Bjelašnica i ZOI'84

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
djevojka bez imena

#226 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by djevojka bez imena »

Haris.ba wrote:
djevojka bez imena wrote:Sad čitam djeca na Jahorini mogu skijati besplatno, ali samo ako su iz Istočnog Sarajeva. :cry:
Trebali su to i na Igmanu recimo.
Eto radi ovog ja definitivno od ove godine izbjegavam Jahorinu, kad diskriminisu djecu po mjestu prebivališta i ja ću njih.
Radije ću svoj novac ostaviti na Vlašiću kad mi naumpadne da promijenim ambijent malo.
Naslovnica

#227 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by Naslovnica »

djevojka bez imena wrote:
Haris.ba wrote:
djevojka bez imena wrote:Sad čitam djeca na Jahorini mogu skijati besplatno, ali samo ako su iz Istočnog Sarajeva. :cry:
Eto radi ovog ja definitivno od ove godine izbjegavam Jahorinu, kad diskriminisu djecu po mjestu prebivališta i ja ću njih.
Radije ću svoj novac ostaviti na Vlašiću kad mi naumpadne da promijenim ambijent malo.
Zato ja nisam otišao na Vrelo Bosne od kada je za Ilidžance guzovače, a mi Al'pašinci, moramo da plaćamo.
8-)
JThomas

#228 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by JThomas »

a bi li bila diskriminacija da na igmanu ili bjelašnici stavi besplatno za djecu iz kantona sarajevo? ili bar nekim danom?

po meni ne bi, nego normalan potez usmjeren na popularizaciju sporta. ali ne da zinuto dupe...
gurabija78

#229 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by gurabija78 »

Haris.ba wrote:
za ovo nisi u pravu, ZOI bi trebao uraditi upravo istu stvar, da opravda visoke cijene karata time što će djeci iz KS obezbijediti besplatne ili jako jeftine karte za skijanje.
sumirprimus

#230 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by sumirprimus »

valjda bi svoj djeci trebalo dopustit besplatno.
ako se vec ide na popularizaciju,zdrav zivot, ionako su gradovi zatrovani... cccc
muha_sa

#231 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by muha_sa »

sumirprimus wrote:valjda bi svoj djeci trebalo dopustit besplatno.
ako se vec ide na popularizaciju,zdrav zivot, ionako su gradovi zatrovani... cccc
:thumbup:
Sa_u_srcu

#232 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by Sa_u_srcu »

JThomas wrote:a bi li bila diskriminacija da na igmanu ili bjelašnici stavi besplatno za djecu iz kantona sarajevo? ili bar nekim danom?

po meni ne bi, nego normalan potez usmjeren na popularizaciju sporta. ali ne da zinuto dupe...
Ma Thomas ne treba po meni biti ni dzabna karta, niko to ne trazi, 10 KM je ok cijena, ali 30 KM je nenormalna cijena...a pogotovo sto ces tu djecu povezati sa tim sportom i sto ce sigurno svake zime dolaziti dok kada budu mogli to je zagarantovano...

Ljudi koji rade u ozbiljnim firmama i imaju plate preko hiljadu se zale na ovu odluku a o ovim malo losije platezne moci da ne pricam...ko to moze baciti 150 km na dan da izvede djecu ili porodicu na bjelasnicu? Moze jednom eventualno dvaput i to je kraj...ali sa snizenjem cijena ta prica poprima drugu dimenziju i nije mi jasno da to idioti iz Zoi ne vide..
JThomas

#233 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by JThomas »

muha_sa wrote:
ja samo kažem da po meni ne bi bilo diskriminacije, ni ništa neuobičajeno - da kantonalno javno preduzeće stavi besplatno za djecu iz kantona.
gurabija78

#234 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by gurabija78 »

JThomas wrote:
muha_sa wrote:
ja samo kažem da po meni ne bi bilo diskriminacije, ni ništa neuobičajeno - da kantonalno javno preduzeće stavi besplatno za djecu iz kantona.
tako je, a ako se Jahorina i Bjelašnica mogu dogovoriti da za svu djecu bude džaba, tim bolje.
u IT je za svu djecu do 8 god u pratnji džaba skipass. Nismo IT al eto....
Fudo387

#235 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by Fudo387 »

Blokirace cestu jer im je skup ski lift?
:lol: :lol: :lol:
Nevjerovatno.
ado_sar

#236 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by ado_sar »

vece sranje su napravili "investitori" onom izgradnjom na bjelasnici, nego ZOI
muha_sa

#237 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by muha_sa »

ado_sar wrote:vece sranje su napravili "investitori" onom izgradnjom na bjelasnici, nego ZOI
sveje to jedan dobro uigran tim
The BEN10

#238 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by The BEN10 »

Sa_u_srcu wrote:Ljudi koji rade u ozbiljnim firmama i imaju plate preko hiljadu se zale na ovu odluku a o ovim malo losije platezne moci da ne pricam...ko to moze baciti 150 km na dan da izvede djecu ili porodicu na bjelasnicu? Moze jednom eventualno dvaput i to je kraj...ali sa snizenjem cijena ta prica poprima drugu dimenziju i nije mi jasno da to idioti iz Zoi ne vide..
karanana

#239 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by karanana »

koja racunica stoji iza zahtjeva za 25KM da bude dnevna karta? na osnovu cega ovo udruzenje nezadovoljnih gradjana koji zive na granici siromastva daju prijedlog za ovu cijenu?
odakle im lova za chorbu do mupa na igmanu gdje bi pravili blokadu? a poskupljenje chorbe. sta voze i koliki su im mjesecni prihodi?
karanana

#240 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by karanana »

Sa_u_srcu wrote:
JThomas wrote:a bi li bila diskriminacija da na igmanu ili bjelašnici stavi besplatno za djecu iz kantona sarajevo? ili bar nekim danom?

Ma Thomas ne treba po meni biti ni dzabna karta, niko to ne trazi, 10 KM je ok cijena, ali 30 KM je nenormalna cijena...a pogotovo sto ces tu djecu povezati sa tim sportom i sto ce sigurno svake zime dolaziti dok kada budu mogli to je zagarantovano...

Ljudi koji rade u ozbiljnim firmama i imaju plate preko hiljadu se zale na ovu odluku a o ovim malo losije platezne moci da ne pricam...ko to moze baciti 150 km na dan da izvede djecu ili porodicu na bjelasnicu? Moze jednom eventualno dvaput i to je kraj...ali sa snizenjem cijena ta prica poprima drugu dimenziju i nije mi jasno da to idioti iz Zoi ne vide..
onaj ko moze "baciti" 135 moze i 150
Matzan

#241 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by Matzan »

muha_sa wrote:

A šta je sa penzionerima?
muha_sa

#242 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by muha_sa »

Matzan wrote:
muha_sa wrote:

A šta je sa penzionerima?
njih nit :izet: nit kuci vodit :lol:

nek se fataju mjesne zajednice--il kakvog uredjenog parka

Image
shake69

#243 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by shake69 »

A jesi naso fotku na kojoj od 15 ljudi nema 2-3 peMzionera! :-)
Sa_u_srcu

#244 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by Sa_u_srcu »

karanana wrote:koja racunica stoji iza zahtjeva za 25KM da bude dnevna karta? na osnovu cega ovo udruzenje nezadovoljnih gradjana koji zive na granici siromastva daju prijedlog za ovu cijenu?
odakle im lova za chorbu do mupa na igmanu gdje bi pravili blokadu? a poskupljenje chorbe. sta voze i koliki su im mjesecni prihodi?
Na osnovi cinjenice da je prosjecna plata u BiH 800 KM, i da Bjelasnica nije Na alpama i ne nudi 400 kilometara staza sa 309 liftova...i nemoj biti naporan kao onaj deduka, zbog takvih poput vas nama i jeste ovako...
muha_sa

#245 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by muha_sa »

shake69 wrote:A jesi naso fotku na kojoj od 15 ljudi nema 2-3 peMzionera! :-)
ovo je otvaranje novog igrališta--skupili se vijecnici iz opCine :D
The 51st State

#246 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by The 51st State »

mit je da je skijanje skup sport, sama oprema, doduse polovna, nikad nije bila jeftinija, ono sto je skupo je transport i cijena ski pasa ali i to se moze uz malo volje i amgazmana od strane javnih preduzeca znacajnije sniziti.
Drvosjeca iz Dejcica

#247 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

JThomas wrote:
muha_sa wrote:
Dobro a šta neko dijete dođe izvan kantona recimo (Zenica, Olovo, Kakanj...) to nema smisla ni logike. :roll: To na Jahorini je čisto politički i pošto ne mogu javno napisti "balijama i psima zabranjen pristup" oni ovakvim stvarima pod plaštom populizacije sporta djeci samo srpske nacionalnosti (de fakto i de jure) daju besplatno dok ostali moraju da plate. Pa kome nije jasno šta je po srijedi neće mu nikad ni biti jasno. :oops:

Bjelašnica ako ikada uvede besplatne karte za djecu onda treba sva djeca bez obira odakle dolaze da imaju besplatan prevoz, svi ili niko.
muha_sa

#248 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by muha_sa »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Dobro a šta neko dijete dođe izvan kantona recimo (Zenica, Olovo, Kakanj...) to nema smisla ni logike. :roll: To na Jahorini je čisto politički i pošto ne mogu javno napisti "balijama i psima zabranjen pristup" oni ovakvim stvarima pod plaštom populizacije sporta djeci samo srpske nacionalnosti (de fakto i de jure) daju besplatno dok ostali moraju da plate. Pa kome nije jasno šta je po srijedi neće mu nikad ni biti jasno. :oops:

Bjelašnica ako ikada uvede besplatne karte za djecu onda treba sva djeca bez obira odakle dolaze da imaju besplatan prevoz, svi ili niko.
djevojka bez imena

#249 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by djevojka bez imena »

gurabija78 wrote:
za ovo nisi u pravu, ZOI bi trebao uraditi upravo istu stvar, da opravda visoke cijene karata time što će djeci iz KS obezbijediti besplatne ili jako jeftine karte za skijanje.
To sam i sama rekla u nekom od prethodnih postova, ne protivim se besplatnim dječijim kartama, naprotiv, protivim se diskriminaciji po mjestu prebivališta.
Drvosjeca iz Dejcica

#250 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

gurabija78 wrote:
To sam i sama rekla u nekom od prethodnih postova, ne protivim se besplatnim dječijim kartama, naprotiv, protivim se diskriminaciji po mjestu prebivališta.
Zašto ne reći istinu, to nije samo diskriminacija djece po mjestu prebivališta već i po nacionalnosti...izuzimajući ono jedno bošnjačko dijete koje živi u I Sarajevu. :oops:
Post Reply