Bjezi, eto Sahbaza...

Post Reply
kub lajkan

#1 Bjezi, eto Sahbaza...

Post by kub lajkan »

Neku noc gostovao u "Teleringu" Sahbaz Dzihanovic, potpredsjednik Federacije.

Nisam ni znao da covjek vise nije u SBiH.

On je izgleda jedan od glavnih u projektu "Pokret za promjene" i koliko sam mogao primijetiti oni definitivno izlaze na izbore ove godine.

Mislim da ce oni biti pravo osvjezenje za socijaldemokratsku opciju, utociste za nezadovoljne SDP-ovce i politicki faktor koji moze okupiti snaznu alternativu.

Covjek mi je postao i vise nego simpatican kad je odbio da Tito ustupi ulicu Bakirovom tati.

Neka mu bude sa srecom, dobar je covjek...
Last edited by kub lajkan on 10/01/2006 00:32, edited 1 time in total.
davis.ba

Post by davis.ba »

Jel to imamo još jednu socijaldemokratsku stranku?

Super. :roll:
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Pokret za promjene BiH postao politička stranka

Šahbaz Džihanović prvi predsjednik

SARAJEVO - Šahbaz Džihanović izabran je juče za prvog predsjednika Pokreta za promjene BiH, koji je juče, godinu i po nakon osnivanja, transformisan u političku organizaciju koja će učestvovati na narednim opštim izborima u oktobru.

Za potpredsjednike su izabrani bivši načelnik opštine Prijedor Nada Ševo, profesor Dubravko Lovrenović iz Sarajeva i bivši direktor Fonda zdravstvenog osiguranja RS Dragutin Ilić iz Banje Luke. Generalni sekretar je Ismet Salkić.

http://www.nezavisne.com/dnevne/dogadja ... 006-03.php
davis.ba

Post by davis.ba »

Kakav je to pokret za promjene, nekako mi je to skroz promaklo?

Inače mislim da se stvaranjem novih stranaka neće ništa promjeniti ali eto.
Edin H.

Post by Edin H. »

Ma ja cu glasati za neke levate, samo protiv ovih sto su se ustolicili 8)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Respekt za Šahbaza i njegov Pokret za promjene!
Gdje se moze pročitati Program stranke?

P.S.
Još samo da dodam:
Treba razoriti Kartaginu, demontirati gt RS i ostale tekovine genocida i agresije na BiH!
Last edited by PipiDugaDevetka on 14/02/2006 08:03, edited 1 time in total.
senada

Post by senada »

PipiDugaDevetka wrote:Respekt za Šahbaza i njegov Pokret za promjene!
Gdje se moze pročitati Program stranke?
http://www.ntv99.ba
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Da, Pokret za promjene bi mogao dobiti veliki broj glasova tradicionalnih SDP biraca, pogotovo ako oni ulazak SDP-a u Dodikovu vladu zajedno sa SDA i SBiH protumace kao najavu otvorene koalicije sa nacionalistima poslije oktobarskih izbora (sto nebi bilo daleko od istine). SDP-ove birace bi posebno moglo privuci sto su celnici Pokreta za promjene jasno rekli da oni nece koalirati sa nacionalnim strankama, sto je nekada bio najjaci adut SDP-a, a koga ce se oni najvjerovatnije odreci zbog zelje za vlascu.

To je dobro za Sahbaza :) a katastrofalno za SDP :(
kub lajkan

Post by kub lajkan »

valterbranisarajevo wrote:Da, Pokret za promjene bi mogao dobiti veliki broj glasova tradicionalnih SDP biraca, pogotovo ako oni ulazak SDP-a u Dodikovu vladu zajedno sa SDA i SBiH protumace kao najavu otvorene koalicije sa nacionalistima poslije oktobarskih izbora (sto nebi bilo daleko od istine). SDP-ove birace bi posebno moglo privuci sto su celnici Pokreta za promjene jasno rekli da oni nece koalirati sa nacionalnim strankama, sto je nekada bio najjaci adut SDP-a, a koga ce se oni najvjerovatnije odreci zbog zelje za vlascu.

Podapisujem :D

Pa nek' malo Lagumdzija razmisli zeli li okupiti bas SVE one koji podrzavaju njegovu bh-platformu...
klif

Post by klif »

Nekako zapostavljena tema, a jako interesantna. Da li su Ivan Lovrenovic, Gradimir Gojer i ostale intelektualne velicine na listama? Ne bi bilo na odmet saznati malo vise.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

kub lajkan wrote:
valterbranisarajevo wrote:Da, Pokret za promjene bi mogao dobiti veliki broj glasova tradicionalnih SDP biraca, pogotovo ako oni ulazak SDP-a u Dodikovu vladu zajedno sa SDA i SBiH protumace kao najavu otvorene koalicije sa nacionalistima poslije oktobarskih izbora (sto nebi bilo daleko od istine). SDP-ove birace bi posebno moglo privuci sto su celnici Pokreta za promjene jasno rekli da oni nece koalirati sa nacionalnim strankama, sto je nekada bio najjaci adut SDP-a, a koga ce se oni najvjerovatnije odreci zbog zelje za vlascu.

Podapisujem :D

Pa nek' malo Lagumdzija razmisli zeli li okupiti bas SVE one koji podrzavaju njegovu bh-platformu...
Ma vala i ja cu podapisati! :-)

Ne mogu ni u najruznijim snovima zamisliti da glasam za one koji bi bili u stanju koalirati sa nacionalnim strankama.

Iskreno se nadam da ni SDP to nema namjeru mada... :oops:
Ne postoji ni jedan, ponavljam, ni jedan jedini argument koji bi bio dovoljno jak da opravda tako sta!
Ne vjerujem da te i takve stranke mogu da se "poprave"! One su, svaka iz svojih razloga, zasluzile da odu na smetljiste istorije i da time omoguce se cijela zemlja i svi njeni narodi jednog dana mogu slobodno stidjeti toga da su takve nekad sami birali na vlast!

Katarza! Sto prije, to bolje!
I nikakvi kompromisi sa grobarima i zemlje i njenih gradjana!
danas

Post by danas »

pa da budem iskrena, jedini za koga 100% znam da NIKADA nece ici u koaliciju sa nacionalnim strankama je haliloviceva BPS (NIKADA on nece uci sa SDA koja mu je pola familije pobila, pa prema tome, ni sa HDZ ni SDS protiv kojih je ratovao)...
a za ostale... ko zna...

eto vam sad kost pa glodjite :D :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Vodenjak wrote:Ne mogu ni u najruznijim snovima zamisliti da glasam za one koji bi bili u stanju koalirati sa nacionalnim strankama.

Ne postoji ni jedan, ponavljam, ni jedan jedini argument koji bi bio dovoljno jak da opravda tako sta!
SDP mi je drag, ali mi je socijaldemokratija draza...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

kub lajkan wrote:
Vodenjak wrote:Ne mogu ni u najruznijim snovima zamisliti da glasam za one koji bi bili u stanju koalirati sa nacionalnim strankama.

SDP mi je drag, ali mi je socijaldemokratija draza...
Definicija na mjestu!
Sjedi, pet! 8-)
Post Reply