. kao artificial intelligence?
-
Jastreb35
Slazem se da medjunarodno pravo ne postoji, postoji interes. Sto znaci da kada se djeluje kroz Savjet Evrope i lobi grupe, ne trazis pravdu, nego objasnjavas kako je samo brz slom velikosrpstva u zajednickom interesu. Sve ostalo je stagnacija ili jos gore, destabilizacija.patrius wrote:vidis,ako je ikad ijedna rezolucija "Vijeca Sigurnosti" UN-a bilo sta ucinila za Palestince,onda si u pravu.kol'ko je taj nacin "djelovanja" djelotvoran,potvrdio nam je ICJ u Den Haagu.spreman sam ja i oprezan moj jastrebe,kako sam bio '92. tako i danas,medjutim,ma kako da smo "spremni",mi nemamo cime tu "spremnost" ispoljiti osim ovako verbalno.i sve je o.k. dok traje ovaj verbalni rat...Jastreb35 wrote:A sta bi to ti poduzeo ? Mi trebamo nastaviti djelovati na konstruktivan nacin, kroz parlament, Savjet Evrope, lobiranje u Briselu i Vasingtonu itd ... Tako ce se sigurno demontirati etnicki aparthejd, a sili mogu pribjeci jedino velikosrbi braneci taj aparthejd. No tu se vracamo na "oprezniji i spremniji". Ja jesam, ne znam za tebe.
-
patrius
a po cemu bi to bilo u "njihovom" interesu?da je bilo,i da jeste,davno bi to bilo rijeseno,ali posto nije,onda jeste ovako.pa zar ne vidis,covjece,svu tu farsu oko ratnih zlocinaca koje Srbija "duguje"?doslo je dotle,da samo treba Ratka da "prodaju" i pravac EU?Beograd je,svidjalo se to nama ili ne,mnogo jaca diplomatska skola od Sarajeva 
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Mislio je reci "plina u BiH nece biti" ali se zeznoFair Life wrote:5. 3. 1992: Ja bih da pozovem gradjane (Sarajeva, op.aut.) da sve ovo
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Neki Amer vam kaze da ce biti rata a vi (ne svi) odmah po puske. Ako je toliko pametan analiticar da prica o ratu u BiH kako nije izanalizirao da je ljudima dosta I rata I ratovanja I logora I genocida I da ponajmanje ima dobrovoljaca a jos manje naoruzanja. Konta da su bosanci sahovski pijuni.
Jedino ako konta da ce Ameri voditi taj njegov rat a svi znamo da ce se to desiti …….. jeste bas ce se desiti…...
Jedino ako konta da ce Ameri voditi taj njegov rat a svi znamo da ce se to desiti …….. jeste bas ce se desiti…...
- suncokret13
Fair Life wrote:5. 3. 1992: Ja bih da pozovem gradjane (Sarajeva, op.aut.) da sve ovo
jedna od poruka,
a poslije su dolazile poruke,upute i OBECANJA u vezi ustrojstva BiH....
.......prevaren sam jednom i to dobro,ne zelim vise da me varaju.....
ne hvala,kome se ratuje,neka ratuje ( meni je dosta i previse prosli rat ).
-
Jastreb35
Rjesava se. Da u manjem entitetu postoji kriticna masa casnih Srba koji imaju hrabrosti suprotstaviti se u genocidu ogrezlim velikosrbima, lako bi bilo neutralisati pobornike etnickog aparthejda. Problem je sto istinska opozicija (zbog straha i opstrukcija) nije dovoljno jaka, pa nemas koga politicki pomoci protiv velikosrba. Ne mozes Desnicu Radivojevica dekretom postaviti za mandatara vlade manjeg entiteta.patrius wrote:a po cemu bi to bilo u "njihovom" interesu?da je bilo,i da jeste,davno bi to bilo rijeseno
-
Jastreb35
Ma ne, covjek je samo rekao da bi Dodik mogao dici bunu u slucaju smjene.Dado dijasporitus wrote:Neki Amer vam kaze da ce biti rata a vi (ne svi) odmah po puske. Ako je toliko pametan analiticar da prica o ratu u BiH kako nije izanalizirao da je ljudima dosta I rata I ratovanja I logora I genocida I da ponajmanje ima dobrovoljaca a jos manje naoruzanja. Konta da su bosanci sahovski pijuni.
-
patrius
Ma ja,sta bi bilo kad bi bilo...Jastreb35 wrote:Rjesava se. Da u manjem entitetu postoji kriticna masa casnih Srba koji imaju hrabrosti suprotstaviti se u genocidu ogrezlim velikosrbima, lako bi bilo neutralisati pobornike etnickog aparthejda. Problem je sto istinska opozicija (zbog straha i opstrukcija) nije dovoljno jaka, pa nemas koga politicki pomoci protiv velikosrba. Ne mozes Desnicu Radivojevica dekretom postaviti za mandatara vlade manjeg entiteta.patrius wrote:a po cemu bi to bilo u "njihovom" interesu?da je bilo,i da jeste,davno bi to bilo rijeseno
-
Jastreb35
Strpljenja kolega. Velikosrpstvo u svakom slucaju gubi. Sporije, postepenim prebacivanjem nadleznosti na drzavni nivo ili brze, kroz spomenuti scenario. Imajuci to u vidu, cudi me da aktivisti drzavi lojalnih politickih stranaka nemaju aktivniju ulogu u manjem entitetu, zasto nema sedmicne tribine Lagumdzije ili Silajdzica diljem manjeg entiteta i slicno.patrius wrote:Ma ja,sta bi bilo kad bi bilo...Jastreb35 wrote:Rjesava se. Da u manjem entitetu postoji kriticna masa casnih Srba koji imaju hrabrosti suprotstaviti se u genocidu ogrezlim velikosrbima, lako bi bilo neutralisati pobornike etnickog aparthejda. Problem je sto istinska opozicija (zbog straha i opstrukcija) nije dovoljno jaka, pa nemas koga politicki pomoci protiv velikosrba. Ne mozes Desnicu Radivojevica dekretom postaviti za mandatara vlade manjeg entiteta.patrius wrote:a po cemu bi to bilo u "njihovom" interesu?da je bilo,i da jeste,davno bi to bilo rijeseno
-
sulesavic
Ne volim kad zakasnim na diskusiju s mnogo strana, a ne¹to mi se na poèetku svidi...mostarac wrote:ja znam da ako nanjusim rat ja odoh, a nek puca kome se puca i za fahre, cele, harise, bakire i ekipu pusta krv ako mu se pusta.
Ja jedan zivot imam i bosna suvise malo vrijedi da bi joj se taj zivot poklonio.
-
bengin
A ja u 4. diverzantsko-izvidjačku minhensku. Ako zaroka, ne dam prednost ni trudnici ispred sebe. Gazim sve pred sobom samo da odpilam odavdje.SijuksA wrote:Ja bogami u znanstvene pohode, a ti u Alijinu svitu.Klodovik wrote:"Narod koji ima ovakvu omladinu ne treba da brine za svoju budućnost" (Tito 70ih). Kamo dalje, rođače?SijuksA wrote: A.I. kao artificial intelligence?