BITI MUŠKARAC
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
goozonja
- tech10
#2 Re: BITI MUŠKARAC
Vidis da ni one ne znaju sta hoce. Tjeraju nas da pishamo sjedeci, a hoce neke muskarcine. 
- anais_nin
#3 Re: BITI MUŠKARAC
goozonja wrote: u zadnjoj deceniji najčešća žalopojka koju čujem iz ženskih usta je da više nema "dobrih frajera" i da se sve više okreću ka drugim ženama u potrazi za razumijevanjem i potrebnim nježnostima.
postoje razlike izmedju "pola" i "rodnosti"goozonja wrote: svako ljudsko biće koje se ne rodi sa ženskim spolnim organom se po defaultu smatra muškarcem i sa medicinsko-biološkog stanovišta, to je istina.
od kada i po kome su ovo MUSKE osobine?goozonja wrote: međutim, ja se pitam šta se desilo sa onim arhetipskim muškim osobinama kao što su snaga, odlučnost, mudrost, volja za djelovanjem, istrajnost, neovisnost, iskrenost, opuštenost...
-
callmethebreeeze
#4 Re: BITI MUŠKARAC
jarane, mani se gubljenja vremena vec knjigu napisi k'o onaj novinar sto je bio jado, pa onda skontao kako cure ganjati i knjigu napisao i postao popularan i sve.

-
♥ Julianna ♥
#5 Re: BITI MUŠKARAC
Slušaj ako si muško - Udri muški!
- HAVANA
#6 Re: BITI MUŠKARAC
Tebi treba više sexa a manje priče. 
-
The Silent Man
#7 Re: BITI MUŠKARAC
nema veze sa modernim dobom,rodnoscu,zenama nego sa licnim samopouzdanjem/vidjenjem (i predstavljanjem) sebe...
-
♥ Julianna ♥
#8 Re: BITI MUŠKARAC
Kako se gase pp-ovi, brže recite!!!
Last edited by ♥ Julianna ♥ on 18/02/2009 18:54, edited 1 time in total.
- burek_in_space
#9 Re: BITI MUŠKARAC
Kako se gase pp-ovi!
Jel dovoljno brzo?!

Jel dovoljno brzo?!
-
♥ Julianna ♥
#10 Re: BITI MUŠKARAC
Ma ne to, gdje ću kliknuti da ih ugasim???
- tech10
#11 Re: BITI MUŠKARAC
@Julianne Joooj, samoreklame. 
Last edited by tech10 on 18/02/2009 23:40, edited 1 time in total.
- HAVANA
#12 Re: BITI MUŠKARAC
Pa čuj molim te jedne od rečenica :za početak i za probu pojednostaviću jedan od osnovnih stupova moje teorije sexa bla bla bla...
Udri muški-dok možeš
Udri muški-dok možeš
-
goozonja
-
goozonja
#14 Re: BITI MUŠKARAC
u grupu onih koji znaju šta hoće i ne prezaju od toga da to i dobiju.kiki-miki wrote:Nije mi se čitao ovako dug post.............
Pa da te pitam:a kakv si ti kao Muškarac i u koju grupu ti spadaš?
nedavno mi je rečeno da to naprosto isijava iz mene.
edit: ne znam jel post dug il si ti kratka...
-
goozonja
#15 Re: BITI MUŠKARAC
dobijam i samo me nalazi. mislim da se već sve razvija nekim podsvjesnim automatizmom.
-
goozonja
- Daphna
#17 Re: BITI MUŠKARAC
Evo pročitala sam te ja u potpunosti!goozonja wrote:drago mi je da ima duhovitih i simpatičnih ljudi zainteresovanih za odgovor na pitanje kamo se zadjenula ljudska istinska priroda, a biće mi još draže ako i oni drugačiji prihvate ovo glasno razmišljanje kao pokušaj da se pomogne ljudima kao što su mnogi koje sam sretao i analitičkim okom viđao nekad vikendima po nekim sarajevskim mjestima koje volimo nazivati klubovima. nedavno sam bio u haciendisa dvije prijateljice i grupom njihovih prijateljica.
i jedna od prijateljicinih prijateljica mi skrenu pažnju na lika i kaže "joj kako bi ga jebala da nije onako ljigav", pokazujući na nekog crnokosong zgodnog tipa u nekoj košuljici raskopčanoj do međusisja, " vidi se da je proveo pola sata pred ogledalom prije izlaska, a pogledaj ga.. nešta pogledava i sklanja pogled i pogrbljen stoji ko smlata sa onim pivom... ne zna ni pivo držati u ruci. lafo puši cigaru latino usnama..."
obratio sam pažnju na lika i vidio kako skuplja hrabrost i nešto smišlja. uskoro je prišao i nešto se spetljao s nekim izvinjavanjem što će se predstaviti i rijetkosti prilika za vidjeti takvu ljepoticu u zadnje vrijeme i može li je častiti pićem na šta mu je ona rekla da časti cijelu grupu, na šta se on ponosno & dlakavo isprsi plaćajući lijepu turu nekih jegera, koktelčića, kišobrančića, hajnikenčića i zajeancija. to je valjda trebala biti ulaznica za priliku da pokuša dosađujući o nekim svojim biznisima i uspjesima akademskim probuditi neko sviđanje. nije uspio. kao ni narednih nekoliko pokušaja "zavođenja" a bogami i "udvaranja" što mi izgledalo još jadnije. neke žene imaju u telefonima memorisane kontakte x1, x2, x3,...xn koji se periodično brišu pri čiščenjima telefona. ovo je bio jedan od tih jebača. uglavnom, ljudi nekako popišani odstajaju. obratio sam pažnju i na druge prisutne koji su nešto kao đuskaligledali se iz raznih blizina i prikrajaka, ali niko ništa ni sa kim. a svi kao nešto seksi zavode. i lafo udaraju muški u izazovnim pozama.
kasnije smo otišli u jedan tih prigradski restoran i vodili zanimljiv razgovor na temu zašto je ženama lijepo i zanimljivo sa mnom, a dosadno i predvidivo sa većinom drugih muškaraca i zašto bivši frajer moje sadašnje nije konto da je dosadan sa izlascima u kino, ni kako poznati nogometaš nije skonto da njena prijateljica ne vlaži od plaćenih večera, parfema i interflorinih buketa sa rimovanim izjavama vječne ljubavi.
onda je priča otišla i na idiotsku i patološku vezu jedne koja je maloprije naručila taksi i otišla da se nađe s tim nekim likom za kojeg prvi put čujem "idiot, lihvar, stalno je zajebava a ona isto tele.." bilo mi je zanimljivo da i ženama nije bilo jasno zašto mlada, pametna i uspješna žena trčkara okolo za nekim sociopatom i kretenom, a stalno ima neki drugi dogovor kao izgovor, ili se baš istuširala ili mora da se odmori za sutrašnji dan kad je nazove neki od likova koji za nju rade naizgled lijepe stvari i ukazuju sitne pažnje i slatkosti poput tih rimovanih ljubavnih poruka. svaka od njih je imala barem po jednu ozbiljnu vezu sa mentalnim zlostavljačem, kretenom ili idiotom neke druge frste. i svima je zadnji ili sadašnji fin al kurca ne konta i tako to. pa su večeras vani sa drugaricama. i Drugom. drug pišem velikim slovom, jer je to sa drugarstvom žemska zajebancija za fine dečke tipa "jako mi je stalo do našeg drugarstva i ne želim da te izgubim ko druga." baš sam uživao u smijehu nad tom neobjašnjivom pojavom. koje sranje. i kažu moje prijateljice da ni same ne kontaju zašto je to tako, da si jednostavno ne mogu pomoći i da se to tako desi i privlačnost i pohotu osjetiš za kretena. jadne razočarenice. nakon takvih izlazaka, čovjek dobije materijala za razmišljanje.
kao npr jednom kad sam poveo sa sobom dinu, da ga probam upoznati sa jednom stvarno zanimljivom i zabavnom ženskom, prijateljicom moje tadašnje žene.
čovjek naprosto nije uradio ništa osim što se par puta složio s njom u i ja isto stajl fazonu i ponašao se napeto i izvještačeno i sve je to bio kurac, iako je momak inače jako zabavan i izvaljuje urnebesne fore i fazone kad je s rajom. čim se pojavila lijepa žena, on se pretvorio u drvenu mariju i totalnu nezanimljivost. kontate o čemu pričam, jel tako?
kasnije ću vam ispričati šta je uradio moj drugi prijatelj po pitanju iste djevojke, i kako su završili u braku kao sretni roditelji prekrasnog sinčića.
iako to sigurno nećete pročitati.
Pitanje koji si postavio na početku je jako kompleksno. Po meni je sve to zakon akcije i reakcije. Nije danas lako biti ni muškarac ni djevojka! Zašto nije lako i zašto taj zakon? Pa zato što će taj "jadnik" iz hacijende naletiti x puta na tuke kao što su tvoje drugarice i onda će izgubiti samopouzdanje ili će mu otanjiti novčanik! Pa će skontati i da je vjerovatno Daphna takva, kiki ili bilo koja deseta djevojka! I onda se neće ni zamarati da im priđe!
Drugi scenarij kaže da će tipovi, lafci, povaliti 6 treba u 6 noći... Sedmu noć će naići na mene, uletjeti mi nekom šaljivom upadicom... Ja ću zezu prihvatiti i onda će pokušati povaliti i mene ali će biti opaljen po ušima!
Dakle, prvi će zaključiti da su sve cure sponzoruše pa neće ni prilaziti... Drugi će skontati da su sve cure za jednu noć pa će svaku startovati! Nije vam lako...
Cure? Hm... Startovat će me 10 tipova, svi žele jedno... Sex bez obaveze i pa-pa... Biće odbijeni... U glavi cure se formira misao da je svaki tip kreten koji bi samo jeftino da kresne... Zato se razočara i onda ili sjedi doma ili se povampiri pa je.. u zdrav mozak neku dobricu...
Kako vi nama tako mi vama... U biti! A dobrice nastradaju, kolateralna šteta! Nažalost!
Ako mi padne još nešto na pamet, napišem
-
goozonja
#18 Re: BITI MUŠKARAC
Daphna wrote:Evo pročitala sam te ja u potpunosti!goozonja wrote:drago mi je da ima duhovitih i simpatičnih ljudi zainteresovanih za odgovor na pitanje kamo se zadjenula ljudska istinska priroda, a biće mi još draže ako i oni drugačiji prihvate ovo glasno razmišljanje kao pokušaj da se pomogne ljudima kao što su mnogi koje sam sretao i analitičkim okom viđao nekad vikendima po nekim sarajevskim mjestima koje volimo nazivati klubovima. nedavno sam bio u haciendisa dvije prijateljice i grupom njihovih prijateljica.
i jedna od prijateljicinih prijateljica mi skrenu pažnju na lika i kaže "joj kako bi ga jebala da nije onako ljigav", pokazujući na nekog crnokosong zgodnog tipa u nekoj košuljici raskopčanoj do međusisja, " vidi se da je proveo pola sata pred ogledalom prije izlaska, a pogledaj ga.. nešta pogledava i sklanja pogled i pogrbljen stoji ko smlata sa onim pivom... ne zna ni pivo držati u ruci. lafo puši cigaru latino usnama..."
obratio sam pažnju na lika i vidio kako skuplja hrabrost i nešto smišlja. uskoro je prišao i nešto se spetljao s nekim izvinjavanjem što će se predstaviti i rijetkosti prilika za vidjeti takvu ljepoticu u zadnje vrijeme i može li je častiti pićem na šta mu je ona rekla da časti cijelu grupu, na šta se on ponosno & dlakavo isprsi plaćajući lijepu turu nekih jegera, koktelčića, kišobrančića, hajnikenčića i zajeancija. to je valjda trebala biti ulaznica za priliku da pokuša dosađujući o nekim svojim biznisima i uspjesima akademskim probuditi neko sviđanje. nije uspio. kao ni narednih nekoliko pokušaja "zavođenja" a bogami i "udvaranja" što mi izgledalo još jadnije. neke žene imaju u telefonima memorisane kontakte x1, x2, x3,...xn koji se periodično brišu pri čiščenjima telefona. ovo je bio jedan od tih jebača. uglavnom, ljudi nekako popišani odstajaju. obratio sam pažnju i na druge prisutne koji su nešto kao đuskaligledali se iz raznih blizina i prikrajaka, ali niko ništa ni sa kim. a svi kao nešto seksi zavode. i lafo udaraju muški u izazovnim pozama.
kasnije smo otišli u jedan tih prigradski restoran i vodili zanimljiv razgovor na temu zašto je ženama lijepo i zanimljivo sa mnom, a dosadno i predvidivo sa većinom drugih muškaraca i zašto bivši frajer moje sadašnje nije konto da je dosadan sa izlascima u kino, ni kako poznati nogometaš nije skonto da njena prijateljica ne vlaži od plaćenih večera, parfema i interflorinih buketa sa rimovanim izjavama vječne ljubavi.
onda je priča otišla i na idiotsku i patološku vezu jedne koja je maloprije naručila taksi i otišla da se nađe s tim nekim likom za kojeg prvi put čujem "idiot, lihvar, stalno je zajebava a ona isto tele.." bilo mi je zanimljivo da i ženama nije bilo jasno zašto mlada, pametna i uspješna žena trčkara okolo za nekim sociopatom i kretenom, a stalno ima neki drugi dogovor kao izgovor, ili se baš istuširala ili mora da se odmori za sutrašnji dan kad je nazove neki od likova koji za nju rade naizgled lijepe stvari i ukazuju sitne pažnje i slatkosti poput tih rimovanih ljubavnih poruka. svaka od njih je imala barem po jednu ozbiljnu vezu sa mentalnim zlostavljačem, kretenom ili idiotom neke druge frste. i svima je zadnji ili sadašnji fin al kurca ne konta i tako to. pa su večeras vani sa drugaricama. i Drugom. drug pišem velikim slovom, jer je to sa drugarstvom žemska zajebancija za fine dečke tipa "jako mi je stalo do našeg drugarstva i ne želim da te izgubim ko druga." baš sam uživao u smijehu nad tom neobjašnjivom pojavom. koje sranje. i kažu moje prijateljice da ni same ne kontaju zašto je to tako, da si jednostavno ne mogu pomoći i da se to tako desi i privlačnost i pohotu osjetiš za kretena. jadne razočarenice. nakon takvih izlazaka, čovjek dobije materijala za razmišljanje.
kao npr jednom kad sam poveo sa sobom dinu, da ga probam upoznati sa jednom stvarno zanimljivom i zabavnom ženskom, prijateljicom moje tadašnje žene.
čovjek naprosto nije uradio ništa osim što se par puta složio s njom u i ja isto stajl fazonu i ponašao se napeto i izvještačeno i sve je to bio kurac, iako je momak inače jako zabavan i izvaljuje urnebesne fore i fazone kad je s rajom. čim se pojavila lijepa žena, on se pretvorio u drvenu mariju i totalnu nezanimljivost. kontate o čemu pričam, jel tako?
kasnije ću vam ispričati šta je uradio moj drugi prijatelj po pitanju iste djevojke, i kako su završili u braku kao sretni roditelji prekrasnog sinčića.
iako to sigurno nećete pročitati.
Pitanje koji si postavio na početku je jako kompleksno. Po meni je sve to zakon akcije i reakcije. Nije danas lako biti ni muškarac ni djevojka! Zašto nije lako i zašto taj zakon? Pa zato što će taj "jadnik" iz hacijende naletiti x puta na tuke kao što su tvoje drugarice i onda će izgubiti samopouzdanje ili će mu otanjiti novčanik! Pa će skontati i da je vjerovatno Daphna takva, kiki ili bilo koja deseta djevojka! I onda se neće ni zamarati da im priđe!
Drugi scenarij kaže da će tipovi, lafci, povaliti 6 treba u 6 noći... Sedmu noć će naići na mene, uletjeti mi nekom šaljivom upadicom... Ja ću zezu prihvatiti i onda će pokušati povaliti i mene ali će biti opaljen po ušima!
Dakle, prvi će zaključiti da su sve cure sponzoruše pa neće ni prilaziti... Drugi će skontati da su sve cure za jednu noć pa će svaku startovati! Nije vam lako...
Cure? Hm... Startovat će me 10 tipova, svi žele jedno... Sex bez obaveze i pa-pa... Biće odbijeni... U glavi cure se formira misao da je svaki tip kreten koji bi samo jeftino da kresne... Zato se razočara i onda ili sjedi doma ili se povampiri pa je.. u zdrav mozak neku dobricu...
Kako vi nama tako mi vama... U biti! A dobrice nastradaju, kolateralna šteta! Nažalost!
Ako mi padne još nešto na pamet, napišema znam da hoće! Do tada, nabaci mi tog svog druga Dinu... Ako je slobodan
Dino je u međuvremenu odselio. Možda mu u Australiji bude išlo bolje.
žele seks i biće odbijeni, a ti šaljivi će dobti po ušima. prirodno i okej, a zašto malo ne bi pisala o nekom liku kad nisi ni razmišljala o tim stvarima, nego si jednostavno žestoko reagovala na njega i nisi si mogla pomoći? kako i zašto i te stvari?
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#19 Re: BITI MUŠKARAC
Goozonja piše isto kao da je "Naušnica" promijenila pol!

- Daphna
#20 Re: BITI MUŠKARAC
On ili ona, sasvim svejedno... Ali piše ono što se nama, realno, događa!Romeo 80 wrote:Goozonja piše isto kao da je "Naušnica" promijenila pol!![]()
![]()
-
goozonja
#21 Re: BITI MUŠKARAC
meni je zakon kad upoznam neku sebi sličnu osobu slobodnog duha, koju smatram privlačnom i dražesnom i s kojom uživam provoditi vesele trenutke i maziti se, ljubiti, svršavati a sve to bez nekih patologija toliko čestih u drugim vezama. nekad potraje duže, nekad kraće, ali uvijek traje sve dok je lijepo i ni na čiju štetu.kiki-miki wrote:De mi molim te pojasni šta bi to bilo za tebe zakon,jer je za mene to vjerovatno sasvim nešto drugo.goozonja wrote:Uglavnom, uvijek ima neka Jedna koja mi je trenutno zakon.
I koliko taj zakon obično potraje u tvom životu?
- HAVANA
#22 Re: BITI MUŠKARAC
Ako možeš vako dugo hebat kao što možeš pisati ti si fenomenalan.

Sa ovim tipa prijateljicine prijateljice koja kaže joj što bi ga jebala da nije ljigav,to nije žensko to je fujjjj
Lijepo staro vrijeme kad je žensko bilo žensko i kad si se morao dobro potruditi.Čast i današnjim izuzetcima ali ovih fujjj je puno više.
Sa ovim tipa prijateljicine prijateljice koja kaže joj što bi ga jebala da nije ljigav,to nije žensko to je fujjjj
Lijepo staro vrijeme kad je žensko bilo žensko i kad si se morao dobro potruditi.Čast i današnjim izuzetcima ali ovih fujjj je puno više.
-
goozonja
#23 Re: BITI MUŠKARAC
pa i nije baš fuj. mislim da ti se ne bi gadilo ni da jepoližeš od glave do pete.HAVANA wrote:Ako možeš vako dugo hebat kao što možeš pisati ti si fenomenalan.
svi se oni trude, ali upiru u potpuno pogrešnom pravcu...
za hebanje ne znam, ali jebati ne treba ni predugo ni prekratko nego taman.
evo nek ti žene kažu.
- Daphna
#24 Re: BITI MUŠKARAC
Još kada bi ti pročitao šta sam ja napisala... Vidio bi da nisam ja u pitanju već, što hipotetički, što iz iskustva prijateljica, što iz svakodnevnog života... Vidim šta se dešava, nisam glupa cura, znam zbrojati 2 i 2 i zaključiti! Do tada, ne zamjenjuj teze!goozonja wrote: Dino je u međuvremenu odselio. Možda mu u Australiji bude išlo bolje.
žele seks i biće odbijeni, a ti šaljivi će dobti po ušima. prirodno i okej, a zašto malo ne bi pisala o nekom liku kad nisi ni razmišljala o tim stvarima, nego si jednostavno žestoko reagovala na njega i nisi si mogla pomoći? kako i zašto i te stvari?
- Daphna
#25 Re: BITI MUŠKARAC
Ti imaš kafu od mene...HAVANA wrote:Ako možeš vako dugo hebat kao što možeš pisati ti si fenomenalan.
A ovo tema postaje suviše banalna...
Pa-pa veliki je..či