Ja sam poslije prvog mjeseca prestala ... u stvari prestao samo od sebe. Valjda oni moji ciljevi, dan, pa tri dana, pa tri sedmice, mjesec ... Tako da sada vrijeme ide... Da mi je nesto extra drugacije, pa bas i nije...shmizlica wrote:ja ne brojim nikako........negdje oko 2 mjeseca.....sjećam se da sam dimanila sa frizerkom kad sam se zadnji put šišala. ovaj put je bilos njene strane
Bivši pušaći: Šta vi delate?
- ka0406
#426 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
-
vivace
#427 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
ne moras da mislis gde ces da zapalis ,u koje vreme...eto to ti je vec super.ka0406 wrote:Ja sam poslije prvog mjeseca prestala ... u stvari prestao samo od sebe. Valjda oni moji ciljevi, dan, pa tri dana, pa tri sedmice, mjesec ... Tako da sada vrijeme ide... Da mi je nesto extra drugacije, pa bas i nije...shmizlica wrote:ja ne brojim nikako........negdje oko 2 mjeseca.....sjećam se da sam dimanila sa frizerkom kad sam se zadnji put šišala. ovaj put je bilos njene strane
-
vivace
#428 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
gde ste ljudi...
ja sam skoro prestala brojati..
ja sam skoro prestala brojati..
-
vivace
#429 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
ka0406 wrote:Ja sam poslije prvog mjeseca prestala ... u stvari prestao samo od sebe. Valjda oni moji ciljevi, dan, pa tri dana, pa tri sedmice, mjesec ... Tako da sada vrijeme ide... Da mi je nesto extra drugacije, pa bas i nije...shmizlica wrote:ja ne brojim nikako........negdje oko 2 mjeseca.....sjećam se da sam dimanila sa frizerkom kad sam se zadnji put šišala. ovaj put je bilos njene strane
ja sam osetila srecu juce i danas. nisam mogla da provalim odakle sreca,pa sam onda skontala da je to zato sto sam prestala da pusim. neverovatno.
-
vivace
#430 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
doduse,pada mi na pamet i da zapalim. smenjuju se stanja od srece sto ne pusim, do nezadovoljstva sto ne pusim.
- Praetorious
#431 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Tako to ide, dok ne nestane svaka navika na cigarete. Ja sam ih ostavio prijeeeeeeee ... nemam pojma ... 8, 9 ... godina, nakon što sam dimio kojih 10+ godinica. Onda vidim neće to na dobro, đe ću ba udisati dim i još za to plaćati, pa bolje da gurnem glavu u zapaljen hajfiš - hem dim, hem džaba. I kad sam vidio da počinjem otvarati i drugu kutiju dnevno kažem sebi E nećeš jbotepas! I tu noć, noć sudbonosne odluke, noć koju sam provodio uz TV, dočekam sa 4 cigarete u kutiji. Ispušio ih i samo rekoh Više ne kupuj!
I nikad više nisam ni kupio, ni zapalio.
Pomislio na to jesam, naravno, droga se ne ostavlja tako lako, a nikotin nije ništa drugo do droga, samo što je to malo kom aktivnom pušaču došlo do pameti. Međutim, dani se prestanu brojati, onda prođu i mjeseci, a sad ne znam ni koliko je godina prošlo.
... eto, iskuckah se, nešto mi na um palo ...
I nikad više nisam ni kupio, ni zapalio.
Pomislio na to jesam, naravno, droga se ne ostavlja tako lako, a nikotin nije ništa drugo do droga, samo što je to malo kom aktivnom pušaču došlo do pameti. Međutim, dani se prestanu brojati, onda prođu i mjeseci, a sad ne znam ni koliko je godina prošlo.
... eto, iskuckah se, nešto mi na um palo ...
-
vivace
#432 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
pa super si ti ...8,9 godina nepusenja...super. samo pazi da ne uzmes ni dim, inace si opet na pocetku.
ja sam ti propusila dva puta posle 3 godine i sad moram da se cuvam bas onako dosta.
ja sam ti propusila dva puta posle 3 godine i sad moram da se cuvam bas onako dosta.
- Pasiflora
#433 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Bivši pušaći: Šta vi delate?
ŽDEREM

ŽDEREM
- shmizlica
#434 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
narandžicuPasiflora wrote:Bivši pušaći: Šta vi delate?
ŽDEREM![]()
![]()
- Pasiflora
#435 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Pojela 2 jabuke (nakon dorucka) pa mi bilo malo pa sam kupila cips, kroasan i keksice.
Kroasan sam pojela, upravo mlatim cips
Kroasan sam pojela, upravo mlatim cips
-
vivace
#437 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
i ja zderem.ugojila sam se. provalila sam u frizideru neke mnogo ukusne kobasice,sto mi nije bas pametno. glavno da sad ne propusimo.i paziti na namirnice koje jedem,inace cu se ugojiti,kao prase. garant.
ja sad imam 91 kilu, a do skora mi je bilo 90. opet sam se ugojila.ionako imam bas previse.
ja sad imam 91 kilu, a do skora mi je bilo 90. opet sam se ugojila.ionako imam bas previse.
-
vivace
#438 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
ali sam srecna sto sam se ratosiljala droge. juuuupiiiiiido daaaaaa yuhuuuuu bas sam blesavo srecne....

- Praetorious
#439 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
I ja sam se 'tad' ugojio, a bogami i nadebljao dušmanski. Plus neuredni obroci, oko 4 popodne kad dođem kući doručak + ručak + 2 užine, pa slijedeći obrok večera iza 22 sata ... i eto belaja. Taman sam prije godinu dana promijenio prehrambene navike i u roku 4 mjeseca sletio 12 cm u struku. Onda sam pred ovu zimu morao malo nabaciti klia, da se potpuno ne istopim
Elem, najgore je udariti po hrani po prestanku pušenja, nema gore stvari. Probaj umjesto tih opsnih grickalica uzeti voće ili kokice, oboje je lagano, ukusno i zdravo, a ne nabacuje tonažu.
Za dobro raspoloženje i održavanje/skidanje težine ubaci kakav sport ili pojačanu fizičku aktivnost. U obzir dolazi kućna gimnastika, lagani rad u tereani, šetnja, svako 30-min hodanje dnevno se računa, malo džoginga ili biciklizam - po izboru, ali su ove stavke i zdrave i obavezne za kilažu ... a odvlače misao od pušenja
Elem, najgore je udariti po hrani po prestanku pušenja, nema gore stvari. Probaj umjesto tih opsnih grickalica uzeti voće ili kokice, oboje je lagano, ukusno i zdravo, a ne nabacuje tonažu.
Za dobro raspoloženje i održavanje/skidanje težine ubaci kakav sport ili pojačanu fizičku aktivnost. U obzir dolazi kućna gimnastika, lagani rad u tereani, šetnja, svako 30-min hodanje dnevno se računa, malo džoginga ili biciklizam - po izboru, ali su ove stavke i zdrave i obavezne za kilažu ... a odvlače misao od pušenja
-
dragica.iz.komiteta
#440 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Prestao prije dva i po mjeseca, nakon 15 godina pušenja po kutiju i po do dvije dnevno. Dobro se držim, ni dima, ako se ne broji nargila jednom.
Dosadilo mi je robovanje cigarama. Vazda moraš paziti ima li dovoljno, jel' dozvoljeno pušenje, kad je pauza, ima li nepušača, smetam li kome, smrdim li, hoću li umrijeti od srčanog udara ili raka pluća...
Elem, nakanio se napokon da probam izdržati 24 sata, pa dan po dan. Prve tri sedmice su bile teške. Krenulo od glavobolje, srkleta, pa onda umrtvljenost i depresija. Al' mi je ta patnja postala glavni motiv - što je bilo teže odvikavanje, toliko sam više bio bijesan na svaku cigaru koju sam ispušio.
Kilaža se lagano vraća u normalu. Žderem mentol bombone da si nadomjestim ono peckanje u grlu, a za grickanje uzimam grožđice. Par komada i dobar sam nekoliko sati.
Dosadilo mi je robovanje cigarama. Vazda moraš paziti ima li dovoljno, jel' dozvoljeno pušenje, kad je pauza, ima li nepušača, smetam li kome, smrdim li, hoću li umrijeti od srčanog udara ili raka pluća...
Elem, nakanio se napokon da probam izdržati 24 sata, pa dan po dan. Prve tri sedmice su bile teške. Krenulo od glavobolje, srkleta, pa onda umrtvljenost i depresija. Al' mi je ta patnja postala glavni motiv - što je bilo teže odvikavanje, toliko sam više bio bijesan na svaku cigaru koju sam ispušio.
Kilaža se lagano vraća u normalu. Žderem mentol bombone da si nadomjestim ono peckanje u grlu, a za grickanje uzimam grožđice. Par komada i dobar sam nekoliko sati.
-
vivace
#441 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
i meni je najgori problem dobijanje na tezini.
- Joker88
#442 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
dragica.iz.komiteta wrote:Prestao prije dva i po mjeseca, nakon 15 godina pušenja po kutiju i po do dvije dnevno. Dobro se držim, ni dima, ako se ne broji nargila jednom.![]()
.
Nikad ja nisam razmisljala o mogucim bolestima, jedino sto me je plasilo hocel mi zubi pozutit
Sreca nisu.
-
hAZNADAR
#443 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Uffffff, cudno,.. nekoliko sedmica kao da nikad nisam pusio i zadnjih dana me dosada tjera prema cigari.
Osim toga, opsjeda me blesava pomisao da mi se zdravlje narusilo zbog nagle promjene - ne pamtim ovoliko kasljanje, slabost, malaksalost, manjak seksualne zelje, gadan okus u ustima, slinjenje, pritisak u glavi,... kao u zadnje vrijeme.
Pa mi se cigara javlja u glavi haman kao neki lijek
- ko biva - nije mi bilo ovako gadno prije dok sam dimio.
Znam da necu poceti ponovo pusiti - ali mogu malo pateticno kukati.
Druze radosni - ako si imao neki adut pored kospi - sad je vrijeme da mi ga kazes.
Osim toga, opsjeda me blesava pomisao da mi se zdravlje narusilo zbog nagle promjene - ne pamtim ovoliko kasljanje, slabost, malaksalost, manjak seksualne zelje, gadan okus u ustima, slinjenje, pritisak u glavi,... kao u zadnje vrijeme.
Pa mi se cigara javlja u glavi haman kao neki lijek
Znam da necu poceti ponovo pusiti - ali mogu malo pateticno kukati.
Druze radosni - ako si imao neki adut pored kospi - sad je vrijeme da mi ga kazes.
- Praetorious
#444 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Hm! Pa ako isključimo moguću nahladu*, a simptomi odgovaraju, onda ti jedino preostaje da se nečim zaokupiš, da ne misliš ni na sebe ni na cigarete. Boravak u društvu može - ako nema pušača. Boravak pred TV-om - opasan, ništa ljepše nego se izvaliti pred mali i malo veći ekran i zadimiti. Boravak na čistom zraku se definitivno preporučuje, što više to bolje. No, ti najbolje znaš šta ti odgovara za skretanje misli, da li džoging po Velikoj Aleji ili sklekovi iznad ljepuškase komšinice ...
* šalim se, naravno
* šalim se, naravno
- Joker88
#445 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
eh kažu da je poslije toga cigara najljepšaPraetorious wrote:sklekovi iznad ljepuškase komšinice ...![]()
-
radostan dan
#446 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
ne mogu, smijaće se narod.hAZNADAR wrote:
uglavnom, zorom sam bio pravi zoro...
- Pasiflora
#447 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
@haznadare nema lijeka osim puhanja i uspuhavanja, znas ono kao: uhhhhh, puffffff (k'o iz stripova)
-
hAZNADAR
#448 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
Mislis ko Jeremija iz Alan FordaPasiflora wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
@haznadare nema lijeka osim puhanja i uspuhavanja, znas ono kao: uhhhhh, puffffff (k'o iz stripova)
Interesantno je da kriza spuca poslije par mjeseci - kada se opustis, osjecas ko pobjednik i mislis da ti jedna nece skoditi. Malo je ovo sok za organizam, - naglo prestao pusiti, pa naglo udebljao, pa naglo sport svaki dan i to ono pravo, pa naglo drugacija ishrana i cajevi, pa naglo spopali svi moguci zimski virusi,...
-
radostan dan
#449 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
nemoj se sekirati oko sex želje u poslijepodnevnim i večernjim časovima, kad se organizam ustabili, sve će doći na svoje.
radosni zigmund dat će objašnjenje - cigareta je postala dio nas, dio našeg tijela, koji smo odbacili. organizam je u žalosti. zato je nagon smanjen.
al ne lezi vraže, on se jutrom javlja like vampir, sa upitom - alo ba, kakvi su ovo eksperimenti, a ja se ništa nisam pitO?

radosni zigmund dat će objašnjenje - cigareta je postala dio nas, dio našeg tijela, koji smo odbacili. organizam je u žalosti. zato je nagon smanjen.
al ne lezi vraže, on se jutrom javlja like vampir, sa upitom - alo ba, kakvi su ovo eksperimenti, a ja se ništa nisam pitO?
-
hAZNADAR
#450 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?
radostan dan wrote:nemoj se sekirati oko sex želje u poslijepodnevnim i večernjim časovima, kad se organizam ustabili, sve će doći na svoje.
![]()