Black Mirror (serija)
Moderator: _BataZiv_0809
- alibaba_i_30_godina
#126 Re: Black Mirror (serija)
Samo da se pridružim većini u dijeljenju mišljenja da su sve 3 epizode bezveze. Ne znam šta mi bi pa ih odgleda do kraja.
- dale cooper
#127 Re: Black Mirror (serija)
Nisam vidio da je bilo ko postavio na temi o serijama:
- burekodsira
#128 Re: Black Mirror (serija)
lajk
moram pregledati ove zadnje dvije sezone prije ove
ispAo sam iz fazona zadnjih godina
moram pregledati ove zadnje dvije sezone prije ove
ispAo sam iz fazona zadnjih godina
- tranquil
#129 Re: Black Mirror (serija)
Pošto je svaka epizoda za sebe, nema se tu šta gledati da bi se potsjetilo. Zadnje sezone i nisu bile na nivou ranijih, radije bih opet pogledao "Bijelog medu" (jebote kako je ta epizoda negdje na 2/3 trajanja bacila klavir na mene i, nastavila da me šuta dok sam bio dole), skoro savršeni "San Junipero", ili onu sa pčelama-dronovima i cyber bullying-om.
Nadam se da su autori tokom pauze dobro napunili baterije, i da će nas počastiti nečime na nivou ranijih radova.
Nadam se da su autori tokom pauze dobro napunili baterije, i da će nas počastiti nečime na nivou ranijih radova.
- burekodsira
#130 Re: Black Mirror (serija)
naravno da znam da nisu povezane, nego nisam gledao zadnje dvije sezone... a jazuk preskočiti 
- Sara03
#131 Re: Black Mirror (serija)
Od četvrte sezone je počeo znatan pad u kvaliteti. Vidjet ćemo kakav će utisak ostaviti nova sezona. Iako je Charlie Brooker namjeravao okončati projekat, predomislio se, ali bojim se kako će ovo biti samo muženje na osnovu stare slave. Ipak, kao vjerni fan, željno iščekujem nove epizode. 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#132 Re: Black Mirror (serija)
zadnja sezona je odron
- Truba
#133 Re: Black Mirror (serija)
dobra prva epizoda 6. sezone
dobar omjer komedije i fantastike
dobar omjer komedije i fantastike
- Truba
#134 Re: Black Mirror (serija)
Druga je vise horor
I retro tehnologija...vhs i tako
Al je bas dobra
Trecu poceo 80 min
Zaspo ne sjecam se nicega
I retro tehnologija...vhs i tako
Al je bas dobra
Trecu poceo 80 min
Zaspo ne sjecam se nicega
- biggrin
#135 Re: Black Mirror (serija)
Meni je nova sezona odlična. Sve epizode uključujući i onu sa SPOILER vukodlakom 
- Truba
#136 Re: Black Mirror (serija)
Paparaci je karina epizoda
Al eto..moze 6/10
Al eto..moze 6/10
- Truba
#137 Re: Black Mirror (serija)
Posljednja epizoda o demonu i 3 zelje
Isto kao da citam epizodu dilan doga ne.mogu se sjetiti imena o politicaru koji ce ocistiti britaniju od necistih rasa....steip je kopija dead zone filma
Isto kao da citam epizodu dilan doga ne.mogu se sjetiti imena o politicaru koji ce ocistiti britaniju od necistih rasa....steip je kopija dead zone filma
- karanana
#138 Re: Black Mirror (serija)
odgledo 3 i tu cu stati jer gledajuci po ocjenama, nakon toga ide nizbrdo, iako ni prve tri nisu nesto posebno.
- Truba
#139 Re: Black Mirror (serija)
Dobre su ali nisu klasicni black miror
Zadnja je ista kao film kuc kuc na kabini
Zadnja je ista kao film kuc kuc na kabini
- tranquil
#140 Re: Black Mirror (serija)
Bravo!
Doslovno sam se sjetio istog Dilan Doga gledajući epizodu sinoć.
Čini mi se da se zvao "Gledao sam kako umireš". i da, bio je "obrada" filma "Dead zone", sa DD obratom, što je bio čest slučaj kod DD-a, krene po nekom poznatom filmu, obično SF ili horror (padaju mi još na pamet "Terminator", "Hidden", i "Bliski susreti treće vrste"), a onda nešto okrene naopako u svom stilu.
To je međutim jedina zajednička tačka, mada povelika.
Kraj sam predvidio
Generalno, meni nije loša ova zadnja sezona, bolja od zadnje dvije, ali slabija od prve tri. Nema niti jedne epizode da me totalno izbaci iz cipela kao što su neke klasične (Bijeli medo, pčele ubice, virtuelna stvarnost za starce na samrti). Slabija mi je bila jedino ona sa paparacima, a najjače su Joan (uprkos grdnoj rupi pri kraju, ali bez koje se nije moglo riješiti na isti način) i Demon.
I da, čak 3 od 5 epizoda nisu "Black Mirror", već su nešto drugo (jezero - krimić, paparaci - horror, demon - ne znam šta je, ali nije Black Mirror). Uživao sam u nekima od njih, ali bih radije dobio nazad stari Black Mirror.
- Truba
#141 Re: Black Mirror (serija)
Da bas sam nedavno prpcitao 59 prvih epizoda u izdanju dnevnika
- dale cooper
#142 Re: Black Mirror (serija)
Eh...sedma sezona. Onako...prilično hit and miss.
Raspored je sljedeći (od najbolje do najgore):
1. Eulogy. Definitivno najbolja epizoda sa prilično jednostavnim konceptom i snažnom emotivnom pričom. Paul Giamatti apsolutno razorio sa svojim nastupom.
2. USS Callister: Into Infinity. Nastavak jedne od popularnijih epizoda Black Mirrora sa konceptom parodije Star Treka i sjajne i dražesne Cristin Milioti u glavnoj ulozi. Ako neko od producenata Star Treka gleda neka naprave novu seriju sa Milioti u glavnoj ulozi.
3. Plaything. Ponovo, priča sa ne tako komplikovanim konceptom (a ne baš ni nešto originalnim) i pričom, ali glavni glumac (nenadmašni Peter
Capaldi) prodaje to sa lakoćom.
4. Common People. Kao što sam prethodno napisao na drugoj temi, jedna od onih epizoda koja kritikuje ovo late stage capitalism vrijeme u kojem živimo i u kojoj zbog toga što smo se navikli na to, jako rano odaje u kojem će smjeru priča i twist ići, iako je u momentima opet poprilično brutalna.
5. Hotel Reverie. Eh da je ova epizoda komplet na nivou nastupa i glume koju je u njoj pružila Emma Corrin bila bi vjerovatno u top 3. Ovako riječ je o promašenoj prilici, koja tek na momente pokazuje ono što bi mogla biti, ali zbog nespretnosti u egzekuciji kao i u neuvjerljivoj glumi Issa Rae
naspram Corrinove, to nikako ne uspjeva.
6. Bête Noire. Nije toliko loša, niti negledljiva, koliko je sama priča predvidljivi izlizani kliše onih tipičnih školskih podjela između popularnih i geekova koji se tako nastavljaju ponašati i u zrelim godinama. Na kraju epizode ne znaš je li ti mrži protagonista ili antagonista.
A i sci-fi dio priče
i koncept je poprilično apsurdno izveden.
Raspored je sljedeći (od najbolje do najgore):
1. Eulogy. Definitivno najbolja epizoda sa prilično jednostavnim konceptom i snažnom emotivnom pričom. Paul Giamatti apsolutno razorio sa svojim nastupom.
2. USS Callister: Into Infinity. Nastavak jedne od popularnijih epizoda Black Mirrora sa konceptom parodije Star Treka i sjajne i dražesne Cristin Milioti u glavnoj ulozi. Ako neko od producenata Star Treka gleda neka naprave novu seriju sa Milioti u glavnoj ulozi.
3. Plaything. Ponovo, priča sa ne tako komplikovanim konceptom (a ne baš ni nešto originalnim) i pričom, ali glavni glumac (nenadmašni Peter
Capaldi) prodaje to sa lakoćom.
4. Common People. Kao što sam prethodno napisao na drugoj temi, jedna od onih epizoda koja kritikuje ovo late stage capitalism vrijeme u kojem živimo i u kojoj zbog toga što smo se navikli na to, jako rano odaje u kojem će smjeru priča i twist ići, iako je u momentima opet poprilično brutalna.
5. Hotel Reverie. Eh da je ova epizoda komplet na nivou nastupa i glume koju je u njoj pružila Emma Corrin bila bi vjerovatno u top 3. Ovako riječ je o promašenoj prilici, koja tek na momente pokazuje ono što bi mogla biti, ali zbog nespretnosti u egzekuciji kao i u neuvjerljivoj glumi Issa Rae
naspram Corrinove, to nikako ne uspjeva.
6. Bête Noire. Nije toliko loša, niti negledljiva, koliko je sama priča predvidljivi izlizani kliše onih tipičnih školskih podjela između popularnih i geekova koji se tako nastavljaju ponašati i u zrelim godinama. Na kraju epizode ne znaš je li ti mrži protagonista ili antagonista.
i koncept je poprilično apsurdno izveden.
- Truba
#143 Re: Black Mirror (serija)
Eulogy 10/10
Sto ovo ne traje 1.30 sati
Najjaca epizoda ikad
Sto ovo ne traje 1.30 sati
Najjaca epizoda ikad
- Digla_da_kreci
#144 Re: Black Mirror (serija)
Prvi put gledam ovu seriju i upalila sam odmah sedmu sezonu cisto da vidim o cemu se radi i hoce li me drzati.
Koliko sam ubrala, razlicite su price sa svakom epizodom koje nemaju veze jedna s drugom i moze se gledati zasebno, sto je super.
Uglavnom, zanimljive su prva i druga epizoda i mislim da cu nastaviti. Prva mi je jako dobra, ali ono sto mi je zaparalo oci jeste - slijede spojleri -
da bracni par bez djece, gdje oboje rade i zive izuzetno skromno, jedva uspijeva da isprati placanje osnovne pretplate od 300 dolara. Razumijem sve sto dolazi kasnije: rast cijena, eskalacija kontrole, kritika savremenog kapitalizma i monetizacija svakodnevnice, to mi je sve jasno i dobro uklopljeno, ali ta pocetna oskudnica mi je ostavila cudan narativni šum. Kontam da je fikcija, ali eto, prosto mi je toliko nejasno u kakvoj su to distopijskoj buducnosti gdje se muz ubija prekovremenim i opet se jedva sastavljaju, a da ironija bude veca, planirali i dijete..
Koliko sam ubrala, razlicite su price sa svakom epizodom koje nemaju veze jedna s drugom i moze se gledati zasebno, sto je super.
Uglavnom, zanimljive su prva i druga epizoda i mislim da cu nastaviti. Prva mi je jako dobra, ali ono sto mi je zaparalo oci jeste - slijede spojleri -
da bracni par bez djece, gdje oboje rade i zive izuzetno skromno, jedva uspijeva da isprati placanje osnovne pretplate od 300 dolara. Razumijem sve sto dolazi kasnije: rast cijena, eskalacija kontrole, kritika savremenog kapitalizma i monetizacija svakodnevnice, to mi je sve jasno i dobro uklopljeno, ali ta pocetna oskudnica mi je ostavila cudan narativni šum. Kontam da je fikcija, ali eto, prosto mi je toliko nejasno u kakvoj su to distopijskoj buducnosti gdje se muz ubija prekovremenim i opet se jedva sastavljaju, a da ironija bude veca, planirali i dijete..
- desni
#145 Re: Black Mirror (serija)
Za mene je poenta u toj prvoj epizodi, šta si spreman da žrtvuješ za malo sreće koja ti ipak izmiče
Ista žvaka na plafonu sobe u motelu svake godine, ali se opet vraćaš
Cifre su simbolične, sličnost sa paketima u bankama, osiguranjima...namjerna
Ista žvaka na plafonu sobe u motelu svake godine, ali se opet vraćaš
Cifre su simbolične, sličnost sa paketima u bankama, osiguranjima...namjerna
- Digla_da_kreci
#146 Re: Black Mirror (serija)
Ma da, razumijem da je druga poenta, ali rekoh da malo promuhabetimo koju o stvarima koje su nam zanimljive.
Dumala sam o Lux paketu zasto nisu prodali dusu djavolu i uplatili 1800 da predju na taj plan jer bi onda imala full potencijal i mogla koristiti vjestine drugih i tako zaradjivati novac, ali kad sam pogledala ponovo reklamu ispod sitnim slovima o indikacijama i mjerama opreza posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom (hehe), ne lezi vraze imamo i tu nus pojave. Docekala bi je ista sudbina kao i sa osnovnim paketom kada je ispocetka sve djelovalo okej a nakon nekog vremena pocela izgovarati reklame, spavati sve duze, itd.. to je sto sam ranije napisala eskalacija kontrole i kako sve dublje ulazis u masineriju iz koje nema izlaza, ali ti prodaju nadu i kompanije se bogate na ljudskoj nesreci.
Pogledah i Eulogy posto je @dale iznad napisao da je najbolja. A sta ovo u svakoj epizodi neka nova tehnologija koja je kao sredstvo da se prikaze mracna strana drustva, aha aha kontam sad koncept emisije.
Koje su jos dobre da pregledam, ne mogu sve previse mi je.
Dumala sam o Lux paketu zasto nisu prodali dusu djavolu i uplatili 1800 da predju na taj plan jer bi onda imala full potencijal i mogla koristiti vjestine drugih i tako zaradjivati novac, ali kad sam pogledala ponovo reklamu ispod sitnim slovima o indikacijama i mjerama opreza posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom (hehe), ne lezi vraze imamo i tu nus pojave. Docekala bi je ista sudbina kao i sa osnovnim paketom kada je ispocetka sve djelovalo okej a nakon nekog vremena pocela izgovarati reklame, spavati sve duze, itd.. to je sto sam ranije napisala eskalacija kontrole i kako sve dublje ulazis u masineriju iz koje nema izlaza, ali ti prodaju nadu i kompanije se bogate na ljudskoj nesreci.
Pogledah i Eulogy posto je @dale iznad napisao da je najbolja. A sta ovo u svakoj epizodi neka nova tehnologija koja je kao sredstvo da se prikaze mracna strana drustva, aha aha kontam sad koncept emisije.
Koje su jos dobre da pregledam, ne mogu sve previse mi je.
- desni
#147 Re: Black Mirror (serija)
Već je sedma sezona.
Moj neki izbor za pogledati
Druga sezona The Waldo Moment
Treća sezona San Junipero
Četvrta sezona Hang the DJ
Moj neki izbor za pogledati
Druga sezona The Waldo Moment
Treća sezona San Junipero
Četvrta sezona Hang the DJ
- dale cooper
#148 Re: Black Mirror (serija)
Oh da... San Junipero X 1000. Bezvremenska ljubavna priča i vjerovatno najbolja epizoda Black Mirrora.
- Truba
#149 Re: Black Mirror (serija)
To je i kritika kapitalisticko konzumeristickog stila zivota
Kupuju krevetac...cemu...pun podrum smeca
Kuca koja ne odgovara...prevelika
Poslovi...osrednji
Mada varioc vise mora zaradjivat
Malo scenaristicki fejla
- Digla_da_kreci
#150 Re: Black Mirror (serija)
E hvala vam, taman za vikend da pregledam.dale cooper wrote: ↑03/05/2025 18:20 Oh da... San Junipero X 1000. Bezvremenska ljubavna priča i vjerovatno najbolja epizoda Black Mirrora.