Bjelasnica?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
iamx

#1 Bjelasnica?

Post by iamx »

Pozdrav,

Trazim informacije o trenutnom stanju na Bjelasnici, kakvi su smjestaji, kakva je vansezonska ponuda? Htio bih par dana sad u oktobru doci malo gore, nisam iz SA, pa me zanima i prevoz do Bjelasnice, ima li neka redovna linija, ili se mora taksi/privatnik ganjati? Hvala!
DZONPI

#2 Re: Bjelasnica?

Post by DZONPI »

Otidji u selo Umoljane tu je jeftinije bolje i bas si na planini.nemoj da ides sto kazu centar Bjelasnice jer tu te deru cjenama.Dakle selo umoljani udaljeno mozda 5 kilometara od hotela na Bjelasnici.ja bio ljetos fantazija ali bas.
iamx

#3 Re: Bjelasnica?

Post by iamx »

DZONPI wrote:Otidji u selo Umoljane tu je jeftinije bolje i bas si na planini.nemoj da ides sto kazu centar Bjelasnice jer tu te deru cjenama.Dakle selo umoljani udaljeno mozda 5 kilometara od hotela na Bjelasnici.ja bio ljetos fantazija ali bas.
Cuo sam za Umoljane ranije ove godine dok sam lutao Trebevicem, samo kazu da do tamo bas treba prevoz neki, a meni je to najveci problem. No dobro, snasao bih se vec za to, a kad bih vec dosao u Umoljanje, kakav je smjestaj, imas li neku preporuku?
man_464

#4 Re: Bjelasnica?

Post by man_464 »

Koristi se linijom 44 Ulica Franje Račkog - Ilidža - Bjelašnica. Mislim da je ona proradila kako je na snagu stupio zimski raspored, ili se varam, moraš provjeriti, uglavnom ako radi taj autobus košta oko 5 maraka povratna karta ja mislim... Polazi u 09:00 kod Muzeja, a u 09:20 je na Ilidži. Povratak sa Bjelašnice je 16:30

Moraš provjeriti da li radi ili samo u zimskim mjesecima.
Ako radi radi samo subotom, nedjeljom i praznicima. :)
neki

#5 Re: Bjelasnica?

Post by neki »

DZONPI wrote:Otidji u selo Umoljane tu je jeftinije bolje i bas si na planini.nemoj da ides sto kazu centar Bjelasnice jer tu te deru cjenama.Dakle selo umoljani udaljeno mozda 5 kilometara od hotela na Bjelasnici.ja bio ljetos fantazija ali bas.
Nije bas 5 km...prije će biti 20 :wink:
I teško da će naći smještaj u umoljanima mimo vikenda, kako sam čuo, svi pansioni rade samo vikendom
iamx

#6 Re: Bjelasnica?

Post by iamx »

auu, ne valja ako je samo vikendima, no dobro, dobio sam broj od nekog apartmana u Umoljanima pa sutra zovem da vidim situaciju
mistek

#7 Re: Bjelasnica?

Post by mistek »

Može se naći smještaj i van vikenda, kako god hoće. Uglavnom, odeš gore i neće biti problema za smještaj.
Što se prevoza tiče, ima minibus koji vozi za Sinanoviće (od mosta na Rakitnici do Umoljana je 3-4 kilometra koja onda moraš pješačiti), ali ima čudan raspored. Proguglaj i eto :D
iamx

#8 Re: Bjelasnica?

Post by iamx »

Hvala, pogledam! A vezano za Lukomir, koliko mi treba od Umoljana do tamo?
man_464

#9 Re: Bjelasnica?

Post by man_464 »

Capsicum

#10 Re: Bjelasnica?

Post by Capsicum »

iamx wrote:Hvala, pogledam! A vezano za Lukomir, koliko mi treba od Umoljana do tamo?
3-5 sati pjeske u jednom smjeru, zavisno od rute kojom krenes. Kroz kanjon Rakitnice je cca. 3 sata (laksa ruta), a preko Oblja racunaj i 5 (penjes se na 1896 m n.v.)
mistek

#11 Re: Bjelasnica?

Post by mistek »

Može i kroz Dugo polje, srednja varijanta, samo je najdosadnija :-D

Rakitnica je najbolja varijanta.
Frutek

#12 Re: Bjelasnica?

Post by Frutek »

Da li je bio neko u hotelu Bjelasnica što je na ponudi na Citydeal-u da prenese iskustvo?
Takođe, kakva je situacija gore sa instruktorima skijanja + rent opreme, kakve su cijene?

:thumbup:
Big Ang

#13 Re: Bjelasnica?

Post by Big Ang »

man_464 wrote:Koristi se linijom 44 Ulica Franje Račkog - Ilidža - Bjelašnica. Mislim da je ona proradila kako je na snagu stupio zimski raspored, ili se varam, moraš provjeriti, uglavnom ako radi taj autobus košta oko 5 maraka povratna karta ja mislim... Polazi u 09:00 kod Muzeja, a u 09:20 je na Ilidži. Povratak sa Bjelašnice je 16:30

Moraš provjeriti da li radi ili samo u zimskim mjesecima.
Ako radi radi samo subotom, nedjeljom i praznicima. :)
Ja sad zvala Centrotrans. Ne radi ova linija. Kažu "U zimu tek" :-)
man_464

#14 Re: Bjelasnica?

Post by man_464 »

To nije centrotransova linija, već GRAS-ova, i počinje sa radom, kada se zvanično otvori sezona na Bjelašnici.
Dzontra_Volta

#15 Re: Bjelasnica?

Post by Dzontra_Volta »

Da li je neko bio u ovom „Spa and Club“ Bjelašnica, što bi trebalo biti kao neka ispostava Pivnice Sarajevo?
Ima ova ponuda za wellness vikend na City.deal-u, pa me interesuje valja li to šta.
aldm

#16 Re: Bjelasnica?

Post by aldm »

Ima li neko mozda broj nekog prenocista na Umoljanima? I kakav je taj hotel Bjelasnica za prenociti?

Hvala

:sax:
Euphoria

#17 Re: Bjelasnica?

Post by Euphoria »

aldm wrote:Ima li neko mozda broj nekog prenocista na Umoljanima? I kakav je taj hotel Bjelasnica za prenociti?

Hvala

Pansion Umoljani .Telefon: +387 61 228 142 Odlican, hrana oranska, smjestaj super. Proguglaj
Porodice Foht

#18 Re: Bjelasnica?

Post by Porodice Foht »

aldm wrote:Ima li neko mozda broj nekog prenocista na Umoljanima? I kakav je taj hotel Bjelasnica za prenociti?

Hvala

Ovaj pansion je duplo skuplji u Umoljanima od apartmana i solidnih soba u selu koji ljudi iznajmljuju. Dodju iz Hadzica gdje zive, iznajme za 10 KM po lezaju apartman u kucama koje imaju tu i cak naprave ti pitu za 5 KM po osobi, ujutro domaci sir, kajmak, sto mi puno bolje od pansiona. Na Fb mozes pronaci te ljude sto iznajmljuju.
Emin Fatic se zove covjek koji nudi smjestaj za 10 KM po lezaju. Kuca mu lijevo pored puta prema Gradini, malo prije onog pansiona gdje se fino jede i ne mozes na red doci od ambasadora iz arapskih zemalja.
Sretno.
aldm

#19 Re: Bjelasnica?

Post by aldm »

hvala puno, pogledat cu na FB
Porodice Foht wrote:

Hvala

Ovaj pansion je duplo skuplji u Umoljanima od apartmana i solidnih soba u selu koji ljudi iznajmljuju. Dodju iz Hadzica gdje zive, iznajme za 10 KM po lezaju apartman u kucama koje imaju tu i cak naprave ti pitu za 5 KM po osobi, ujutro domaci sir, kajmak, sto mi puno bolje od pansiona. Na Fb mozes pronaci te ljude sto iznajmljuju.
Emin Fatic se zove covjek koji nudi smjestaj za 10 KM po lezaju. Kuca mu lijevo pored puta prema Gradini, malo prije onog pansiona gdje se fino jede i ne mozes na red doci od ambasadora iz arapskih zemalja.
Sretno.
franceska

#20 Re: Bjelasnica?

Post by franceska »

Hotel Bjelašnica ima vrhunsku baštu :thumbup:
Hladovina, mir, prelijepo uređeno.
Bila sam nekoliko puta i svaki put uživala.
U Sarajevu gori sve, gore se čak može pregrnuti i neka dukserica :D
Kafa 1,5 KM :thumbup:
Ne znam kako je za spavati i kakve su cijene :-D
Post Reply