Blagi Bože!

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ClonedAgain

#1 Blagi Bože!

Post by ClonedAgain »

Kako je ovo moguće?

Image
Meshtar

Post by Meshtar »

vidi pod Shawn Kemp, ili Dominique Willkins... :) :)

a ovo je predobro....
ClonedAgain

Post by ClonedAgain »

Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

:D:D uh, jes' jes', ovo bi na Olimpijadi :D:D a kol'ko se sjecam i ovaj sto ga Carter preskache je Francuz i plaho :D je visok ...skoro 220cm ....
Stitch__

Post by Stitch__ »

frederic weiss :D
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Gledam ove kompilacije sa Olajuwonom, Kempom, Webbom, Pippen-om, JORDANOM itd. danasnji NBA je ku**c!
Meshtar

Post by Meshtar »

DaysleepeR wrote:Gledam ove kompilacije sa Olajuwonom, Kempom, Webbom, Pippen-om, JORDANOM itd. danasnji NBA je ku**c!
Dobro rečeno, ja bih još dodao Millera, Kevina Johnsona, Barkleya, i naravno Clyde Drexlera....majko mila taj je čovjek letio :) :) :-) :-)
Kareem Abdul-Jabbar

Post by Kareem Abdul-Jabbar »

:D:D uh, jes' jes' :D:D Clyde "the Glide" Drexllr :D kol'ko se sjecam 200cm, 100kg i 110cm odraza :D:D
Meshtar

Post by Meshtar »

Kareem Abdul-Jabbar wrote::D:D uh, jes' jes' :D:D Clyde "the Glide" Drexllr :D kol'ko se sjecam 200cm, 100kg i 110cm odraza :D:D
baš tako...iz mjesta, mada je Carter ima i veći odraz :) , ali Clyde je bio poseban...ubica i razigravač, uh sjećam se tadašnjeg portlanda...Petrović je sjedio na klupi :)
Stitch__

Post by Stitch__ »

danasnji NBA je ku***ac za starkelje koji se nostalgicno sjecaju mladih dana :D da imas ista u ocima :D vidio bi da u ta doba nije bilo utakmica u kojima jedan igrac postigne 81 poen ;) il zabije 12 trica. a zakucavaca nikad vise - wade, lebron, jefferson, carter, kobe, amare, richardson, marion, (ne ove sezone :roll: ) nate robinson (ala spud webb), igoudala...svi oni makar jednom po utakmici zarokaju za pamcenje :shock:

p.s.pamtim ja sve te vase heroje, nisam toliko mlad :D al opet mi se ne cini da je danasnja nba ista slabija od tadasnje. :)
Meshtar

Post by Meshtar »

Stitch__ wrote:danasnji NBA je ku***ac za starkelje koji se nostalgicno sjecaju mladih dana :D da imas ista u ocima :D vidio bi da u ta doba nije bilo utakmica u kojima jedan igrac postigne 81 poen ;) il zabije 12 trica. a zakucavaca nikad vise - wade, lebron, jefferson, carter, kobe, amare, richardson, marion, (ne ove sezone :roll: ) nate robinson (ala spud webb), igoudala...svi oni makar jednom po utakmici zarokaju za pamcenje :shock:

p.s.pamtim ja sve te vase heroje, nisam toliko mlad :D al opet mi se ne cini da je danasnja nba ista slabija od tadasnje. :)
Hajmo malo prelistati statistike, može??
i zanimljivo slabo ko od tih tvojih igrača da je nešto napravio...takve ekipe uvijek puše foru, jedan zabija 50 to stoji...ali svaka bi ta ekipa recimo izgubila od detroita s kraja osamdesetih i početka devedesetih (mada ni ovaj sad nije loš :D )
a NBA je izgubila na kvaliteti onog trenutka kada se završila dinastija Bullsa, na žalost....

I slažem se s tobom sve su to sjajni igrači, samo nekako sve nema smisla, i nema to veze s "penzijom" jednostavno je tako (misliš li da je slučajno što se sve više pripremnih utakmica igra van SAD-a)
Stitch__

Post by Stitch__ »

hoces da listamo statistike?

od jordana tamo u 80im jedan igrac nije postigao vise od 2.500 poena u sezoni. Vec pune 34 godine nije bilo vise igraca koji u jednoj sezoni postizu vise od 25ppg (to sam danas negdje procitao).

naravski da je slabo ko sta napravio. vecina njih je jos vrlo mlado - polako, ima vremena. kobe je napravio vise nego iko danas. a i nismo govorili o dostignucima nego o zakucavanjima :)
slažem se s tobom sve su to sjajni igrači, samo nekako sve nema smisla, i nema to veze s "penzijom" jednostavno je tako
:? :? ovo fakat ne kontam :-)

a sto se tice predsezone - nba se sve vise i vise globalizira, pa prije 20 godina je bilo nezamislivo da neamer bude lottery pick, sad vec imamo i minga - prvi pick, nowitzkog - jednog od najboljih igraca, nasha doduce necu racunat, kanada je blizu :). stojakovic bio drugi strijelac lige... to je sve posljedica, izmedju ostalog, i tih utakmica. :)

Znam ja o kakvom ti osjecaju govoris, al vjeruj mi, kad se za 10 godina budes sjecao ove sezone, vladat ce ti isti osjecaj kao sad za onim proslim sezonama :)
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Stitch__ wrote:danasnji NBA je ku***ac za starkelje koji se nostalgicno sjecaju mladih dana :D da imas ista u ocima :D vidio bi da u ta doba nije bilo utakmica u kojima jedan igrac postigne 81 poen ;) il zabije 12 trica. a zakucavaca nikad vise - wade, lebron, jefferson, carter, kobe, amare, richardson, marion, (ne ove sezone :roll: ) nate robinson (ala spud webb), igoudala...svi oni makar jednom po utakmici zarokaju za pamcenje :shock:

Zadnji put kad sam provjerio kosarka je bila timski sport.

Nema danas velikih utakmica u NBA
Meshtar

Post by Meshtar »

Stitch__ wrote:hoces da listamo statistike?

od jordana tamo u 80im jedan igrac nije postigao vise od 2.500 poena u sezoni. Vec pune 34 godine nije bilo vise igraca koji u jednoj sezoni postizu vise od 25ppg (to sam danas negdje procitao).

naravski da je slabo ko sta napravio. vecina njih je jos vrlo mlado - polako, ima vremena. kobe je napravio vise nego iko danas. a i nismo govorili o dostignucima nego o zakucavanjima :)
slažem se s tobom sve su to sjajni igrači, samo nekako sve nema smisla, i nema to veze s "penzijom" jednostavno je tako
:? :? ovo fakat ne kontam :-)

a sto se tice predsezone - nba se sve vise i vise globalizira, pa prije 20 godina je bilo nezamislivo da neamer bude lottery pick, sad vec imamo i minga - prvi pick, nowitzkog - jednog od najboljih igraca, nasha doduce necu racunat, kanada je blizu :). stojakovic bio drugi strijelac lige... to je sve posljedica, izmedju ostalog, i tih utakmica. :)

Znam ja o kakvom ti osjecaju govoris, al vjeruj mi, kad se za 10 godina budes sjecao ove sezone, vladat ce ti isti osjecaj kao sad za onim proslim sezonama :)
pa već gledam NBA 15 godina, i mislim da mogu odrediti razliku, i daysleeper je dobro rekao nama više velikih utakmica.
(Miami-New york, ili New Yoek Indiana---kako su to dobre play off marisane bile :-) :-) )
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

Ja cu samo reci, jebo ligu u kojoj nema ispadanja.
Stitch__

Post by Stitch__ »

a hoces timski sport :? sto onda spominjes npr jordana? :? kakve on ima veze sa timskim sportom :roll:

imao si do prije par godina LAL i SAC, veliko rivalstvo, Prosle godine DET i IND. sada je to uglavnom SAS i DET.

to sto ste vi navijaci NYK pa vam slabo ide :D logicno je da ce vam nedostajat druga vremena :D a ja se nasladjujem mukama najmrze mi ekipe :D

prije manje od mjesec igrali su MIA i CLE...kakva je to utakmica bila.... LeBron/Wade u stilu Magica/Birda ili Thomasa/Jordana --- King James triple double imao, Wadeu malo falilo...obojica po 40 i kusur poena.... eh :-)
car-x

Post by car-x »

Stitch__ wrote:a hoces timski sport :? sto onda spominjes npr jordana? :? kakve on ima veze sa timskim sportom :roll:

imao si do prije par godina LAL i SAC, veliko rivalstvo, Prosle godine DET i IND. sada je to uglavnom SAS i DET.

to sto ste vi navijaci NYK pa vam slabo ide :D logicno je da ce vam nedostajat druga vremena :D a ja se nasladjujem mukama najmrze mi ekipe :D

prije manje od mjesec igrali su MIA i CLE...kakva je to utakmica bila.... LeBron/Wade u stilu Magica/Birda ili Thomasa/Jordana --- King James triple double imao, Wadeu malo falilo...obojica po 40 i kusur poena.... eh :-)
ja sam u 90im pratio NBA i bilo je pravo puno dobrih utakmica.. ne samo u play-off-u.. kad se sastanu houston, utah, chicago, new york, miami, la, detroit, phili, portland, phoenix.. itd.. ko god od njih da se sastane, bilo je ludilo i spektakl..

danas se o nekako razvodnilo tako da nema tih nekih pravo spektakularnih tekmi.. meni je nba u zadnjih 5-6 godina pravo neinteresantna..
Meshtar

Post by Meshtar »

Stitch__ wrote:a hoces timski sport :? sto onda spominjes npr jordana? :? kakve on ima veze sa timskim sportom :roll:

Nisam navijač New Yorka, čak da budem iskren nisam nikad gledao ekipe, nego samo košarku (samo mi je ta play off serija posebno draga)

A ako pitaš kakve veze ima Jordan s timom, onda baš i ne znaš puno o košarci...

toliko od mene na ovoj temi...
Stitch__

Post by Stitch__ »

ti mi reci ;)
kilam

Post by kilam »

cinjenica je da unatoc vanzemaljcima koji danas igraju u nba, liga je izgubila na kvaliteti, mozda ne na kvaliteti koliko na drazi.. jednostavno ove danasnje zvijezde nemaju neku karizmu iako imaju odraze po 150cm i trpaju po 40+koseva... cini mi se da pojedinci previse uzimaju primat nad ekipom (neko spomenu jordana - al u njegovoj ekipi se vidjelo zajednistvo) a i ranije se nije gledalo ko ima kakav pimpani haummer i slicno.. jos jedan problem u nba dolaze neafirmisani igraci(izravno iz srednje ili brucosi), i sam jordan je reko danas se trazi potencial, pa ako od njega postane igrac super ako ne steta...
Stitch__

Post by Stitch__ »

ali taj isti jordan je sa prvim pickom dok je bio gm washingtona, odabrao srednjoskolca kwame browna, i potpuno promasio :-)

ako te zanima timska igra - pa navijaj za pistonse. najjaca ekipa u nba a nemaju NIJEDNOG superstara :) ako vise volis pojedince, lakersi, cavsi i sl su tvoj tim.

to za srednjoskolce - sto je bilo bilo je. sad postoji age limit tako da poslije srednje skole kosarkas mora provesti makar godinu na koledzu ili u nekoj drugoj ligi, prije nego dodje u nba. a uostalom, od kojeg to rookiea nije bio bolji lebron, iako je iz HS dosao? kobe, garnett, t-mac... :)

kazem ti, jedina razlika je sto smo mi ostarili :)
Post Reply