Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#51 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by PipiDugaDevetka »

Na Bjelašnici nije zabilježena povećana radio-aktivnost na mjestu gdje je bila uništavana municija!

http://postconflict.unep.ch/publication ... report.pdf
May, 2003, UNEP Report wrote:Heavy metals-Bjelasnica
In both samples from this site (NUC-02-035-001 and -002), a high contamination of copper
(in the range of 2 000 mg/kg), zinc (~460-1 650 mg/kg) and lead (~290-600 mg/kg) could
be measured. The situation is similar to the one mentioned above for the Kalinovik Ammunition
Destruction Site (7.14). However, what is alarming in the results for this site - in
addition to the lead contamination - is the very high copper concentration
in the samples
taken (for more information see Appendix K).

Bjelasnica - High plateau with pine forest cover.
Investigated surface area: 300 m x 600 m

Town/Population: The population is limited to three houses located approximately
2 km below the plateau. Civilians leave the area during the
winter season.

Other information: Altitude 1 220 m.
The site is unguarded, but not easy of access,
and is situated at some distance from any large population.

A number of craters have been formed due to explosions, and
others have been filled in. Ammunition destruction was stopped
a few weeks before the UNEP investigation as villagers
below the hillside began to complain about poor water quality
and health problems. They linked this to the ammunition
destruction activities.
505

#52 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by 505 »

Čemu čuđenje!!!!
Sjetite se tko je na čelu ZOI-84.
General, magistar odbrane i sigurnosti, privatni poduzetnik, GRAS-ovac.
To što mu topovi ne rade nemojte da vas iznenađuje, iako je general artiljerija mu nije jača strana ipak je on na nivou trešnjevog topa.
sijedi

#53 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by sijedi »

išao sam na objekte ZOI 84 (Zetra, Igman ) i prije nego je general došao za direktora a i idem idalje (djeca i tako to )i primjetio sam da se atmosera tako poseljačila i nisam znao razlog, ali mi je sada jasno,
dakle: Putuj Evropo , ...
Vares City

#54 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by Vares City »

Da nije smijesno,bilo bi zalosno,u stvari zalosno je do bola,...

Zivim u Svici 20 god,redovno sam u BiH(i za vrijeme rata),volim planine,brda,pogotovo nase,skijam od birvaktile,..

Helem,..bio,dolazit cu aBd opet bez obzira na sve sto se desava,...

Meni stvarno nije sbog love,vjerujte mi,..ali me stvarno boli kad moram svojim prijateljima objasnjavati zasto je kod nas skuplji "Ski Pass"ne go u CH,a da ne govorimo o mogucnostima njegovog koristenjima,kvalitetima,tehnikom,kombinacijama koristenja,prostorima istih,ovo-ono,...
Moram se stiditi u svom,na svom jer znam da je hod njih bolje,kvalitetnije i POVOLJNIJE!!!!!
Cak su neki od njih dosli sa namjerom da uloze lovu u infrastrukturu,objekte,ali kad su ih ovi nasi "Einsteini"poceli vozati,....
VjecitiStudent

#55 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by VjecitiStudent »

Evo opis Jahorine iz Los Angeles TImesa http://travel.latimes.com/articles/la-t ... -2008dec14
atko

#56 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by atko »

Jedan moj prijatelj koji voli prirodu i fotkanje i koji je cesto po nasim planinama i ljeti i zimi, mi je rekao:
"Ja jednostavno ne mogu da shvatim zasto je Bog ovako prelijepu zemlju dodjelio ovakvim kretenima kao sto smo mi"
TheOne

#57 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by TheOne »

atko wrote:Jedan moj prijatelj koji voli prirodu i fotkanje i koji je cesto po nasim planinama i ljeti i zimi, mi je rekao:
"Ja jednostavno ne mogu da shvatim zasto je Bog ovako prelijepu zemlju dodjelio ovakvim kretenima kao sto smo mi"
:thumbup:
samson

#58 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by samson »

TheOne wrote:
atko wrote:Jedan moj prijatelj koji voli prirodu i fotkanje i koji je cesto po nasim planinama i ljeti i zimi, mi je rekao:
:thumbup: :thumbup:
Edin H.

#59 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by Edin H. »

karanana wrote:ne mogu vjerovat da ne mogu naci par shanera, platit im 4-5 stoja koji ce provaliti taj kod i prekinuti vezu sa austrijom. ako nista, za rad s takvom vrstom tehnologije imamo ljudi i iskustva.
Ne treba im marke dati :oops:
Neka Austrijanci plate sve one sirovine sto zazdise dok je Bosna bila pod okupacijom.

Pa gdje sad su ti cuveni bosanski hackeri?
Pa neka se puse onda i neka maltretiraju njihov Salzburg, a ne nase "inventivne :D " privrednike.
sarajevo63

#60 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by sarajevo63 »

TheOne wrote:Konto Bosnjo da zajebe Austrijanca! :thumbup: Aha, djes, sta ima? :-) :-) :-) :-)
Ali ovo mi je najbolje - likovi ih utrnuli iz Austrije, pritiskom na enter!? :lol: :lol: :lol: :lol:
I evo sad jedno pitanje odgovrnima - Jel' vas stid bagro? :x :x :x :x
Ja bih samo zamjenila Bošnjo za Bosanac. Svako bi nas trebao utrnut na enter. Ovi naši nadređeni samo moljakaju, traže, vape, fuj. A nije ih stid.
Biće sastanak 20-21.12 pa će naši ponovo podastrijeti sve i kukumačiti. Možda nam uvedu još kakav porez da otplatimo. Mi smo u najrazvijenijem kantonu.
Da sad vatru suknem, nema smisla.
Prelijepa zemlja sa nezaninteresovanim narodom i izabranim idiotima na vlasti.
zonbirile

#61 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by zonbirile »

pa zar ima iko normalan da misli da su topovi kupljeni zarad raje.Kupljeni su za guzare,da valjaju apartmane 100 eura dnevno,bez plačenog poreza.
Austrijancima svaka čast,s govnima nisu trebali ni poslovati,ili ugraditi kiselinu,i enter,nema više topa.A ko plati obnovu bazena,struje za topove,plus 2 miliona,plus održavanje,pa ne mogu to izvući za 5g,kada bi i ligure po mahalama naplačivali.A šega nam mi bilo kod Tite general u nekom tijelu,ovde nas zaviše u crno.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#62 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by PipiDugaDevetka »

zonbirile wrote:pa zar ima iko normalan da misli da su topovi kupljeni zarad raje.Kupljeni su za guzare,da valjaju apartmane 100 eura dnevno,bez plačenog poreza.
Austrijancima svaka čast,s govnima nisu trebali ni poslovati,ili ugraditi kiselinu,i enter,nema više topa.A ko plati obnovu bazena,struje za topove,plus 2 miliona,plus održavanje,pa ne mogu to izvući za 5g,kada bi i ligure po mahalama naplačivali.A šega nam mi bilo kod Tite general u nekom tijelu,ovde nas zaviše u crno.
Pa, Ajnadžić je nekada, išao na školaanje u Kumrovec. Bila dobra škola.
zonbirile

#63 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by zonbirile »

za dobra đaka,nema teške škole.Pa nije đaba stavljen u snježnu artiljeriju,samo austrijanci šupci ,ne daju da se razmaše plotunima.
Gorštak

#64 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by Gorštak »

Yebo ih oni topovi. Bio ja prošli vikend. Ono je toliko slabo ili oni ne znaju koristiti, da su ga trebali u augustu upalit da bi sad bilo snijega za skijanje.
Uredno naplaćuju 35 km kartu, a kamenjar živi. Moglo se skijati samo onih 100 metara od heliodroma do izlaza sa korpe.
Pred sidrom gužva ko dobra dženaza, prepadneš se kad vidiš. Bljak.
Ovaj vikend na Jahorinu lagano.
LAIBACH KUNST

#65 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by LAIBACH KUNST »

samson wrote:
TheOne wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Loulou

#66 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by Loulou »

Gorštak wrote:Yebo ih oni topovi. Bio ja prošli vikend. Ono je toliko slabo ili oni ne znaju koristiti, da su ga trebali u augustu upalit da bi sad bilo snijega za skijanje.
Uredno naplaćuju 35 km kartu, a kamenjar živi. Moglo se skijati samo onih 100 metara od heliodroma do izlaza sa korpe.
Pred sidrom gužva ko dobra dženaza, prepadneš se kad vidiš. Bljak.
:lol: :lol: :lol:

Kraaaalj! Kralj pereprcije! :lol:
Van Halen

#67 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by Van Halen »

samson wrote:
TheOne wrote:
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Gorštak

#68 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by Gorštak »

@loulou :D

Iste stvari se ponavljaju. Jučer na Bjelašnici ski pass uredno prodavali od 9:00, a lift počeo raditi tek u 10 sati. Mora da ih je snijeg iznenadio pa kasno počeli sa uređenjem staze.
Post Reply