Biznismeni su spremni za dunum zemlje u centru dati milion m

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
koop

#1 Biznismeni su spremni za dunum zemlje u centru dati milion m

Post by koop »

Napokon malo pozitive. :-D

Husejin Smajlović, načelnik općine Zenica

Biznismeni su spremni za dunum zemlje u centru dati milion maraka

Niko neće investirati i graditi a da prethodno nije osjetio pozitivno okruženje, kaže Smajlović

Interesovanje investitora za pokretanje biznisa u Zenici toliko je poraslo da je dunum zemljišta u Zenici, bez ikakvih priključaka, moguće prodati za milion maraka, tvrdi zenički načelnik Husejin Smajlović.
- Prostor od 430 kvadrata na lokaciji srušenog Šahovskog kluba s početne cijene od 20 KM dosegao je 1.000 maraka po kvadratu - kaže Smajlović.
On dalje ističe da su izgrađeni poslovni prostori u centru Zenice ovih dana prodavani po 5.000 KM po kvadratu, što je cijena u BiH primjerena samo užem jezgru Sarajeva.
- Zenica je decenijama bila grad metalurga, rudara, sirotinjskog života. Niko neće investirati i graditi a da prethodno nije osjetio pozitivno okruženje i volju za uspjehom kod domaćina.
Mi trenutno gradimo 70 vodovodnih i kanalizacionih sistema, rekonstruiramo četiri gradske ulice, gradimo šest mostova, počeli su radovi na kompleksu Kamberovića polje, potencijalni investitori svakodnevno su pred našim vratima.
Prošle sedmice otvorene su i ponude za gradnju nekoliko malih fabrika s više stotina radnih mjesta u bivšoj industrijskog zoni Željezare - kaže optimistično Smajlović.
konyan

Post by konyan »

Pa nije toliko pozitivno da se moraju dvije teme otvoriti.. :D :D
koop

Post by koop »

Do mene :lol:
Ustop'o komp, jebiga
konyan

Post by konyan »

Hoce ti kompovi. Cuo sam i ja. :D :D
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

1000 KM za kvadrat zemlje...5000 KM za kvadrat poslovnog prostora...de malo muchnite glavom...ko je spreman toliko da plati :-) ?

Legalno pranje novca :D ...sta se mahnulo sad treba legalizovati :-) .Ma narko-mafija iz Kolumbije su mala djeca za ove "nashe" :lol:.
koop

Post by koop »

Mi trenutno gradimo 70 vodovodnih i kanalizacionih sistema, rekonstruiramo četiri gradske ulice, gradimo šest mostova, počeli su radovi na kompleksu Kamberovića polje, potencijalni investitori svakodnevno su pred našim vratima.
Prošle sedmice otvorene su i ponude za gradnju nekoliko malih fabrika s više stotina radnih mjesta u bivšoj industrijskog zoni Željezare

Sto se tice hapanja, klepanja, kradje, jebiga, to je cinjenica, i nazalost to cinjenica koju vise niko nece promjeniti. Al' opet mi je draze da vidim da se lova investira u Ze, jer iskreno receno mogli su taj novac prati i negdje drugo ;-)

u svakom slucaju, ljepo je vidjeti i cuti da se nesto krece. Polako al' se krece.
nineac

Post by nineac »

Alal mu vjera. Samo ja kupi 72 kvadrata tamo gdje on spominje da je kvadrat 1.000 i nesjecam se da sam toliko platio!
Jos je ovo zgrada, on govori o obicnom zemljistu.
Da bog da da je Huso u pravu, mislim tog covjeka poznajem i mislim da je postenacinja za raliku od nekih prvaka SDA iz Zenice, ali malo je on na vlasti da bi mogli jos suditi o tome!
Vidjet cemo na sta ce se izroditi ono na kamberovicu. Jel to oni ozbiljno ili peru pare!
Blahy

Post by Blahy »

nineac wrote:Alal mu vjera. ...i mislim da je postenacinja za raliku od nekih prvaka SDA iz Zenice, ali malo je on na vlasti da bi mogli jos suditi o tome!
Ajde bre... :oops:
Post Reply