Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

TheOne

#1 Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by TheOne »

Rad snježnih topova na planini Bjelašnici pokraj Sarajeva blokirao je austrijski proizvođač jer nije isplaćen dug za njihovu nabavu, objavili su u četvrtak mediji u BiH. Austrijska tvrka "Wintertechnik" ima mogućnost daljinskog "zaključavanja" topova, koju je i iskoristila jer nema naznaka da će tvrtka "ZOI 84" koja upravlja ski-centrom na Bjelašnici uskoro podmiriti dug od od dva milijuna konvertibilnih maraka.

"Topovi su automatski, odnosno računalno povezani s centralom u Austriji. Wintertechnik tako ima mogućnost da kontrolira i blokira njihov rad", potvrdio je za "Dnevni avaz" direktor "ZOI 84" Nedžad Ajnadžić.

On je odgovornost za nastali problem prebacio na gradske vlasti Sarajeva koje su navodno obećale da će platiti račun za snježne topove, a sada to obećanje ne žele ispuniti.

Ajnadžić se požalio kako će sada biti upropašteni svi napori koje je "ZOI 84" uložio u osiguranje dulje zimske sezone i nesmetano skijanje koje je proteklih godina ozbiljno ugrožavalo nestabilno i toplo vrijeme.

Gradske vlasti navodno planiraju sredstva za snježne topove u proračunu za 2009. godinu.

Skijaška infrastruktura na Bjelašnici potpuno je uništena tijekom rata, a 13 godina nakon toga tek je djelomice obnovljena. Sva raspoloživa sredstva umjesto u obnovu skijaških kapaciteta uložena su u apartmanizaciju i gradnju višekatnica.

(Hina)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

I onda se cudimo sto investicije pljuste sa svih strana!? Komentari? :D
johnnybravo

#2 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by johnnybravo »

Imaju oni rijesenje za ovu situaciju "NAPLACIVAT CE SVADBE ISPOD TOPOVA" namace se ta 2 miliona.

Klocevi nevidzeni
Forsaken

#3 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by Forsaken »

Bio sam gore za 2. dan bajrama. Ono je stvarno uzas. Dobro sto topovi ne rade, ali dole stoji jedno 4-5 bagera, sve zivo je raskopano ispod snjega, izlaz sa koljevke je totalno unisten, ja ne znam kako ce tamo neko skijat ....
karanana

#4 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by karanana »

jebo padinu i ski stazu. bagere i buldozere u akciju i u ravnanje terena za nove apartmane.
goldenlily

#5 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by goldenlily »

[*]''On je odgovornost za nastali problem prebacio na gradske vlasti Sarajeva koje su navodno obećale da će platiti račun za snježne topove, a sada to obećanje ne žele ispuniti.''

Gradske vlasti plaćaju,a oni svake godine dižu cjenu osnovnih usluga,čitaj parkinga,ski karte...samo mi nije jasno na osnovu koje kalkulacije imaju pravo da podižu cijene kad nisu feninga uložili,90 %sredstava im plaća kanton ili grad,neke liftove su dobili kao donacije,a onda kažu dižemo cijenu za 20 % !
Ako su komercijalna firma,onda ne mogu primati subvencije ni pomoć od kantona ili grada i onda nek dižu cijene u nebo,ali ako nisu komercijalna firma onda nemaju pravo na iživljavanje na cijenama kad ne snose svoje troškove,ovo pod hitno treba pokrenuti neku kampanju protiv ovih lopova,finansiraju se iz budžeta od naših poreza a vamo se ponašaju kao neka super komercijalna firma...
madner

#6 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by madner »

A svi zaposlenici na trezorskom poslovanju. Da ne zarade marku, plata ide...
TheOne

#7 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by TheOne »

Konto Bosnjo da zajebe Austrijanca! :thumbup: Aha, djes, sta ima? :-) :-) :-) :-)
Ali ovo mi je najbolje - likovi ih utrnuli iz Austrije, pritiskom na enter!? :lol: :lol: :lol: :lol:
I evo sad jedno pitanje odgovrnima - Jel' vas stid bagro? :x :x :x :x
karanana

#8 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by karanana »

ne mogu vjerovat da ne mogu naci par shanera, platit im 4-5 stoja koji ce provaliti taj kod i prekinuti vezu sa austrijom. ako nista, za rad s takvom vrstom tehnologije imamo ljudi i iskustva.
Forsaken

#9 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by Forsaken »

karanana wrote:ne mogu vjerovat da ne mogu naci par shanera, platit im 4-5 stoja koji ce provaliti taj kod i prekinuti vezu sa austrijom. ako nista, za rad s takvom vrstom tehnologije imamo ljudi i iskustva.
Pa ako vec imamo tako nadarene shanere zasto se ogranicavati? Fino nadjemo 10ak shanera damo im cekice, alat, stare gume od kamiona, i sta im jos treba i nek sastave topove za snjeg?
VjecitiStudent

#10 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by VjecitiStudent »

TheOne wrote:Konto Bosnjo da zajebe Austrijanca! :thumbup: Aha, djes, sta ima? :-) :-) :-) :-)
Ali ovo mi je najbolje - likovi ih utrnuli iz Austrije, pritiskom na enter!? :lol: :lol: :lol: :lol:
A sve ijedan povezan na ADSL u sred Bjelasnice?
madner

#11 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by madner »

Prije ce bit GPRS :D
VjecitiStudent

#12 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by VjecitiStudent »

madner wrote:Prije ce bit GPRS :D
Sa ultra karticom.
madner

#13 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by madner »

Imas pakete za prenos podataka.
Last edited by madner on 12/12/2008 09:50, edited 1 time in total.
tataratira

#15 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by tataratira »

Još samo sahrane da organizuju i ponuda je kompletna.
Drvosjeca iz Dejcica

#16 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

TheOne wrote:
Skijaška infrastruktura na Bjelašnici potpuno je uništena tijekom rata, a 13 godina nakon toga tek je djelomice obnovljena. Sva raspoloživa sredstva umjesto u obnovu skijaških kapaciteta uložena su u apartmanizaciju i gradnju višekatnica.

(Hina)

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Nije mi namjera da stitim ZOI84 jer smatram da su nesposobni za bilo sta, ali ovaj put moram reagovati na neistinitost navoda. Ne znam da li je autor teksta neinformisan ili zlonamjeran, mozda oboje pomalo? Naime, sredstva koja su ulozena u izgradnju apartmana su privatna sredstva firmi koje su izgradile apartmane a ne sredstva ZOI 84!. Koliko znam na Bjelasnici nema visekatnica, osim ako ne misle na toranj na vrhu Bjelasnice? Toliko o objektivnosti.
TheOne

#17 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by TheOne »

VjecitiStudent wrote:
TheOne wrote:Konto Bosnjo da zajebe Austrijanca! :thumbup: Aha, djes, sta ima? :-) :-) :-) :-)
A sve ijedan povezan na ADSL u sred Bjelasnice?
Vidi pametnjakovica! A sad kao nitko nije cuo za downlink? Ajd proguglajte malo :thumbup:

A sto se tice visekatnica i "navoda"... Hmmm, pa cuj, tuzi HINU, uzmi im pare i plati Austrijancima topove, mozda od ZOI-a dobijes spomenik na po' staze :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by TheOne on 12/12/2008 09:59, edited 1 time in total.
goldenlily

#18 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by goldenlily »

Ma normalno šta će papanima planina za skijanje,treba od toga napraviti šund,papanluk...ionako za one kockaste glave koje su se u zadnje dvije godine navukle gore u crnim džipovima,vrh je otić na Šabanov koncert,pokupit rumenu seljančicu,napit se i polupat kafanu...
Očekujem da se od one ciljne kućice koju im je poklonio Mauro Beneton,napravi neka dobra folkoteka,da sljedeće hefte dodje Mile ili Seka i da se seljaci opuste uz njihove taktove.Svake godine taj ZOI diže cijene iako svaki lift im je doniran,čak objekti iz infrastrukutre ala ciljna kuća su donacije,sjecikese primaju subvencije od kantona i na kraju dignu cijenu da pokriju neke fiktivne troškove,tu lopovsku jazbinu treba pod hitno rasformirati!
VjecitiStudent

#19 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by VjecitiStudent »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Nije mi namjera da stitim ZOI84 jer smatram da su nesposobni za bilo sta, ali ovaj put moram reagovati na neistinitost navoda. Ne znam da li je autor teksta neinformisan ili zlonamjeran, mozda oboje pomalo? Naime, sredstva koja su ulozena u izgradnju apartmana su privatna sredstva firmi koje su izgradile apartmane a ne sredstva ZOI 84!. Koliko znam na Bjelasnici nema visekatnica, osim ako ne misle na toranj na vrhu Bjelasnice? Toliko o objektivnosti.
Nema visekatnica???? A sta je ovo Image
alcho

#20 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by alcho »

Bas me zanima kako ce sad organizovati "Bijelo vjencanje" bez snijega...mozda ce Nedzad iz prikrajka drobiti stiropor po mladencima :lol:
TheOne

#21 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by TheOne »

alcho wrote:
Bas me zanima kako ce sad organizovati "Bijelo vjencanje" bez snijega...mozda ce Nedzad iz prikrajka drobiti stiropor po mladencima :lol:
:thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by TheOne on 12/12/2008 10:03, edited 1 time in total.
atko

#22 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by atko »

Oglas:
Otkljucavam topove po kucama, sa vlastitim alatom :lol: :lol: :lol:

Sad ce biti humanitarna akcija ko da gledam... zazovite i donirajte 2KM spasimo ski sezonu obradujmo nase najmladje - otkljucajmo topove

Dno dna... ali nista iznenadjujuce ... iznenadio bih se da su uredno izmirili obaveze :x
Last edited by atko on 12/12/2008 10:04, edited 1 time in total.
Amazonka27

#23 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by Amazonka27 »

ma hajde...kupili ljudi trial version topova :D vidili kako rade...pa ce sad kupiti "zaprave" :D
Skyfox

#24 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by Skyfox »

alcho wrote:mozda ce Nedzad iz prikrajka drobiti stiropor po mladencima :lol:
:lol: :lol: ili slag pjenu
karanana

#25 Re: Bjelasnica - Odron nad odronima - Sramota - Sramota...

Post by karanana »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
TheOne wrote:

(Hina)

Nije mi namjera da stitim ZOI84 jer smatram da su nesposobni za bilo sta, ali ovaj put moram reagovati na neistinitost navoda. Ne znam da li je autor teksta neinformisan ili zlonamjeran, mozda oboje pomalo? Naime, sredstva koja su ulozena u izgradnju apartmana su privatna sredstva firmi koje su izgradile apartmane a ne sredstva ZOI 84!. Koliko znam na Bjelasnici nema visekatnica, osim ako ne misle na toranj na vrhu Bjelasnice? Toliko o objektivnosti.
a ciji je prostor na kojem su gradjeni apartmani? jeli isto od privatnih firmi? ako je od privatnih firmi, kako su ga one uspjele kupiti i gdje je lova od kupovine zemljista? i ima vise katnica ako pod tim podrazumijevamo 3 kata.
Post Reply