Biznis plan - cijena?
Moderator: anex
-
Žućo
#1 Biznis plan - cijena?
Može li mi iko odgovorit kol'ko košta izrada dobrog biznis plana za preduzeće koje ima promet od oko 150.000 KM godišnje? A koliko marketing plan? pleaseeee
- momčina
#2 Re: Biznis plan - cijena?
Za izradu Business plana cijena varira. Zavisi od više varijabli koji utiču na krajnju cijenu.Žućo wrote:Može li mi iko odgovorit kol'ko košta izrada dobrog biznis plana za preduzeće koje ima promet od oko 150.000 KM godišnje? A koliko marketing plan? pleaseeee
Evo ti link: Biznis i marketing planovi
- uozo
#3 Re: Biznis plan - cijena?
Neku pausalnu cijenu je veoma tesko reci. Sve zavisi koliko se sati utrosi.
Za izradu ozbiljnog business plana potrebno je mnogo informacija sa tvoje strane. Potrebno je posebno obratiti paznju na plan finansiranja firme jer taj plan treba da bude tako napravljen da ispunjava vise kriterija i tu uglavnom i nastaju problemi jer se taj dio i najvise kontrolise. Business plan za start up firmu nije isti kao business plan za finansiranje rekonstrukcije ili novog poslovnog polja vec postojece firme.
U idealnom slucaju bi sam trebao da ga uradis i da ga neko samo prekontrolise. Tada bi recimo bilo potrebno nekih 3-6 sati koje bi platio za tu kontrolu i savjetovanje.
Za izradu ozbiljnog business plana potrebno je mnogo informacija sa tvoje strane. Potrebno je posebno obratiti paznju na plan finansiranja firme jer taj plan treba da bude tako napravljen da ispunjava vise kriterija i tu uglavnom i nastaju problemi jer se taj dio i najvise kontrolise. Business plan za start up firmu nije isti kao business plan za finansiranje rekonstrukcije ili novog poslovnog polja vec postojece firme.
U idealnom slucaju bi sam trebao da ga uradis i da ga neko samo prekontrolise. Tada bi recimo bilo potrebno nekih 3-6 sati koje bi platio za tu kontrolu i savjetovanje.