BL, ubistvo povratnika, "Zatukli ga kao psa"
- StLouis
#1 BL, ubistvo povratnika, "Zatukli ga kao psa"
http://www.net.hr/vijesti/page/2007/06/01/0484006.html
U Banja Luci ubijen povratnik Hrvat
U banjalučkom prigradskom naselju Barlovci nepoznati su počinitelji ubili povratnika Hrvata, Ivana Bartulovića, izjavio je dopredsjednik Republike Srpske Davor Čordaš.
Bartulović je umro u četvrtak navečer nakon što je pretučen, rekao je u petak za Radio Herceg Bosne Čordaš.
On je zamjerio Ministarstvu unutarnjih poslova RS i medijima u tom entitetu što šute o tom ubojstvu Hrvata povratnika, te je izrazio nadu da će počinitelji biti pronađeni i kažnjeni.
"Vjerujem da ovo ubojstvo neće obeshrabriti i ono malo Hrvata na banjalučkom području koji su ostali u svojim domovima", rekao je Čordaš.
Gradski odbor HDZ-a 1990. u Banja Luci zatražio je od nadležnih institucija Republike Srpske hitno pronalaženje počinitelja ubojstva Ive Bartulovića (67), izrazivši istodobno zabrinutost zbog šutnje lokalnih medija, vlasti i policije o tom zločinu.
"Ovo ubojstvo uznemirilo je malobrojne povratnike u Republiku Srpsku i banjalučku regiju", navodi se u priopćenju banjalučkog gradskog odbora HDZ-a 1990.
"U proteklom ratu, u razdoblju od 1991. do 1995. u Banja Luci je na sličan način, kod svojih kuća, mučki ubijeno oko 1000 nesrba, a u široj regiji više od 10.000 za što do danas nitko nije odgovarao", stoji u priopćenju.
I Hrvatska stranka prava BiH (Đapić-Jurišić) najoštrije je osudila ubojstvo Hrvata povratnika.
"To ubojstvo je posljedica ozračja koje je u Republici Srpskoj stvoreno protiv nesrba", navodi se u priopćenju HSP BiH.
Dodaje se da to ubojstvo potvrđuje da je nužna reforma policije u BiH, odnosno ukidanje entitetske policije Republike Srpske i stvaranje državne policije u BiH koja ne bi prešućivala takva ubojstva.
Hina|Net.hr
01.06.2007.
Jadno je i bijedno ubiti starijeg covjeka samo zato sto je povratnik ,,Srbin, Bosnjak, Hrvat, Slovak, Zidov...,,ili bilo koje druge nacije i vjeroispovijesti.
U Banja Luci ubijen povratnik Hrvat
U banjalučkom prigradskom naselju Barlovci nepoznati su počinitelji ubili povratnika Hrvata, Ivana Bartulovića, izjavio je dopredsjednik Republike Srpske Davor Čordaš.
Bartulović je umro u četvrtak navečer nakon što je pretučen, rekao je u petak za Radio Herceg Bosne Čordaš.
On je zamjerio Ministarstvu unutarnjih poslova RS i medijima u tom entitetu što šute o tom ubojstvu Hrvata povratnika, te je izrazio nadu da će počinitelji biti pronađeni i kažnjeni.
"Vjerujem da ovo ubojstvo neće obeshrabriti i ono malo Hrvata na banjalučkom području koji su ostali u svojim domovima", rekao je Čordaš.
Gradski odbor HDZ-a 1990. u Banja Luci zatražio je od nadležnih institucija Republike Srpske hitno pronalaženje počinitelja ubojstva Ive Bartulovića (67), izrazivši istodobno zabrinutost zbog šutnje lokalnih medija, vlasti i policije o tom zločinu.
"Ovo ubojstvo uznemirilo je malobrojne povratnike u Republiku Srpsku i banjalučku regiju", navodi se u priopćenju banjalučkog gradskog odbora HDZ-a 1990.
"U proteklom ratu, u razdoblju od 1991. do 1995. u Banja Luci je na sličan način, kod svojih kuća, mučki ubijeno oko 1000 nesrba, a u široj regiji više od 10.000 za što do danas nitko nije odgovarao", stoji u priopćenju.
I Hrvatska stranka prava BiH (Đapić-Jurišić) najoštrije je osudila ubojstvo Hrvata povratnika.
"To ubojstvo je posljedica ozračja koje je u Republici Srpskoj stvoreno protiv nesrba", navodi se u priopćenju HSP BiH.
Dodaje se da to ubojstvo potvrđuje da je nužna reforma policije u BiH, odnosno ukidanje entitetske policije Republike Srpske i stvaranje državne policije u BiH koja ne bi prešućivala takva ubojstva.
Hina|Net.hr
01.06.2007.
Jadno je i bijedno ubiti starijeg covjeka samo zato sto je povratnik ,,Srbin, Bosnjak, Hrvat, Slovak, Zidov...,,ili bilo koje druge nacije i vjeroispovijesti.
- green man
Ja kao pojedinac osuđujem svaki sličan slučaj koji se dogodi što neko nije srbin,hrvat,bošnjak ili bilo koji pripadnik druge nacionalnosti
.Zamislite samo kakvi likovi to mogu uraditi
?Prije svega je on čovjek...ali se kod nas samo gleda koje si nacionalnosti.Stvarno žalosno... 
- Bosanac_21
Jedan od dokaza zasto Dodiku treba vojska/policija rs-a
Mraka da je nama vece.
Treba taj entitet ugasiti jednom za sva vremena, jer istina se ne smije
zaboraviti, a kamoli oprostiti.
Mraka da je nama vece.
Treba taj entitet ugasiti jednom za sva vremena, jer istina se ne smije
zaboraviti, a kamoli oprostiti.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
Mislim da je do sada ubijeno oko 120 ljudi. Ni jedan slucaj nije rijesen niti su pocinioci uhvaceni.Šandor wrote:Ne znam šta da kažem.Volio bih pronaći podatak koliko je povratnika u RS ubijeno do ovog trenutka. I onda neki krive ljude što se ne vraćaju.
Prosto se najezim kad cujem ovakve stvari i kad pomislim da moj stari zivi u toj istoj BL i priblizno je istih godina.
-
Timotije
I sto je najgore sto si svjestan da njegov zivot vrijedi vrlo, vrlo malo, mozda samo malo vise nego u ratu. Kome se taj covjek moze obratiti za pomoc, da mu se bilo sta desi? Policiji Republike Srpske!?Dado dijasporitus wrote:Mislim da je do sada ubijeno oko 120 ljudi. Ni jedan slucaj nije rijesen niti su pocinioci uhvaceni.Šandor wrote:Ne znam šta da kažem.Volio bih pronaći podatak koliko je povratnika u RS ubijeno do ovog trenutka. I onda neki krive ljude što se ne vraćaju.
Prosto se najezim kad cujem ovakve stvari i kad pomislim da moj stari zivi u toj istoj BL i priblizno je istih godina.
Ja se zaista divim svakom covjeku, koji se usudio vratiti i zivjeti u onoj tvorevini.
-
Almir Arnaut-Belli
od 1996 do danas radi Aneksa 7 dejtonskog sporazuma ,ubijeno je puno povratnika,do sada niko nije odgovarao,bio sam prisutan u Mahali 1996 gdje policija RS puca po narodu,isto to je radila u Koraju,Podgajevima,stanic rijeci,vlasenici,bratuncu,srebrenici i mnogim mjestima BiH,nismo mi krivi kriva je vlast ,tj vlastodršci -njima su prece fotelje i pare koje kradu nego narod...neka nam je Bog na pomoci,ili kkako zoster kaze Uzecu pravdu u svoje ruke,to je Anarhija ali ne ovih gore nego naroda .
-
tempora
Mislim da grijesis.Treba postaviti pitanje da li je nesretni covjek dosao iz dijaspore.danas wrote:ma evo mislim nesto, cim se ispostavi da je ubica neki vehabija dici ce se kuka i motika i bice 140 stranica na ovom threadu, umjesto sadasnjih 14 postova...![]()
![]()
-
Almir Arnaut-Belli
ljudi ubistvo je ubistvo ,a u zemlji gdje ubice slobodno hodaju to je normalna pojava...tempora wrote:Mislim da grijesis.Treba postaviti pitanje da li je nesretni covjek dosao iz dijaspore.danas wrote:ma evo mislim nesto, cim se ispostavi da je ubica neki vehabija dici ce se kuka i motika i bice 140 stranica na ovom threadu, umjesto sadasnjih 14 postova...![]()
![]()
Onda bi se opet povela prica o trpnji.
-
tempora
Naravno, ja sam samo bila ruzno sarkasticna.Almir Arnaut-Belli wrote:ljudi ubistvo je ubistvo ,a u zemlji gdje ubice slobodno hodaju to je normalna pojava...tempora wrote:Mislim da grijesis.Treba postaviti pitanje da li je nesretni covjek dosao iz dijaspore.danas wrote:ma evo mislim nesto, cim se ispostavi da je ubica neki vehabija dici ce se kuka i motika i bice 140 stranica na ovom threadu, umjesto sadasnjih 14 postova...![]()
![]()
Onda bi se opet povela prica o trpnji.
http://www.mhrr.gov.ba/PDF/UporednaAnal ... skiWEB.pdf
- Bosanac sa dna kace
ubjali su one koji su nekako uspjeli ostat na prostoru R.Sumske odam iza Dejtona, a pucali su po onima koji su se htjeli vrattit u Jusice kod Zvornika,pa Stanic Rijeci itd...Almir Arnaut-Belli wrote:od 1996 do danas radi Aneksa 7 dejtonskog sporazuma ,ubijeno je puno povratnika,do sada niko nije odgovarao,bio sam prisutan u Mahali 1996 gdje policija RS puca po narodu,isto to je radila u Koraju,Podgajevima,stanic rijeci,vlasenici,bratuncu,srebrenici i mnogim mjestima BiH,nismo mi krivi kriva je vlast ,tj vlastodršci -njima su prece fotelje i pare koje kradu nego narod...neka nam je Bog na pomoci,ili kkako zoster kaze Uzecu pravdu u svoje ruke,to je Anarhija ali ne ovih gore nego naroda .
a serem se ja na tu Krmoradocu politiku.
jos jedan dokaz da je treba ukinut, nisu doa sd ni jedan slucaj rijesili
-
bekrija_swe
ima li neki zakon o slobodnom pristupu informacijama u "rs" ili Bosni i hercegovini da zaista vidimom koliko je povratnika ubijeno i koliko je tih slucajeva rijeseno?!
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
tempora, danas i black, mislim da malo pretjerujete...
Tema je postavljena u subotu, a znamo da vecina foruma sa posla, stoga je odziv na temu bio slab...
drugo, tempora, da treba se upitati da li je dosao iz dijaspore, jer smo svjedoci mnogih ubistava i premlacivanja za 100 maraka - ja sam ti zivi svjedok otimacine 10 KM ispred moje zgrade uz pomoc cigle...i sad lokalni klosari cuju DOSAO LIK IZ CRO i kontaju ga opljackat...i nastane sranje...
trece, ne treba pricati o odnosu dodika prema hrvatima povratnicima u BL, vec POVRATNICIMA U RS koje god nacije bili....
Licno mislim da nije u pitanju napad na Hrvata, vec povratnika koji mozda ima para...
ono ubistvo djevojcice u Vlasenici je napad na povratnike..
ako kontate sta zelim reci...
Tema je postavljena u subotu, a znamo da vecina foruma sa posla, stoga je odziv na temu bio slab...
drugo, tempora, da treba se upitati da li je dosao iz dijaspore, jer smo svjedoci mnogih ubistava i premlacivanja za 100 maraka - ja sam ti zivi svjedok otimacine 10 KM ispred moje zgrade uz pomoc cigle...i sad lokalni klosari cuju DOSAO LIK IZ CRO i kontaju ga opljackat...i nastane sranje...
trece, ne treba pricati o odnosu dodika prema hrvatima povratnicima u BL, vec POVRATNICIMA U RS koje god nacije bili....
Licno mislim da nije u pitanju napad na Hrvata, vec povratnika koji mozda ima para...
ono ubistvo djevojcice u Vlasenici je napad na povratnike..
ako kontate sta zelim reci...
- Prozor
Ma kakvih ba para, covjek 67 godina bezbel samo dosao da provede starost na rodnoj grudi. A ti CETNICI ga ubili. Mislim samo pokazuje kol´ko su bijedni kad napadaju bespomocnog starca jer je Hrvat.
I onda zamislite kako bi bilo da se izvrsi "federalizacija", ovo bi se ne-srbima svakodnevno desavalo u "srpskoj federalnoj jedinici".
A sto je najgore, vecina rs-ovaca vjerovatno ovo ignorira i nece uopce da gleda...
Welcome to Republika Srpska
P.S. Pokoj mu dusi
I onda zamislite kako bi bilo da se izvrsi "federalizacija", ovo bi se ne-srbima svakodnevno desavalo u "srpskoj federalnoj jedinici".
A sto je najgore, vecina rs-ovaca vjerovatno ovo ignorira i nece uopce da gleda...
P.S. Pokoj mu dusi
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
da, i ja sam uvijek kontala stari ljudi pa nemaju para, a onda procitas da je neko prebijen ili ubijen, i da mu je ukradeno 10, 20 hiljada maraka....Prozor wrote:Ma kakvih ba para, covjek 67 godina bezbel samo dosao da provede starost na rodnoj grudi. A ti CETNICI ga ubili. Mislim samo pokazuje kol´ko su bijedni kad napadaju bespomocnog starca jer je Hrvat.
P.S. Pokoj mu dusi
a kazem ti, sad i radi 100 maraka glava leti...
eno imas drugu temu gdje su dvojica ubili lika samo radi auta....
fuj..