Biti parking papak ili ne?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#1 Biti parking papak ili ne?

Post by un1ted »

Kada god vozi, a i parkiram postujem o potpunosti prvo pravila, a onda i zdrav razum. Parkirajuci auto u zadnjih mjesec dana otkako intezivno vozim zakačen sam 3x, gdje je jednom do LAKA!

Sta raditi ? Parkirati na dva mjesta ili šire (do zi da dodjes pa se razmaknes) ili ? Stvarno me iritira sto se parkiram kako treba, ostavim prostora drugima u najvecoj mogucoj mjeri i onda dođem do auta i imam šta vidjeti. :run:

Parkirati na dva mjesta? Nema oštećenja auta, ali ima namjernih!
Parkirati kako treba? Svakodnevno rizikujes da te neko ošteti! :bih:
_mufljuz_

#2 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by _mufljuz_ »

kupi udareno i udaraj ostale
condy

#3 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by condy »

Ja nikad nisam ni imao dilemu jer sam svjestan s kakvim čobanima dijelim parking prostor. Uvijek gledma prije svega da parkiram auto tamo gdje mogu stati maksimalno dva vozila. Nemam uopće niti malo rezerve da zauzmem negdje i dva mjesta. Ja nikada nisam zakačio na parkingu niti jedno vozilo i to nije nikakvo umijeće, nego jednostavna pažnja prilikom ulaska i izlaska iz vozila. Međutim, moje auto je više puta zagrebano na parkingu, i dva puta sam plaćao popravke na laku. Zbog toga nikad neću čobanu sa blatnjavom dvicom ostavljati prostor da se parkira koji centimatar do mene.

Zato gledaj na sebe a ne na saobraćajnu kulturu koju ti niko neće uzvratiti.
punta

#4 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by punta »

un1ted wrote:Kada god vozi, a i parkiram postujem o potpunosti prvo pravila, a onda i zdrav razum. Parkirajuci auto u zadnjih mjesec dana otkako intezivno vozim zakačen sam 3x, gdje je jednom do LAKA!

Sta raditi ? Parkirati na dva mjesta ili šire (do zi da dodjes pa se razmaknes) ili ? Stvarno me iritira sto se parkiram kako treba, ostavim prostora drugima u najvecoj mogucoj mjeri i onda dođem do auta i imam šta vidjeti. :run:

Parkirati na dva mjesta? Nema oštećenja auta, ali ima namjernih!
Parkirati kako treba? Svakodnevno rizikujes da te neko ošteti! :bih:
sta te briga za druge cuvaj svoje auto i meni je najbitnije moje sto sam platio

parkiraj na dva mjesta tako ces i sebe sacuvat jer ako i drugom cinis uslugu a on te udari ogrebe to je rizik
moze doc do svađe do nagurivanja tuce i onda ga npr izbodes nozem ili daskom umlatis i ode na robiju zbog gluposti

zato dva mjesta ja sam uvjek za dva mjesta ali svoju imovinu sacuvat
prvo ne bi da me ostete drugo necu da dođem u situaciju da moram nekom seljaku da govorim da pripazi ili da mi se naslonio na auto ne volim da ih gledam pa ni da im se govorim bilo sta niti se sa njima pozdravljam
samo nasi odavde ljudi i komsije koje znam odranije

a ni po zakonu ti ne mogu nista ako zauzmes dva mjesta
citroen xm

#5 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by citroen xm »

Punta, zajebavaš se?
punta

#6 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by punta »

napisi kako ces ti sacuvat svoje auto osim ako ne zauzmes dva mjesta
puno je takvi samo nece ti niko priznat a svak pazi na svoje i to dobro pazi

dopuna
a ni zakon ti ne moze pomoc da zastitis auto ili naplatis osim ako ima video snimak
citroen xm

#7 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by citroen xm »

Ja sam svoje auto pošteno zaradio i platio. Ali to ne znači da ću ga čuvati u staklenom zvonu. Ima ogrebotinica što ide sa godinama.

Možda će mi neko sutra na parkingu oderati pola auta i pobjeći, a možda ga 10 godina niko neće ni dotaći. Ja to ne znam pa zbog toga neću biti samoživa papčina koja gleda samo svoju guzicu.

Muka mi je od papaka koji su se na ne znam kakav način domogli dobrih auta i onda gledaju samo svoje dupe i zauzimaju 5 mjesta.
punta

#8 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by punta »

tako sam i ja mislio dok nisam vidio kako udaraju
drugacije je ovako pisat i razmisljat dok ne vidis uzivo da se to desi

ali dopisi sta bi uradio da vidis da ti tako neko udar ogrebe auto
da li zbog nepaznje ili neznanja ili sto pokusava da se zavuce i na silu parkira iako jedva ima mjesta
sta bi uradio tad
citroen xm

#9 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by citroen xm »

Pa jbg parkiram ga svuda svaki dan i viđam svašta. Nije on mene kupio već ja njega. Neću da budem stoka i da gledam samo svoje dupe.

A kako bi reagovao da mi neko udari auto? Pa ako je čovjek i ako je manje oštećenje nagodio bih se, ako ne može tako ili je veće oštećenje onda postoji policija i zapisnik.
punta

#10 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by punta »

da je covjek pazio bi d ane udari
drugu se desilo policija je dosla rekla ako nema svjedoka ne moze se tu nista ucinit osim ako ima snimak događaja
ali ipak su rekli da mogu napravit zapisnik ali ujedno obojici ide kazna za nepropisno parkiranje
kao sto vecina nas nema parking pa parkiramo ispred zgrada gdje nije obiljezen parking a to se desilo u dijelu gdje auto ne ometa saobracaj

znaci drotovi ne mogu pomoc odes na sud i tvoje rijec protiv njegove
i kad takovg vidis vise puta da radi istu stvar sigurno ces se rasirit da on vise ne moze da se ubaci
a nije jedini ima ih vise takvi

ili da sa njm pokusas da pricas a kao sto sam gore napiso svi su budale i nervozni i zacas dođe do rasprave ili gurkanja i jedan strada a drugi robija

http://www.radiosarajevo.ba/novost/1508 ... u-sarajeva
citroen xm

#11 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by citroen xm »

I šta onda? Ispade da treba da parkiram kao nenormalan da bi se sačuvao? I da li sam onda siguran da neće doći neki još nenormalniji i udariti po sred mog nenormalno parkiranog auta?
insomnia78

#12 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by insomnia78 »

Al zato si poletio staviti dvjesto slika parking papaka :D
Kad ono cvrc, gospodin na dva mjesta parkira

Envoyé de mon iPhone à l'aide de Tapatalk
punta

#13 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by punta »

halo sasa matic jesi li vidio da sam napiso da parking mjeta nisu oznacena niti je to parking niti je to prometni dio ceste
i nije isto poređenje ovog slucaja i slucaja kad neko parkira ispred pjesackog ili trotoara za invalidska kolica ili na uskim trotoarima pa pjesaci ne mogu da prođu

bolje zastitit svoju imovinu nego doc u situaciju i robijat zbog svoje imovine

prvi post se odnosio na un1ted
i dalje isto vazi i ima podrsku cuvaj svoju imovinu
Last edited by punta on 10/05/2014 18:20, edited 1 time in total.
insomnia78

#14 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by insomnia78 »

Ja ne prozivam narod za parkiranje
Jebe mi se nek parkira gdje ko hoce

punta

#15 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by punta »

upravo si to uradio u tvom predhodnom postu
mefistofilis

#16 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by mefistofilis »

ja nekako bas ne razmisljam ni kako sam se parkirao ni sta ce se desiti sa autom.
jbg, gledam da koga ne zatvorim, da nisam na trotoaru, nekome pred garazom i sl. ali da patim od toga i da kalkulisem ipak nemam vremena
insomnia78

#17 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by insomnia78 »

punta wrote:upravo si to uradio u tvom predhodnom postu
Sto jest, jest

romeomoraprezivjeti

#18 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by romeomoraprezivjeti »

Ja redovno kljuc,i malo se potpisem ovim sto zauzimaju dva mjesta,.:-D

poslano s moga sonija ze
harisaga

#19 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by harisaga »

Tako i treba papcima :)
harisaga

#20 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by harisaga »

Napisao sam podug post danas,ali mi je izbrisan ili šta vec.Uglavnom mislim da se treba parkirati po propisima,zauzeti jedno mjesto,a ako te neko "kucne" boze moj popravi i vozi dalje.A ko parkira na dva mjesta je papak sa dna kace i zasluzuje da mu drugi papak ispara auto.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#21 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by un1ted »

Zeznuto je to sto ja popravim kuckanje, pa za 7 dana opet kucnut. Sta onda ?
punta

#22 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by punta »

a sta uradit kad ti ostete auto citaj moje postove iznad
znaci drotovi ne mogu pomoc
ili da ti njega robijas ili on tebe ili vi koji ste protiv dva mjesta u ovakvim situacijama
recita kako bi vi rijesili sta bi uradili itd

a popravke zavisi od boje auta ne moze se svaka boja fino oflekat da se ne primjeti razlika
a farbanje kompletni vrata ili karambolke je minimalno 150km
moze i flekovanje kod nekog bas dobrog majstora ali i to ce bit do 60ak km

a mislim da bi drugaciji odgovori bili i bilo bi ih vise da je naslov teme drugaciji ali spominje se rijec papak pa im to tesko pada niko nece da prizna kako parkira
citroen xm

#23 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by citroen xm »

A da jatebe pitam šta uradiš kada zauzmeš 2 mjesta pa te opet neko ogrebe/udari? Em si ispao papak, em si opet u istoj situaciji.
punta

#24 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by punta »

ne moze me ogrebat na tom dijelu gdje parkiram jer skoro uvjek imam isto mjesto
a grebanje
vec sam napiso da tim djelom auta ne prolaze
prolaze pored ali ne smetam im jer da mene nema i da idu putem gdje sam parkiran ne bi zavrsili nigdje vec na trotoaru
admir0711

#25 Re: Biti parking papak ili ne?

Post by admir0711 »

Ako si sirotinja ili cicija kupi golfa dvicu kao ja i zaboli te neka stvar hoce li te iko udariti. Sta su me puta ljudi sa boljim autima"udarili" pri otvaranju svojih vrata, a ovdje vidim samo ljudi sa dvicama vam stetu nanose. Ja nisam niti jednom nekom napravio stetu iako vozim dvicu. Valjda sam ja neki izuzetak majku mu.
Post Reply