Bješe jednom jedan medo Brundo
Moderator: anex
-
mala-i
na licu sam mjesta u lijepoj njihovoj
bilo je juče nekoliko stručnjaka na tv-u i svi do jednog okrivljuju vlasnika prihvatilišta i tamburicu.pogotovo sada jer su medvjedi uznemireni zbog kašnjenja zime i zimskog sna.vlasnik je javno rekao da je on kriv.a čini mi se da je i u jutarnjem bilo nešto.
-
bice_bice
#27 Re: Bješe jednom jedan medo Brundo
vidjeces, ako nastavimo ovako bice vise organizacija za brigu i postovanje zivotinja neg istih za ljudska bica/prava...seljak_cojek wrote:Niko i ne kaže da Marija nije ortodoksna glupača. Ali me nervira toliko žaljenje za medoma a dvoje ljudi umalo poginulo. Meni je žao čuvara koji je ni kriv ni dužan umalo "zaglavio". A žao mi je i Marije, iako je glupača, djevojka će zbog svoje gluposti vjerovatno nositi traume čitav život. A inače me nervira kada se dovodi u pitanje izbor između života čovjeka i života životinje. Za mene tu nema dileme.BHG wrote: sta ima tamburat nervoznoj zivotinji u kavezu???? dje joj je pamet????
cuj sta da radim s psom.. pita li se iko da li je bilo takvih dilema prije 20 godina? "ubicu kera, Allaha mi"..
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Svaka mu cast na postenju!mala-i wrote:na licu sam mjesta u lijepoj njihovojbilo je juče nekoliko stručnjaka na tv-u i svi do jednog okrivljuju vlasnika prihvatilišta i tamburicu.pogotovo sada jer su medvjedi uznemireni zbog kašnjenja zime i zimskog sna.vlasnik je javno rekao da je on kriv.a čini mi se da je i u jutarnjem bilo nešto.
bice bice, ljudi su sami krivi za mnoge nedace koje ih pogode. I steve irwin je cacko mecku gdje ne treba i ubila ga otrovna raza.
- Anka
ja sam plakala. Nije meda kriv,pa to je divlja životinja! Šta je ta idiotkinja radila u prostoru u kojem su medvedi?
Šta je očekivala,da će zaplesati uz tamburicu?! Ta tamburica mi najviše ide na nerve u celoj priči.Koji retard od devojke,majko mila,kakva debilčina od cure! I zbog nje tupave,nema više mede...
neverovatno...ljudska glupost stvarno nema granice...
Šta je očekivala,da će zaplesati uz tamburicu?! Ta tamburica mi najviše ide na nerve u celoj priči.Koji retard od devojke,majko mila,kakva debilčina od cure! I zbog nje tupave,nema više mede...
neverovatno...ljudska glupost stvarno nema granice...
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
A ko je onaj lik s motornom pilom - sto nasrce na medvjeda? Sve go idiot do idiota. Cuj dosla svirati tamburicu medvjedima? Pa ne vjerovatno je to. Onaj unutar kaveza donjeo motornu pilu pride da se pripremi kao u slucaju sranja? A i strazar - umjesto da gleda svoju guzicu - kaj ga boli dupe za medvjeda, zahvalice mu Svabica sad - kad mu je zvjerka malo propasirala bubrege...
Medvjed je u nasoj sumi sto lav u Africi. Kralj domena. Iznad medvjeda - nema nista - u lancu. Samim tim - to nije zvjer koja instinktivno se bavi tolerancijom. Njegov inherentni instinkt je onog koji odreduje i ureduje i za kojeg se zna, a ne - onog koji trpi, dura i pokusava zaobici sranje i zaspati uz tamburicu.
Uglavnom - i meni zao medvjeda, sto bi medvjed pa ucini ono cim se medvjedi bave. Nije mi samo jasno, da li je mozda priletio da se malo poigra, jer imaju oni i tu potrebu, iako ta igra vrlo lako se okrene u nesto drugo, primjera radi Grizzly man-a i slicnih drugih. Jer da ju je stvarno napao - nebi od nje ostalo nista, mani se motorke i strazara i pistolja. Medvjedu se puca direktno kroz srce - jer drukcije mozes samo zvjer da razbjesnis jos vise - pa ti se onda tesko, dzaba svi kalibri oruzija i motorne zage.
Medvjed je u nasoj sumi sto lav u Africi. Kralj domena. Iznad medvjeda - nema nista - u lancu. Samim tim - to nije zvjer koja instinktivno se bavi tolerancijom. Njegov inherentni instinkt je onog koji odreduje i ureduje i za kojeg se zna, a ne - onog koji trpi, dura i pokusava zaobici sranje i zaspati uz tamburicu.
Uglavnom - i meni zao medvjeda, sto bi medvjed pa ucini ono cim se medvjedi bave. Nije mi samo jasno, da li je mozda priletio da se malo poigra, jer imaju oni i tu potrebu, iako ta igra vrlo lako se okrene u nesto drugo, primjera radi Grizzly man-a i slicnih drugih. Jer da ju je stvarno napao - nebi od nje ostalo nista, mani se motorke i strazara i pistolja. Medvjedu se puca direktno kroz srce - jer drukcije mozes samo zvjer da razbjesnis jos vise - pa ti se onda tesko, dzaba svi kalibri oruzija i motorne zage.