Ukratko:
Begovic - skoro bez posla. Jedna dobra intervencja i jedan nesporazum s odbranom.
Pandza - bez nekog ucinka, zahvaljujuci ne toliko ofanzivoj Bjelorusiji. Dobro pa je izvadjen, mozda bi dobio drugi zuti.
Papac - igrac utakmice. Iskusno i pametno. Svidja mi se kad salje lopte na Dzeku, vidi se da se radi o beku koji igra na Otoku.
Mujdza - takodjer bez nekog ucinka. Valjda korektan nastup.
Rahimic - OK. Uz Papca, jedini odigrao na svom nivou.
Ibricic - Iskreno se nadam da vise nece dobiti poziv za 18, kamoli da se desi neka neslana sala s njim u startnom sastavu. Ona situacija kad mu bjezi lopta...ne znam.

Vjerovatno mu se familiji dobro stucalo.
Zahirovic - Ok nastup. Nesto bolji u drugom poluvremenu. Mozda bi trebao probat dodat igracu ispred sebe, a ne samo radit alibi dodavanja. Imao je nekoliko korisnih intervencija. Mora vise izlazit po loptu pred nase stopere, pa je onda distribuirat dalje.
Medunjanin - Podbacio kao i vecina. Nekako samozatajan; premalo inicijative pokazao. Prodao nekoliko lopti.
Lulic - Nema centarsut. Na zalost, o tome sam davno govorio, ali sam se nadao da grijesim.
Stilic - Igrac koji ne moze igrati na krilu. Stoga, za mene, ocekivano slabiji ucinak. Ako je neko ocekivao prodore i taj rad...onda ga nikad nije gledao. Kornere je dosta dobro izvodio.
Zec - Pometina. Nedovoljno dobar igrac za reprezentaciju. Mozda malo grubo, ali...
Miske - los sve do gola. Pokazao da mu je stalo.
Dzeko - jos jednom se pokazalo zasto ne moze igrat sam. Slaba podrska veznih igraca ga je jos vise sputavala. Odnosno oni nisu znali iskoristit prostor koji im on otvara. Najbolji je kad ne razmislja puno kad se nadje u sansi.
Definitivno jedva cekam Vedin oporavak. U kakvom god stanju bio, on je visetruko koristan na terenu. To znaci i za Dzeku.
Pape - vile ga spasile. Opet je nabacao isuvise ofanzivnih veznih. Jeste da je povredom Salihovica, mozda bio prisiljen uvest Stilica. Ibricic i Zec su greske. Uvjek bi prije dao 20 min. ekplozivnom i robusnom Muslimovic, nego onom smusenjaku Zecu. Ibricic se ne uvodi ni u slucaju elementarne nepogode, dragi selektore.
Nesporazum s Misimovicem se mora rijesit u 4 oka. Jos jednom je pokazao nedostatak takta i diplomatije, kad je bocnuo Misimovica (opet) u live emisiji poslije utakmice. Dragi selektore, jel to Ibricic igra u svom klubu? Rahimic? Ne lupaj nebuloze, covjece. Svaka je zlatna koja u tebi ostane.
Dalje; igra bez igre. Puno majstora kod nas, ali Bjerusi bolje kombinovase.

Toliko vremena smo imali jednog ili dva igraca vise, a posjed lopte na kraju sramotnih 52% u nasu korist. Mozda je i previse respektovao Bjeloruse, koji nisu imali nekih ofanzivnih ambicja. Zadnjih pola sata je morao odbranu izvuci skoro do centra, a ne da se gubi vrijeme vracanjem i davanjem prilike Bjelorusima da izbunare loptu u tom medjuprostoru.
Po meni, veceras su svi odigrali ispod svog nivoa, osim Papca, Begovica i Rahimica. Nevjerovatno je da se ovaj sindrom ponovo desava, jer se i u Rumuniji isto desilo. Srecom, ovaj put smo imali vise srece.
Puno analize je pred njim. Valjda je i izvukao neke zakljucke.
Francuska i Pariz? Mogu se samo nasmijat na nas optimizam.