Bizon iz Modriče i Enciklopedija RS

branimir_s

#1 Bizon iz Modriče i Enciklopedija RS

Post by branimir_s »

Bizon iz Modrice, nakon provale sa kraljicom ponovno je u centru paznje. Sada trazi da RS izradi svoju enciklopediju. Kada to izdaju na redu je garant izrada globusa ovog manjeg entiteta.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/070209079
pike

Post by pike »

Ma to je naj bitnije, a sto narod nema hljeba jesti to nista.

Samo eto da se inati nista vise.

Cini mi se da je taj coban pravo isfrustriran iz nekog razloga. Sta je u pitanju :-)
murti439

Post by murti439 »

pike wrote:Ma to je naj bitnije, a sto narod nema hljeba jesti to nista.

Samo eto da se inati nista vise.

Cini mi se da je taj coban pravo isfrustriran iz nekog razloga. Sta je u pitanju :-)
Šta nije?
taxi_driver

Post by taxi_driver »

ja sam za,ako ce prva recenica glasiti:

r srpska je nastala genocidom srpskog naroda nad svojim ko msijama bosjacima i hrvatima.
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Kada to izdaju na redu je garant izrada globusa ovog manjeg entiteta.

dobra :D
forUMASH

Post by forUMASH »

....samo se vi keslajte ali kad je u pitanju pravljenje drzave RS politicari su svjetlosnu godinu ispred politicara koji bi trebali graditi "cijelovitu"....zalosno.... :roll:
krkanko

Post by krkanko »

forUMASH wrote:....samo se vi keslajte ali kad je u pitanju pravljenje drzave RS politicari su svjetlosnu godinu ispred politicara koji bi trebali graditi "cijelovitu"....zalosno.... :roll:
Aha vidim to po svemu, federacije je svjetlosnim godinama ispred ''rs'' i jos ne zaboravi da je federacija multietnicna, za razliku od ''rs''.

Te price ne mozes vise ni djeci pricati.
forUMASH

Post by forUMASH »

krkanko wrote:
forUMASH wrote:....samo se vi keslajte ali kad je u pitanju pravljenje drzave RS politicari su svjetlosnu godinu ispred politicara koji bi trebali graditi "cijelovitu"....zalosno.... :roll:
Aha vidim to po svemu, federacije je svjetlosnim godinama ispred ''rs'' i jos ne zaboravi da je federacija multietnicna, za razliku od ''rs''.

....pojma ti nemas ni sta sam ja napisao..... :roll:
krkanko

Post by krkanko »

forUMASH wrote:
krkanko wrote:

....pojma ti nemas ni sta sam ja napisao..... :roll:
Znam ja dobro sta si mislio pod tim, ali pojma ti nemas, jer da imas znao bi da je lakse graditi etnicki cistu ''drzavu/entitet'', a to ne uzimas u obzir kod svog komentara, valjda mislis da je to nesto sporedno i nastalo tek tako samo od sebe.
forUMASH

Post by forUMASH »

krkanko wrote: Znam ja dobro sta si mislio pod tim, ali pojma ti nemas, jer da imas znao bi da je lakse graditi etnicki cistu ''drzavu/entitet'', a to ne uzimas u obzir kod svog komentara, valjda mislis da je to nesto sporedno i nastalo tek tako samo od sebe.
....krkanko, za pocetak, haj' mi objasni zasto je teze napraviti enciklopediju/promociju multietnicke u odnosu na etnicki cistu drzavu......
Hendrix

Post by Hendrix »

Vjerovatno će biti najveći grad Pale , sjećate se kada je Rašo ložio raju da će napraviti ljepše i veće sarajevo na obroncima :lol:
Čuj Akademija znanosti i umjetnosti , nešto kao SANU ?
Britannica je propala :lol:
nesvrstan

Post by nesvrstan »

Image
pike

Post by pike »

nesvrstan wrote:Image
Na disketi :lol:
krkanko

Post by krkanko »

forUMASH wrote:
krkanko wrote: Znam ja dobro sta si mislio pod tim, ali pojma ti nemas, jer da imas znao bi da je lakse graditi etnicki cistu ''drzavu/entitet'', a to ne uzimas u obzir kod svog komentara, valjda mislis da je to nesto sporedno i nastalo tek tako samo od sebe.
....krkanko, za pocetak, haj' mi objasni zasto je teze napraviti enciklopediju/promociju multietnicke u odnosu na etnicki cistu drzavu......
Dobro pitanje, a odgovor jos laksi. Zato sto ce Srbi u ''rs'' lahko se dogovoriti za ''rs'' sve vezano za njihovu 'drzavu' i njihovu 'istinu' i sve sto ide u enciklopediju a vezano je za ''rs''. Sve ce biti srpsko, bla bla, itd itd. A sto se tice BiH ako Bosnjaci ponude nesto da je to tako, Srbi ce biti protiv ili obratno, dakle slabo da se ista ozbiljno mozemo dogovoriti. Pa ni o koricama enciklopedije se ne bi dogovorili kakva recimo slika ili zastava da bude. Nadam se da razumijes poentu.
nineac

Post by nineac »

hahaha, ova disketa me pravo nasmija :lol: Ja mislimd a cak moze i ostati praznog prostora na njoj!
kobe_sa

Post by kobe_sa »

Molim izvinjenje bizonima sto ih poredite sa ovakvim poluljudima :-)
branimir_s

Post by branimir_s »

PA Enciklopedija bi mogla biti ovakva:
A - Alija -fundamentalista i musliman, rodjen u Samcu, napisao Islamsku deklaraciiju kojom je predvivjeno ubijanje 3000000000000 Srba
B - balija, onaj koji nije nas, a nekad je bio, onaj odtamo koga treba prognati ako ga prije toga ne odradis
V - vera - sa verom u Boga...
G - genocid, oprobani metod odbrane nebeskog naroda
D- Draza, Čiča Draža, "svud su straže, svud su straže..."
...
hajmo dalje...
volvox

Post by volvox »

E-etnicko ciscenje, pranje zemlje krvlju nesrba
klixober

Post by klixober »

dz-dzamije,rusevne kuce,zapustene.Arhaicni oblik gradenja,ne postoji vise u RS
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Zalosni su oni :roll: Gradovi propadaju, neimastina, a ponos etnicki ociscena rs :x Na to sve sad treba enciklopedia :?
volvox

Post by volvox »

F- fasista, isto kao i srbin
G-genocid, pripisuje se nama, ali to su bili mladic i karadzic
pike

Post by pike »

Bosanac_21 wrote:Zalosni su oni :roll: Gradovi propadaju, neimastina, a ponos etnicki ociscena rs :x Na to sve sad treba enciklopedia :?
Gradovi u mnozini???

Ja kolko znam samo je Banja Luka grad ovo ostalo nije vidjelo grada...mada je njima i Bijeljina metropola :lol:
_BosanaC

Post by _BosanaC »

volvox wrote:F- fasista, isto kao i srbin
G-genocid, pripisuje se nama, ali to su bili mladic i karadzic
Za ovo ti put u BANovice ne gine.
branimir_s

Post by branimir_s »

A dalje slijedi:

Х – херој, Ратко, Радован, Карађорђе
И – Игокеа, нова Барцелона
Ј – Југославија, тамница српског народа
К – Караџић, Мима, Радован, Вук,
Л – Лепи Мића, Српски Бетовен
М – Милорад, друг Мићо,
Н – Ниш, град источно од Дрине
О- Обилић
П-полиција, само полиција РС
Р-Република Српска
С- Србија
Т – Тито – крволок српског народа
У – Усташе – они са којима се некад добро слажемо
Drvosjeca iz Dejcica

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ne, nisu oni ispred u pravljenju nekakve drzave vec redovno daju zapaljive izjave kojima se podizu tenzije.
Post Reply