Blago Esmi i Svenu
-
SL67
. Moje mišljenje konkretno o ovoj temi je sljedeće: Ja lično potičem iz mješanog braka SH kombinacija, moj suprug SM kombinacija a prezime Mađarsko pa čak i Jevrejsko neki tvrde, a naše djete je………..teško mi je I napisati ali ipak mislim multinacionalno. PA ZAR TO NIJE PRAVO BOGATSTVO? Naše dijete onakvo kakvo jeste nije moglo da podnese razdvajanje- segregaciju po pitanju vjeronauke pa je samoinicijativno tražila I pitala učitelje vjeronauka da pohađa časove ISLAMSKE I KATOLIČKE vjeronauke. Da kojim slučajem postoji I treća PRAVOSLAVNA mislim da bi išla I na te časove. Pa zato PONOSNO mogu reći da sam bogatija baš zato što sam ona druga I drugačija I sve skupa sastavljeno u jednom tijelu a naše dijete još BOGATIJE I TOLERANTNIJE. Zar nije normalnije svu djecu učiti upravo ovome čemu mi naše dijete učimo ili je ipak bolje od malih nogu razdvajati djecu I opterećavati ih time kako oni nisu isti I koje su to razlike? I SADA PITAM JA VAS, JEL OVO NAŠE STANJE BOGATSTVO ILI IPAK GREŠKA NAŠIH RODITELJA PA NE PRIPADAMO NIKOME A OPET PRIPADAMO SVIMA

- Drvosjeca iz Dejcica
#27 Re: Blago Esmi i Svenu
Na to niko vise ne reaguje moj Ahmmede, ja sam na te pojave koje spominjes ukazivao na proslim temama vezanim za uvodjenje vjeroanuke u vrtice. Reakcije su uglavnom bile mlake, kao svi se oni slazu da je to negativno ali isto tako licemjerno smatraju da je ovo u Sarajevu prece, mracnije i groznije. Reko, hvala bogu pa u SA ima ko o tome da pise i polemise jer tamo u R.S-u ili Stocu malo ko smije otvoreno razgovarati o slicnim problemima koji ga tiste.Ahmmed wrote:pa žive u glavnom gradu BiH, Sarajevu. Pa se , s razlogom, na ovom forumu napišu stotine stranica o pokušaju njihovoga odvajanja.Pa se opet s razlogom i opet stotinama stranica,ukazuje na sav apsurd pokušaja uvođenja vjeronauka u sarajevske vrtiće.
No, Vlasenica i Bratunac,a tek Bijeljina, daleko su. Mnoogooo dalje i od Marijin Dvora i od Kozije ćuprije. I kad se tamo desetogodišnja djeca povratnika, pred očima svojih učitelja i nastavnika,koji se pri tome cerekaju, tjeraju da ljube četnička znakovlja, pjevaju četničke pjesme, "brane" "srpsko" Kosovo, e....onda nema ni slova.
Jer, tamo, valjda, nema segregacije,. Svi sjede pod slikama svetog Save, svi moraju na ulice da brane srpsku stvar, svima su dvoglavi orlovi i mrtvačke glave simboli, svima je uspavanka "Drma mi se, drma mi se, na šubari cvijeće" . Pred zakonom RS, svi su jednaki.
-
harka
da li je moja kona glupa nebi ti znala reci nisam psihijatar,Bea_Trix wrote:[
i ja se slazem sa ladynim postom, bio bi lud neko da se ne slozi.
ali da tebi mozda nije palo na pamet da ti kona to misli zato sto je glupa a ne zato sto je iz sarajeva?
za ove iz prijedora nemam komentara.
obicni ekonomista
da se neslozim sa misljenima nekih ovdje kad kazu da
mnogi misle da je BiH samo Federacija pa cak i samo Sarajevo.
Ako gledamo medije Federacije i medije rs(sve pratim ovdje i uredno placam)cinjenica je da nema izvjestaja iz drugih entiteta osim sta su politicari izjavili,o ''malim'' ljudima je tako malo ili nikako.Da li su glavne
tv kuce iz Sarajeva ikada otisle pa napravile reportazu kako zive povratnici u Prijedoru(ja se kacim Prijedora jer sam prijedorcanka,ali isto je svugdje u rs)? Nisu.Gledajuci bh1 i hayat svi izvjestaji su samo Sarajevo,Tuzla i Zenica i rijetko Bihac.Jednostavno mi u i iz rs smo kao otpisani.Mozda nije tako ali takav je dojam i osjecaj.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
bogami nisam ni ja psihijatar, niti to treba biti pa da se vidi da ti je kona ogranicena ko terasa i glupa ko noc (sto ja volim ove metaforeharka wrote:da li je moja kona glupa nebi ti znala reci nisam psihijatar,Bea_Trix wrote:[
i ja se slazem sa ladynim postom, bio bi lud neko da se ne slozi.
ali da tebi mozda nije palo na pamet da ti kona to misli zato sto je glupa a ne zato sto je iz sarajeva?
za ove iz prijedora nemam komentara.
obicni ekonomista,ali ne mogu da se otmem utisku i
da se neslozim sa misljenima nekih ovdje kad kazu da
mnogi misle da je BiH samo Federacija pa cak i samo Sarajevo.
Ako gledamo medije Federacije i medije rs(sve pratim ovdje i uredno placam)cinjenica je da nema izvjestaja iz drugih entiteta osim sta su politicari izjavili,o ''malim'' ljudima je tako malo ili nikako.Da li su glavne
tv kuce iz Sarajeva ikada otisle pa napravile reportazu kako zive povratnici u Prijedoru(ja se kacim Prijedora jer sam prijedorcanka,ali isto je svugdje u rs)? Nisu.Gledajuci bh1 i hayat svi izvjestaji su samo Sarajevo,Tuzla i Zenica i rijetko Bihac.Jednostavno mi u i iz rs smo kao otpisani.Mozda nije tako ali takav je dojam i osjecaj.
ja nemam vremena da se otimam dojmovima, jer nisam bas ni podlozna dojmovima.
odakle god dolaze ovakve posmisli, od koje god osobe, bila ona iz sarajeva ili ne, ja mislim isto o njima. kao i o ljudima koji ih izgovaraju.
i iskrerno, ne vidim nikakve razlike izmedju malogradjanske ksenofobije koja bi da ogranici kompletnu moju domovinu na kanton sarajevo i onih koji misle da je neko ogranicen, nacionalist, bezobziran, uobrazen, da - glup, iskljucivo zbog toga zato sto je iz sarajeva.
mislim da se oba misljenja zasnivaju na istom principu, pa prije nego iznesem svoje misljenje, prvo razmislim koliko cu ljudi uvrijediti kad kazem nesto, koliko ljudi to ne zasluzuje.
pogotovo kad se primjer misljenja iz sarajeva navodi paralelno sa primjerom misljenja nove, "demokratske" RS.
-
harka
e nemoj mi o mojoj koni takoBea_Trix wrote:[
bogami nisam ni ja psihijatar, niti to treba biti pa da se vidi da ti je kona ogranicena ko terasa i glupa ko noc (sto ja volim ove metafore)
ja nemam vremena da se otimam dojmovima, jer nisam bas ni podlozna dojmovima.
odakle god dolaze ovakve posmisli, od koje god osobe, bila ona iz sarajeva ili ne, ja mislim isto o njima. kao i o ljudima koji ih izgovaraju.
i iskrerno, ne vidim nikakve razlike izmedju malogradjanske ksenofobije koja bi da ogranici kompletnu moju domovinu na kanton sarajevo i onih koji misle da je neko ogranicen, nacionalist, bezobziran, uobrazen, da - glup, iskljucivo zbog toga zato sto je iz sarajeva.
mislim da se oba misljenja zasnivaju na istom principu, pa prije nego iznesem svoje misljenje, prvo razmislim koliko cu ljudi uvrijediti kad kazem nesto, koliko ljudi to ne zasluzuje.
pogotovo kad se primjer misljenja iz sarajeva navodi paralelno sa primjerom misljenja nove, "demokratske" RS.
u potpunosti se slazem s tobom,ali ako je neko ogranicen(nebi rekla glup,nisam kompententna da priljepim nekome takvu etiketu) mislim da bi trebalo da bude moguce nekome na to ukazati,pa makar to bila i ja sama.Mi sami ipak nevidimo nase mane i nedostatke tako brzo kao sto u
nama to vide drugi,premda i tu treba biti oprezan ko i kako.
da se nebi mnogo udaljavala od ove teme,drago mi je da je neko pokrenuo
ovakvu temu i da da naglasim da sam protiv uvodjenja vjeronauke u skole i vrtice.Moje misljenje je imaju bozije kuce za te stvari pa ko voli nek izvoli,nebi trebalo da se sputavaju u tome.
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
bilo bi zgodno postaviti tekst koji je izasao u avazu, ako neko ima ...
mada nema dovoljno informacija, avaz ko avaz...
odlicna tema, samo dakle, trebamo malo vise informacija da prilozimo.
mada nema dovoljno informacija, avaz ko avaz...
odlicna tema, samo dakle, trebamo malo vise informacija da prilozimo.
-
Kwaheri
#32 Re: Blago Esmi i Svenu
e ahmo...Ahmmed wrote:pa žive u glavnom gradu BiH, Sarajevu. Pa se , s razlogom, na ovom forumu napišu stotine stranica o pokušaju njihovoga odvajanja.Pa se opet s razlogom i opet stotinama stranica,ukazuje na sav apsurd pokušaja uvođenja vjeronauka u sarajevske vrtiće.
No, Vlasenica i Bratunac,a tek Bijeljina, daleko su. Mnoogooo dalje i od Marijin Dvora i od Kozije ćuprije. I kad se tamo desetogodišnja djeca povratnika, pred očima svojih učitelja i nastavnika,koji se pri tome cerekaju, tjeraju da ljube četnička znakovlja, pjevaju četničke pjesme, "brane" "srpsko" Kosovo, e....onda nema ni slova.
Jer, tamo, valjda, nema segregacije,. Svi sjede pod slikama svetog Save, svi moraju na ulice da brane srpsku stvar, svima su dvoglavi orlovi i mrtvačke glave simboli, svima je uspavanka "Drma mi se, drma mi se, na šubari cvijeće" . Pred zakonom RS, svi su jednaki.
- Bosanac sa dna kace
#33 Re: Blago Esmi i Svenu
uh nalet ga ne bilozena wrote:e ahmo...Ahmmed wrote:pa žive u glavnom gradu BiH, Sarajevu. Pa se , s razlogom, na ovom forumu napišu stotine stranica o pokušaju njihovoga odvajanja.Pa se opet s razlogom i opet stotinama stranica,ukazuje na sav apsurd pokušaja uvođenja vjeronauka u sarajevske vrtiće.
Jer, tamo, valjda, nema segregacije,. Svi sjede pod slikama svetog Save, svi moraju na ulice da brane srpsku stvar, svima su dvoglavi orlovi i mrtvačke glave simboli, svima je uspavanka "Drma mi se, drma mi se, na šubari cvijeće" . Pred zakonom RS, svi su jednaki.sizife nijedan..
- Bea_Trix
sorry ne vidjeh odgovorharka wrote:
e nemoj mi o mojoj koni tako![]()
u potpunosti se slazem s tobom,ali ako je neko ogranicen(nebi rekla glup,nisam kompententna da priljepim nekome takvu etiketu) mislim da bi trebalo da bude moguce nekome na to ukazati,pa makar to bila i ja sama.Mi sami ipak nevidimo nase mane i nedostatke tako brzo kao sto u
nama to vide drugi,premda i tu treba biti oprezan ko i kako.
da se nebi mnogo udaljavala od ove teme,drago mi je da je neko pokrenuo
ovakvu temu i da da naglasim da sam protiv uvodjenja vjeronauke u skole i vrtice.Moje misljenje je imaju bozije kuce za te stvari pa ko voli nek izvoli,nebi trebalo da se sputavaju u tome.
necemo dirat konu
ma istina jeste da su ljudi uzasno sebicni, da su ljudi optereceni, nekad i pretjerano, nekakvim svojim problemima, da su sami sebi najvazniji, a i sve je posljedica zivota u zemlji u kojoj, dje god krenes, naletis na haos, cirkus, ili na bedem gluposti...
tacno je i to da sam i sama u razgovoru sa ljudima ponekad pomislila (ne mogu da se pretvaram da nisam) da nam je jedini spas da nas djavo odnese (onako bulgakovski).
no, djavo bas tako ne fonkcionira, ne dok svoje vrijeme ne odsluzimo
dakle, dje ta peticija? bring it on.
- pitt
Pitt je vazda spreman pomoci, a za Axmu sta god treba. Valjda ce nas biti jos kojima je ovo problemmIRCerka wrote:Ahmede, ti znas da te ja postujem, al jarane zasto ti evo pitt ne pomogne da pokrenes prvo peticiju i onda medijsku halabuku vezano za te slucajeve u Bratuncu i Vlasenici?
- Soul_Sista
..u toku je istrazivanje 
- pitt
Nije problem bea
:D:D
Dajdzinca napisati op-ed ili peticiju... samo sto znamo da to nijedne novine ni medije ne zanima... 'vijest' je i sama 'pomisao' na vjeronauk u sarajevskim vrticima, a nikoga se ne jebe za ljubljenje cetnicke zastave...
Tuzno je da reaguje muftijstvo a ne drzavni organi.
Dajdzinca napisati op-ed ili peticiju... samo sto znamo da to nijedne novine ni medije ne zanima... 'vijest' je i sama 'pomisao' na vjeronauk u sarajevskim vrticima, a nikoga se ne jebe za ljubljenje cetnicke zastave...
Tuzno je da reaguje muftijstvo a ne drzavni organi.
-
idic
Kome to do sada nije jasno da je naša država Bosna i Hercegovina već odavno podjeljena na tri dijela. Imamo tri pošte, tri elektroprivrede, tri željeznice, svako svoje škole, pozorišta, TV- kanale i radio stanice, univeritete / sveučilišta itd itd. Ti povratnici što se vraćaju na svoja prijeratna mjesta prebivališta su prepušteni sami sebi i na vlastitu odgovornost se vraćaju. Za tu svoju "avanturu" nemaju apsolutno ni trunčice podrške od bilo koje strane. Bilo je nekih donacija iz inostranstva al je i to pohapano sigurno više od 75% donirane vrijednosti i za taj novac su se većinom funkcionerima pravile kuće i vikendice "na pravoj strani ".
Čim se postojeća vlast ( bez obzira na nivo vlasti, da li se radi o državi, entitetima ili nižim instancama ) dovede u situaciju da po pritiskom OHR ili neke druge strane organizacije ili EU učini nešto što im nije po volji, na vještački način se stvori kriza. Nacionalno pitanje i nacionalistički ekcesi su dušu dali za takve situacije, začas se u cijeloj zemlji situacija dovede do usijanja, a mržnja i netrpeljivost frcaju na sve strane.
Ljudi se isprepadaju i većina se prikloni "svome stadu" iz čistog osjećaja samoodržanja i onda bagra na vlasti može da radi i manipuliše sa njima kao sa stokom.
Naši političari samo govore o prošlosti jer jednostavno niti jedan od njih nema viziju budućnosti ove zemlje, niti je želi imati jer samo ovo i ovakvo stanje njih drži na vlasti. Svjedoci smo afera da je svaki pripadnik političke oligarhije spremniji pomoći prosperitetu susjednih Hrvatske i Srbije ili bilo koje druge zemlje ( naravno usput puneći svoje privatne džepove i bankovne račune ), nego li raditi u interesu BiH, a zato zapravo su izabrani i primaju platu.
Nikome od njih nije interes da BiH uđe u Evropsku Uniju iz jednostavnog razloga što takvi kakvi jesu u takvim okolnostima ne mogu opstati na vlasti. Oni rijetki primjeri koji se pro-evropski orjentišu bivaju smjenjeni brzinom svjetlosti da nebi previše talasali i mutili vodu u bari koja se zove BiH.
Sarajevo je bilo i ostalo multietnički i multikonfesionalni grad i koliko toliko se pokušava održati taj privid i sada. U manjim sredinama je situacija katastrofalna, ali mi nažalost nemamo uvida u to stanje. Niti imamo načina da to promjenimo jer vlada potpuna apatija među ljudima.
Razočarana sam odzivom Sarajlija na subotnjim protestima jer je to jedini i pravi legitimni i demokratski način da se nešto pokrene i promjeni.
Čim se postojeća vlast ( bez obzira na nivo vlasti, da li se radi o državi, entitetima ili nižim instancama ) dovede u situaciju da po pritiskom OHR ili neke druge strane organizacije ili EU učini nešto što im nije po volji, na vještački način se stvori kriza. Nacionalno pitanje i nacionalistički ekcesi su dušu dali za takve situacije, začas se u cijeloj zemlji situacija dovede do usijanja, a mržnja i netrpeljivost frcaju na sve strane.
Ljudi se isprepadaju i većina se prikloni "svome stadu" iz čistog osjećaja samoodržanja i onda bagra na vlasti može da radi i manipuliše sa njima kao sa stokom.
Naši političari samo govore o prošlosti jer jednostavno niti jedan od njih nema viziju budućnosti ove zemlje, niti je želi imati jer samo ovo i ovakvo stanje njih drži na vlasti. Svjedoci smo afera da je svaki pripadnik političke oligarhije spremniji pomoći prosperitetu susjednih Hrvatske i Srbije ili bilo koje druge zemlje ( naravno usput puneći svoje privatne džepove i bankovne račune ), nego li raditi u interesu BiH, a zato zapravo su izabrani i primaju platu.
Nikome od njih nije interes da BiH uđe u Evropsku Uniju iz jednostavnog razloga što takvi kakvi jesu u takvim okolnostima ne mogu opstati na vlasti. Oni rijetki primjeri koji se pro-evropski orjentišu bivaju smjenjeni brzinom svjetlosti da nebi previše talasali i mutili vodu u bari koja se zove BiH.
Sarajevo je bilo i ostalo multietnički i multikonfesionalni grad i koliko toliko se pokušava održati taj privid i sada. U manjim sredinama je situacija katastrofalna, ali mi nažalost nemamo uvida u to stanje. Niti imamo načina da to promjenimo jer vlada potpuna apatija među ljudima.
Razočarana sam odzivom Sarajlija na subotnjim protestima jer je to jedini i pravi legitimni i demokratski način da se nešto pokrene i promjeni.
- uvjek dobar gost
upravo tako !!!idic wrote:Kome to do sada nije jasno da je naša država Bosna i Hercegovina već odavno podjeljena na tri dijela. Imamo tri pošte, tri elektroprivrede, tri željeznice, svako svoje škole, pozorišta, TV- kanale i radio stanice, univeritete / sveučilišta itd itd. Ti povratnici što se vraćaju na svoja prijeratna mjesta prebivališta su prepušteni sami sebi i na vlastitu odgovornost se vraćaju. Za tu svoju "avanturu" nemaju apsolutno ni trunčice podrške od bilo koje strane. Bilo je nekih donacija iz inostranstva al je i to pohapano sigurno više od 75% donirane vrijednosti i za taj novac su se većinom funkcionerima pravile kuće i vikendice "na pravoj strani ".
- Bea_Trix
pazi, necu ja dobiti informacije o tome sta se desava u RS-u onog momenta KAD PRESTANEM BITI APATICNA, nego kad o tome CUJEM U MEDIJIMA.
pa se onda treba pitati sta je istina, kreira li objektivna situacija u zemlji ono sto ce pisati u medijima ili obrnuto.
isto tako, treba se pitati zasto mediji nemaju te informacije?
na stranu to sto ih ima nesposobnih (Avaz i onaj tabloid od SB) nego i SUTNJA tome pomaze.
ljudi se boje o tome pricati. ljudima je glava u torbi. jer nam treba crtati?
pa se onda treba pitati sta je istina, kreira li objektivna situacija u zemlji ono sto ce pisati u medijima ili obrnuto.
na stranu to sto ih ima nesposobnih (Avaz i onaj tabloid od SB) nego i SUTNJA tome pomaze.
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
Malogna je to egocentričnost Ahmo.dijelom je postala dio tzv.Urbane kulture(sic!)Ahmmed wrote:Pape, plaši me, na izvjestan način, sarajevska egocentričnost.pape wrote:Evo, .... nemam nista protiv da se kriticki osvrnemo i na te tuzne i nesretne slucajeve. Ne bih odmah skakao "za vrat", ... neka se govori, iz toga samo nauciti mozemo.
Temu je otvorio i sigurno ce je na kvalitetan nacin voditi forumash koji je nebrojeno puta pokazao da je ozbiljna i savjesna osoba, koja na lijep nacin upravlja svojom mislju, ne sumnjam i djelom.
- uvjek dobar gost
Dijelom se slažem.. samo postoji razlika.. treba biti zainteresovan i pratiti barem dva medija ili tri i onda sklopiti cijelu sliku...Bea_Trix wrote:pazi, necu ja dobiti informacije o tome sta se desava u RS-u onog momenta KAD PRESTANEM BITI APATICNA, nego kad o tome CUJEM U MEDIJIMA.
Mediji već odavno nisu objektivni, jao kao jedan od protestanata u Sarajevu mogu ti to reći iz sopstvenog iskustva... jer mediji neće da objave sve informacije.. i jeste istina je da je ljudima glava u torbi...
No mi smo pod pritiskom medija postali toliko nezainteresovani, pasivni i sebični da to više nije humano...
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
MAGAZIN SAFF, cini mi se 7 dec 2007 datum, ima odlican clanak o maloljetnickoj delikvenciji. Prije i ljubice i denisa. Bilo u medijima. Svi se pravili mutavi u vladi i planirali novogodisnje praznike kojekuda.
Znaci, nije dovoljno samo objaviti to negdje i reci EVO PROBLEMA.
Ja znam da ima dosta raje na forumu koji misle kao ja, samo se ne izrazavaju tako direktno po pitanju NEMAM JA DOVOLJNO VREMENA NA RASPOLAGANJU DA CEKAM DA NEKO NESTO URADI ZA MENE.
Dajte da se napravi nesto konkretno. Inace ce ovakve stvari medju ljudima u Sarajevu imati odjek kao rat u Ruandi. Tuzno i gorko, al istinito.
Ja znam da ima dosta raje na forumu koji misle kao ja, samo se ne izrazavaju tako direktno po pitanju NEMAM JA DOVOLJNO VREMENA NA RASPOLAGANJU DA CEKAM DA NEKO NESTO URADI ZA MENE.
Dajte da se napravi nesto konkretno. Inace ce ovakve stvari medju ljudima u Sarajevu imati odjek kao rat u Ruandi. Tuzno i gorko, al istinito.
-
idic
Odavno su ovdje vijesti iz BiH daleke i strane kao da dolaze iz Ruande. Vrlo je mali procentat ljudi koji kupuju i čitaju štampane medije, ljudi su ubijeni u pojam i nije im ni do čeg.mIRCerka wrote:MAGAZIN SAFF, cini mi se 7 dec 2007 datum, ima odlican clanak o maloljetnickoj delikvenciji. Prije i ljubice i denisa. Bilo u medijima. Svi se pravili mutavi u vladi i planirali novogodisnje praznike kojekuda.
Pritisak od strane vlasti je ogroman, tu su se pridružile vjerske zajednice i njihove institucije u podršci trenutnoj vlasti, a još više u nacionalističkoj huškačkoj politici. Masi ljudi je to što čuju u crkvi na propovjedi ili na hudbi poslije džume svetije i važnije od bilo čega što čuju i pročitaju bilo gdje.
Po meni je ogroman i vrlo opasan značaj i uticaj vjerskih zajednica na stanovništvo u BiH, po meni se puno više bave dnevnom politikom nego vjerom i vjerskim pitanjima. I bavljenje vjerom je usmjereno za dnevno - političke potrebe. Cijeli ovaj cirkus sa uvođenjem vjeronauke u vrtiće je smišljena i ciljana dnevno politička kampanja. Prije svega da uhljebe prekobrojne kadrove, a još više da se čačne mečka, jer ovo je izborna godina i nikad nije prerano za izborne poteze.
Više u medijima ima reisa Cerića i kardinala Puljića nego što je potrebno i svrsishodno i previše se značaja daje onom što su rekli ili uradili. Nekako me ova situacija bolno vraća na početak devedesetih kad su počeli besmisleni vjerski obredi i nosanja Lazarovih mošti od nemila do nedraga.
- Kurt_Kombajn
u tome i jeste fora. svako pojavljivanje ili lijepa rijec tim jadnicima u mordoru ima vjerski background. hodze ili vehabije, sadake, bajrami.pitt wrote:Tuzno je da reaguje muftijstvo a ne drzavni organi.
"urbani" svijet vise zanima lakin horoz ili gola rihanna.
poslije se cudimo kad hodze dobiju glasove.
- Bea_Trix
izvini, po cemu to islamski svecenici nisu "urbani svijet"?Kurt_Kombajn wrote:u tome i jeste fora. svako pojavljivanje ili lijepa rijec tim jadnicima u mordoru ima vjerski background. hodze ili vehabije, sadake, bajrami.pitt wrote:Tuzno je da reaguje muftijstvo a ne drzavni organi.
malo mi to razradi, npr. je li ih to nema u urbanim sredinama, ne ponasaju se urbano, ne djeluju urbano.... ne kontam?
sta, ruralni su?
- Kurt_Kombajn
izvini i ti, nemam nista protivu islamskih svecenika, niti bilo kojih svecenika, opcenito...(osim zlocinaca iz tih redova, al necemo sad o njima...)Bea_Trix wrote:izvini, po cemu to islamski svecenici nisu "urbani svijet"?Kurt_Kombajn wrote:u tome i jeste fora. svako pojavljivanje ili lijepa rijec tim jadnicima u mordoru ima vjerski background. hodze ili vehabije, sadake, bajrami.pitt wrote:Tuzno je da reaguje muftijstvo a ne drzavni organi.
malo mi to razradi, npr. je li ih to nema u urbanim sredinama, ne ponasaju se urbano, ne djeluju urbano.... ne kontam?
sta, ruralni su?
a tek pogotovo nemam nista protiv gole rihanne
no sam nesto drugo hotio rijet...
al nema veze.