Blagi Bože!
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
ClonedAgain
#1 Blagi Bože!
Kako je ovo moguće?

-
ClonedAgain
http://www.youtube.com/watch?v=s_k4fmtEYI4&search=t-mac
Evo ih, i ovo isto iz drugog ugla...
i T-Mac feat. Dead Prezidents
http://www.youtube.com/watch?v=tj-HQ3l4qEQ&search=t-mac
Evo ih, i ovo isto iz drugog ugla...
i T-Mac feat. Dead Prezidents
http://www.youtube.com/watch?v=tj-HQ3l4qEQ&search=t-mac
- Kareem Abdul-Jabbar
- DaysleepeR
Gledam ove kompilacije sa Olajuwonom, Kempom, Webbom, Pippen-om, JORDANOM itd. danasnji NBA je ku**c!
- Meshtar
Dobro rečeno, ja bih još dodao Millera, Kevina Johnsona, Barkleya, i naravno Clyde Drexlera....majko mila taj je čovjek letioDaysleepeR wrote:Gledam ove kompilacije sa Olajuwonom, Kempom, Webbom, Pippen-om, JORDANOM itd. danasnji NBA je ku**c!
- Kareem Abdul-Jabbar
- Meshtar
baš tako...iz mjesta, mada je Carter ima i veći odrazKareem Abdul-Jabbar wrote::D uh, jes' jes'
:D Clyde "the Glide" Drexllr
kol'ko se sjecam 200cm, 100kg i 110cm odraza
:D
-
Stitch__
danasnji NBA je ku***ac za starkelje koji se nostalgicno sjecaju mladih dana
da imas ista u ocima
vidio bi da u ta doba nije bilo utakmica u kojima jedan igrac postigne 81 poen
il zabije 12 trica. a zakucavaca nikad vise - wade, lebron, jefferson, carter, kobe, amare, richardson, marion, (ne ove sezone
) nate robinson (ala spud webb), igoudala...svi oni makar jednom po utakmici zarokaju za pamcenje
p.s.pamtim ja sve te vase heroje, nisam toliko mlad
al opet mi se ne cini da je danasnja nba ista slabija od tadasnje. 
p.s.pamtim ja sve te vase heroje, nisam toliko mlad
- Meshtar
Hajmo malo prelistati statistike, može??Stitch__ wrote:danasnji NBA je ku***ac za starkelje koji se nostalgicno sjecaju mladih danada imas ista u ocima
il zabije 12 trica. a zakucavaca nikad vise - wade, lebron, jefferson, carter, kobe, amare, richardson, marion, (ne ove sezone
) nate robinson (ala spud webb), igoudala...svi oni makar jednom po utakmici zarokaju za pamcenje
![]()
p.s.pamtim ja sve te vase heroje, nisam toliko mladal opet mi se ne cini da je danasnja nba ista slabija od tadasnje.
i zanimljivo slabo ko od tih tvojih igrača da je nešto napravio...takve ekipe uvijek puše foru, jedan zabija 50 to stoji...ali svaka bi ta ekipa recimo izgubila od detroita s kraja osamdesetih i početka devedesetih (mada ni ovaj sad nije loš
a NBA je izgubila na kvaliteti onog trenutka kada se završila dinastija Bullsa, na žalost....
I slažem se s tobom sve su to sjajni igrači, samo nekako sve nema smisla, i nema to veze s "penzijom" jednostavno je tako (misliš li da je slučajno što se sve više pripremnih utakmica igra van SAD-a)
-
Stitch__
hoces da listamo statistike?
od jordana tamo u 80im jedan igrac nije postigao vise od 2.500 poena u sezoni. Vec pune 34 godine nije bilo vise igraca koji u jednoj sezoni postizu vise od 25ppg (to sam danas negdje procitao).
naravski da je slabo ko sta napravio. vecina njih je jos vrlo mlado - polako, ima vremena. kobe je napravio vise nego iko danas. a i nismo govorili o dostignucima nego o zakucavanjima
ovo fakat ne kontam
a sto se tice predsezone - nba se sve vise i vise globalizira, pa prije 20 godina je bilo nezamislivo da neamer bude lottery pick, sad vec imamo i minga - prvi pick, nowitzkog - jednog od najboljih igraca, nasha doduce necu racunat, kanada je blizu
. stojakovic bio drugi strijelac lige... to je sve posljedica, izmedju ostalog, i tih utakmica. 
Znam ja o kakvom ti osjecaju govoris, al vjeruj mi, kad se za 10 godina budes sjecao ove sezone, vladat ce ti isti osjecaj kao sad za onim proslim sezonama
od jordana tamo u 80im jedan igrac nije postigao vise od 2.500 poena u sezoni. Vec pune 34 godine nije bilo vise igraca koji u jednoj sezoni postizu vise od 25ppg (to sam danas negdje procitao).
naravski da je slabo ko sta napravio. vecina njih je jos vrlo mlado - polako, ima vremena. kobe je napravio vise nego iko danas. a i nismo govorili o dostignucima nego o zakucavanjima
slažem se s tobom sve su to sjajni igrači, samo nekako sve nema smisla, i nema to veze s "penzijom" jednostavno je tako
a sto se tice predsezone - nba se sve vise i vise globalizira, pa prije 20 godina je bilo nezamislivo da neamer bude lottery pick, sad vec imamo i minga - prvi pick, nowitzkog - jednog od najboljih igraca, nasha doduce necu racunat, kanada je blizu
Znam ja o kakvom ti osjecaju govoris, al vjeruj mi, kad se za 10 godina budes sjecao ove sezone, vladat ce ti isti osjecaj kao sad za onim proslim sezonama
- DaysleepeR
Zadnji put kad sam provjerio kosarka je bila timski sport.Stitch__ wrote:danasnji NBA je ku***ac za starkelje koji se nostalgicno sjecaju mladih danada imas ista u ocima
![]()
p.s.pamtim ja sve te vase heroje, nisam toliko mladal opet mi se ne cini da je danasnja nba ista slabija od tadasnje.
Nema danas velikih utakmica u NBA
- Meshtar
pa već gledam NBA 15 godina, i mislim da mogu odrediti razliku, i daysleeper je dobro rekao nama više velikih utakmica.Stitch__ wrote:hoces da listamo statistike?
slažem se s tobom sve su to sjajni igrači, samo nekako sve nema smisla, i nema to veze s "penzijom" jednostavno je tako![]()
ovo fakat ne kontam
![]()
a sto se tice predsezone - nba se sve vise i vise globalizira, pa prije 20 godina je bilo nezamislivo da neamer bude lottery pick, sad vec imamo i minga - prvi pick, nowitzkog - jednog od najboljih igraca, nasha doduce necu racunat, kanada je blizu. stojakovic bio drugi strijelac lige... to je sve posljedica, izmedju ostalog, i tih utakmica.
(Miami-New york, ili New Yoek Indiana---kako su to dobre play off marisane bile
-
Celicna_saka
Ja cu samo reci, jebo ligu u kojoj nema ispadanja.
-
Stitch__
a hoces timski sport
sto onda spominjes npr jordana?
kakve on ima veze sa timskim sportom
imao si do prije par godina LAL i SAC, veliko rivalstvo, Prosle godine DET i IND. sada je to uglavnom SAS i DET.
to sto ste vi navijaci NYK pa vam slabo ide
logicno je da ce vam nedostajat druga vremena
a ja se nasladjujem mukama najmrze mi ekipe
prije manje od mjesec igrali su MIA i CLE...kakva je to utakmica bila.... LeBron/Wade u stilu Magica/Birda ili Thomasa/Jordana --- King James triple double imao, Wadeu malo falilo...obojica po 40 i kusur poena.... eh
imao si do prije par godina LAL i SAC, veliko rivalstvo, Prosle godine DET i IND. sada je to uglavnom SAS i DET.
to sto ste vi navijaci NYK pa vam slabo ide
prije manje od mjesec igrali su MIA i CLE...kakva je to utakmica bila.... LeBron/Wade u stilu Magica/Birda ili Thomasa/Jordana --- King James triple double imao, Wadeu malo falilo...obojica po 40 i kusur poena.... eh
-
car-x
ja sam u 90im pratio NBA i bilo je pravo puno dobrih utakmica.. ne samo u play-off-u.. kad se sastanu houston, utah, chicago, new york, miami, la, detroit, phili, portland, phoenix.. itd.. ko god od njih da se sastane, bilo je ludilo i spektakl..Stitch__ wrote:a hoces timski sportsto onda spominjes npr jordana?
![]()
to sto ste vi navijaci NYK pa vam slabo idelogicno je da ce vam nedostajat druga vremena
![]()
danas se o nekako razvodnilo tako da nema tih nekih pravo spektakularnih tekmi.. meni je nba u zadnjih 5-6 godina pravo neinteresantna..
- Meshtar
Nisam navijač New Yorka, čak da budem iskren nisam nikad gledao ekipe, nego samo košarku (samo mi je ta play off serija posebno draga)Stitch__ wrote:a hoces timski sportsto onda spominjes npr jordana?
![]()
to sto ste vi navijaci NYK pa vam slabo idelogicno je da ce vam nedostajat druga vremena
![]()
A ako pitaš kakve veze ima Jordan s timom, onda baš i ne znaš puno o košarci...
toliko od mene na ovoj temi...
-
kilam
cinjenica je da unatoc vanzemaljcima koji danas igraju u nba, liga je izgubila na kvaliteti, mozda ne na kvaliteti koliko na drazi.. jednostavno ove danasnje zvijezde nemaju neku karizmu iako imaju odraze po 150cm i trpaju po 40+koseva... cini mi se da pojedinci previse uzimaju primat nad ekipom (neko spomenu jordana - al u njegovoj ekipi se vidjelo zajednistvo) a i ranije se nije gledalo ko ima kakav pimpani haummer i slicno.. jos jedan problem u nba dolaze neafirmisani igraci(izravno iz srednje ili brucosi), i sam jordan je reko danas se trazi potencial, pa ako od njega postane igrac super ako ne steta...
-
Stitch__
ali taj isti jordan je sa prvim pickom dok je bio gm washingtona, odabrao srednjoskolca kwame browna, i potpuno promasio
ako te zanima timska igra - pa navijaj za pistonse. najjaca ekipa u nba a nemaju NIJEDNOG superstara
ako vise volis pojedince, lakersi, cavsi i sl su tvoj tim.
to za srednjoskolce - sto je bilo bilo je. sad postoji age limit tako da poslije srednje skole kosarkas mora provesti makar godinu na koledzu ili u nekoj drugoj ligi, prije nego dodje u nba. a uostalom, od kojeg to rookiea nije bio bolji lebron, iako je iz HS dosao? kobe, garnett, t-mac...
kazem ti, jedina razlika je sto smo mi ostarili
ako te zanima timska igra - pa navijaj za pistonse. najjaca ekipa u nba a nemaju NIJEDNOG superstara
to za srednjoskolce - sto je bilo bilo je. sad postoji age limit tako da poslije srednje skole kosarkas mora provesti makar godinu na koledzu ili u nekoj drugoj ligi, prije nego dodje u nba. a uostalom, od kojeg to rookiea nije bio bolji lebron, iako je iz HS dosao? kobe, garnett, t-mac...
kazem ti, jedina razlika je sto smo mi ostarili