molim vas moze li mi neko pomoci: potrebno je da dostavim 2 bjanko mjenice kada potpisem jedan ugovor. gdje i kako mogu nabaviti ove mjenice i da li mi ih neko treba ovjeriti i kako to uopste funkcionise?
puno puno hvala!!
Bjanko mjenice
Moderator: anex
- mist
#2 Re: Bjanko mjenice
Ako potpisujes ugovor za posao,moj ti je savjet da to ne radis,pogotovo ako uz to ide izjava da u slucaju nastalog gubitka imaju pravo raspolaganja tvojom nepokretnom imovinom.
Ako si iz Sarajeva, ja sam mjenice kupovao na Ilidzi u zgradi gdje se nalazi Sarajevo gas na prvom spratu i koliko me sjecanje sluzi kostale su 5 km po komadu.
Ako si iz Sarajeva, ja sam mjenice kupovao na Ilidzi u zgradi gdje se nalazi Sarajevo gas na prvom spratu i koliko me sjecanje sluzi kostale su 5 km po komadu.
- sema911s
#3 Re: Bjanko mjenice
zasta ti trebaturquoise wrote:molim vas moze li mi neko pomoci: potrebno je da dostavim 2 bjanko mjenice kada potpisem jedan ugovor. gdje i kako mogu nabaviti ove mjenice i da li mi ih neko treba ovjeriti i kako to uopste funkcionise?
puno puno hvala!!
mjenice kupujes u afip http://www.afip.ba/
na mjnici obavezno napisi za sta se moze koristit
- turquoise
#4 Re: Bjanko mjenice
mjenicu traze na univerzitetu prilikom upisa na studij.
puno hvala za pomoc!!
puno hvala za pomoc!!
- vjesticanametli
#5 Re: Bjanko mjenice
za upis traze mjenicu
uz nju ide i mjenicna izjava na koju se upisuje broj mjenice........opet ja ne bih dala mjenicu da se upisem ........razmisli da te ko ne potkaci
uz nju ide i mjenicna izjava na koju se upisuje broj mjenice........opet ja ne bih dala mjenicu da se upisem ........razmisli da te ko ne potkaci
- sema911s
#6 Re: Bjanko mjenice
koji univerzitet,., to ti je odma da kazem velika prevara,., ako je mostar bilo je jos slucajevam,.,slicnih i na ekonomiji su stranim drzavljanima trazli slicno,., to sto podapises budi spremana da placas isznos koji oni kazu,.turquoise wrote:mjenicu traze na univerzitetu prilikom upisa na studij.
puno hvala za pomoc!!
a sigurno trebas na rate da placas,.,jel tak,.,e pa u ugovoru pise da netreba nikakva mjenica,.,.,