Bitno i najbitnije
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
d2
#101 Re: Bitno i najbitnije
skoro svi koji "traze" pod 1. isticu da traze normalnu osobu jer su i oni normalni, ako tako gledamo na stvar ispada da su svi slobodni normalni jer svi traze normalne... odakle nam onda toliko problema sa nalazenjem normalnih kad je izbor ogroman 
- lolita_xx
#102 Re: Bitno i najbitnije
nemamo svi iste kriterije... i jedna osoba moze da bude nekom normalna, a nenormalna nekom drugom...
- Irm@
#103 Re: Bitno i najbitnije
ma najteze je pronaci osobu cije zahtjevne i prohtjevne kriterije zadovoljavamo a da i ona istovremeno zadovoljava nashe
meni se cesce desava da ja zadovoljim njihove a budem u iluziji koju sedmicu da oni ispunjavaju moje i tako sve u krug

meni se cesce desava da ja zadovoljim njihove a budem u iluziji koju sedmicu da oni ispunjavaju moje i tako sve u krug
-
d2
#104 Re: Bitno i najbitnije
pa da, nije li onda isticanje kako samo trazimo normalnu osobu zapravo nebitno jer se "normalno" razlikuje od osobe do osobe 
- fishtrija
#105 Re: Bitno i najbitnije
Zato što ih ima bukadar koji misle da su normalni, a nisu. Vrlo jednostavno. A i to ima objašnjenje - kreću se u krugu poznanika koji su svi odreda isti, i svi su jedni drugima isti, i svi se furaju na nešto (nije bitno šta), tako da na kraju izgube pojam gdje su i šta su i kakvi su globalno, u širem dijapazonu gledano. A svi ti koji tvrde i misle da su "takvi i takvi" (namjerno izbjegavam da se fokusiram samo na "normalne"), imaju averziju prema izlasku iz svojih uskih okvira i svog prijatnog društva, jer se boje da će biti različiti drugdje. Bilo gdje i u bilo kakvom društvu. Zato misle da su normalni jer ne znaju za drugačije. I otud ova misao od Lolite, kako su svi oko nje nenormalni... Sasvim prirodno, jer nam se društvo, fokusira na te mikro grupe koje funkcioniraju unutar svojih privatnih okvira, koje sputavaju pojedince da budu otvoreni prema drugima. Vrlo je lako, onda, ispasti prilično "nenormalan", kada ih put nanese na nekoga ko je drugačiji od njih i sličnih njima...d2 wrote:skoro svi koji "traze" pod 1. isticu da traze normalnu osobu jer su i oni normalni, ako tako gledamo na stvar ispada da su svi slobodni normalni jer svi traze normalne... odakle nam onda toliko problema sa nalazenjem normalnih kad je izbor ogroman
Treba biti strašno širokogrud, barem duplo više nego što bi to bio slučaj da ne živimo u konzervativnoj državi, i dopustiti novim ljudima u našim životima, da budu ono što jesu i pokušati ih shvatiti. Ako to sami sa sobom uspijemo, onda će nam i neznanci biti manje "nenormalni". Ne držati tupo do sputavajućih principa i ograničavajućih pravila... Život nije takav. Nema pravila, tu smo prvo mi pa onda ljudi oko nas. Ako sebe shvatimo iskreno, vidimo vlastite mane i vrline, budemo ono što sebi jesmo i ne pretvaramo se da smo neko drugi pred nekim drugim... onda je puno lakše i shvatati i prihvatati ljude oko nas.
- ljubav_aha
#106 Re: Bitno i najbitnije
bitno i njabitnijefishtrija wrote: Život nije takav. Nema pravila, tu smo prvo mi pa onda ljudi oko nas. Ako sebe shvatimo iskreno, vidimo vlastite mane i vrline, budemo ono što sebi jesmo i ne pretvaramo se da smo neko drugi pred nekim drugim... onda je puno lakše i shvatati i prihvatati ljude oko nas.
- fishtrija
#107 Re: Bitno i najbitnije
naravnoljubav_aha wrote:bitno i njabitnijefishtrija wrote: Život nije takav. Nema pravila, tu smo prvo mi pa onda ljudi oko nas. Ako sebe shvatimo iskreno, vidimo vlastite mane i vrline, budemo ono što sebi jesmo i ne pretvaramo se da smo neko drugi pred nekim drugim... onda je puno lakše i shvatati i prihvatati ljude oko nas.
-
d2
#108 Re: Bitno i najbitnije
vrlo dobro !fishtrija wrote:Zato što ih ima bukadar koji misle da su normalni, a nisu. Vrlo jednostavno. A i to ima objašnjenje - kreću se u krugu poznanika koji su svi odreda isti, i svi su jedni drugima isti, i svi se furaju na nešto (nije bitno šta), tako da na kraju izgube pojam gdje su i šta su i kakvi su globalno, u širem dijapazonu gledano. A svi ti koji tvrde i misle da su "takvi i takvi" (namjerno izbjegavam da se fokusiram samo na "normalne"), imaju averziju prema izlasku iz svojih uskih okvira i svog prijatnog društva, jer se boje da će biti različiti drugdje. Bilo gdje i u bilo kakvom društvu. Zato misle da su normalni jer ne znaju za drugačije. I otud ova misao od Lolite, kako su svi oko nje nenormalni... Sasvim prirodno, jer nam se društvo, fokusira na te mikro grupe koje funkcioniraju unutar svojih privatnih okvira, koje sputavaju pojedince da budu otvoreni prema drugima. Vrlo je lako, onda, ispasti prilično "nenormalan", kada ih put nanese na nekoga ko je drugačiji od njih i sličnih njima...d2 wrote:skoro svi koji "traze" pod 1. isticu da traze normalnu osobu jer su i oni normalni, ako tako gledamo na stvar ispada da su svi slobodni normalni jer svi traze normalne... odakle nam onda toliko problema sa nalazenjem normalnih kad je izbor ogroman
Treba biti strašno širokogrud, barem duplo više nego što bi to bio slučaj da ne živimo u konzervativnoj državi, i dopustiti novim ljudima u našim životima, da budu ono što jesu i pokušati ih shvatiti. Ako to sami sa sobom uspijemo, onda će nam i neznanci biti manje "nenormalni". Ne držati tupo do sputavajućih principa i ograničavajućih pravila... Život nije takav. Nema pravila, tu smo prvo mi pa onda ljudi oko nas. Ako sebe shvatimo iskreno, vidimo vlastite mane i vrline, budemo ono što sebi jesmo i ne pretvaramo se da smo neko drugi pred nekim drugim... onda je puno lakše i shvatati i prihvatati ljude oko nas.
- Irm@
#109 Re: Bitno i najbitnije
sve si ti to kako valja utefteriofishtrija wrote: Zato što ih ima bukadar koji misle da su normalni, a nisu. Vrlo jednostavno. A i to ima objašnjenje - kreću se u krugu poznanika koji su svi odreda isti, i svi su jedni drugima isti, i svi se furaju na nešto (nije bitno šta), tako da na kraju izgube pojam gdje su i šta su i kakvi su globalno, u širem dijapazonu gledano. A svi ti koji tvrde i misle da su "takvi i takvi" (namjerno izbjegavam da se fokusiram samo na "normalne"), imaju averziju prema izlasku iz svojih uskih okvira i svog prijatnog društva, jer se boje da će biti različiti drugdje. Bilo gdje i u bilo kakvom društvu. Zato misle da su normalni jer ne znaju za drugačije. I otud ova misao od Lolite, kako su svi oko nje nenormalni... Sasvim prirodno, jer nam se društvo, fokusira na te mikro grupe koje funkcioniraju unutar svojih privatnih okvira, koje sputavaju pojedince da budu otvoreni prema drugima. Vrlo je lako, onda, ispasti prilično "nenormalan", kada ih put nanese na nekoga ko je drugačiji od njih i sličnih njima...
samo easier said then done
ako se pridrzavas napisanog u svom zivotu... svaka cast
- fishtrija
#110 Re: Bitno i najbitnije
Nije to tako teško... meni je teže pretvarati se i prodavati se nekome kao neko drugi, sve i kad bi me svi onda prihvatali otvorenih ruku, nego da budem ono što i jesam, i da me vole samo oni kojima odgovaram kao takav. I pridržavam se, dajem sve od sebe... mada ne smatram to nekom vrlinom, svi trebamo biti takvi. Svijet bi bio ljepši i život puno lakši.Irm@ wrote:sve si ti to kako valja utefteriofishtrija wrote: Zato što ih ima bukadar koji misle da su normalni, a nisu. Vrlo jednostavno. A i to ima objašnjenje - kreću se u krugu poznanika koji su svi odreda isti, i svi su jedni drugima isti, i svi se furaju na nešto (nije bitno šta), tako da na kraju izgube pojam gdje su i šta su i kakvi su globalno, u širem dijapazonu gledano. A svi ti koji tvrde i misle da su "takvi i takvi" (namjerno izbjegavam da se fokusiram samo na "normalne"), imaju averziju prema izlasku iz svojih uskih okvira i svog prijatnog društva, jer se boje da će biti različiti drugdje. Bilo gdje i u bilo kakvom društvu. Zato misle da su normalni jer ne znaju za drugačije. I otud ova misao od Lolite, kako su svi oko nje nenormalni... Sasvim prirodno, jer nam se društvo, fokusira na te mikro grupe koje funkcioniraju unutar svojih privatnih okvira, koje sputavaju pojedince da budu otvoreni prema drugima. Vrlo je lako, onda, ispasti prilično "nenormalan", kada ih put nanese na nekoga ko je drugačiji od njih i sličnih njima...
Treba biti strašno širokogrud, barem duplo više nego što bi to bio slučaj da ne živimo u konzervativnoj državi, i dopustiti novim ljudima u našim životima, da budu ono što jesu i pokušati ih shvatiti. Ako to sami sa sobom uspijemo, onda će nam i neznanci biti manje "nenormalni". Ne držati tupo do sputavajućih principa i ograničavajućih pravila... Život nije takav. Nema pravila, tu smo prvo mi pa onda ljudi oko nas. Ako sebe shvatimo iskreno, vidimo vlastite mane i vrline, budemo ono što sebi jesmo i ne pretvaramo se da smo neko drugi pred nekim drugim... onda je puno lakše i shvatati i prihvatati ljude oko nas.![]()
![]()
samo easier said then done![]()
![]()
ako se pridrzavas napisanog u svom zivotu... svaka cast
- TiDamJa
#111 Re: Bitno i najbitnije
hm, strasno "malo" trazimfishtrija wrote:Sve normala za normalna momka... Ne posustaj, naletiće jednog danalolita_xx wrote:da je zanimljiv, da voli iste stvari koje ja volim, ma ne mora ih voljeti, al da mu bar nisu dosadne
da razumije neke moje 'trenutke'
ah ja tako malo trazim
a kako su finci fini mhmhmh....
-
kenanz
#112 Re: Bitno i najbitnije
iskreno NEMAM POJMA, TO VALJDA IDE SAMO OD SEBE...
a ako jos to djevojci odgovara onda si NAJDIVNIJA, NAJLJEPSA, NAJZGONIJA...SVE NAJ NAJ OSOBA NA SVIJETU... pa makar ti rogovi rasli na glavi...
a ako jos to djevojci odgovara onda si NAJDIVNIJA, NAJLJEPSA, NAJZGONIJA...SVE NAJ NAJ OSOBA NA SVIJETU... pa makar ti rogovi rasli na glavi...