Bivši pušaći: Šta vi delate?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vrbas1979

#226 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by vrbas1979 »

Meni se culo mirisa itekako vratilo, puno bolji apetit imam, sto se tice ukusa - ili lazu ili treba vremena da se vrati :D, zasad nista, primjecujem bolju koncentraciju i kondiciju, govore mi da se osjeti i na tenu...

Meni povremeno padnu na pamet i bitno je tada skrenuti misli ili se necim pozabaviti (grickalice, kucni poslovi, setnja...)

I ja osjetim miirs cigara svakodnevno i osjecaji su ekstremno podjeljeni: u zagusljivim prostorijama (kafici/kafane...) mi izuzetno smetaju (sto je valjda dobro) s druge strane kada osjetim da neko ulicom prodje i zapali pored mene i onako je ovlas osjetim - uh kako prija i privlaci :D ali to je samo momenat.

Vezano za prvu situaciju oko zagusljivih prostorija - zaista osjetim SMRAD i tek sam sada svjestan sta sam drugima priredjivao jer sam pusio u dnevnom boravku, sobi, wc-u, hodniku... gdje god sam stigao. Ma to udje u sve- zavjese, deke, posteljinu, zidove, odjecu...

Sreto :)
filozofija

#227 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by filozofija »

Btw, da potvrdim ove priče o pojačanom osjećaju smrada cigareta. Ja sam danas, uobičajeno kao i svaki vikend, izašao da popijem dva espresa u standardni objekat. Inače bacim šuplju u toj kafani svaki put nekih sat do dva vremena sa standardnom rajom. Međutim, danas nisam mogao da podnesem smrad cigareta i osjecaj da me dim guši! Bilo je nešto malo više raje nego inače, pa valjda zbog toga :)

Čim sa došao kući, odmah sam se morao istuširati i promjeniti odjeću. Nisam mogao da vjerujem koliko dim od cigareta može da smrdi.
radostan dan wrote: zadnja dva dana skoro pa komplet vrijeme. u nosu su mi, osjećam ih, valjda me napuštaju. :mrgreen: :roll:
daleko osjetljiviji na miris duvana nego na početku, u smislu da me mami, tako da bježim od svakog sa zapaljenom cigaretom.
to su loše strane. :)
Imao istih simptoma. Ne mogu tačno reči kada tj. u kom periodu, ali prililno isti simptomi. Prošlo i hvala Bogu da nisam podlegao :)

@hAZNADAR - Aferim sto naruži, ali odmjereno, ovu "grammar nazi" hanumu ;)
radostan dan

#228 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by radostan dan »

nešto ste se ućutali?
jesmo li još na ekološkim stazama revolucije ili... :-)
shmizlica

#229 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by shmizlica »

mlatim narandžu
radostan dan

#230 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by radostan dan »

:) :thumbup:

ja gorim zadnjih 5-6 dana :oops: :oops: :roll: .
i taman kad kočnice otkažu neko naiđe i kaže - jbt, koji karakter, i sjebe me, i ja i dalje ne pušim. :lol: :lol: :mrgreen:
shmizlica

#231 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by shmizlica »

eeee, to je najbolje, taman kontaš sad ću da se grebem kad taj neko kaže ''to ti fakat više ne pušiš, svaka čast''
vrbas1979

#232 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by vrbas1979 »

Na ekoloskim stazama, nego gdje :)

Ali i dalje znaju pasti na pamet i zna biti kriznih situcija.
vrbas1979

#233 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by vrbas1979 »

Nina70 wrote:
I tako u novogodisnjoj noci sam jednostavno rekla da ostavljam cigare. Valjda je u tom momentu sazrela odluka. Ne znam ali se desio neki "klik" u mojoj glavi.
Ovo je vrlo bitan momenat i spomenuti KLIK. Jednostavno dodje samo od sebe i desi se. Dakle mora postojati okidač u datom trenutku i da stvari krenu drugim tokom.
hAZNADAR

#234 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by hAZNADAR »

radostan dan wrote::) :thumbup:

ja gorim zadnjih 5-6 dana :oops: :oops: :roll: .
i taman kad kočnice otkažu neko naiđe i kaže - jbt, koji karakter, i sjebe me, i ja i dalje ne pušim. :lol: :lol: :mrgreen:
Zato sam ja rekao da samo pauziram.
:D :wink:

Pa kontam onda - ma kome se ja imam pravdati, "pauziram" zbog sebe a ne zbog mahale i sta ce svijet reci.

Hvataju me damari i krize ali prolazim nekako kroz to je znam da nam je patnja sudjena. Sranje nam je svakako drug moj, i nece nam nikad biti skroz potaman.

- Ili cemo se patiti jer nam vjecito nedostaje cigara i mislimo o tome,
- ili cemo se patiti kada pusimo(pluca, disanje, forma, tlak, budjenje, lova, robovanje, samopouzdanje,..)

Nece nikad biti ono skroz dobro i samo ima izabrati manje zlo i manju patnju.

E kad sam te tako fino utjesio :D da saopstim da sam zapoceo novi stadij. Poceo trenirati(trcanje, fitnes, teretana) i poceo brojati kalorije pa izbacio bijeli kruh, secer u kafi, masno, sve slatko, kozicu sa pileta(ovo mi je najteze), gazirano(cak i kiselu),.... kad je bal - nek je maskembal. Kad me svakako drma abstionencija i opsjednutost - onda idemo mazohisticki do kraja - koja hebena razlika u ustezanju od jedne ili tri,cetiri stvari. Pretvaram se polako u idiota, u nesto sto sam mrzio prije - ali druge nema. Ne mozes biti mentalno i dusom u jednom svijetu a tijelom i navikama u drugom. Vozicu ovako ekstremno do ljeta i onda polako naci neki normalan ritam i neke normalne i podnosljive navike, novi zivotni stil, novi pocetak,... a.b.d.

Jedno je sigurno - kada sam dovde dogurao - nece nikad biti povratka na staro - makar se i desila poneka "ma ova samo jedna". Ova patnja je laksa i lakse je pateticno kukati za cigarom negoli pateticno kukati za prestankom.
radostan dan

#235 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by radostan dan »

:shock:
nas ko da je isti kc pravio, da proste dame. :mrgreen:
svaki dan 6,3 km brzog hodanja.
od sutra nema kafa na poslu i 3 espresa s nogu u kafeu. ima ona 2 u 1, 3-4 dnevno.
i jedva čekam proljeće da se ponovim nekim bajsom.
postaću pravi evropski derpe. :mrgreen:

a ova je u gram i milimetar tačna - lakse je pateticno kukati za cigarom negoli pateticno kukati za prestankom-
a i iskrenije je.

:mrgreen:
Nina70

#236 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by Nina70 »

Cao

Da vam i ja nisam u kakvom rodu? Svaki dan 40 min brzog hoda. Nema masne hrane, bijelog hljeba, gaziranih pica,grickalica, jedino cemu ne mogu da odolim jeste cokolada. Inace 46. dan kako sam "cista" a cigara sve rjedje i rjedje pada na um.

Cesto sam u drustvu pusaca i moram priznati da mi cigare smrde sve vise i vise. Kada dodjem kuci, gdje inace niko ne pusi, sve mora na luftiranje i pranje.

Da podijelim sa vama i jedan, po meni interesantan komentar moje prijateljice na temu prestanka pusenja koja meni veli: " Nina, ja ne mogu prestati pusiti jer ne mogu patiti sebe kao sto to ti radis ." A ja ne smatram da se patim. Naprotiv nikada se bolje nisam osjecala i ponosna sam na sebe.

Sretno svima u borbi protiv cigara! Mi to mozemo!
radostan dan

#237 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by radostan dan »

:-D :-D :-D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
:sax:
fortaleza

#238 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by fortaleza »

Mogu ovo gore potvrditi.

Slučajno otvorim ovu temu, vidim ima novih postova i kad sam pročitao zadnja dva posta skontao sam da sam danas pješačio preko SAT VREMENA! :shock: Doduše, stara ekipa se skupila pa malo prošetali.. ali et nekako imam više volje, energije i potrebe za fizičkom aktivnošću.

Prije mi se nije dalo do trgovine po cigare. :-? Koja promjena. :thumbup:

Sretno svima, i onim budućim. :thumbup: :thumbup:
mamurni renoir

#239 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by mamurni renoir »

Ucimo gramatiku
filozofija

#240 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by filozofija »

Znaci, svi na istu foru guramo. I ja sam malo aktivnije i redovnije poceo sa sportskim aktivnostima.
Jedva cekam proljece i ljeto, pa da se zadam na krug trcanja kroz cijeli grad, a onda hladan sokic od iscjedjenog voca.

Samo naprijed drugovi i drugarcije i nemoj te oklijevati!
radostan dan wrote: i jedva čekam proljeće da se ponovim nekim bajsom.
postaću pravi evropski derpe. :mrgreen:
Btw, ja vec postao evropski derpe :) Nabavio sam bajc i do posla sada idem iskljucivo bicklom. Jeste da je zahladnilo zadnjih dana - malo se zamotam i milina. Nema vise gubljenja zivaca zbog saobracaja ako vozim auto ili zbog sporosti gradskog prevoza.

Planiram na proljece da kupim prikolicu za biciklo da mali moze samnom u vozikanje. Ovakva zezancija ce biti super aBd ;)

Image
radostan dan

#241 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by radostan dan »

kod nas bi te poslije dvije vožnje sa ovim poslali na psihijatriju. :mrgreen:
libertyBiH

#242 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by libertyBiH »

Presto pusit pa dobio 10 kg pa kreno u teretanu da se napumpam pa povrijedio kicmu i evo par godine pijem tablete protiv bolova i patim ko patika... :(
Sanchez22

#243 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by Sanchez22 »

Ne pusim duze od godine,zabranio pusenje u autu i u kuci,bjezim do dima kad god mogu.Smeta previse jbm :x
Mlad i Nevin

#244 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by Mlad i Nevin »

Već osmi dan kako apstiniram....fazon je bio što me spopala ,,bolešćina'' :D...imao sam grip i nije mi cigara bila ni na pameti. Evo sad mi se i ne traži, bude možda samo na momente krize ali ništa to.
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#245 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by I am Happy »

libertyBiH wrote:Presto pusit pa dobio 10 kg pa kreno u teretanu da se napumpam pa povrijedio kicmu i evo par godine pijem tablete protiv bolova i patim ko patika... :(
E to se zove.....
Ne trebam ti reci sve znas :roll: :(
vivace

#246 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by vivace »

ja sam nepusac od juce..imam jos krize,valjda cu prebroditi. sad me bas drma zelja za cigaretom.ali sad sam nepusac i to je divno. :D
Sanchez22

#247 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by Sanchez22 »

vivace wrote:ja sam nepusac od juce..imam jos krize,valjda cu prebroditi. sad me bas drma zelja za cigaretom.ali sad sam nepusac i to je divno. :D
Drzi se jos 2,3 dana i najgore je proslo :thumbup:
filozofija

#248 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by filozofija »

vivace wrote:ja sam nepusac od juce..imam jos krize,valjda cu prebroditi. sad me bas drma zelja za cigaretom.ali sad sam nepusac i to je divno. :D
Meni su najgora bila prva dva-tri dana. Kasnije je islo bez vecih problema, sa kratkotrajnim krizama ;)
radostan dan

#249 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by radostan dan »

blago tebi, ja 10 dana šizim. :roll:
shmizlica

#250 Re: Bivši pušaći: Šta vi delate?

Post by shmizlica »

radostan dan wrote:blago tebi, ja 10 dana šizim. :roll:
pa prestani da šiziš :D
Post Reply