Bizarre Food

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

be highirly

#1 Bizarre Food

Post by be highirly »

radim sa jednim indonezaninom i danas na rucku ga pocnem loziti sa jednim ozijem kako je pascetina ekstra dobra za pojest i namigujemo jedan drugom :D kad ovaj indonezanin ono pravo ozbiljan jest, jest kod nas u mesnici normala za kupiti meso od cukice :-) :sad: ali ovdje je ilegalno :D kaze najbolje je nedje oko sest mjeseci jer ako je starije zna smrditi :-) ajjjj mi ono ozbilja a iza ledja kolutamo ocima, kaze dobra je za potenciju ali sto je kobra dobra za to medjutim skupa :D reko jesil se pozelio a on ono uh ,uh ko kad su mene u ratu pitali za gojkovu janjetinu :D ....helem meni je najbizarnije bilo pojesti gulas od puzeva i kengurovo meso koje nije ni tako lose ako se izuzme da je loma zilavo :D no
kaj ste vi kusali :D
b.boja

#2 Re: Bizarre Food

Post by b.boja »

izgleda da smo i mi u SA. kusali kengurovo meso :D
sffovac

#3 Re: Bizarre Food

Post by sffovac »

a bez problema jedemo pace, drob i slicne stvari
sta mislis sta tek oni misle o nama :D
simbabimba

#4 Re: Bizarre Food

Post by simbabimba »

Meni je priljepak sa stijene plafon gadosti,i to ne znam ko me navrati. Nisam za eksperimente.
be highirly

#5 Re: Bizarre Food

Post by be highirly »

sffovac wrote:a bez problema jedemo pace, drob i slicne stvari
sta mislis sta tek oni misle o nama :D
ma upravu si skroz, zamisli odes u indiju i nabacis malo brizle i jos stosta of beef :D ista bi reakcija bila kao sto je mi imamo na neku hranu koja nije uobicajena za nas
shipak

#6 Re: Bizarre Food

Post by shipak »

ja sam jednom bila u gostima i morala pojesti bibavo meso :-) :-) :-) :-) užas

jednom sam jela kolač u koji je žena stavila ja mislim pola kile kafe, što je to bilo užasno :-) :-) :-) :-)

jela sam i neka čudna morska stvorenja, to nije bilo toliko ružno, ali ja sam to jela kad sam bila mala pa mi je bilo strašno jesti hobotnicu i još neke stvari kojima ne znam ime (odmah iza rata bilo)

u ratu sam jela mihaha - to je neki namaz koji je sladak i bijelo žut, pravi se od ne znam ni ja čega, i tako mu je moj tata dao ime :D :D :D

šta sam još jela u ratu ne znam ni ja :roll: :roll:
black

#7 Re: Bizarre Food

Post by black »

How to cook a dog

otherside

#8 Re: Bizarre Food

Post by otherside »

ja ne smijem kliknuti na ovaj link :run:
legendo_moja

#9 Re: Bizarre Food

Post by legendo_moja »

Pas koji laje ....

..nije dobro skuhan. :mrgreen:
potpuni stranac

#10 Re: Bizarre Food

Post by potpuni stranac »

b.boja wrote:izgleda da smo i mi u SA. kusali kengurovo meso :D
ako je samo kengurovo u pitanju mislim da smo dobro prosli. slobodan sam konstatovati da smo probali jos i žablje (bile one konzerve tzv čamci, al su smrdile). lista nije konacna, a limit je samo nasa masta. :D
b.boja

#11 Re: Bizarre Food

Post by b.boja »

potpuni stranac wrote:
b.boja wrote:izgleda da smo i mi u SA. kusali kengurovo meso :D
ako je samo kengurovo u pitanju mislim da smo dobro prosli. slobodan sam konstatovati da smo probali jos i žablje (bile one konzerve tzv čamci, al su smrdile). lista nije konacna, a limit je samo nasa masta. :D
mislila sam na onu pricu poslije rata, na sudzukice od kengurovog mesa, kako rece nasa inspekcija, pri kontroli mesa i mesnih preradjevina u nasim mesarama.
neprilagodjena

#12 Re: Bizarre Food

Post by neprilagodjena »

Mogla bi sve probati ali one larve mi se gade i za pogledati a kamoli jos i da ih pojedem,a cesto ih jedu onako zive.
South Blue Mama

#13 Re: Bizarre Food

Post by South Blue Mama »

Plafon gadosti je za mene bila ratna riba gliba - Mackerel se zvala- jedno od njenih imena u raji je bilo i macketina
neprilagodjena

#14 Re: Bizarre Food

Post by neprilagodjena »

Ta riba je za mene bila ok,ali ikar konzerva :roll: :roll: izgledalo je kao hrana za macke i pse :roll: :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#15 Re: Bizarre Food

Post by PipiDugaDevetka »

neprilagodjena wrote:Mogla bi sve probati ali one larve mi se gade i za pogledati a kamoli jos i da ih pojedem,a cesto ih jedu onako zive.
Ove sušene afričke crve sam kušao, ali sušene pacove stvarno nisam mogao. Ima ih za kupiti na pijaci.

Čuo sam za indonezijski specijalitet Šokirano majmunče. Mladunče lemura-makakoa omame davajući mu rakiju, a zatim podesnim predmetom udare u glavu, glava se raspukne, a zatim, kuhari-ubice istresu mozak u tanjir, začine solju i ostalim začinima i onako, još toplo oko 35C, serviraju gostu. Strava!
@be highirly,
Pitaj tog svog indonežanina, je li istina da postoji nešto ovako?

Imao sam šefa, Filipinca,...Različite kulture, različit način ishrane,...Tamo jedu pse i nije to ništa strašno, barem za njega.
neprilagodjena

#16 Re: Bizarre Food

Post by neprilagodjena »

Pa hajd da probam kad je ta larva suha,to bi mogla inekako ali da mi se ona vrti medju prstima i dize onaj repic gore dole dok ja zagrizam u nju :roll: :roll:
maybelline

#17 Re: Bizarre Food

Post by maybelline »

Inace volim da probam razlicitu hranu, ali ovo sto neki opisuju, kuhani psi i nekakvi mozgovi majmuna mi je malo bljack, u najblazu ruku receno...

Meni, recimo, nisu lose neke kombinacije slatko-slano. Npr, u Švedskoj sam jela kao neke palacinke od krompira i dzem od brusnica (potatisbullar med lingonsylt se zove izvorno :) ) i bilo mi je jako ukusno.... A nesto sto mi se prija jako gadilo bila je glavusa...medjutim, jednom sam je probala, onako kad je svo meso bilo iskidano i servirano, i bilo je mmmmmm.... Ali mozak jos uvijek ne mogu da svarim....
Epitop

#18 Re: Bizarre Food

Post by Epitop »

Puža se nisam usudio probati, a jeo sam meso od kamile nije loše. Najbolje meso koje sam probao je meso srndača (Bambi) :lol:
le piaf

#19 Re: Bizarre Food

Post by le piaf »

skakavci
ja sam mislila da ih jedu samo na tajlandu, medjutim i nasi susjedi, hrvati, pripremaju ih :roll:
ja licno mrzim skakavce, ali opet ih ne zelim vidjeti na svom tanjiru :run:
Cholina_Lokica

#20 Re: Bizarre Food

Post by Cholina_Lokica »

Epitop wrote:Puža se nisam usudio probati, a jeo sam meso od kamile nije loše. Najbolje meso koje sam probao je meso srndača (Bambi) :lol:
jesi to u tunisu jeo kus-kus u matmati sa mesnom od kamile :D
Epitop

#21 Re: Bizarre Food

Post by Epitop »

Dile wrote:
Epitop wrote:Puža se nisam usudio probati, a jeo sam meso od kamile nije loše. Najbolje meso koje sam probao je meso srndača (Bambi) :lol:
jesi to u tunisu jeo kus-kus u matmati sa mesnom od kamile :D
Ne u Libiji sam jeo kamilu.
Cholina_Lokica

#22 Re: Bizarre Food

Post by Cholina_Lokica »

:)
svi koji su isli u tunis su gore pojeli kamilu, zato pitam :)
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/06/2023 20:01, edited 2 times in total.
neprilagodjena

#24 Re: Bizarre Food

Post by neprilagodjena »

A jel neko ikad probao kokosije noge iz friteze :roll:
encian

#25 Re: Bizarre Food

Post by encian »

ne mogu da vjerujem da su psi i zmije tako lako dostupni u indoneziji. vecinski muslimanska zemlja a obje te zivotinje nisu dozvoljene.

meni najgadnije bilo pojesti morskog jeza. sushi sa zivim mesom morskog jeza, tacnije. ma nije ni bilo toliko gadno koliko mi je bilo zao jeza kasnije. a definitivno mi je najgadnija stvar na svijetu jedan dresing za salatu koji ovdje prodaju. izgleda ko sline, nema ukusa, biba i rasteze se, ma sline sline. :-x
Post Reply