Bjelasnica - dokle seze nas primitivluk

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

justahiker

#26 Re: Bjelasnica - dokle seze nas primitivluk

Post by justahiker »

Splinter wrote:
justahiker wrote: Pitanje je moze li nas vise ista opametiti, pa cak i nesto slicno poput sudbine Aralskog mora... Opet bi dobra vecina slegla ramenima i rekla, a sta se moze, tako je valjda trebalo biti... No nije ni Jana losa, a nije ni skupa...

Tonemo sve dublje, a sve ono sto se slijeva sa Igmana i Bjelasnice uskoro ce nam doci do grla.
A "sirotom" puku je zadnjih dana najveca briga gdje je Brangelina ( http://ow.ly/1vjmB ).
Oficijelno smo postali zemlja treceg svijeta!!!
to uskoro je bas bilo uskoro!!
Na zalost moj Splintere, uvijek to tako biva... Kad se ovo pocelo po prvi put spominjati, ja sam dobivao komentare, tipa, ma gdje ce se desiti da voda na Vrelu Bosne bude nepitka. Na zalost, to je nakon onog pucanja cijevi, bilo samo pitanje vremena.... Kako sad rijesiti taj problem, to je pravo pitanje??
Rukovodilac službe za sanitarnu zaštitu i kontrolu vode iz Vodovoda i kanalizacije Jasminka Simić kaže: „Ono što ja mogu kao rukovodilac ove službe jeste da vam potvrdim da je ta voda iz rijeke Bosne zagađena fekalnim bakterijama, znači fekalna je kontaminacija.“

A nastavku gradnje po Bjelasnici se ne nazire kraj. odavno gutamo ono sto nam se servira, a sad i doslovno...
Svako dobro Bosno i Hercegovino! :bih:

Evo jos 2 teksta o problemu na Igmanu i Bjelasnici, ali i vrelu Bosne!
http://www.ekoakcija.com/content/kanali ... rela-bosne
http://www.ekoakcija.com/content/bosans ... i-rekorder
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#27 Re: Bjelasnica - dokle seze nas primitivluk

Post by PipiDugaDevetka »

justahiker wrote: Na zalost moj Splintere, uvijek to tako biva... Kad se ovo pocelo po prvi put spominjati, ja sam dobivao komentare, tipa, ma gdje ce se desiti da voda na Vrelu Bosne bude nepitka. Na zalost, to je nakon onog pucanja cijevi, bilo samo pitanje vremena.... Kako sad rijesiti taj problem, to je pravo pitanje??
Rukovodilac službe za sanitarnu zaštitu i kontrolu vode iz Vodovoda i kanalizacije Jasminka Simić kaže: „Ono što ja mogu kao rukovodilac ove službe jeste da vam potvrdim da je ta voda iz rijeke Bosne zagađena fekalnim bakterijama, znači fekalna je kontaminacija.“

A nastavku gradnje po Bjelasnici se ne nazire kraj. odavno gutamo ono sto nam se servira, a sad i doslovno...
Svako dobro Bosno i Hercegovino! :bih:

Evo jos 2 teksta o problemu na Igmanu i Bjelasnici, ali i vrelu Bosne!
http://www.ekoakcija.com/content/kanali ... rela-bosne
http://www.ekoakcija.com/content/bosans ... i-rekorder
VnaGo uvijek dolaze odozgo!
Skyfox

#28 Re: Bjelasnica - dokle seze nas primitivluk

Post by Skyfox »

Zna li neko kakvo je sada vrijeme gore na Bjelasnici, zvao sa ZOI84 ali naravno niko se ne javlja...
citroen

#29 Re: Bjelasnica - dokle seze nas primitivluk

Post by citroen »

Skyfox wrote:Zna li neko kakvo je sada vrijeme gore na Bjelasnici, zvao sa ZOI84 ali naravno niko se ne javlja...
Zovi hotel Marshal
Skyfox

#30 Re: Bjelasnica - dokle seze nas primitivluk

Post by Skyfox »

citroen wrote:
Skyfox wrote:Zna li neko kakvo je sada vrijeme gore na Bjelasnici, zvao sa ZOI84 ali naravno niko se ne javlja...
Zovi hotel Marshal
super
tnx
justahiker

#31 Re: Bjelasnica - dokle seze nas primitivluk

Post by justahiker »

Jos jedan primjer kako "cuvamo i pazimo" nase prirodne vrijednosti. Austrijanci koji su i kreirali ovu stazu bi bili "ponosni" na nas... Znas ti nas, je... ti nas!!
Ko je prosao Josipovom stazom pamtice koliko je interesantna i lijepa bila!

http://www.ekoakcija.com/content/memori ... bjelasnici
neki

#32 Re: Bjelasnica - dokle seze nas primitivluk

Post by neki »

http://91.191.22.50/appletvid.html
sabanss

#33 Re: Bjelasnica - dokle seze nas primitivluk

Post by sabanss »

www.go2bjelasnica.com
justahiker

#34 Re: Bjelasnica - dokle seze nas primitivluk

Post by justahiker »

Sve mi se čini da je vrijeme sječe šume u ovom momentu.
Motorne pile ne prestaju da rade, čak ni nedjeljom. Čitava planina odzvanja, vrlo ugodno za čuti... :sad: :(
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#35 Re: Bjelasnica - dokle seze nas primitivluk

Post by Admir_1984 »

Primjetio sam da haman svaki dan kroz Hrasnicu prodje onaj veliki kamion pun debelih stabala, onaj sto ima i prikolicu. I to svaku noc oko 22:00 sata. Sigurno sa Bjelasnice, nema odakle drugo (Bjelasnice-Krupac-Vojkovici-Hrasnica-Ilidza) :x :x :x :x
Joey Tribbiani

#36 Re: Bjelasnica - dokle seze nas primitivluk

Post by Joey Tribbiani »

prijavi druze, tablice zapiši i zovi...bar da pokušaš ocinkat kenjce
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#37 Re: Bjelasnica - dokle seze nas primitivluk

Post by Admir_1984 »

Joey Tribbiani wrote:prijavi druze, tablice zapiši i zovi...bar da pokušaš ocinkat kenjce
Mogao bi to, al sa druge strane mi je nelogicno da bash bez ijedne dozvole to rade. Ipak bude cesto policije prema Vojkovicima. Ako odem u policiju sa brojem tablica i prijavim, mislim da ce mi se samo smijati, ono ko sam ja kao pojedinac da se brinem o drvima :-) :-)

Mozda najbolje kakvo legalno udruzenje prvo kontakitrati :?
Joey Tribbiani

#38 Re: Bjelasnica - dokle seze nas primitivluk

Post by Joey Tribbiani »

probaj preko telefona...tu ti se ne mogu smijat i ne mozes nista izgubit. isto se desavalo i na skakavcu. Samo, bili su pravo dobro zavučeni i nisam nista mogo vidjeti.
Skyfox

#39 Re: Bjelasnica - dokle seze nas primitivluk

Post by Skyfox »

sabanss wrote:
http://www.go2bjelasnica.com
super link

btw jel mi se cini ili zicara radi??? Rekli su da ce raditi samo vikendom?!?
rockinfreakapotamus

#40 Re: Bjelasnica - dokle seze nas primitivluk

Post by rockinfreakapotamus »

i na drugoj strani su jako aktivni. od bajte prema stanarima i pogotovu prema Hranisavi.... nestaje šuma
mrtva kokoš

#41 Re: Bjelasnica - dokle seze nas primitivluk

Post by mrtva kokoš »

Admir_1984 wrote:
Joey Tribbiani wrote:prijavi druze, tablice zapiši i zovi...bar da pokušaš ocinkat kenjce
Mogao bi to, al sa druge strane mi je nelogicno da bash bez ijedne dozvole to rade. Ipak bude cesto policije prema Vojkovicima. Ako odem u policiju sa brojem tablica i prijavim, mislim da ce mi se samo smijati, ono ko sam ja kao pojedinac da se brinem o drvima :-) :-)

Mozda najbolje kakvo legalno udruzenje prvo kontakitrati :?
ma samo krimolovcima prijavi, oni nek dalje procedurisu...
Post Reply