Bizon iz Modriče i Enciklopedija RS
-
branimir_s
#1 Bizon iz Modriče i Enciklopedija RS
Bizon iz Modrice, nakon provale sa kraljicom ponovno je u centru paznje. Sada trazi da RS izradi svoju enciklopediju. Kada to izdaju na redu je garant izrada globusa ovog manjeg entiteta.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070209079
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070209079
- taxi_driver
ja sam za,ako ce prva recenica glasiti:
r srpska je nastala genocidom srpskog naroda nad svojim ko msijama bosjacima i hrvatima.
r srpska je nastala genocidom srpskog naroda nad svojim ko msijama bosjacima i hrvatima.
-
Danko_Bananko
Kada to izdaju na redu je garant izrada globusa ovog manjeg entiteta.
dobra
-
krkanko
Aha vidim to po svemu, federacije je svjetlosnim godinama ispred ''rs'' i jos ne zaboravi da je federacija multietnicna, za razliku od ''rs''.forUMASH wrote:....samo se vi keslajte ali kad je u pitanju pravljenje drzave RS politicari su svjetlosnu godinu ispred politicara koji bi trebali graditi "cijelovitu"....zalosno....
Te price ne mozes vise ni djeci pricati.
-
forUMASH
....pojma ti nemas ni sta sam ja napisao.....krkanko wrote:Aha vidim to po svemu, federacije je svjetlosnim godinama ispred ''rs'' i jos ne zaboravi da je federacija multietnicna, za razliku od ''rs''.forUMASH wrote:....samo se vi keslajte ali kad je u pitanju pravljenje drzave RS politicari su svjetlosnu godinu ispred politicara koji bi trebali graditi "cijelovitu"....zalosno....
-
krkanko
Znam ja dobro sta si mislio pod tim, ali pojma ti nemas, jer da imas znao bi da je lakse graditi etnicki cistu ''drzavu/entitet'', a to ne uzimas u obzir kod svog komentara, valjda mislis da je to nesto sporedno i nastalo tek tako samo od sebe.forUMASH wrote:....pojma ti nemas ni sta sam ja napisao.....krkanko wrote:Aha vidim to po svemu, federacije je svjetlosnim godinama ispred ''rs'' i jos ne zaboravi da je federacija multietnicna, za razliku od ''rs''.forUMASH wrote:....samo se vi keslajte ali kad je u pitanju pravljenje drzave RS politicari su svjetlosnu godinu ispred politicara koji bi trebali graditi "cijelovitu"....zalosno....
-
forUMASH
....krkanko, za pocetak, haj' mi objasni zasto je teze napraviti enciklopediju/promociju multietnicke u odnosu na etnicki cistu drzavu......krkanko wrote: Znam ja dobro sta si mislio pod tim, ali pojma ti nemas, jer da imas znao bi da je lakse graditi etnicki cistu ''drzavu/entitet'', a to ne uzimas u obzir kod svog komentara, valjda mislis da je to nesto sporedno i nastalo tek tako samo od sebe.
-
krkanko
Dobro pitanje, a odgovor jos laksi. Zato sto ce Srbi u ''rs'' lahko se dogovoriti za ''rs'' sve vezano za njihovu 'drzavu' i njihovu 'istinu' i sve sto ide u enciklopediju a vezano je za ''rs''. Sve ce biti srpsko, bla bla, itd itd. A sto se tice BiH ako Bosnjaci ponude nesto da je to tako, Srbi ce biti protiv ili obratno, dakle slabo da se ista ozbiljno mozemo dogovoriti. Pa ni o koricama enciklopedije se ne bi dogovorili kakva recimo slika ili zastava da bude. Nadam se da razumijes poentu.forUMASH wrote:....krkanko, za pocetak, haj' mi objasni zasto je teze napraviti enciklopediju/promociju multietnicke u odnosu na etnicki cistu drzavu......krkanko wrote: Znam ja dobro sta si mislio pod tim, ali pojma ti nemas, jer da imas znao bi da je lakse graditi etnicki cistu ''drzavu/entitet'', a to ne uzimas u obzir kod svog komentara, valjda mislis da je to nesto sporedno i nastalo tek tako samo od sebe.
-
branimir_s
PA Enciklopedija bi mogla biti ovakva:
A - Alija -fundamentalista i musliman, rodjen u Samcu, napisao Islamsku deklaraciiju kojom je predvivjeno ubijanje 3000000000000 Srba
B - balija, onaj koji nije nas, a nekad je bio, onaj odtamo koga treba prognati ako ga prije toga ne odradis
V - vera - sa verom u Boga...
G - genocid, oprobani metod odbrane nebeskog naroda
D- Draza, Čiča Draža, "svud su straže, svud su straže..."
...
hajmo dalje...
A - Alija -fundamentalista i musliman, rodjen u Samcu, napisao Islamsku deklaraciiju kojom je predvivjeno ubijanje 3000000000000 Srba
B - balija, onaj koji nije nas, a nekad je bio, onaj odtamo koga treba prognati ako ga prije toga ne odradis
V - vera - sa verom u Boga...
G - genocid, oprobani metod odbrane nebeskog naroda
D- Draza, Čiča Draža, "svud su straže, svud su straže..."
...
hajmo dalje...
- Bosanac_21
Zalosni su oni
Gradovi propadaju, neimastina, a ponos etnicki ociscena rs
Na to sve sad treba enciklopedia 
- pike
Gradovi u mnozini???Bosanac_21 wrote:Zalosni su oniGradovi propadaju, neimastina, a ponos etnicki ociscena rs
Na to sve sad treba enciklopedia
Ja kolko znam samo je Banja Luka grad ovo ostalo nije vidjelo grada...mada je njima i Bijeljina metropola
-
branimir_s
A dalje slijedi:
Х – херој, Ратко, Радован, Карађорђе
И – Игокеа, нова Барцелона
Ј – Југославија, тамница српског народа
К – Караџић, Мима, Радован, Вук,
Л – Лепи Мића, Српски Бетовен
М – Милорад, друг Мићо,
Н – Ниш, град источно од Дрине
О- Обилић
П-полиција, само полиција РС
Р-Република Српска
С- Србија
Т – Тито – крволок српског народа
У – Усташе – они са којима се некад добро слажемо
Х – херој, Ратко, Радован, Карађорђе
И – Игокеа, нова Барцелона
Ј – Југославија, тамница српског народа
К – Караџић, Мима, Радован, Вук,
Л – Лепи Мића, Српски Бетовен
М – Милорад, друг Мићо,
Н – Ниш, град источно од Дрине
О- Обилић
П-полиција, само полиција РС
Р-Република Српска
С- Србија
Т – Тито – крволок српског народа
У – Усташе – они са којима се некад добро слажемо
- Drvosjeca iz Dejcica
Ne, nisu oni ispred u pravljenju nekakve drzave vec redovno daju zapaljive izjave kojima se podizu tenzije.forUMASH wrote:....samo se vi keslajte ali kad je u pitanju pravljenje drzave RS politicari su svjetlosnu godinu ispred politicara koji bi trebali graditi "cijelovitu"....zalosno....