Daces ga teti, da upise u svesku...victom wrote:phillie wrote: Nisam. Samo vidim da je to jedini kao btc bankomat u blizini. Hvala Bogu, nije mi jos trebalo da na taj nacin vrsim konverziju.Pretrgli se sa 100 $. Paranoja.For amounts >100$ state issued ID document is required.
Nego gdje ću ugurat ID document, ako je automat ?
Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
- drndalo
#9476 Re: Bitcoins
- phillie
#9477 Re: Bitcoins
Ma nije bankomat, vise mjenjacnica

- RunnerX
#9478 Re: Bitcoins
Ma napisao je nešto u fazonu 'if you've sold BTC under 10k, slap yourself', pa je brat za par dana ponovo napisao 'slap yourself twice'slyrip wrote:Nisam vidio da je to izjavio/napisao512MB wrote:Jel ono reče onaj CEO od Binance da je lud svako ko je prodao BTC ispod 10k![]()
![]()
frajer je lud k'o struja
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#9479 Re: Bitcoins
phillie wrote:Ma nije bankomat, vise mjenjacnica
Gdje je ovo?
- RunnerX
#9480 Re: Bitcoins
Nisi objektivni analitičar, tj. uopšte nisi analitičar, ali eto ako misliš da jesi, proslijedi mi jednu od tih analiza, pa da vidimo. Dakle analizu, a ne 'one line' komentare.victom wrote:Šta sad to treba da znači ? Ako je cijena 4000 $ neću kačit klipove da je 40.000 $ ?
Ja uvijek pokušavam objektivno da sagledam, bio kurs loš ili dobar. Neki od vas se jave samo kad je kurs dobar, a kad je loš, nema ih na mapi.
Sad je kurs dobar, pa je počelo ,victom ono, victom ovo.
I Šta znači svaki forum ima jednog takvog ? Ako misliš na objetkivnog analitičara, jesam, taj sam.
Cijenu si kačio maliciozno i provokativno. Osim ako ovo ispod ne smatraš kvalitetnom analizom,
BTC na oko $3-4000.victom wrote:joj kako BTC razvaljuje. Idemo na mjesec, idemo na 30 K.
Nadam se da nana i dalje prati tržište.victom wrote:maloprije komšinica (starija nana) izašla na ogradu i pita me: "sine , šta je ovo sa bitcoinom, neće ovo na dobro"
Ma reko ne brini nano, rade stručnjaci na lajhthninhng networku.
a ona opet: neće ovo na dobro dijete
Itd, itd... sjajne su ti analize.victom wrote:bitcoin je buduČnost
Vidim da si neko vrijeme postavljao cijenu BTC-a uz neke pjesme sa Youtube, pa si prestao?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#9481 Re: Bitcoins
Jesi vidio, ja ga pohvalim kako je đavolji advokat teme, on odmah zagalami...victome, victome

- 512MB
#9482 Re: Bitcoins
Dobro je, sad znam i ja da je trejdanje na berzi sumLJiva igra spekulativnog karakteravictom wrote:nije tačno.Tomahawk11 wrote:Dobar je victom, javlja se kad god padne kurs
Evo sad se npr javljam, a kurs je jak.
Kad nađem vremena, javim se.
Meni je bitno da ste shvatili moju poruku, da je ovo sve špekulativnog karaktera, tako da nemam potrebu da se javljam često.
Đes Victom, kako idu lubenice?
- RunnerX
#9483 Re: Bitcoins
Sad vi ufatili fursat. 
- victom
- phillie
#9485 Re: Bitcoins
https://coinatmradar.com/bitcoin_teller ... -drtechno/un1ted wrote:phillie wrote:Ma nije bankomat, vise mjenjacnica
Gdje je ovo?
P.S. Imas li ti neke nove info od bcx-a, dokle su dosli sa normalizacijom? slao sam im neki upit u vezi btc novcanika, ali ne odgovaraju.
- 512MB
#9486 Re: Bitcoins
Nisam na to ni pomisliovictom wrote: @512MB Sađenje lubenica ili bilo kojeg drugog povrća ne znači da je nego manje edukovan ili manje upoznat sa tematikom. Da ogovorim direktno na pitanje, ima jedna lubenica u bašti.
- RunnerX
#9487 Re: Bitcoins
Ja sam prika moj tamo negdje 2015. godine prognozirao da će mi kripto promijeniti život (na bolje), i pogodio sam, i to prebacio sva očekivanja.
- victom
#9488 Re: Bitcoins
Imal slika ?512MB wrote:Nisam na to ni pomisliovictom wrote: @512MB Sađenje lubenica ili bilo kojeg drugog povrća ne znači da je nego manje edukovan ili manje upoznat sa tematikom. Da ogovorim direktno na pitanje, ima jedna lubenica u bašti.I sam imam baštu i sadim štošta...
Last edited by victom on 01/03/2021 03:56, edited 3 times in total.
- Dozer
#9489 Re: Bitcoins
Dobar je VIctom, nemojte ga 
Ali, u jednom jeste u pravu - sve je ovo jos uvijek spekulativnog karaktera.
Zasto je to tako, valjda je odavno jasno, a mislim da su u tome najbitnija sljedeca 3 faktora:
1. Novina/novitet.
Kao i svaka moguca tehnologija koja se ikada pojavila, u pocetku, a taj pocetak nekada traje par mjeseci, nekad godinu, a nekad i godinama, sve zavisno o cemu se radi, tehnologiji treba vremena da bude prihvacena, a zatim i implementirana u puom kapacitetu i globalno. Blockchain tehnologija u tome nikako ne moze biti izuzetak.
2. Nepovjerenje.
Upravo je ovo jedan od najjacih faktora koji jos uvijek diriguju statiranje tehnologije i njene vrijednosti u sferi spekulativnosti. Medjutim, i tehnologija i njeni elementi, ili bolje reci reprezenti u vidu crypto valuta, od svog nastanka samo dobijaju na povjerenju, ali i vrijednosti.
Ali, i faktor 1. i faktor 2. su trenutno ogranicavajuci faktori. Slobodno se mogu nazvati i ulaznim barijerama, u globalnom smislu.
U svemu ovome, naravno, postoji i treci faktor, a on je jos uvijek najbitniji.
3. Monetarni sistemi. Mozemo ih podvesti i pod - bankarske sisteme.
Interesi ovih struktura i instanci su jos uvijek u poprilicnoj koliziji s blockchain tehnologijom, ali i crypto valutama kao reprezentima te tehnologije. Mislim da su i ovdje razlozi prilicno jasni, a mogu se svesti na dvije stvari:
- Decentralizacija i anonimnost korisnika (u ovome i politika igra i te kakvu ulogu, tj. drzave).
- Pad profita banaka, do kojeg ce neminovno doci kada crypto valute pocnu mijenjati trenutni globalni monetarni sistem (mogu dodatno pojasniti ako treba).
Radi svega navedenoga, crypto svijet ce stucati jos sigurno 4-5 godina, medjutim, jacanjem faktora 1. i 2., faktor 3. ce morati prihvatiti sve to u punom kapacitetu, jer ce se raditi o ogromnim vrijednostima (vec sad su u igri ogromne vrijdnosti), koje oni nikako nece htjeti ispustiti. Upravo ce faktor 3. biti i najzasluzniji za rast vrijednosti crypto valuta, jer ce tada i njihov profit direktno zavisiti od tih vrijednosti.
Ali, u jednom jeste u pravu - sve je ovo jos uvijek spekulativnog karaktera.
Zasto je to tako, valjda je odavno jasno, a mislim da su u tome najbitnija sljedeca 3 faktora:
1. Novina/novitet.
Kao i svaka moguca tehnologija koja se ikada pojavila, u pocetku, a taj pocetak nekada traje par mjeseci, nekad godinu, a nekad i godinama, sve zavisno o cemu se radi, tehnologiji treba vremena da bude prihvacena, a zatim i implementirana u puom kapacitetu i globalno. Blockchain tehnologija u tome nikako ne moze biti izuzetak.
2. Nepovjerenje.
Upravo je ovo jedan od najjacih faktora koji jos uvijek diriguju statiranje tehnologije i njene vrijednosti u sferi spekulativnosti. Medjutim, i tehnologija i njeni elementi, ili bolje reci reprezenti u vidu crypto valuta, od svog nastanka samo dobijaju na povjerenju, ali i vrijednosti.
Ali, i faktor 1. i faktor 2. su trenutno ogranicavajuci faktori. Slobodno se mogu nazvati i ulaznim barijerama, u globalnom smislu.
U svemu ovome, naravno, postoji i treci faktor, a on je jos uvijek najbitniji.
3. Monetarni sistemi. Mozemo ih podvesti i pod - bankarske sisteme.
Interesi ovih struktura i instanci su jos uvijek u poprilicnoj koliziji s blockchain tehnologijom, ali i crypto valutama kao reprezentima te tehnologije. Mislim da su i ovdje razlozi prilicno jasni, a mogu se svesti na dvije stvari:
- Decentralizacija i anonimnost korisnika (u ovome i politika igra i te kakvu ulogu, tj. drzave).
- Pad profita banaka, do kojeg ce neminovno doci kada crypto valute pocnu mijenjati trenutni globalni monetarni sistem (mogu dodatno pojasniti ako treba).
Radi svega navedenoga, crypto svijet ce stucati jos sigurno 4-5 godina, medjutim, jacanjem faktora 1. i 2., faktor 3. ce morati prihvatiti sve to u punom kapacitetu, jer ce se raditi o ogromnim vrijednostima (vec sad su u igri ogromne vrijdnosti), koje oni nikako nece htjeti ispustiti. Upravo ce faktor 3. biti i najzasluzniji za rast vrijednosti crypto valuta, jer ce tada i njihov profit direktno zavisiti od tih vrijednosti.
-
slyrip
#9490 Re: Bitcoins
Vrh, a bas je simpatiacn covaRunnerX wrote:Ma napisao je nešto u fazonu 'if you've sold BTC under 10k, slap yourself', pa je brat za par dana ponovo napisao 'slap yourself twice'slyrip wrote:Nisam vidio da je to izjavio/napisao512MB wrote:Jel ono reče onaj CEO od Binance da je lud svako ko je prodao BTC ispod 10k![]()
![]()
![]()
frajer je lud k'o struja
- victom
#9491 Re: Bitcoins
Dobar ko hljeb. Ali ako ga uvrijediš, hoće da bije.Dozer wrote:Dobar je VIctom, nemojte ga![]()
- Dozer
#9492 Re: Bitcoins
Ma to se ja malo salim, bolan ne bio. Ne pjeni odmah
.
A, ja, kao sto se vidi, ne vrijedjam. Ponekad se s nekim mogu malo sprdati (ala onaj expert, nekad iz prosle godine, sto je tvrdio da se rast/uvecanje vrijednosti ne moze iskazivati u procentu/postotku visem od 100%
), ali nikad ne vrijedjam. Osim ako se mene direktno ne vrijedja.
A, ja, kao sto se vidi, ne vrijedjam. Ponekad se s nekim mogu malo sprdati (ala onaj expert, nekad iz prosle godine, sto je tvrdio da se rast/uvecanje vrijednosti ne moze iskazivati u procentu/postotku visem od 100%
- RunnerX
#9493 Re: Bitcoins
A evo jedna analiza/prognoza za druga @victoma, da se i on opari.
Ja trenutno guram lovu samo u projekte sa malim market cap, znači ono što ima potencijal da mi donese x50 i više. Imam sasvim dovoljno vremena da ih čekam i po par godina, nije hića.
https://www.coingecko.com/en/coins/bolt
Ovaj mi je veoma zanimljiv posljednjih mjeseci, ljudi rade, odraše se, firma posluje van kripto svijeta i jedni su od rijetkih koji zarađuju i profitabilni su, i sve to javno objavljuju, tj. finansijski izvještaj i full transparentnost. Tim je dobar, imaju sjedišta u Singapuru, Londonu i na još par lokacija. Imali su par hajpova kad je cijena malo skočila, a trenutno su na all time low. Izbacili su aplikaciju na play i app store, do kraja mjeseca izbacuju i wallet, a uskoro ide i premium content na aplikaciji.
Nedavno su streamovali svjetsko prvenstvo u kriketu, i bili su zvanični broadcaster za to takmičlenje,
https://www.cricketworldcup.com/official-broadcasters
Nemam nikakvu dilemu da će do kraja godine ići na minimum x10 u odnosu na trenutnu cijenu. Odlično sarađuju sa Binance, i vrlo brzo će biti izlistani na Binance CEX, tada očekujem njihov breakout. Trenutno su izlstani na KuCoin, Bitmax i Binance DEX.
Ja trenutno guram lovu samo u projekte sa malim market cap, znači ono što ima potencijal da mi donese x50 i više. Imam sasvim dovoljno vremena da ih čekam i po par godina, nije hića.
https://www.coingecko.com/en/coins/bolt
Ovaj mi je veoma zanimljiv posljednjih mjeseci, ljudi rade, odraše se, firma posluje van kripto svijeta i jedni su od rijetkih koji zarađuju i profitabilni su, i sve to javno objavljuju, tj. finansijski izvještaj i full transparentnost. Tim je dobar, imaju sjedišta u Singapuru, Londonu i na još par lokacija. Imali su par hajpova kad je cijena malo skočila, a trenutno su na all time low. Izbacili su aplikaciju na play i app store, do kraja mjeseca izbacuju i wallet, a uskoro ide i premium content na aplikaciji.
Nedavno su streamovali svjetsko prvenstvo u kriketu, i bili su zvanični broadcaster za to takmičlenje,
https://www.cricketworldcup.com/official-broadcasters
Nemam nikakvu dilemu da će do kraja godine ići na minimum x10 u odnosu na trenutnu cijenu. Odlično sarađuju sa Binance, i vrlo brzo će biti izlistani na Binance CEX, tada očekujem njihov breakout. Trenutno su izlstani na KuCoin, Bitmax i Binance DEX.
- victom
#9495 Re: Bitcoins
to je bio citat iz Tjesne Kože, dobar sam ko hljeb (Bata Živojinovic)Dozer wrote:Ma to se ja malo salim, bolan ne bio. Ne pjeni odmah.
A, ja, kao sto se vidi, ne vrijedjam. Ponekad se s nekim mogu malo sprdati (ala onaj expert, nekad iz prosle godine, sto je tvrdio da se rast/uvecanje vrijednosti ne moze iskazivati u procentu/postotku visem od 100%), ali nikad ne vrijedjam. Osim ako se mene direktno ne vrijedja.
- victom
#9496 Re: Bitcoins
ova slika iznad. kakvo je ovo z***** da prostite ?
Kako ću iz BiH investirat u Pfizer ili NVidiju ?
Kako ću iz BiH investirat u Pfizer ili NVidiju ?
- victom
#9497 Re: Bitcoins
Gdje je onaj momak što je majno kripto na televizoru ili mobitelu ? Ne sjećam se koji je uređaj tačno bio.
- victom
#9498 Re: Bitcoins
Sav Alt coin će se pretočiti u BTC. A ubrzo zatim će se znati kuda ide BTC. Ja mislim da će biti lagano i dugoročno ispuhivanje cijene.
Eto prognoza for free.
Eto prognoza for free.
-
slyrip
#9499 Re: Bitcoins
Ne rece hoce li biti kasnije obrnuto, iz btc u alt coins. A to cekamo hahavictom wrote:Sav Alt coin će se pretočiti u BTC. A ubrzo zatim će se znati kuda ide BTC. Ja mislim da će biti lagano i dugoročno ispuhivanje cijene.
Eto prognoza for free.
- Plavo-bijeli
#9500 Re: Bitcoins
Dobio nešto btca i hoću da razmjenim preko bcxa u bam.. međutim, nema uopšte opcije u mjenjačnici da se prebaci u bam? a uvijek je bilo? šta je reć....