Biti lopov=Biti BH telecom/MMS

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Duh sa sjekirom

#1 Biti lopov=Biti BH telecom/MMS

Post by Duh sa sjekirom »

Zadnji u regiji aktiviraju MMS i hoces da ga aktiviras, pozoves broj sa uputstva na webu ...naravno zauzeto ...cekas.....15 puta probas....automatska centrala(uglavno si on hold 2-3 min)...gle cuda nakon 16 puta javi se ciko i kaze morate me ponovo nazvati sa mobitela sa licnom kartom u ruci.
E vidite to se nije moglo napisati na webu kao uputstvo...sto li boze? :x

Jos nesto u cesto postavljenim pitanjima iliti FAQ nema koliko kosta cijena jedne poruke iliti servisa....cudno zar ne...valjda to nije FAQ :?
WHAT THE FUCK

ima'l vecih lopova u drzavi...sumnjam
Akcija

Post by Akcija »

nema, najveci su... nedavno sam pisao o pokusaju pljacke 1600KM, evo ovih dana se spremam na novu akciju. Prijatelju dosao papren racun, na listingu npr. ima registriranih 6 poziva za njemacku u jednom satu, na jedan te isti broj... Sada cekamo listing od DT, na kome su uredno registrovani svi dolazni pozivi na taj broj pa da uporedimo. A onda ide tuzba, ne zalba...
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

i ja imam problema isto tako u razumijevanju JE***** bh telecom.zaista zadnji uvode mms a u hr mozes placat racune sa mobitela,bh telecom je komplikovan a uposlenici su neljubazni.i zato ne pada mi na pamet da im se prijavim za mms i njima dajem pare,kad su im plate i onako 2500 marona,ja mogu izdrzat i sa SMS-om.jedva cekam kad dodje austrijski ili krautski telekom na nase trziste pa ce onda oni vidjeti 8) 8)
Kimur

Post by Kimur »

ja uskoro prelazim na eronet, ovako više ne ide :x :D
flora.sa

Post by flora.sa »

prijavila se za MMS prije puna 3dana...
tek danas dobila poruku da isključim i uključim svoj mob.te da pokušam da uspostavim GPRS vezu, ili da pošaljem MMS, ali još uvijek nisam dobila konfiguraciju, naravno...

a prvobitno je bilo....uključenje u roku od 24 h...

zvala broj za podršku korisnicima, kažu pokušavajte da više puta isključujte i uključujete mobitel, te da više puta pokušate slati MMS - naravno svaki pokušaj 33 Pfeninga manje na računu...LIHVARI!!! :x :x

a kad sam ih pitala zašto se pristup MMS-u ne vrši automatski, kao u svim normalnim zemljama autzomatski, nego ručno, on meni DRSKO :I JA BIH ISTO TO VOLIO...i onda mi NARAVNO SPUŠTA SLUŠALICU...

SVE PROFESIONALAC DO PROFESIONALCA... :( :x :x
Bumbar

Post by Bumbar »

Ma daj...nazvala sluzbu za podrsku...sve sam ocekivala da mi familuju spomene...a ja fino i pristojno pitam zasto nece da mi salje poruke. I meni tip, onako kao da se obraca idiotu: a jesi li pokusala staviti 061 prije broja. Ja onako u soku: hm, jesammm... a jesi li pokusala ukucati 00387 pa onda probati.

Ma neeeeeeeeeee....a sta je to ukucati? :x :x
Brando

Post by Brando »

ono kad je uz racune za fiksnu dolazila obavijest o "calleru" tj. ID numberu, i sad zovem ja da prijavim i kazem molim vas prijavite mi ID number, kaze ona cvaka s druge strane nije to ID number funkcija to je koler :-? :? haj dobro "pametna" haj prijavi, rekoh jel se placa? kaze ne placa se to nista, i haj mjesec-dva nije naplacivano evo sad pise marka mjesecno za "koler" :? :? koga prave budalom, pa jebala ih marka njihova kad moraju lagati za nju, jebes marku da je receno kosta pet mejsecno pa haj... ali ovog ciganluka :x

lijepa privatizacija, kazu ne valja ovo ono, treba sve prodati zbog nasih seljaka koji ce uvijek krasti na svom narodu, onako ces bar znati da te "dere" svabo za racun ali ces i imati vrhunsku uslugu
Kukuruz_Barbe-q

Post by Kukuruz_Barbe-q »

ili oni njihovi fazoni sa ultra karticama.neki dan sam kupio karticu od 50 maraka.i dopunjavam ja fino i prvi put mi kaze da nije broj validan,onda ja po principu"negdje sam ja pogrijesio"i drugi put.ovaj put provjerim svaki broj i pravilno ukucam,i tako 3 i 4 svaki put mi kaze da nije validna kartica.kad samn pokusao peti put automat mi rece da sam zablokirao racun i da moram njihov centar nazvat.i nazovem ja centar a kad tamo neki medjed se javi onako mahmuran,ja mu objasnim problem a on meni kaze da sam pogresno ukucao.ja mu objasnavam da nisam i da sam svaki broj dvaput provjerio i negdje nakon 15 minuta on popusti i pita me za serijski broj kartice za dopunu.ja mu kazem an meni rece da sam u pravu i da je kartica fals i da mogu zamijeniti u ponedjeljak na salteru.ali on to rece na takav nacin kao da sam mu netom je** sestru,silovo moomu ili mu ukrao sve sto posjeduje.u ponedjeljak idem na salter da zamijenim i bas me zanima kako cu proci.ovo me podsjeca na dogodovstine vojaka svejka a ne covjeka koji je htio dopunniti racun :x :x
Jasho

Post by Jasho »

I ja sam prije par dana beskonacno dopunjavao kredit i na jedvite jade uspio! Ovaj novi način nadopune je do bola komplikovan i katastrofalan! O uslugama MMS, GPRS, EDGE i slično da ne govorim, sve su te usluge mogli oni uvesti još prije dvije godine. Da ne govorimo opadu sistema svakog bajrama, nove godine i drugih večih praznika! Koga interesuje cijena jedne MMS poruke je 33 phfeninga
BigusDickus

Post by BigusDickus »

U Hrvatskoj, na T-mobile mrezi, slanje MMS poruke kosta 2,99 kn (bez PDV-a) :roll: prema tome, ovi nasi su cijenama sasvim OK. Problemi oko podesavanja mobitela i koristenja same usluge, nisu nista neobicno u pocetnoj fazi.

I ovo ce proci po onoj staroj, svakog cuda 3 dana dosta... :D
mangia

Post by mangia »

ma debilnost
felichi

Post by felichi »

sta ce vam uopste mms, samo bezveze bacanje love
bolje ga je ne ukljucivati uopste
Qler

Post by Qler »

ja sam nazvao prijavio, posto mi je pretplata, bez licne i maticnog borja osobe na koju je prijavljen mobitel. (dodjem gospodji te inf :D )

poslije dan-dva sam dobio poruku, instalirao mi se sve samo, to je bilo prije sedmicu dvije, ne sjecam se, kad je tek pocelo. Juce sam poslao prvu MMS i nije bilo nikakvih problema!

eto, da i njih neko malo pohvali :D

ne puno :D
Sensei

Post by Sensei »

Kukuruz_Barbe-q wrote:ili oni njihovi fazoni sa ultra karticama.neki dan sam kupio karticu od 50 maraka.i dopunjavam ja fino i prvi put mi kaze da nije broj validan,onda ja po principu"negdje sam ja pogrijesio"i drugi put.ovaj put provjerim svaki broj i pravilno ukucam,i tako 3 i 4 svaki put mi kaze da nije validna kartica.kad samn pokusao peti put automat mi rece da sam zablokirao racun i da moram njihov centar nazvat.i nazovem ja centar a kad tamo neki medjed se javi onako mahmuran,ja mu objasnim problem a on meni kaze da sam pogresno ukucao.ja mu objasnavam da nisam i da sam svaki broj dvaput provjerio i negdje nakon 15 minuta on popusti i pita me za serijski broj kartice za dopunu.ja mu kazem an meni rece da sam u pravu i da je kartica fals i da mogu zamijeniti u ponedjeljak na salteru.ali on to rece na takav nacin kao da sam mu netom je** sestru,silovo moomu ili mu ukrao sve sto posjeduje.u ponedjeljak idem na salter da zamijenim i bas me zanima kako cu proci.ovo me podsjeca na dogodovstine vojaka svejka a ne covjeka koji je htio dopunniti racun :x :x
Imao sam isti problem vise puta i nece pa nece, medjutim ultra se moze dopuniti na drugi naci, to mi veli njihova podrska. Dakle *124*pa_broj_za_dopunu# . Bar ne moras slusati jedno te isto milion puta kad hoces dopuniti.
flora.sa

Post by flora.sa »

Sensei wrote:
Kukuruz_Barbe-q wrote:ili oni njihovi fazoni sa ultra karticama.neki dan sam kupio karticu od 50 maraka.i dopunjavam ja fino i prvi put mi kaze da nije broj validan,onda ja po principu"negdje sam ja pogrijesio"i drugi put.ovaj put provjerim svaki broj i pravilno ukucam,i tako 3 i 4 svaki put mi kaze da nije validna kartica.kad samn pokusao peti put automat mi rece da sam zablokirao racun i da moram njihov centar nazvat.i nazovem ja centar a kad tamo neki medjed se javi onako mahmuran,ja mu objasnim problem a on meni kaze da sam pogresno ukucao.ja mu objasnavam da nisam i da sam svaki broj dvaput provjerio i negdje nakon 15 minuta on popusti i pita me za serijski broj kartice za dopunu.ja mu kazem an meni rece da sam u pravu i da je kartica fals i da mogu zamijeniti u ponedjeljak na salteru.ali on to rece na takav nacin kao da sam mu netom je** sestru,silovo moomu ili mu ukrao sve sto posjeduje.u ponedjeljak idem na salter da zamijenim i bas me zanima kako cu proci.ovo me podsjeca na dogodovstine vojaka svejka a ne covjeka koji je htio dopunniti racun :x :x
Imao sam isti problem vise puta i nece pa nece, medjutim ultra se moze dopuniti na drugi naci, to mi veli njihova podrska. Dakle *124*pa_broj_za_dopunu# . Bar ne moras slusati jedno te isto milion puta kad hoces dopuniti.
da i ja saznah za tu njihovu foru...hvala Bogu da ne moram više slušati glas one Telekom qučke!!! :D :D
tare...

Post by tare... »

treba zapalit "telecom"
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Kimur wrote:ja uskoro prelazim na eronet, ovako više ne ide :x :D

ja od prije 10 dana imam 063 broj :P
kalesijski slavuj

Post by kalesijski slavuj »

mIRCerka wrote:

kad se radi i ima se!
mIRCerka

Post by mIRCerka »

kalesijski slavuj wrote:
mIRCerka wrote:

kad se radi i ima se!

kako ono tvoj broj ide? +49 nesto?

rekla sam ti vec, nemoj bezze nastavljat farsu, ili pripazi kome odajes tajnu svog mjesta boravka :P

hajd zdravo....
or should I say Bok :evil: ?
goshpar

Post by goshpar »

Sensei wrote:
jest, al' u curku
probao zadnji put na taj nacin i... naravno da nisam uspio
mIRCerka

Post by mIRCerka »

goshpar wrote:
jest, al' u curku
probao zadnji put na taj nacin i... naravno da nisam uspio

*124*pa_broj_za_dopunu#

NE ZABORAVI DA SU IMALI STAMPARSKU GRESKU PA NA DOPUNE NISU OSTAMPALI PROKLETU TARABICU!

ZNACI *124*BROJDOPUNE# pa poziv :D
goshpar

Post by goshpar »

jah...

tek su sredinom augusta omogucili korisnicima ultre da mogu slati poruke iz inostranstva, kad su se vec svi vratili s godisnjih
_Astra_

Post by _Astra_ »

To mi se desavalo 101x. rjesenje je da 2x pritisnes 0 na kraju kad ti kaze da potvrdis.
Ocito im je to neki bug u sistemu kao i greska na dopunama na kojima nema "#".
eddieX

Post by eddieX »

Ljudi! Zn al neko postavke za K700i
i Z1010 SE (obadva) oko MMS/GPRS za ovu našu 061 mrežu? Svi su bolji od nas i MOBIS i ERONET!!! Brčko!
Post Reply