savjest wrote:
Smijesno ...
A koja ste to vi licnost pa da se vama mora izdavati izvjestaj o tim radovima?
Nas narod ne bi bio nas kad u ne bi nalazio manu u svakom poduhvatu.
Usput receno investicije su kolosalne i kapaciteti ce se povecati za preko 1.000 lezajeva.
savjesti,
kao i pola miliona drugih stanovnika ove regije, potencijalni sam ..i kineticki

..konzument onoga sto se nudi. naravno da nisam 'licnost', jer da jesam, ovakvo pitanje bih postavljao na ozbiljnijim mjestima od foruma, ili mi cak..ono ne bi ni palo na pamet (pripadao bih privilegovanom krugu ljudi kojima su informacije dostupne)
svaki turisticki centar, a pogotovo skijaski nema perspektive bez stacionarnog gosta. ako je vec u planu izgradnja turistickog naselja, i njegov zavrsetak se predvidja u roku 2 godine, zasto onda javnost vec sada ne zna sta i gdje ce se graditi, na koji nacin, da li ce se prodavati na trzistu i po kojoj cijeni?da li zato sto ce moci graditi samo privilegovana grupa ljudi po istim takvim uslovima ili je u pitanju 'visi' interes drzave? elitno izletiste za elitne goste

...koji li su to, i koliko ce takvi iz vlastitog dzepa ostaviti gore?
interes slican onome, koji 30 godina vrsi nacionalizaciju i zabranjuje gradnju na tom podrucju zbog napajanja pitkom vodom sarajevskog polja (u sferi nagadjanja, hidrogeoloski mehanizmi kojima voda iz masiva igman-bjelasnica dolazi u sarajevsko polje nikada, i pored brojnih istrazivanja, nisu u potpunosti definisani) a onda se dozvoli izgradnja benzinske pumpe - iznad nekadasnjeg hotela smuk. neko je ranije pomenuo pogubnost zagadjenja pitke vode mazivima (slicno je i s gorivom-fenoli), a ja bih samo dodao da ovaj objekat predstavlja neuporedivo vecu opasnost od bilo kakvog rezidencijalnog objekta ili naselja.
bojim se da citav ovaj grandiozni poduhvat gradnje elitnog skijaskog centra ne zavrsi kao projekat u kojemu ce novopecena 'elita' probati grandiozno ocerupati lokalne skijaske entuzijaste, prodajuci im muda pod bubrege. a nas inace ovdje.. hoce ti..grandiozni projekti
a glede

, elitizma...ako ikada budem imao para i volje za njega, na skijanje cu ici u chamonix