BL, ubistvo povratnika, "Zatukli ga kao psa"

StLouis

#1 BL, ubistvo povratnika, "Zatukli ga kao psa"

Post by StLouis »

http://www.net.hr/vijesti/page/2007/06/01/0484006.html

U Banja Luci ubijen povratnik Hrvat

U banjalučkom prigradskom naselju Barlovci nepoznati su počinitelji ubili povratnika Hrvata, Ivana Bartulovića, izjavio je dopredsjednik Republike Srpske Davor Čordaš.

Bartulović je umro u četvrtak navečer nakon što je pretučen, rekao je u petak za Radio Herceg Bosne Čordaš.

On je zamjerio Ministarstvu unutarnjih poslova RS i medijima u tom entitetu što šute o tom ubojstvu Hrvata povratnika, te je izrazio nadu da će počinitelji biti pronađeni i kažnjeni.

"Vjerujem da ovo ubojstvo neće obeshrabriti i ono malo Hrvata na banjalučkom području koji su ostali u svojim domovima", rekao je Čordaš.

Gradski odbor HDZ-a 1990. u Banja Luci zatražio je od nadležnih institucija Republike Srpske hitno pronalaženje počinitelja ubojstva Ive Bartulovića (67), izrazivši istodobno zabrinutost zbog šutnje lokalnih medija, vlasti i policije o tom zločinu.

"Ovo ubojstvo uznemirilo je malobrojne povratnike u Republiku Srpsku i banjalučku regiju", navodi se u priopćenju banjalučkog gradskog odbora HDZ-a 1990.

"U proteklom ratu, u razdoblju od 1991. do 1995. u Banja Luci je na sličan način, kod svojih kuća, mučki ubijeno oko 1000 nesrba, a u široj regiji više od 10.000 za što do danas nitko nije odgovarao", stoji u priopćenju.

I Hrvatska stranka prava BiH (Đapić-Jurišić) najoštrije je osudila ubojstvo Hrvata povratnika.

"To ubojstvo je posljedica ozračja koje je u Republici Srpskoj stvoreno protiv nesrba", navodi se u priopćenju HSP BiH.

Dodaje se da to ubojstvo potvrđuje da je nužna reforma policije u BiH, odnosno ukidanje entitetske policije Republike Srpske i stvaranje državne policije u BiH koja ne bi prešućivala takva ubojstva.

Hina|Net.hr
01.06.2007.

Jadno je i bijedno ubiti starijeg covjeka samo zato sto je povratnik ,,Srbin, Bosnjak, Hrvat, Slovak, Zidov...,,ili bilo koje druge nacije i vjeroispovijesti.
cyprus

Post by cyprus »

Đubrad...
Majjah

Post by Majjah »

Wellcomme to Republic of Srpska 8)
seiko22
Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle

Post by seiko22 »

sad ce "jastrijeb" napisati :"u jasenovcu stradalo 2 miliona srba"

,
green man

Post by green man »

Ja kao pojedinac osuđujem svaki sličan slučaj koji se dogodi što neko nije srbin,hrvat,bošnjak ili bilo koji pripadnik druge nacionalnosti :x .Zamislite samo kakvi likovi to mogu uraditi :? ?Prije svega je on čovjek...ali se kod nas samo gleda koje si nacionalnosti.Stvarno žalosno... :sad:
Šandor

Post by Šandor »

Ne znam šta da kažem. :( Volio bih pronaći podatak koliko je povratnika u RS ubijeno do ovog trenutka. I onda neki krive ljude što se ne vraćaju. :cry:
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Jedan od dokaza zasto Dodiku treba vojska/policija rs-a :x
Mraka da je nama vece.
Treba taj entitet ugasiti jednom za sva vremena, jer istina se ne smije
zaboraviti, a kamoli oprostiti.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

Šandor wrote:Ne znam šta da kažem. :( Volio bih pronaći podatak koliko je povratnika u RS ubijeno do ovog trenutka. I onda neki krive ljude što se ne vraćaju. :cry:
Mislim da je do sada ubijeno oko 120 ljudi. Ni jedan slucaj nije rijesen niti su pocinioci uhvaceni.

Prosto se najezim kad cujem ovakve stvari i kad pomislim da moj stari zivi u toj istoj BL i priblizno je istih godina.
Pasiflora

Post by Pasiflora »

Zbilja ima li iko tacan i provjeren podatak koliko je povratnika do sada stradalo. Bio bi to dragocjen podatak za pregovarace oko buduceg statusa policije RS.
Loud

Post by Loud »

Zalosno je to sto se dogodilo i sto ce se dogadjati povratnicima, brine me zasto se suti o tome. Zar su zaista svi isti tamo? Dal' je moguce da je svima al; bas svima svejedno sto je neko ubijen?
Timotije

Post by Timotije »

Dado dijasporitus wrote:
Šandor wrote:Ne znam šta da kažem. :( Volio bih pronaći podatak koliko je povratnika u RS ubijeno do ovog trenutka. I onda neki krive ljude što se ne vraćaju. :cry:
Mislim da je do sada ubijeno oko 120 ljudi. Ni jedan slucaj nije rijesen niti su pocinioci uhvaceni.

Prosto se najezim kad cujem ovakve stvari i kad pomislim da moj stari zivi u toj istoj BL i priblizno je istih godina.
I sto je najgore sto si svjestan da njegov zivot vrijedi vrlo, vrlo malo, mozda samo malo vise nego u ratu. Kome se taj covjek moze obratiti za pomoc, da mu se bilo sta desi? Policiji Republike Srpske!?
Ja se zaista divim svakom covjeku, koji se usudio vratiti i zivjeti u onoj tvorevini.
hejter

Post by hejter »

neko rece... Welcome to Republic of Srpska! :x

Uzasni su ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
atmel

Post by atmel »

Junaci.
:(
Ako niste primjetili, većinom se ubijaju stariji ljudi.
Starog je najlakše ubiti.
Almir Arnaut-Belli

Post by Almir Arnaut-Belli »

od 1996 do danas radi Aneksa 7 dejtonskog sporazuma ,ubijeno je puno povratnika,do sada niko nije odgovarao,bio sam prisutan u Mahali 1996 gdje policija RS puca po narodu,isto to je radila u Koraju,Podgajevima,stanic rijeci,vlasenici,bratuncu,srebrenici i mnogim mjestima BiH,nismo mi krivi kriva je vlast ,tj vlastodršci -njima su prece fotelje i pare koje kradu nego narod...neka nam je Bog na pomoci,ili kkako zoster kaze Uzecu pravdu u svoje ruke,to je Anarhija ali ne ovih gore nego naroda .
neshto

Post by neshto »

eto dodikove brige oko hrvata, sad je svima jasno šta želi nadam se...
danas

Post by danas »

ma evo mislim nesto, cim se ispostavi da je ubica neki vehabija dici ce se kuka i motika i bice 140 stranica na ovom threadu, umjesto sadasnjih 14 postova... :oops: :oops: :oops:
black

Post by black »

danas wrote:ma evo mislim nesto, cim se ispostavi da je ubica neki vehabija dici ce se kuka i motika i bice 140 stranica na ovom threadu, umjesto sadasnjih 14 postova... :oops: :oops: :oops:
bas tako...
tempora

Post by tempora »

danas wrote:ma evo mislim nesto, cim se ispostavi da je ubica neki vehabija dici ce se kuka i motika i bice 140 stranica na ovom threadu, umjesto sadasnjih 14 postova... :oops: :oops: :oops:
Mislim da grijesis.Treba postaviti pitanje da li je nesretni covjek dosao iz dijaspore. :oops: Onda bi se opet povela prica o trpnji. :x
Almir Arnaut-Belli

Post by Almir Arnaut-Belli »

tempora wrote:
Mislim da grijesis.Treba postaviti pitanje da li je nesretni covjek dosao iz dijaspore. :oops: Onda bi se opet povela prica o trpnji. :x
ljudi ubistvo je ubistvo ,a u zemlji gdje ubice slobodno hodaju to je normalna pojava...
tempora

Post by tempora »

Almir Arnaut-Belli wrote:
tempora wrote:
ljudi ubistvo je ubistvo ,a u zemlji gdje ubice slobodno hodaju to je normalna pojava...
Naravno, ja sam samo bila ruzno sarkasticna.
http://www.mhrr.gov.ba/PDF/UporednaAnal ... skiWEB.pdf
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Almir Arnaut-Belli wrote:od 1996 do danas radi Aneksa 7 dejtonskog sporazuma ,ubijeno je puno povratnika,do sada niko nije odgovarao,bio sam prisutan u Mahali 1996 gdje policija RS puca po narodu,isto to je radila u Koraju,Podgajevima,stanic rijeci,vlasenici,bratuncu,srebrenici i mnogim mjestima BiH,nismo mi krivi kriva je vlast ,tj vlastodršci -njima su prece fotelje i pare koje kradu nego narod...neka nam je Bog na pomoci,ili kkako zoster kaze Uzecu pravdu u svoje ruke,to je Anarhija ali ne ovih gore nego naroda .
ubjali su one koji su nekako uspjeli ostat na prostoru R.Sumske odam iza Dejtona, a pucali su po onima koji su se htjeli vrattit u Jusice kod Zvornika,pa Stanic Rijeci itd...

a serem se ja na tu Krmoradocu politiku.
jos jedan dokaz da je treba ukinut, nisu doa sd ni jedan slucaj rijesili :x
bekrija_swe

Post by bekrija_swe »

ima li neki zakon o slobodnom pristupu informacijama u "rs" ili Bosni i hercegovini da zaista vidimom koliko je povratnika ubijeno i koliko je tih slucajeva rijeseno?!
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

tempora, danas i black, mislim da malo pretjerujete...

Tema je postavljena u subotu, a znamo da vecina foruma sa posla, stoga je odziv na temu bio slab...
drugo, tempora, da treba se upitati da li je dosao iz dijaspore, jer smo svjedoci mnogih ubistava i premlacivanja za 100 maraka - ja sam ti zivi svjedok otimacine 10 KM ispred moje zgrade uz pomoc cigle...i sad lokalni klosari cuju DOSAO LIK IZ CRO i kontaju ga opljackat...i nastane sranje...

trece, ne treba pricati o odnosu dodika prema hrvatima povratnicima u BL, vec POVRATNICIMA U RS koje god nacije bili....

Licno mislim da nije u pitanju napad na Hrvata, vec povratnika koji mozda ima para...
ono ubistvo djevojcice u Vlasenici je napad na povratnike..
ako kontate sta zelim reci...
Prozor

Post by Prozor »

Ma kakvih ba para, covjek 67 godina bezbel samo dosao da provede starost na rodnoj grudi. A ti CETNICI ga ubili. Mislim samo pokazuje kol´ko su bijedni kad napadaju bespomocnog starca jer je Hrvat.

I onda zamislite kako bi bilo da se izvrsi "federalizacija", ovo bi se ne-srbima svakodnevno desavalo u "srpskoj federalnoj jedinici".

A sto je najgore, vecina rs-ovaca vjerovatno ovo ignorira i nece uopce da gleda...

Welcome to Republika Srpska :roll:

P.S. Pokoj mu dusi :(
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Prozor wrote:Ma kakvih ba para, covjek 67 godina bezbel samo dosao da provede starost na rodnoj grudi. A ti CETNICI ga ubili. Mislim samo pokazuje kol´ko su bijedni kad napadaju bespomocnog starca jer je Hrvat.

I onda zamislite kako bi bilo da se izvrsi "federalizacija", ovo bi se ne-srbima svakodnevno desavalo u "srpskoj federalnoj jedinici".

A sto je najgore, vecina rs-ovaca vjerovatno ovo ignorira i nece uopce da gleda...

Welcome to Republika Srpska :roll:

P.S. Pokoj mu dusi :(
da, i ja sam uvijek kontala stari ljudi pa nemaju para, a onda procitas da je neko prebijen ili ubijen, i da mu je ukradeno 10, 20 hiljada maraka....

a kazem ti, sad i radi 100 maraka glava leti...

eno imas drugu temu gdje su dvojica ubili lika samo radi auta....

fuj..
Post Reply