Sve to sto si mi objasnio sad fino objasni i svima drugim koji su prekrizili Bjelasnicu.mk ultra wrote:Nisi bio gore 5 godina
Pises kako staza ne valja
Kazem ti da je staza ok i zato ti i kazem da nema problema na zicari ni stazi.
Tebi se ne dopada sto je to tako, zasto, ne znam, i ne zanima se. Skijaliste uredno radi bez problema.
Ostatak turisticke ponude, marketing itd to opet treba sa radi turisticka zajednica KS...
Bjelašnica i ZOI'84
- Alfons Kauders
#551 Re: Bjelašnica i ZOI'84
- madner
#552 Re: Bjelašnica i ZOI'84
Ova SDA ekipa je postavila zaista niske standarde. Bumo vidili za 4 godine koja ce prica biti.
-
Puf
#553 Re: Bjelašnica i ZOI'84
Ekipi nije jasno da jedna olimpijska planina (ponuda) ne smije da se svede na "Evo brdo je strmo, moze se skijama spustiti, a moRes se vala i popeti do pola jer doTle nam vozi sestosjed".
Bjelasnica je zalost i tuga, od olimpijske planine i takvog potencijala oni su napravili lokalno brdo, gdje lokalne seljacine prosipaju svoju politiku.
Bjelasnica je zalost i tuga, od olimpijske planine i takvog potencijala oni su napravili lokalno brdo, gdje lokalne seljacine prosipaju svoju politiku.
- Alfons Kauders
#554 Re: Bjelašnica i ZOI'84
Nemoj tako - imaju i šesterosjed... Jest da ne ide do vrha, ali polako, daj im jos 20 godinaPuf wrote:Ekipi nije jasno da jedna olimpijska planina (ponuda) ne smije da se svede na "Evo brdo je strmo, moze se skijama spustiti, a moRes se vala i popeti do pola jer doTle nam vozi sestosjed".
-
The 51st State
#555 Re: Bjelašnica i ZOI'84
ciste li oni ikad kamenje sa staza tokom ljetne pauze?
- vjesticanametli
#556 Re: Bjelašnica i ZOI'84
Jok sto ce to raditi
ne skijaju oni
sjede u kafani jedu ustipke 
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#557 Re: Bjelašnica i ZOI'84
radila firma MGBH cijeli august i septembarThe 51st State wrote:ciste li oni ikad kamenje sa staza tokom ljetne pauze?
- klixoris
#558 Re: Bjelašnica i ZOI'84
Jok, tada kaHvenisu i uzimaju arapima stoje da im kratko krehnu lift da se provozaju...The 51st State wrote:ciste li oni ikad kamenje sa staza tokom ljetne pauze?
-
The 51st State
#559 Re: Bjelašnica i ZOI'84
kako je moguce da onda izranja kamenje po stazi?mk ultra wrote:radila firma MGBH cijeli august i septembarThe 51st State wrote:ciste li oni ikad kamenje sa staza tokom ljetne pauze?
-
gidra
#560 Re: Bjelašnica i ZOI'84
po projektu su trebali po kompletnoj stazi navući sloj humusa, sad da li su ne znam.The 51st State wrote:kako je moguce da onda izranja kamenje po stazi?mk ultra wrote:radila firma MGBH cijeli august i septembarThe 51st State wrote:ciste li oni ikad kamenje sa staza tokom ljetne pauze?
- mk ultra
#561 Re: Bjelašnica i ZOI'84
ne znam prepješačio sam sve uzduz i poprijeko i po snijegu i bez snijega u sept i oktobru, i ne sjecam se velikog kamenjaThe 51st State wrote:kako je moguce da onda izranja kamenje po stazi?mk ultra wrote:radila firma MGBH cijeli august i septembarThe 51st State wrote:ciste li oni ikad kamenje sa staza tokom ljetne pauze?
oko topova može da se napravi bukvalno lokva od vode, koja je ocjedak od topa, ali je taj dio neporavnat i ne skija se tuda... oko topova kad sam prilazio pretprošle sedmice na 2-3 mjesta je bilo toga, ali je zaledilo i nije bilo kamenja na površini. na većini mjesta je to zatrpano snijegom preko 1m, pa se topu mora ratrakom prici
opet kažem tu i gdje se može pojaviti ne skija se
jedan od razloga zašto ne ide od vrha je upravo to, vjetar i kamenje. gore imaš kamenja bruku, od međustanice do vrha.
humusa nema čestito ni oko stubova, a to je izvođač kriv. pa uzemljenje skače u PM.
-
The 51st State
#562 Re: Bjelašnica i ZOI'84
sta ja znam, ne radi se o toliko velikoj povrsini da je je nemoguce sanirati i pripremiti za sezone, neko raslinje oko staza, taj humus, pa i pravljenje ograda od skupljenog kamena bi taj problem svodio na minimum ili skroz ukino.
- Alfons Kauders
#563 Re: Bjelašnica i ZOI'84
Po drugi put ove sedmice, utvrdjujemo da ZOI nema interni tehnicki prijem, odnosno da ih zivo zaboli kurac kako ce neko izvesti radove na njihovoj infrastrukturi...
I za to im je, naravno, uvijek neko drugi kriv
I za to im je, naravno, uvijek neko drugi kriv
- horkesh
#564 Re: Bjelašnica i ZOI'84
Ah, Bjelašnica i ZOI'84... Firma čiji uposlenici sabotiraju sami sebe i koji savjetuju sve kojima se nešto ne sviđa da ne dolaze. Uz patriotsku preporuku "kakva je takva je, naša je". Naša je i Jahorina, ili oni stvarno misle da ću ja da i dalje idem gore samo da bih onim seljačinama ostavljao pare - jer su Bošnjaci?klixoris wrote:Pa hajmo realno, je li ja trebam da razmisljam koji je radnik uradio svoj posao ili nije kada kupujem kartu ? Mene to kao gosta ne treba da zanima.mk ultra wrote:
pa vjeruj da ima ljudi koji hoce da naprave nešto kako treba, i ti ljudi i obezbjede tu stazu o kojoj je xoklix pisao![]()
staza koja je urađena je dobra
ostalo što ne radi, to je drugi problem...
četverosjed ne mogu pustiti jer gore još snijega nema dovoljno, ostale žičare ne znam koji je problem
Ja kada platim kartu, ocekujem da cu da dobijem uslugu koju ta karta nudi, a to su svi raspolozivi liftovi i staze, sve ono sto je prikazano i na mapi planine...
Ako nije sve raspolozivo, onda prilagodi cijenu karte i zdravo... Upravo to je problem Bjelasnice - masno placas punu uslugu, a rijetko kada je dobijes
A što se tiče cijena, to je tek poseban nivo genijalnosti.

- Haris.ba
#565 Re: Bjelašnica i ZOI'84
Ali, ne mora da ide i kupuje 5 dana jednodnevnu kartu. Nije ništa džabe. 
Valjda se i ta ušeda vremena vrednuje.
Last edited by Haris.ba on 27/12/2018 12:28, edited 1 time in total.
- славянин
#566 Re: Bjelašnica i ZOI'84
horkesh wrote:Ah, Bjelašnica i ZOI'84... Firma čiji uposlenici sabotiraju sami sebe i koji savjetuju sve kojima se nešto ne sviđa da ne dolaze. Uz patriotsku preporuku "kakva je takva je, naša je". Naša je i Jahorina, ili oni stvarno misle da ću ja da i dalje idem gore samo da bih onim seljačinama ostavljao pare - jer su Bošnjaci?klixoris wrote:Pa hajmo realno, je li ja trebam da razmisljam koji je radnik uradio svoj posao ili nije kada kupujem kartu ? Mene to kao gosta ne treba da zanima.mk ultra wrote:
pa vjeruj da ima ljudi koji hoce da naprave nešto kako treba, i ti ljudi i obezbjede tu stazu o kojoj je xoklix pisao![]()
staza koja je urađena je dobra
ostalo što ne radi, to je drugi problem...
četverosjed ne mogu pustiti jer gore još snijega nema dovoljno, ostale žičare ne znam koji je problem
Ja kada platim kartu, ocekujem da cu da dobijem uslugu koju ta karta nudi, a to su svi raspolozivi liftovi i staze, sve ono sto je prikazano i na mapi planine...
Ako nije sve raspolozivo, onda prilagodi cijenu karte i zdravo... Upravo to je problem Bjelasnice - masno placas punu uslugu, a rijetko kada je dobijes
A što se tiče cijena, to je tek poseban nivo genijalnosti.
- Alfons Kauders
#567 Re: Bjelašnica i ZOI'84
Najjači moment na Bjelašnici je bio kad su prije nekoliko godina krenuli od ljudi tražiti lične karte kad kupuju ski pass... Kao, da ih ne bi preprodavali... Dnevne karte, ne sezonskeHaris.ba wrote:Ali, ne mora da ide i kupuje 5 dana jednodnevnu kartu. Nije ništa džabe.
- oldtajmer
#568 Re: Bjelašnica i ZOI'84
kome se ne svidja i kome je skupo nek ne ide ,logicno
evo ja se upravo vrtio iz St.Moritz-a,jos jednom cu ove zime u Val d'Isere na heftu i dosta,hebes ove nase planine
evo ja se upravo vrtio iz St.Moritz-a,jos jednom cu ove zime u Val d'Isere na heftu i dosta,hebes ove nase planine
- славянин
#569 Re: Bjelašnica i ZOI'84
Jahorina nije losa - moze se to sa Bjelasnicom isto napraviti... ali ne moze nema normalnih ljudi nego uhljebi klasicni.oldtajmer wrote:kome se ne svidja i kome je skupo nek ne ide ,logicno
- mk ultra
#570 Re: Bjelašnica i ZOI'84
pošto je dnevna tamooldtajmer wrote:kome se ne svidja i kome je skupo nek ne ide ,logicno
-
Naslovnica
#571 Re: Bjelašnica i ZOI'84
A role iz ZOI koji radi na stanici renta sezonske do kojih je došao ko zna kako, na licu mjesta, cvaja dan i trpa pare u padže.Alfons Kauders wrote:Najjači moment na Bjelašnici je bio kad su prije nekoliko godina krenuli od ljudi tražiti lične karte kad kupuju ski pass... Kao, da ih ne bi preprodavali... Dnevne karte, ne sezonskeHaris.ba wrote:Ali, ne mora da ide i kupuje 5 dana jednodnevnu kartu. Nije ništa džabe.
- славянин
#572 Re: Bjelašnica i ZOI'84
St Moritz lift pass 6 Days - CHF376 - 652 marke tj. 108 maraka po danu za jedno od najelitnih skijalista u evropimk ultra wrote:pošto je dnevna tamooldtajmer wrote:kome se ne svidja i kome je skupo nek ne ide ,logicno

- mk ultra
#573 Re: Bjelašnica i ZOI'84
ne mora St moritzславянин wrote:St Moritz lift pass 6 Days - CHF376 - 652 marke tj. 108 maraka po danu za jedno od najelitnih skijalista u evropimk ultra wrote:pošto je dnevna tamooldtajmer wrote:kome se ne svidja i kome je skupo nek ne ide ,logicno
probaj naći u austriji ispod 500KM sedam dana po osobi
samo valjda kod nas ova bartholet žičara i koja energoinvestova, ili sunkid austrija, poljski supersnow topovi, pistenbully/prinoth ratraci, austrijski vodovod kompletan su zakurac i vrijede manje nego u austriji... još hoće 2-3 puta manje para
baš su bezobrazni
- horkesh
#574 Re: Bjelašnica i ZOI'84
Sigurno, sigurno. Naročito kad su djeca u pitanju, pogledajmo koliko tek njima vremena štedeHaris.ba wrote:Ali, ne mora da ide i kupuje 5 dana jednodnevnu kartu. Nije ništa džabe.

Petodnevna 140 KM, 10-dnevna 250 KM. Nađite mi još neki cjenovnik s ovim algoritmom, bilo gdje na svijetu
- славянин
#575 Re: Bjelašnica i ZOI'84
Jel to pokusavas da usporedis (nadam se da to ne radis) Austrijska skijalista pa i st.moritz po nivou i kvalitetu usluge,stanju staza,velicini i duzini istih itd.mk ultra wrote:
samo valjda kod nas ova bartholet žičara i koja energoinvestova, ili sunkid austrija, poljski supersnow topovi, pistenbully/prinoth ratraci, austrijski vodovod kompletan su zakurac i vrijede manje nego u austriji... još hoće 2-3 puta manje para
baš su bezobrazni
Djaba neka je spejshatl lift kada ide do pola sestosjed - i to kada radi.
Garantujem ti da bi ljudi i platili vise na Bjelasnici da imaju sta da plate, ovako radi/ne radi , imas restoran od usluge i par kafanica , kamenja po stazi, o zastitnim barijerama da ne pricam i tako dalje.