Bitka na Bedru
- Ahmmed
#1 Bitka na Bedru
http://www.znaci.com/povijest/PosljVrij/art186_0.html
Ako nađete vremena, pročitajte ovaj tekst, sjajan je. Prilika je ovo da se svi podsjetimo bitke na Bedru, događaja koji je označio prekretnicu u povijesti islama, pa samim tim, prekretnicu u povijesti čovječanstva.
"Koliko je malih grupa pobijedilo velike grupe s Allahovom dozvolom. A Allah je sa strpljivima." (El-Bekare, 249)
http://www.youtube.com/watch?v=Yb9Eosmb ... re=related
Ako nađete vremena, pročitajte ovaj tekst, sjajan je. Prilika je ovo da se svi podsjetimo bitke na Bedru, događaja koji je označio prekretnicu u povijesti islama, pa samim tim, prekretnicu u povijesti čovječanstva.
"Koliko je malih grupa pobijedilo velike grupe s Allahovom dozvolom. A Allah je sa strpljivima." (El-Bekare, 249)
- Ahmmed
#2 Re: Bitka na Bedru
"O Bože, ako ova mala grupa vjernika, na Bedru, strada, neće Ti se imati više ko dovom obraćati."
Poslanikova a.s. dova, uoči bitke na Bedru...
Poslanikova a.s. dova, uoči bitke na Bedru...
-
TheMule
#3 Re: Bitka na Bedru
Nisam znao za ovu stranicu. Hvala
- arzuhal
#4 Re: Bitka na Bedru
Nemoguće je i zamisliti koliko su borci Bedra zadužili cijeli ummet do sudnjeg Dana, da nas Allah Svemilosni proživi u društvu sa njima 
- wewa
#5 Re: Bitka na Bedru
amin!arzuhal wrote:Nemoguće je i zamisliti koliko su borci Bedra zadužili cijeli ummet do sudnjeg Dana, da nas Allah Svemilosni proživi u društvu sa njima
- Irish
#6 Re: Bitka na Bedru
Amin!arzuhal wrote:Nemoguće je i zamisliti koliko su borci Bedra zadužili cijeli ummet do sudnjeg Dana, da nas Allah Svemilosni proživi u društvu sa njima
- amsa66
#7 Re: Bitka na Bedru
Irish wrote:Amin!arzuhal wrote:Nemoguće je i zamisliti koliko su borci Bedra zadužili cijeli ummet do sudnjeg Dana, da nas Allah Svemilosni proživi u društvu sa njima
Amin
- bijela
#8 Re: Bitka na Bedru
kada je voljeni Poslanik, a.s., uoči bitke na Bedru, upitao svoje ashabe hoće li sutra biti sa njim, Mikdar, r.a., mu je odgovorio:
idi ja Resulallah putem Allahove milosti... mi nećemo tebi reči kao sto je Benu-Israil rekao Musau: idi, borite se ti i tvoj Bog...
ne!
ići ćemo zajedno s tobom... ispred tebe, iza tebe, s tvoje lijeve i tvoje desne strane, biti ćemo...
i kada bi more bilo pa da ti kročis u njega i mi bi s tobom,
draže nam je ono sto nam uzmeš od onoga sto nam daš...
________
kažu da su ashabi noć uoči bitke na Bedru proveli u namazu, učenju Kur'ana, zikru, dovama...
a isto to vrijeme, istu tu noć, nevjernici u proveli u pijanci, igri, zabavi i smijehu...
pa neka pogledaju oni kojima se gleda kakav je sutrašnji rezultat bio.
idi ja Resulallah putem Allahove milosti... mi nećemo tebi reči kao sto je Benu-Israil rekao Musau: idi, borite se ti i tvoj Bog...
ne!
ići ćemo zajedno s tobom... ispred tebe, iza tebe, s tvoje lijeve i tvoje desne strane, biti ćemo...
________
kažu da su ashabi noć uoči bitke na Bedru proveli u namazu, učenju Kur'ana, zikru, dovama...
a isto to vrijeme, istu tu noć, nevjernici u proveli u pijanci, igri, zabavi i smijehu...
- Vares City
#9 Re: Bitka na Bedru
Aferim @ bijela,..nema boljeg primjera za buduce bitke,...bijela wrote:kada je voljeni Poslanik, a.s., uoči bitke na Bedru, upitao svoje ashabe hoće li sutra biti sa njim, Mikdar, r.a., mu je odgovorio:
ne!
________
-
ira.m
- bijela
#11 Re: Bitka na Bedru
eee idica, otkad ovo tražim na yt...
preeedobro je..
ima i o Uhudu, osvajanju Mekke, ama nije prevedeno
preeedobro je..
ima i o Uhudu, osvajanju Mekke, ama nije prevedeno
-
Bleetzlol
#12 Re: Bitka na Bedru
Bitka na bedru nije nista vise od takticke pobjede Muhameda nad nadmocnim, ali inertnim, cak nezainterseiranim, pijanim protivnikom. Nikakvi meleciAhmmed wrote:http://www.znaci.com/povijest/PosljVrij/art186_0.html