Bitka za Distrikt Brčko!!!
- BarbaDue
#1 Bitka za Distrikt Brčko!!!
...tako je! Po meni je sljedeći mega projekat RS-a oslobađanje distrikta od Bosne i Heecegovine i stavljanje u potpunosti pod svoju kontrolu. Naši giga političari se nisu osvrnuli ni na referendum, misleći da je on samo prdac u prazno...ahaaaa...eere moji papci!!! Neće se naši ovnovi osvrnuti ni na ovaj potez, dok njihovi pijuni idu malim ali sigurnim koracima ka cilju.
- BHCluster
#2 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
Sreca u nesreci je da tu Amerikanci glavno rijec vode, rkoshe neJma #ferenduma i nije ga bilo.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
al sada je putinov haver donald šef amerike, ako on kaže brčko je eres, gotova stvar
- desni
#4 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
japin_mutapi wrote:al sada je putinov haver donald šef amerike, ako on kaže brčko je eres, gotova stvar
- BarbaDue
#5 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
Eres će Bosnu i H. slomiti u naredne dvije godine po dvije svari, perspektivna vojna imovina i pitanje Brčko DC. Ako naši ne preduzmu hitne korake, qq nam se šinko!!!
- KB9
#6 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
ubi vas paranoja jarane, de se malo dohavizajte
- BarbaDue
#7 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
Ne znam o kojoj paranoji govoriš!? RS je kao trećeg arbitra za distrikt imenovala Gorana Karana koji uradio dobar posao oko nedavnog referenduma. Znači nastavlja se borba za NRS.
- Kikibombona
#8 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
Jucer je Tramp za NYT rekao da se Bosanski Petrovac treba pripojiti RS. Istakao je da lokalni SNSD uziva njegovu punu podrsku.japin_mutapi wrote:al sada je putinov haver donald šef amerike, ako on kaže brčko je eres, gotova stvar
- escobar__
#9 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
Aha, paranoja... Dok ti sutra ne postave granični prijelaz u komšiluk.KB9 wrote:ubi vas paranoja jarane, de se malo dohavizajte
- japin_mutapi
#10 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
ja sam paranoičan još od devedeset druge godine - neki dan sam sanjao dajdžu kako mi iz masovne grobnice poručuje da sam paranoičan i da rata neće bitiKB9 wrote:ubi vas paranoja jarane, de se malo dohavizajte
-
155_mm
#11 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
realno gledano, nakon konacnog sloma bosnjaka u Srebrenici najlogicnije je da ce se srpska politika skoncentrisati na Brcko. jer jednostavno trenutno nemaju drugih teritorijalnih prioriteta u BiH.
-
155_mm
#12 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
ova recenica najbolje opisuje bosnjacku nacionalnu politiku i razmisljanje.BHCluster wrote:Sreca u nesreci je da tu Amerikanci glavno rijec vode, rkoshe neJma #ferenduma i nije ga bilo.
- studiorum_tuzlaensis
#13 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
Sreća pa odo u Njemačku, čeka me distrikt Baden-Württemberg. 
- BarbaDue
#14 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
Idi koliko sutra, jer "iduće sedmice svašta može biti"studiorum_tuzlaensis wrote:Sreća pa odo u Njemačku, čeka me distrikt Baden-Württemberg.
- KB9
#15 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
citav zivot ti prodje u nagadjanju i cekanju losegjapin_mutapi wrote:ja sam paranoičan još od devedeset druge godine - neki dan sam sanjao dajdžu kako mi iz masovne grobnice poručuje da sam paranoičan i da rata neće bitiKB9 wrote:ubi vas paranoja jarane, de se malo dohavizajte
- japin_mutapi
#16 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
jebigaKB9 wrote:citav zivot ti prodje u nagadjanju i cekanju losegjapin_mutapi wrote:ja sam paranoičan još od devedeset druge godine - neki dan sam sanjao dajdžu kako mi iz masovne grobnice poručuje da sam paranoičan i da rata neće bitiKB9 wrote:ubi vas paranoja jarane, de se malo dohavizajte
sleep with one eye open - ne trebaju mi čudovišta u mraku, ispod kreveta i u ormaru da me plaše, imam ih sasvim dovoljno u blizini
plašili su me kad sam bio mali, plaše me i danas - samo su za razliku od tih dječijih strahova, ova čudovišta stvarna i itekako opasna, po mene i moju djecu
kako to reče svojevremeno jedan dobar čovjek, radimo kao da će sto godina biti mir, spremajmo se kao da će sutra izbit rat
pametan čova bio, znao je da su čudovišta svuda oko nas
-
LulzSec
#17 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
omer behmen kalifa i mislioc posljednji u bošnjaka jednom reče da svaka muslimanska kuća mora imati luga i vruće vode kao i komad olova pa kad dušmani navru s time ih posutjapin_mutapi wrote: jebiga
sleep with one eye open - ne trebaju mi čudovišta u mraku, ispod kreveta i u ormaru da me plaše, imam ih sasvim dovoljno u blizini
plašili su me kad sam bio mali, plaše me i danas - samo su za razliku od tih dječijih strahova, ova čudovišta stvarna i itekako opasna, po mene i moju djecu
kako to reče svojevremeno jedan dobar čovjek, radimo kao da će sto godina biti mir, spremajmo se kao da će sutra izbit rat
pametan čova bio, znao je da su čudovišta svuda oko nas

- japin_mutapi
#18 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
najviše volim ove đikanske fore i doskočice 
- ¤ jelena ¤
#19 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
Spremte se spremte...mi/vi/oni...
i budite uvijek za dom spremni...
i budite uvijek za dom spremni...
- Streptokok
#20 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
Onaj ko dijeli granicu sa genocidnim narodom nikad ne moze biti divoljno spreman.japin_mutapi wrote:najviše volim ove đikanske fore i doskočice
Iz zadnje agresije, ko ih je sprembo docekao imao je sansu za zivot, svi drugi zavrsili su u masovnoj grobnici.
- TDK-90
#21 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
Sve je to jos 1995 u Dejtonu zabetonirano, BiH je u Dejtonu unistena. BiH postoji jos samo u sjecanju ko Jugoslavija, RS je dobila legitimitet postala je faktor a,b,c, x ili y nevazno koji ali definitivno faktor. Sada su ga jos dodatno ojacali i produbili imaginarne granice.BarbaDue wrote:...tako je! Po meni je sljedeći mega projekat RS-a oslobađanje distrikta od Bosne i Heecegovine i stavljanje u potpunosti pod svoju kontrolu. Naši giga političari se nisu osvrnuli ni na referendum, misleći da je on samo prdac u prazno...ahaaaa...eere moji papci!!! Neće se naši ovnovi osvrnuti ni na ovaj potez, dok njihovi pijuni idu malim ali sigurnim koracima ka cilju.
BiH je u Dejtonu sahranjena, RS sada ima teritoriju (faktor) znaci postoji , samostalnu upravu-parlament- sta god, ustav, svoje zakone i svoje zakonodavstvo , zastavu, himnu, grb, policiju, mnostvo ministarstava. Brcko sigurno nece biti tacka na kojoj se prekida cjelovitost-povezanost RS.
Srbi nemaju dvojbe oko narodnosti, jezika,vjere tu su slozni na svim nivoima i u svim partijama, ista stvar je i sa Hrvatima.
Imaju jos "oni treci" koji su neki Bosanci , neki u inat su muslimani , neki u inat su Bosnjaci, neki imaju vjeru, neki nemaju, - i kao takvi mogu dobiti i sasvim je izvjesno novu Palestinu tj. izolaciju nisu na istoku nisu na zapadu (EU) niko s njima nece - rahat patnja.
- BarbaDue
#22 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
Pardon, čitave živote nam se i događa loše zbog srbadije. Govna ne mogu da žive s mirom u svom domu i sa svojom familijom već vazda traže belaja.KB9 wrote:citav zivot ti prodje u nagadjanju i cekanju losegjapin_mutapi wrote:ja sam paranoičan još od devedeset druge godine - neki dan sam sanjao dajdžu kako mi iz masovne grobnice poručuje da sam paranoičan i da rata neće bitiKB9 wrote:ubi vas paranoja jarane, de se malo dohavizajte
- GeeTnT
#23 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
Ne mozemo i ne smijemo sve srbe stavljati u isti kos...Treba se uvijek nadati da ce oni nacionalno neoptereceni biti glasniji i suprostaviti se sa korovom u svojim redovima...
..kao uostalom i svi drugi...
- Omar500
#24 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
Bila je neka prica da su oruzane snage Hrvatske bile spremne uletiti u Brcko i zauzeti kompletan koridor, sad kad je bila frka oko referenduma, u slucaju da se nesto zakuhalo. Opet bi sve islo preko nasih ledja, ali bio bi belaj veliki. Siguran sam da i jedni i drugi imaju planove u slucaju vojnih sukoba za Brcko, ali nisam siguran za snage koje su za cjelovitu i jedinstvenu Bosnu da imaju neki plan za Brcko. Nazalost, tako je. Ne bi me cudilo vidjeti tenkove i vojsku i Hrvatske i Srbije u Posavini, to bi haos samo takav bio, dole treci entitet bi se odmah otcijepio. Havarija. Vidjet cemo sta ce biti 2018. godine.
Uglavnom, nisam optimista. Taj koridor se mora drzati, bez njega je RS u govnima, Banja Luka je odsjecena kompletno od Drine. Imaju Hrvatsku gore, ali nije to to.
Uglavnom, nisam optimista. Taj koridor se mora drzati, bez njega je RS u govnima, Banja Luka je odsjecena kompletno od Drine. Imaju Hrvatsku gore, ali nije to to.
- BarbaDue
#25 Re: Bitka za Distrikt Brčko!!!
Nekada sam imao nade ali sve manje vjerujem u ovu priču.GeeTnT wrote:Ne mozemo i ne smijemo sve srbe stavljati u isti kos...Treba se uvijek nadati da ce oni nacionalno neoptereceni biti glasniji i suprostaviti se sa korovom u svojim redovima...