Bjelašnica i ZOI'84

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
karanana

#101 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by karanana »

shake69 wrote:Vidi ti ko mudro kritikuje i ruga se legitimnom zahtjevu korisnika usluga KJP ZOI84- sve skijasi s klix tema o sisama i guzicama! :run:
A znaci i ti si tamo?
Jedno ne diskvalifikuje drugo. Skijas sam a volim sise i guzice. Ustvari, majke mi bas sam sinoc htio otvoriti temu na lj i sex “djevojke u sexi ski kombinezonima” jer to mi je nesto bas sexi, bolje nego kostimi, stajati u redu za zicu iza djevojke sa sexi dupencetom u ski tolama. Ali , drugi podforum....
Max Bunker

#102 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by Max Bunker »

Ne mogu da vjerujem da neko opravdava cijenu karte na Bjelašnici, poredeći istu sa cijenom karte u Austriji ili Mariboru.
To je kao kada bi neko pravdao komšiju što prodaje starog i ofucanog Yugu za 20.000 KM jer drugi komšija haman pa novog Golfa VII prodaje za 25.000 KM.
Maribor ima 43 km staza, Bjelašnica ni nepunih 10 km. U Mariboru su staze očuvane, na Bjelašnici su staze kao da vozim po Prenju u augustu mjesecu.
U Mariboru nema gužvi ili su minimalne na ski liftovima, na Bjelašnici žena zatrudni i porodi se dok dođe do lifta.
U Mariboru imam pristojne gostionice, pivnice i hotele (ako hoću muda da hladim, imam i spa/terme), na Bjelašnici imam ugostiteljske objekte koje su spoj Barlotia, Tope i Korner pub-a.

Bjelašnica je i za Jahorinu treća liga jug, koja je isto digla cijene ali oni opet imaju sasvim korektnu ponudu i događaja i infrastrukture.
Bjelašnica je klasični baliluk i propali pokušaj odgovora na Jahorinu.
Bodkin

#103 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by Bodkin »

Ja razumijem ogorcenost ali je smijesno traziti od profitne organizacije neki nivo cijena.

I skenderija je u javnom vlasnistvu i napravljena je od drzavnih para pa niko ne trazi nize cijene zakupa dvorane. Ili bazen na otoci
shake69

#104 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by shake69 »

Zar ces stvarno porediti zakup Skenderije za koncerte i slicno s cijenom karte JKP ZOI84 na Bjelasnici!? :?
PM72

#105 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by PM72 »

Max Bunker wrote:Ne mogu da vjerujem da neko opravdava cijenu karte na Bjelašnici, poredeći istu sa cijenom karte u Austriji ili Mariboru.
To je kao kada bi neko pravdao komšiju što prodaje starog i ofucanog Yugu za 20.000 KM jer drugi komšija haman pa novog Golfa VII prodaje za 25.000 KM.
Maribor ima 43 km staza, Bjelašnica ni nepunih 10 km. U Mariboru su staze očuvane, na Bjelašnici su staze kao da vozim po Prenju u augustu mjesecu.
U Mariboru nema gužvi ili su minimalne na ski liftovima, na Bjelašnici žena zatrudni i porodi se dok dođe do lifta.
U Mariboru imam pristojne gostionice, pivnice i hotele (ako hoću muda da hladim, imam i spa/terme), na Bjelašnici imam ugostiteljske objekte koje su spoj Barlotia, Tope i Korner pub-a.

Bjelašnica je i za Jahorinu treća liga jug, koja je isto digla cijene ali oni opet imaju sasvim korektnu ponudu i događaja i infrastrukture.
Bjelašnica je klasični baliluk i propali pokušaj odgovora na Jahorinu.
Odličan post. :thumbup:

Moj prijedlog za sarajevski džet- set jeste skijalište Ravna planina.Ispod Jahorine,nema gužve,lijepo,domaćini za 10...
bersK

#106 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by bersK »

Au ne vjerujem šta čitam. Poredi se najveće svjetsko skijalište sa najvećom propušenom ledinom na svijetu. Jebo majku što se mi umišljamo. U zadnjih 10 godina najveće takmičenje na Bjelašnici bilo ono kad je Red Bull pravio takmičenje bordaša.

A Igman da ne spominjem. Može te raznijet mina dok se skijaš il ćeš naletit na stijenu što će ti jebat mater za sva vremena.

Ta će ba Adelboden, Cortina d'Ampezzo, Ore i ostale rupe - Bjelašnica je mama!

Na jebenom Sljemenu u Rvackoj, koji je organizator najvećih svjetskih takmičenja i kojeg su Kostelići uveli u listu redovnih skijaških svjetskih kupova, dnevna karta je 25 KONVERTIBILNIH MARAKA! Kod Bošnjakoida cenera skuplje. Sezonska 310 KONVERTIBILNIH MARAKA. Kod Bošnje je 57% skuplja.

Dvodnevna je 38 KONVERTIBILNIH MARAKA
Last edited by bersK on 10/11/2017 19:27, edited 2 times in total.
enko 1964
Grijem se na: južnu interkonekciju

#107 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by enko 1964 »

Ima li načina da se cijene ski karata povećaju bar za još pedesetak posto?
Nema se vremena često ići do Austrije, Švice ili bar Slovenije a dokurčilo da mi se fukara sa dječurlijom mota oko nogu.
Oko Sarajeva pun kurac brda a ono mi se našlo motat' po Bjelašnici i Jahorini.
Hoćemo skuplje ski karte :D
Kinaski

#108 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by Kinaski »

Ok, jak vam je argument "Moras li skijati, ne moras", naravno da ne moras nije nesto sto je neophodno za zivot. Izadjite malo van Bosne negdje pogledajte kako ljudi zive, a nista vise ne rade od vas nit su nesto pametniji od vas. Vama je se zivot ocigledno sveo na prezivljavanje.
Vama je okej, da je skijanje luksuz to nigdje u svijetu nije. Danas je skijanje, sutra ce biti nesto drugo.
Kinaski

#110 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by Kinaski »

insomnia78 wrote:I vani je luksuz
Ja izracuna da je 2% njemacke plate potrebno izdvojiti za ski lift u pazi sad garmisu, a da je 4.6% bosankse plate izdvojit za ski lift na bjelasnici

vani je luksuz, kod nas je onda duplo veci luksuz
PM72

#111 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by PM72 »

kojoj budali pade na pamet računati procente njemačke i bosanske plate...
insomnia78

#112 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by insomnia78 »

Kinaski wrote:
Ja izracuna da je 2% njemacke plate potrebno izdvojiti za ski lift u pazi sad garmisu, a da je 4.6% bosankse plate izdvojit za ski lift na bjelasnici

Dodaj na to put i smjestaj jer nisu svakom Alpi pod prozorom. Plus sto to svakako pada u troskali periodu kad legnu svi porezi i bozic...
Kinaski

#113 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by Kinaski »

PM72 wrote:kojoj budali pade na pamet računati procente njemačke i bosanske plate...
meni, ne vidim zasto sam budala?
PM72

#114 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by PM72 »

Ništa lično ali sabirati procente koliko daje švabo i bosanac za ski kartu pa to vagati je za mene :-)
amidzazeher

#115 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by amidzazeher »

insomnia78 wrote:
Kinaski wrote:

Dodaj na to put i smjestaj jer nisu svakom Alpi pod prozorom. Plus sto to svakako pada u troskali periodu kad legnu svi porezi i bozic...
Pa o tome se i radi da barem Sarajlijama treba biti dostupno skijanje jer su im planine pod nosom, ali vidis da ipak nije.
Drvosjeca iz Dejcica

#116 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Kinaski wrote:

Samo što je Njemačka koliko puta veća država, veći standard...itd, Garmisch je privatni, odnosno posluje čisto na ekonomskoj osnovi dok je ZOI u vlasništvu KS ako se ne varam. S obzirom da se ove godine dosta uložilo u Bjelašnicu po meni cijena karte je OK. Eto na Jahorini je još skuplje pa se niko ne žali. Skijanje nije jeftin sport. Po meni grad, odnosno KS, treba za djecu i neke kategorije omogućiti subvencije i jeftinije karte da bi se taj sport omasovio, djeca izvukla iz grada na planine...itd.
black

#117 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by black »

pratim :mrgreen:
Image
insomnia78

#118 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by insomnia78 »

A od cega djeci kupiti/iznajmiti skije, pancerice? Kako ce se babo izverati sa ljetnim gumama gore?
karanana

#119 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by karanana »

Da. Da nije karta poskupila sa 35 na 40, prosjecni bosnjo bi mogao priustiti i gorivo i parking i rentanje skija, cipela.... ali tih 5 maraka zaista prave razliku izmedju prosjecnog bosnje i budzovana.
Garantujem da ovi sto dizu buku i frku, vidim i neke peticije, sigurno nisu ti kojima se tih 5 maraka uzima od hljeba ili hrane za bebe.
O'zone
Globalni moderator

#120 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by O'zone »

amidzazeher wrote:
insomnia78 wrote: Dodaj na to put i smjestaj jer nisu svakom Alpi pod prozorom. Plus sto to svakako pada u troskali periodu kad legnu svi porezi i bozic...
Pa o tome se i radi da barem Sarajlijama treba biti dostupno skijanje jer su im planine pod nosom, ali vidis da ipak nije.
Sarajlijama su i izvorišta sa pitkom vodom pod nosom ali eto ipak je više nemaju nego što imaju...
Drvosjeca iz Dejcica

#121 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

insomnia78 wrote:A od cega djeci kupiti/iznajmiti skije, pancerice? Kako ce se babo izverati sa ljetnim gumama gore?
Nikad u ovom gradu nisu sva djeca skijala niti će ikada skijati. Ja sam dijete iz radničke porodice i išao sam u školi skijanja na Jahorinu, stara uzela opremu i skije na rate (tadašnje nekakve čekove). Jbg. za vlastitu djecu se treba žrtvovati i nikada neće moći svi skijati, klizati, voziti biciklo...itd. Život nije pravedan ali tako je kako je.

Po meni ova cijena karte je OK, mogla je i jeftinije ali kao što rekoh s obzirom da će Bjelašnica ove sezone biti znatno bolja smatram da je cijena OK. Druga stvar je što bi naši ljudi hjtjeli da je parking besplatan, da je godišnja karata 10KM a da su liftovi i staze k'o u francuskom Courchevelu. :oops: Toga nema ni u filmovima.
PM72

#122 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by PM72 »

Ma jašta radi,djeliće nam djeci bonove na kojima će biti datumi a čike na žičari će bušiti rupe čačkalicom...baš kao što sam nekad davno išao u granap,nosio bonove za ulje i šećer...ih kad je to bilo...

U onoj nedemokratskoj državi djeca su preko SOFK-e išla na zimovanja na Jahorinu gdje je bio dom izviđača u kojima je bio skroman namještaj,još skromnija klopa i oprema ali su djeca učila da skijaju.Sjećam se sendviča sa salamom i čajeva (ugrijana karamelizirana voda) u plastičnim čašama .Imali smo rajsku dolinu i ski liftove za djecu ,ako se ne varam pod imenom Željo.Roditelji su plaćali nešto vrlo malo za sedmodnevni boravak (kao sadašnjih 20 KM).Nisi smio od redara i učitelja da ideš na druge ski liftove i žičare ili da smetaš turistima oko hotela.Bio si odvojen,mažen i pažen.

Helem,svi su morali da nauče bar osnovu skijanja,kući smo se vraćali crni od sunca,puni utisaka i ispranih stomaka.Nije bilo majke da ti ugađa sa klopom niti odvajanja djece,svi su jeli isto i imali isto...

U ovoj Alijinoj džamahiriji samo će recimo Ajnadžićeva unučad imati prigodu da se skijaju jer će im dedo dati ključeve od apartmana a dovesti ih službenim džipom,hraniće se u hotelu jer je dedo nazvao direktora a na žicu će ih puštati preko reda jer su dobili SMS od direktora...

E zbog toga bih volio da oko nove godine procvjetaju visibabe,kaćuni i jaglaci a da raspust prođe u cvrkutu slavuja...
Drvosjeca iz Dejcica

#123 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

PM72 wrote:Ma jašta radi,djeliće nam djeci bonove na kojima će biti datumi a čike na žičari će bušiti rupe čačkalicom...baš kao što sam nekad davno išao u granap,nosio bonove za ulje i šećer...ih kad je to bilo...

U onoj nedemokratskoj državi djeca su preko SOFK-e išla na zimovanja na Jahorinu gdje je bio dom izviđača u kojima je bio skroman namještaj,još skromnija klopa i oprema ali su djeca učila da skijaju.Sjećam se sendviča sa salamom i čajeva (ugrijana karamelizirana voda) u plastičnim čašama .Imali smo rajsku dolinu i ski liftove za djecu ,ako se ne varam pod imenom Željo.Roditelji su plaćali nešto vrlo malo za sedmodnevni boravak (kao sadašnjih 20 KM).Nisi smio od redara i učitelja da ideš na druge ski liftove i žičare ili da smetaš turistima oko hotela.Bio si odvojen,mažen i pažen.

Helem,svi su morali da nauče bar osnovu skijanja,kući smo se vraćali crni od sunca,puni utisaka i ispranih stomaka.Nije bilo majke da ti ugađa sa klopom niti odvajanja djece,svi su jeli isto i imali isto...

U ovoj Alijinoj džamahiriji samo će recimo Ajnadžićeva unučad imati prigodu da se skijaju jer će im dedo dati ključeve od apartmana a dovesti ih službenim džipom,hraniće se u hotelu jer je dedo nazvao direktora a na žicu će ih puštati preko reda jer su dobili SMS od direktora...

E zbog toga bih volio da oko nove godine procvjetaju visibabe,kaćuni i jaglaci a da raspust prođe u cvrkutu slavuja...
:thumbup: Bilo je to lijepo vrijeme za odrastanje za razliku od današnjeg. Znam da su neke SA općine proteklih godina nešto organizovale ako se ne varam, isto nešto jeftino. Onaj ko želi svome djetetu priuštiti školu skijanja on će sigurno naći način, ovi što se bune a vidim ih po FB su svi situirani, imaju vlastite firme i ozbiljne poslove a najglasnije su galamdžije.
Amko80

#124 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by Amko80 »

Koja je cijena dnevne karte lifta bila prije rata, poslije olimpijade? Šte se moglo uzeti za te pare? Koliko bi to bilo danas otprilike?
djevojka bez imena

#125 Re: Bojkot Ski centra bjelasnica Igman radi sramnih cijena ski karata

Post by djevojka bez imena »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
insomnia78 wrote:A od cega djeci kupiti/iznajmiti skije, pancerice? Kako ce se babo izverati sa ljetnim gumama gore?
Nikad u ovom gradu nisu sva djeca skijala niti će ikada skijati. Ja sam dijete iz radničke porodice i išao sam u školi skijanja na Jahorinu, stara uzela opremu i skije na rate (tadašnje nekakve čekove). Jbg. za vlastitu djecu se treba žrtvovati i nikada neće moći svi skijati, klizati, voziti biciklo...itd. Život nije pravedan ali tako je kako je.

Po meni ova cijena karte je OK, mogla je i jeftinije ali kao što rekoh s obzirom da će Bjelašnica ove sezone biti znatno bolja smatram da je cijena OK. Druga stvar je što bi naši ljudi hjtjeli da je parking besplatan, da je godišnja karata 10KM a da su liftovi i staze k'o u francuskom Courchevelu. :oops: Toga nema ni u filmovima.
Cijena je previsoka. Zadnjih par godina kupujem sezonsku, mada mislim da je to smisleno tek od ove godine zbog najave vještačkog osvježava ja. Za djecu bi cijene trebale biti simbolične.
Post Reply