Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija osvajamo:

Poll ended at 24/12/2011 21:48

6 bodova
229
51%
4 boda
130
29%
3 boda
50
11%
2 boda
8
2%
1 bod
20
4%
0 bodova
13
3%

Total votes: 450

Johnny_x

#3526 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Johnny_x »

Language wrote:sinoc se nije culo zivzdanje na himnu protivnika sto je za svaku pohvalu....napravili smo reciprocitet izgleda.....i to pokazje da smo zreli za EP 8-)
MA najavio onaj prije utakmice da je nasa himna ispracena aplauzom u Minsku pa valjda zbog tog.
Je li neko bio blizu onih sto ih je policija istjerala prije pocetka utakmice ja sam malo vidio sa vrha ali ne znam sta je bilo
Obuca9

#3527 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Obuca9 »

anthraxQ wrote:kad će Kosovo zaigrati na kvalifikacijama?

šta je s time?
Čim ovo tvoje pitanje bude imalo veze s naslovom teme :D
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#3528 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by anthraxQ »

hz__semir wrote:
anthraxQ wrote:kad će Kosovo zaigrati na kvalifikacijama?

šta je s time?
Čim ovo tvoje pitanje bude imalo veze s naslovom teme :D
ama čovječe kad će Kosovo da igra? Treba nam novih Luksemburga.... :D
cranberries

#3529 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by cranberries »

svi sada znaju igrati, tesko je naci neku repku koju mozes izbusiti kao prije, ok mozda da si holandija i da je ta repka san marino x) ali objektivo tesko koja ima s kojom je lahko. Ja sam pogledao Cipar - Portugal i svidjelo mi se kako Ciprani igraju samo sto ih je sudija dokrajcio sa penalom kojeg nije bilo i sa crvenim kartonom kojeg takodjer nije bilo.
domi89

#3530 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by domi89 »

Prosto nevjerovatno! Historija se ponavlja, nadamo ne i konačan ishod!

Lopta neće nikako u gol! Već osjetno nervozna publika koja je večer 6. septembra odlučila provesti na tribinama Stadiona "Bilino Polje" gledajući kvalifikacionu utakmicu Bosne i Hercegovine za plasman na Europsko prvenstvo neprestano gleda na semafor, na kojemu je rezultat 0:0 i koji pokazuje da se igra 86. minuta meča. Ipak, minuta poslije donosi delijirumsko slavlje prisutne publike, ali i cijele Bosne i Hercegovine, kada naša reprezentacija pogađa mrežu protivnika u 87. minuti za nastavak realnih očekivanja plasmana na Europsko prvenstvo.

Zaboravili smo vam reći, ne govorimo o 6. septembru 2011. godine i golu Misimovića protiv Bjelorusije, nego o 6. septembru 2003. godine i golu Bajramovića protiv Norveške. Prosto nevjerovatno, na isti dan u istoj minuti, naša reprezentacija postigla je gol nakon sedam godina i baš kao i tada, stvorila sebi sasvim realne šanse za plasman na europsku smotru najboljih reprezentacija.

Da stvari budu još zanimljivije, kolo poslije toga, remi reprezentacije Rumunije, baš kao i sinoć protiv Francuske u Bukureštu, znatno je povećao šanse našim reprezentativcima za plasman na Euro 2004., jer je, podsjetimo se Danska na svom terenu kasnim golom Laursena u 95. minuti osigurala sebi protiv Rumuna domaći remi rezultatom 2:2, remi koji će ih konačno i odvesti u Portugal.

Šlag na tortu, pretposljednju utakmicu pomenutih kvalifikacija igrali smo protiv, pogađate, Luksemburga i pobjeda od 1:0 dovela nas je u situaciju da trijumfom u posljednjem meču protiv Danske na Koševu osiguramo sebi prvo mjesto u grupi "2" kvalifikacija za Euro 2004 u Portugalu.

Nadamo se, kako će se naši reprezentativci oduprijeti ovoj repeticiji događanja iz kvalifikacija od prije sedam godina, te da će nas u posljednjem meču, za razliku od 11. oktobra 2003. godine i mršavog remija rezultatom 1:1 protiv Danske na Koševu, ovaj put obradovati i osigurati sebi direktan plasman na Euro 2012.

(reprezentacija.ba)

ZONA SUMRAKA na na na na :skoljka:
Baudelaire

#3531 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Čuj historija se ponavlja, nadamo se i konačan ishod. Pa ako se ponovi konačan ishod, nema nas na prvenstvu :x
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#3532 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Velkoski »

"nadamo ne i konačan ishod! "

:D
Baudelaire

#3533 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

Uh, kako sam loš :D Halalit će valjda :D
phillie

#3534 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by phillie »

domi89 wrote:Prosto nevjerovatno! Historija se ponavlja, nadamo ne i konačan ishod!

Lopta neće nikako u gol! Već osjetno nervozna publika koja je večer 6. septembra odlučila provesti na tribinama Stadiona "Bilino Polje" gledajući kvalifikacionu utakmicu Bosne i Hercegovine za plasman na Europsko prvenstvo neprestano gleda na semafor, na kojemu je rezultat 0:0 i koji pokazuje da se igra 86. minuta meča. Ipak, minuta poslije donosi delijirumsko slavlje prisutne publike, ali i cijele Bosne i Hercegovine, kada naša reprezentacija pogađa mrežu protivnika u 87. minuti za nastavak realnih očekivanja plasmana na Europsko prvenstvo.

Zaboravili smo vam reći, ne govorimo o 6. septembru 2011. godine i golu Misimovića protiv Bjelorusije, nego o 6. septembru 2003. godine i golu Bajramovića protiv Norveške. Prosto nevjerovatno, na isti dan u istoj minuti, naša reprezentacija postigla je gol nakon sedam godina i baš kao i tada, stvorila sebi sasvim realne šanse za plasman na europsku smotru najboljih reprezentacija.

Da stvari budu još zanimljivije, kolo poslije toga, remi reprezentacije Rumunije, baš kao i sinoć protiv Francuske u Bukureštu, znatno je povećao šanse našim reprezentativcima za plasman na Euro 2004., jer je, podsjetimo se Danska na svom terenu kasnim golom Laursena u 95. minuti osigurala sebi protiv Rumuna domaći remi rezultatom 2:2, remi koji će ih konačno i odvesti u Portugal.

Šlag na tortu, pretposljednju utakmicu pomenutih kvalifikacija igrali smo protiv, pogađate, Luksemburga i pobjeda od 1:0 dovela nas je u situaciju da trijumfom u posljednjem meču protiv Danske na Koševu osiguramo sebi prvo mjesto u grupi "2" kvalifikacija za Euro 2004 u Portugalu.

Nadamo se, kako će se naši reprezentativci oduprijeti ovoj repeticiji događanja iz kvalifikacija od prije sedam godina, te da će nas u posljednjem meču, za razliku od 11. oktobra 2003. godine i mršavog remija rezultatom 1:1 protiv Danske na Koševu, ovaj put obradovati i osigurati sebi direktan plasman na Euro 2012.

(reprezentacija.ba)

ZONA SUMRAKA na na na na :skoljka:
Haha dobar dobar

Samo, mala razlika je u tome sto je protiv Danaca bilo, il cemo biti prvi ili cemo biti treci (ili cetvrti). Drugi nismo mogli biti nikako, a ovaj put, eto ako kiksamo protiv horoza, imamo popravni u barazu.
Moje vidjenje je da cemo u Francuskoj odigrati iskusno 0:0 i tako otici na EP kao prvoplasirana ekipa. Kako? Zato sto ce Francuska 07.10. pripremajuci se za mec protiv nas kiksati protiv Albanaca i remizirati :D
Vidi sad zone sumraka hahahaha
symbolstar

#3536 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by symbolstar »

A nista nam vala ne bi falilo ni da odemo direktno kao najbolje drugoplasirana ekipa :)

Danci imaju u zadnjem kolu Portugal, i ako izgube.....mi bi mogli izvuci samo bod u Parizu, naravno ako rijesimo Luxemburg, to valjda niko ne dovodi u pitanje, i biti najbolji drugi...
pocele su kalkulacije, kao i uvijek :)

H Danska 6 4 1 1 9 4 +5 4 13
D Bosna i Hercegovina 7 4 1 2 8 7 +1 3 13
E Švedska 6 4 0 2 15 8 +7 6 12
B Irska 7 3 3 1 8 5 +3 4 12
F Grčka 6 3 3 0 6 3 +3 2 12
G Crna Gora 6 3 2 1 5 3 +2 2 11
I Češka 6 3 1 2 8 5 +3 5 10
A Turska 6 2 2 2 6 7 –1 1 8
C Srbija 6 2 2 2 6 9 –3 2 8
Ejch-ju-es-i-aj-en

#3537 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Ejch-ju-es-i-aj-en »

Evo fino urađena tabela UEFA national team rankinga sa updateom od sinoć 8)

http://www.footballwr.altervista.org/Coeff2014.html

Dakle gledajući trenutno pozicije, i ako uzmemo da su Šveđani najbolji drugi, u prvom šeširu bi trebali biti:

10. grčka ili 6.Hrvatska
14 Danska
15. Srbija
16. Češka

A u drugom

20. Turska
21. Irska
22 BiH
36. Crna Gora
ultima_palabra

#3538 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by ultima_palabra »

crkvice wrote:Haha dobar dobar

Samo, mala razlika je u tome sto je protiv Danaca bilo, il cemo biti prvi ili cemo biti treci (ili cetvrti). Drugi nismo mogli biti nikako, a ovaj put, eto ako kiksamo protiv horoza, imamo popravni u barazu.
Moje vidjenje je da cemo u Francuskoj odigrati iskusno 0:0 i tako otici na EP kao prvoplasirana ekipa. Kako? Zato sto ce Francuska 07.10. pripremajuci se za mec protiv nas kiksati protiv Albanaca i remizirati :D
Vidi sad zone sumraka hahahaha
Tako je Juga 1989. iskusno odigrala 0:0 u Parizu, i to je bio odlučujući rezultat za plasman na svjetsko u Italiju... za Francuze je igrao sadašnji selektor Blanc, a trener bio sadašnji predsjednik UEFE Platini. Za Jugu je igrao sadašnji selektor Sušić, a trener bio sadašnji predsjednik našeg saveza (komiteta) Osim.
8-)
quasar

#3539 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by quasar »

ovo se pogrešno razumjela informacija, istina je da mu je George Hađži rekao da bi ga bilo stid da je na misketovom mjestu, sa takvom igrom koju igra miske da se odazove na poziv selektora reprezentacije, zato je miske poslije postignutog gola u kameru rekao FUCK, a posle toga dao izjavu kakvu je dao to se odnosilo na trenera Galatasaraya a ne na susica
Evo komentar raje sa youtube. Mozda je istina ovo.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#3540 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by anthraxQ »

nadjoh ovo slučajno. :roll: :( :-)
Baudelaire

#3541 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

symbolstar wrote:A nista nam vala ne bi falilo ni da odemo direktno kao najbolje drugoplasirana ekipa :)

Danci imaju u zadnjem kolu Portugal, i ako izgube.....mi bi mogli izvuci samo bod u Parizu, naravno ako rijesimo Luxemburg, to valjda niko ne dovodi u pitanje, i biti najbolji drugi...

Majku mu, nije forum napravljen samo da bi ljudi iznosili svoja mišljenja, nego da malo i tuđa čitaju. Čitajte i vidjet ćete da nemamo šanse da odemo kao najbolja druga. Da svi ovi ovdje koji su trenutno drugi drastično kiksaju, na drugo mjesto bi došle ekipe iz njihovih grupa koje bi opet imale više bodova od nas.
elSaik

#3542 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by elSaik »

Baudelaire wrote:
symbolstar wrote:A nista nam vala ne bi falilo ni da odemo direktno kao najbolje drugoplasirana ekipa :)

Majku mu, nije forum napravljen samo da bi ljudi iznosili svoja mišljenja, nego da malo i tuđa čitaju. Čitajte i vidjet ćete da nemamo šanse da odemo kao najbolja druga. Da svi ovi ovdje koji su trenutno drugi drastično kiksaju, na drugo mjesto bi došle ekipe iz njihovih grupa koje bi opet imale više bodova od nas.
A ukoliko izgubimo od Luxa a dobijemo Francuze? :mrgreen:
symbolstar

#3543 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by symbolstar »

Baudelaire wrote:

Dobro ba opusti se, ovo sam kopirao s Indexa...mozda mi je to bila greska, oni su to nesto na brzinu sklepali...
Baudelaire

#3544 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Baudelaire »

A nije da nešto tersam, ali na svakoj stranici makar po dva puta je objašnjeno zašto ne možemo biti najbolja druga :D
symbolstar

#3545 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by symbolstar »

quasar wrote:
ovo se pogrešno razumjela informacija, istina je da mu je George Hađži rekao da bi ga bilo stid da je na misketovom mjestu, sa takvom igrom koju igra miske da se odazove na poziv selektora reprezentacije, zato je miske poslije postignutog gola u kameru rekao FUCK, a posle toga dao izjavu kakvu je dao to se odnosilo na trenera Galatasaraya a ne na susica
Evo komentar raje sa youtube. Mozda je istina ovo.
Pa i nema smisla da psuje Susicu na engleskom...da je na francuskom pa hajd... :)
symbolstar

#3546 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by symbolstar »

Baudelaire wrote:A nije da nešto tersam, ali na svakoj stranici makar po dva puta je objašnjeno zašto ne možemo biti najbolja druga :D
sad sam uletio s puta pred komp, nisam u toku, nisam citao sve stranice foruma :)
Infaze Studio

#3547 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Infaze Studio »

Na kraju prvog poluvremena, nakon sto se zagrijavao zadnjih desetak minuta prvog dijela, Misimovic krece za ekipom u svlacionicu a Susic mu prilazi i kaze: " Ostani ti tu, ulazis odmah". Miske normalnim "tonom" to prihvata i ostaje na travnjaku.
Da li je Miske ostao na travnjaku cijelu pauzu, nemam pojma, jer nisam gledao uzivo.
Medjutim na pocetku drugog poluvremena, Misimovic ulazi u teren nakon sto 4. official dize broj 2 pa 10, a Susic mu pokusava objasniti kako i sta da igra, docim ga Miske ne benda ni 2%, a Susic ga hvata za ruku i dalje mu prica i gotovo ulazi s njim na pola terena a Miske djeluje totalno nezainteresovano za njegovu pricu.
Dvije veoma razlicite situacije izmedju dva ista covjeka na kraju prvog i pocetku drugog poluvremena.
Da li je Miske ipak otisao u svlacionicu na pauzi i da li se tamo moglo nesto desiti izmedju niih dvojice :?: :?:
Uglavnom 100% sam siguran da je Miske reporteru na kraju utakmice izjavio sljedece:
"Drago mi je sto sam dao gol...izgleda da ipak nisam zaboravio igrati fudbal. Tesko mi je jer su se pojedinci KATASTROFALNO ponasali prema meni. Tesko je kad ti selektor kaze da bi njega bilo sramota odazvati se na poziv u reprezentaciju da za svoj klub igra koliko i ja."
Nakon ove izjave, odmah mi je bilo jasno cemu puska i F.ck You. Nije Miske sigurno ljutito trcao i otimao se svojim suigracima iz zagrljaja nakon postignutog gola, da udari nekog Bjelorusa, kome bi navodno poslije psovao, nego se bas otimao i trcao prema nasoj klupi.
Sokantno i jako zalosno i zabrinjavajuce, iskreno se nadam da ce se spor rijesiti vrlo brzo, jer sinoc je Miske pokazao da je velemajstor.
Privatna poruka
Location: Papci, sjetite se tu je nekad bila Olimpijada prije tebe i tvog stada!

#3548 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Privatna poruka »

Meni ono sto je Miske rekao na kraju, nikako ne ide sa press konferencijom...

Pape - "..ja da nisam vjerovao u Misimovica,ne bi ga stavio na poluvremenu.."

...necu da citam ove nase lesinare od novinara koji pisu sve i svasta...

Charuga
Globalni moderator

#3549 Re: Bjelorusija-BiH/BiH-Bjelorusija

Post by Charuga »

Dvomec sa Bjelorusijom zavrsen, za nas, odlicno! Vrijeme je da se ova tema stavi pod kljuc a sve daljnje rasprave, o barazu ili prvom mjestu, mozete nastaviti na drugoj temi. Nema svrhe vise istu raspravu pisati na vise tema a i valja vas pratiti .. 8-)

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 1&start=50
Locked