Jah, ne smatraš sve Srbe istima, ali si im svima bez ikakve ograde prikačio Srebrenicu i Tomašicu...dezurni_ucenik wrote:cyprus wrote:
Pa proizilazi iz tvojih stavova... U istu ravan dovodiš Srbe koji su klali, i one koji nisu... Tebi je to isto...
Pa jaro kako da ti kazem. Vidio sam 92. godine kako je to kad ti se komsije povampire. I uprkos tome, na tvoju zalost, ne smatram sve Srbe istim. Niti sam ratnohuskac niti zelim ratove. Samo ne volim satro naivne price.
Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
- cyprus
#51 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
- supercali
#52 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
Pa ti si naivandezurni_ucenik wrote:cyprus wrote:
Pa proizilazi iz tvojih stavova... U istu ravan dovodiš Srbe koji su klali, i one koji nisu... Tebi je to isto...
Pa jaro kako da ti kazem. Vidio sam 92. godine kako je to kad ti se komsije povampire. I uprkos tome, na tvoju zalost, ne smatram sve Srbe istim. Niti sam ratnohuskac niti zelim ratove. Samo ne volim satro naivne price.
Dovoljan primjer je glasao sa kalasem za rs a onda govno pojeo kad si vidio da uopste nije glasao
-
dezurni_ucenik
#53 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
Ti ni prije par minuta a ni sada ne znas procitati napisano[/quote]supercali wrote:
Odjavljujem se i ja iz rasprave. Ne vrijedi, sve si ti u pravu
Sto bi Lennon rekao:
-
dezurni_ucenik
#54 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
cyprus wrote:Jah, ne smatraš sve Srbe istima, ali si im svima bez ikakve ograde prikačio Srebrenicu i Tomašicu...dezurni_ucenik wrote:cyprus wrote:
Sve ste vi u pravu i ti supercali.
Peace out my frends.
- BayrakTB
#55 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
Evo od kada je počelo ovo zveckanje oružjem sa srpske strane i ova njihova nova ratnohuškačka retorika i stvaranje te atmosfere, čitao sam miroljubive, pacifističke članke, razne kolumne Bešlagića, Sarajlije čiji je status obišao region, svih nekih balavih utopijskih priča sa bošnjačke strane. Još nisam naletio na status, objavu, kolumnu nekog pravoslavca/Srbina (nemam ništa protiv ljudi koji se identificiraju kao taj konstitutivan narod, ili nekog katolika/Hrvata (također) koji provlače kroz svoju objavu da je Bosna i Hercegovina njihova domovina, da su se za nju borili, da su oni protiv rata i protiv novih pokolja. Uvijek ista naivna priča. I da nas opet pokolju ko kurbane, i još par puta do 2050. ukoliko ne budemo istrijebljeni i dalje ćemo biti isto merhametli i isto glupi. Isto kao što će 95% Srba biti zatrovano velikosrpskom fašističkom ideologijom.
- supercali
#56 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
A muslimani su inace zatrovani koeljom i sl?
Da ja pusti suplju
Koliko su srbi zatrovani velikom srbijom bar upola su muslimani zatrovani bosnjakistanom
Da ja pusti suplju
Koliko su srbi zatrovani velikom srbijom bar upola su muslimani zatrovani bosnjakistanom
- BayrakTB
#57 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
Imaš li dokaz neki, neki valjan i validan argument?supercali wrote:A muslimani su inace zatrovani koeljom i sl?
Da ja pusti suplju
Iza mojih riječi stoji preko 5000 masovnih grobnica, preko 20 i kusur hiljada posmrtnih ostataka, preko 2 miliona izbjeglica, stotine i stotine hiljada preživjelih invalida, ptsp bolesnika i sl. I to ne zato što su muslimani??? (ne znam na šta tačno ciljaš pod tim) počeli ovu agresiju već su se branili i borili za sopstvene živote i domove.
- Streptokok
#58 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
i ti si našao sa kime ćeš se raspravljati.BayrakTB wrote:Imaš li dokaz neki, neki valjan i validan argument?supercali wrote:A muslimani su inace zatrovani koeljom i sl?
Da ja pusti suplju
Iza mojih riječi stoji preko 5000 masovnih grobnica, preko 20 i kusur hiljada posmrtnih ostataka, preko 2 miliona izbjeglica, stotine i stotine hiljada preživjelih invalida, ptsp bolesnika i sl. I to ne zato što su muslimani??? (ne znam na šta tačno ciljaš pod tim) počeli ovu agresiju već su se branili i borili za sopstvene živote i domove.
- supercali
#59 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
Govorim o danasnjem vremenu ne o vremenu prije 25 godinaBayrakTB wrote:Imaš li dokaz neki, neki valjan i validan argument?supercali wrote:A muslimani su inace zatrovani koeljom i sl?
Da ja pusti suplju
- BayrakTB
#60 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
Pa imaš li mi neke konkretne dokaze, crno na bijelo o masovnom trovanju Bošnjaka tim "bošnjakistanom", čudna dijagnoza. Možeš li mi malo elaborirati? Navesti nekoliko predstavnika tog ideološkog pravca u turaka, na čemu se zasniva, koji su mu konkretni potezi i ciljevi?
- seln
#61 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
Mrsko mi sad traziti, ima onaj snimak iz rata, pa zakletva ponosnih regruta VRS, okolo ponosni roditelji sa trobojkama, kolo igra, okrecu se prasici...
nesto mi ne lice na ove "ne dam vam dijete" hipike.
nesto mi ne lice na ove "ne dam vam dijete" hipike.
- supercali
#62 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
To je sasvim druga prica
I ja da nadjem video od nekog sa bradom ili grupe koja prijeti nekome klanjem i sl jel znaci da su svi muslimani isti?
Opet generalizujete
Ps. Evo u armiji bih je bila sedma muslimanska sa onim pokrivenima
Jel citava armija bila u dzihad fazonu?
I ja da nadjem video od nekog sa bradom ili grupe koja prijeti nekome klanjem i sl jel znaci da su svi muslimani isti?
Opet generalizujete
- jao_situacije
#63 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
na ozrenu se brani moskva 
- seln
#64 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
Salonaj, salonaj, pa i za gusle zadjeni.supercali wrote:To je sasvim druga prica
Opet generalizujete
- supercali
#65 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
Nikakvo salonanje samo istina i cinjenice koje paraju usi i jednima i drugima i trecima
Za tebe salonam za onoga na palama i listici balijam i sl
Za tebe salonam za onoga na palama i listici balijam i sl
- insomnia78
#66 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
Malo su nas i klali, malo
- animals
#67 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
Umjetnost je Izetbegovica, da zrtvu izjednace sa krvnicima..
to ne moze svatko..
to ne moze svatko..
- supercali
#68 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
Pa kes ki se trabjen monsjeinsomnia78 wrote:Malo su nas i klali, malo
Malo si pobjegao pa bi ratovao malo iz seste pariske
-
prog321
#69 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
MIrno spavajte, Rata biti nece.
Nazalost.
Nazalost.
- insomnia78
#70 Re: RE: Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
Kakve veze to ima sa dogadjajima iz 90-tih?supercali wrote:Pa kes ki se trabjen monsjeinsomnia78 wrote:Malo su nas i klali, malo
- supercali
#71 Re: RE: Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
Pa ima jer si pobjegao tada kad su malo klali a tada nije bila pariska nego neka druga vjerovatno brigadainsomnia78 wrote:Kakve veze to ima sa dogadjajima iz 90-tih?supercali wrote:Pa kes ki se trabjen monsjeinsomnia78 wrote:Malo su nas i klali, malo
- insomnia78
#72 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
I nemoj bgt vise pisati na "francuskom"
- cyprus
#73 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
Ja imam osjećaj da su mnogima draži četnici, nego miroljubljivi Srbi... Ovi drugi im kvare koncepciju... Ili kako to vole reći - "sa četnicima bar znaš na čemu si" 
Zato se i skovao termin 'salonac', kako bi patrijote mogle tražiti vještice po forumu...

Zato se i skovao termin 'salonac', kako bi patrijote mogle tražiti vještice po forumu...
- animals
#74 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
Problem je sto su cetnici glasniji i ovi drugi se ne cuju, i nisu ni interesantni..cyprus wrote:Ja imam osjećaj da su mnogima draži četnici, nego miroljubljivi Srbi... Ovi drugi im kvare koncepciju... Ili kako to vole reći - "sa ovima bar znaš na čemu si"
isto kad, jedna pokrivena hanuma se kandiduje za opcinsku vlast, ona izadje na svim naslovnicama..
one druge normalne, koji je 99% se i ne cuju, niti vide od nje..
to ti je logika..
- supercali
#75 Re: Bivši branitelj: ‘Uzeli ste mi mladost, ali sina vam ne dam’
Jbg u salonu mi tako pise pa ja prepisujeminsomnia78 wrote:I nemoj bgt vise pisati na "francuskom"