Međutim, takvim neopravdanim optužbama doprinose , između ostalog, i pojave kao što su oni odvratni grafiti uz cestu od BL do Šehitluka ( Banj brdo
Nije ni u Sarajevu sve idealno... ipak se odmah digla frka zbog grafita koji je vrijeđao Jevreje...
Lajkane, mani se šuplje. Svaki stav koji odudara od tvog ti komentarišeš sa: "Hare vam je popio mozak", "za sve je kriv Hare". Ti si taj koji je opterećen Haretom. Meni je do Hareta stalo koliko i do Megawati Sukarnoputri. Da ga sutra udari automobil meni to ne bi značilo ništa. Stavove formiran na osnovu onoga što se dešava a ne na osnovu onoga što kaže Hare.kub lajkan wrote:Stvar je u tome da ne mozes nekog optuziti za ono sto nije uradio. A za ono sto jest treba ga goniti do Sudnjeg dana ili dok se pravda ne zadovolji. I to je sve...Šandor wrote:Ovo me samo podsjeća na činjenicu da rade svoj posao samo kad se utvrdi da ubistvo povratnika nije počinio Srbin. 99,99% ubistava povratnika ostalo je nerazriješeno. Procesuirani su samo oni što su kamenovali Murata Badića 07.05.2001. Dobili po par mjeseci zatvora. Hare mi je mozak popio....
Tebi je trazenje pravde, jedne te iste za sve ljude, suplja prica?Šandor wrote:Lajkane, mani se šuplje. Svaki stav koji odudara od tvog ti komentarišeš sa: "Hare vam je popio mozak", "za sve je kriv Hare". Ti si taj koji je opterećen Haretom. Meni je do Hareta stalo koliko i do Megawati Sukarnoputri. Da ga sutra udari automobil meni to ne bi značilo ništa. Stavove formiran na osnovu onoga što se dešava a ne na osnovu onoga što kaže Hare.kub lajkan wrote:Stvar je u tome da ne mozes nekog optuziti za ono sto nije uradio. A za ono sto jest treba ga goniti do Sudnjeg dana ili dok se pravda ne zadovolji. I to je sve...
Iako je za formiranje objektivnog stava o političkim pitanjima ponekad potrebno nešto više na ovoj temi to nije slučaj. Dovoljno je samo pratiti stvari (pri tome se ne oslanjajući na četničke medije) i sve će ti se samo reći.
Ovo nije prvo ubistvo povratnika od strane osobe koja je iste nacionalnosti kao i ubijeni. Ko je pažljivije pratio sjetit će se da je vajna Policija RS riješila samo ona ubistva povratnika koja su počinjena od strane osoba koja su iste nacionalnosti kao ubijeni (ubijena). Tako je bilo u Banja Luci,k Prijedoru....a nekad davno i u Kopačima. Već sam rekao, ko je pratio sjetit će se a neće se uvijek pozvati na Hareta i nakostriješiti se kad se neko ne složi s tim.
Samo da ponovim. Do ovog trenutka ubijeno je blizu 200 povratnika u RS. Riješeno je samo par ubistava i u svakom od riješenih slučajeva ubice su bile iste nacionalnosti kao i ubijeni.kub lajkan wrote:Tebi je trazenje pravde, jedne te iste za sve ljude, suplja prica?
A nije ti suplja otpuzivati tamo gdje nema razloga optuzivati?
Nije ti suplja optuzivati Hrvate da su 1997. aktivirali auto-bombu u Mostaru, koja je ustvari bila Handalino djelo?
Ovako samo dajete argumente likovima iz RS-a. A time sto neces optuziti tamo gdje nema razloga, pocinjeni zlocini u RS-u nece biti nista manji...
I kamo srece da vam je Hare popio mozak samo ovom prilikom...
vidim da si dobro upućen u ovu problematiku..pa bih te molio da mi postaviš neki dokaz za ovu tvrdnju..hvala!Šandor wrote:Samo da ponovim. Do ovog trenutka ubijeno je blizu 200 povratnika u RS. Riješeno je samo par ubistava i u svakom od riješenih slučajeva ubice su bile iste nacionalnosti kao i ubijeni.kub lajkan wrote:Tebi je trazenje pravde, jedne te iste za sve ljude, suplja prica?
Nije ti suplja optuzivati Hrvate da su 1997. aktivirali auto-bombu u Mostaru, koja je ustvari bila Handalino djelo?
Ovako samo dajete argumente likovima iz RS-a. A time sto neces optuziti tamo gdje nema razloga, pocinjeni zlocini u RS-u nece biti nista manji...
Zar su to odgovori na moja pitanjaŠandor wrote:Samo da ponovim. Do ovog trenutka ubijeno je blizu 200 povratnika u RS. Riješeno je samo par ubistava i u svakom od riješenih slučajeva ubice su bile iste nacionalnosti kao i ubijeni.kub lajkan wrote:Tebi je trazenje pravde, jedne te iste za sve ljude, suplja prica?
U nekoliko navrata porušene su obnovljene džamije a počinioci nikada nisu pronađeni. Procesuirano je samo nekoliko učesnika kamenovanja u Banja Luci koji su dobili po par mjeseci (procesuirani su samo zbog postojanja VHS snimka). Tada su u Banja Luci puštali djecu sa nastave govoreći im da idu da kamenuju balije.
Optužili Hrvate u medijima ili uhapsili nekoga? Bilo je dezinformacija iz Sarajeva. Ne sporim.kub lajkan wrote:Zar su to odgovori na moja pitanjaŠandor wrote:Samo da ponovim. Do ovog trenutka ubijeno je blizu 200 povratnika u RS. Riješeno je samo par ubistava i u svakom od riješenih slučajeva ubice su bile iste nacionalnosti kao i ubijeni.kub lajkan wrote:Tebi je trazenje pravde, jedne te iste za sve ljude, suplja prica?
U nekoliko navrata porušene su obnovljene džamije a počinioci nikada nisu pronađeni. Procesuirano je samo nekoliko učesnika kamenovanja u Banja Luci koji su dobili po par mjeseci (procesuirani su samo zbog postojanja VHS snimka). Tada su u Banja Luci puštali djecu sa nastave govoreći im da idu da kamenuju balije.
Takve stari ne zaboravljam, kao sto ne zaboravljam da je Denis Borac-Za-Ljudska-Prava Latin bio notorni ustasa u kategoriji "medijskog inzinjeringa"...Šandor wrote:Optužili Hrvate u medijima ili uhapsili nekoga? Bilo je dezinformacija iz Sarajeva. Ne sporim.kub lajkan wrote:Nije ti suplja optuzivati Hrvate da su 1997. aktivirali auto-bombu u Mostaru, koja je ustvari bila Handalino djelo?
U ovakvoj zemlji se nikad neće odgovarati zbog takvih izjava.kub lajkan wrote:Takve stari ne zaboravljam, kao sto ne zaboravljam da je Denis Borac-Za-Ljudska-Prava Latin bio notorni ustasa u kategoriji "medijskog inzinjeringa"...Šandor wrote:Optužili Hrvate u medijima ili uhapsili nekoga? Bilo je dezinformacija iz Sarajeva. Ne sporim.kub lajkan wrote:Nije ti suplja optuzivati Hrvate da su 1997. aktivirali auto-bombu u Mostaru, koja je ustvari bila Handalino djelo?
Elem, Hare je nakon eksplozije objasnjavao kako su Hrvati "sami sebe minirali". I to je u Danima objavljeno. To su stvari za koje treba odgovarati. I kad jednom popusi zbog takve izjave, drugi put ce se ugristi za jezik...
I nije uopste u pitanju Hare. Danas u takvim izjavama daleko ispred svih prednjaci Dodik. Ovdje ce zazivjeti normalna drzava tek kad se za izrecenu glupost bude odgovaralo. Jer takve izjave imaju ogromne posljedice. Zasto je Srbima iz RS-a zajebancija da je Sarajevo Teheran? Pa zato sto se visokopozicionirani politicar Dodikovog tipa sa tim poceo prvi javno zajebavati. A misevi su samo vidjeli od njega i oponasaju ga...
Ako vec treba demokratija i sloboda govora, onda treba i odgovornost za ono sto se izgovori...
Eto, otkriše ubice, došli rođaci iz Hrvatske da ukokaju rođaka. mora da su neki HRVATI-ČETNICI u pitanju. Malo se pozabavite Srbima u Federaciji, životima i smrću istih, a ne da donosite presude prije suđenja, prvo skoči pa reci hop. Samo vidim da je komentar čista mržnja.Prozor wrote:Ma kakvih ba para, covjek 67 godina bezbel samo dosao da provede starost na rodnoj grudi. A ti CETNICI ga ubili. Mislim samo pokazuje kol´ko su bijedni kad napadaju bespomocnog starca jer je Hrvat.
I onda zamislite kako bi bilo da se izvrsi "federalizacija", ovo bi se ne-srbima svakodnevno desavalo u "srpskoj federalnoj jedinici".
A sto je najgore, vecina rs-ovaca vjerovatno ovo ignorira i nece uopce da gleda...
Welcome to Republika Srpska
P.S. Pokoj mu dusi