Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Puf

#4401 Re: Bitcoins

Post by Puf »

Dozer wrote:Hm...ADA skoci za 22% preko noci...
Sve je skocilo 20%+ od jucer
HowForWhom

#4402 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

ma padaju evo danima svaki dan po 20% i to 10-ak dana.... tako da rast od 20% na jucerasnje stanje i ne znaci previse :D
Saka

#4403 Re: Bitcoins

Post by Saka »

Pitar_na_motoru wrote:ma padaju evo danima svaki dan po 20% i to 10-ak dana.... tako da rast od 20% na jucerasnje stanje i ne znaci previse :D
Znaci ako si kupio sinoc. :D
esso_sa

#4404 Re: Bitcoins

Post by esso_sa »

Sta sad, ispade TRON nista ne valja, a prije par dana ga hvalili na sva zvona :? :)
mire - ložač

#4405 Re: Bitcoins

Post by mire - ložač »

Kupujem XRP ako ima lično !!!
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#4406 Re: Bitcoins

Post by parappa »

Pitar_na_motoru wrote:ma padaju evo danima svaki dan po 20% i to 10-ak dana.... tako da rast od 20% na jucerasnje stanje i ne znaci previse :D
e sad cu da zaustavim rast... samo zato sto ja kupujem opet ce da pada...
Ci-Nick

#4407 Re: Bitcoins

Post by Ci-Nick »

ladacoko wrote:
parappa wrote:
Dozer wrote:Nisam pratio TRON... Sta je njegova pozadina?
imaju relativno jak marketing i ozbiljnu grupu programera. dosta njih je preslo sa alibabe na tron.
isto tako imaju jake savjetnike (iz kineske perspektive).
ceo je justin sun https://twitter.com/justinsuntron koji je prije trona bio generalni direktor za ripple greater china. tako da tu postoji neka povezanost. njegov mentor je (ili je bio) popularni jack ma, vlasnik alibabe.

stvorio se hype kada su objavili imena nekih firmi sa kojima imaju saradnju.
naravno tu se jos nesto suskalo (facebook, space-x) pa je kurs krenuo vrtoglavo prema gore.

onda je doslo do naglog pada i do nekih mrlja kao sto je dokazano da su plagirali whitepaper a izgleda da je sam justin prodao odredjenu sumu trx coina po najvecoj cijeni ($0.25)

po meni je naj veci problem sto jos nemaju produkt za predstaviti... samo mlate praznu slamu i najavljuju nova partnerstva.
sun nije prodao svoj tron vec investitor glavni,
kako ce imati produkt kad je coin 4 mjeseca star ? btw pogledaj koliko rade svakodnevno na svom projektu i koje su devolpere doveli sebi.

Tron je projekat za 6-8 godina, imaju strasan marketing i ciljaju primarno azijsko trziste.
Kad se sve istrazi moze se doci do zakljucka kad je Jack Ma oficjalno reci da je on iza Trona, slijedi isto burn coina u prvom kvartalu 2018.

Realna cijena trona je 100$ u roku tri godine
Ova dva komentara su najbolji dokaz da ljudi koji investiraju u dionice ozbiljnih kompanija i ljudi koji ulažu u kriptovalute nisu isti investitori.
Ne mogu vjerovati da neko ulaže u kompaniju koja nema proizvod, ne ostvaruje prihode i profit i onda još tvrdi da ta kompanija vrijedi 6.500 miiljardi $ što je veća vrijednost od kompletne automobilske industrije USA, Japana, Njemačke, Francuske i Italije. :-)
Evo sad sve više "stručnjaka" tvrdi da je propast blizu.
Naslovi su potpuno drugačiji u odnosu na one iz decembra.
"Litecoin u minusu, tvorac prodao sve svoje token",.... "Bitcoin najveća prevara u istoriji čovječanstva",.. Morgan Stanley: "Bitcoin vrijedi nulu",.
HowForWhom

#4408 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Saka wrote:
Znaci ako si kupio sinoc. :D
sretni coveče :D
parappa wrote:
e sad cu da zaustavim rast... samo zato sto ja kupujem opet ce da pada...
u pravilu pada kad ja kupim pa ti vidi :D :evil: :run:
HowForWhom

#4409 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Ci-Nick wrote: Ova dva komentara su najbolji dokaz da ljudi koji investiraju u dionice ozbiljnih kompanija i ljudi koji ulažu u kriptovalute nisu isti investitori.
Ne mogu vjerovati da neko ulaže u kompaniju koja nema proizvod, ne ostvaruje prihode i profit i onda još tvrdi da ta kompanija vrijedi 6.500 miiljardi $ što je veća vrijednost od kompletne automobilske industrije USA, Japana, Njemačke, Francuske i Italije. :-)
"Litecoin u minusu, tvorac prodao sve svoje token",.... "Bitcoin najveća prevara u istoriji čovječanstva",.. Morgan Stanley: "Bitcoin vrijedi nulu",.
Ma vjerovatno ne vrijedi nista, ali kad vidim da su se mnogi obogatili na ovim sto ne vrijede nista onda ih u potpunosti razumijem, jebi ga.
Ci-Nick

#4410 Re: Bitcoins

Post by Ci-Nick »

Pitar_na_motoru wrote:
Ci-Nick wrote: Ova dva komentara su najbolji dokaz da ljudi koji investiraju u dionice ozbiljnih kompanija i ljudi koji ulažu u kriptovalute nisu isti investitori.
Ma vjerovatno ne vrijedi nista, ali kad vidim da su se mnogi obogatili na ovim sto ne vrijede nista onda ih u potpunosti razumijem, jebi ga.
Pošteno,..
Istina je da ja nisam ništa uložio i da ne bi iz više razloga između ostalog zbog mogućnosti trgovine 24 sata, ne bi da visim po cijelu noć, drugo ulažem uglavnom petocifrene brojke pa bi mi ovo bilo preriskantno i previše stresno, treće kriptovalute se još uvijek se ne koriste za ono za što su namjenjene, četvrto ispostavilo se da blockchain ima više mana nego vrlina,.. itd.
Ali ne tvrdim da se ne može zaraditi, promet je jak i još uvijek je mnogo ljudi koji vjeruju u sve to.
Naravno ne treba imati pretjerana očekivanja. Može se ulog možda uduplati ili utrostručiti ali je utopija sanjati o tome da će bitcoin stići na milion dolara.
vee-jay

#4411 Re: Bitcoins

Post by vee-jay »

Ci-Nick wrote:
Pitar_na_motoru wrote:
Pošteno,..
Istina je da ja nisam ništa uložio i da ne bi iz više razloga između ostalog zbog mogućnosti trgovine 24 sata, ne bi da visim po cijelu noć, drugo ulažem uglavnom petocifrene brojke pa bi mi ovo bilo preriskantno i previše stresno, treće kriptovalute se još uvijek se ne koriste za ono za što su namjenjene, četvrto ispostavilo se da blockchain ima više mana nego vrlina,.. itd.
Ali ne tvrdim da se ne može zaraditi, promet je jak i još uvijek je mnogo ljudi koji vjeruju u sve to.
Naravno ne treba imati pretjerana očekivanja. Može se ulog možda uduplati ili utrostručiti ali je utopija sanjati o tome da će bitcoin stići na milion dolara.
nek stigne na 50k do kraja godine. dakle trenutno x 5, a neki kazu da bi se 50k moglo dostici vec do ljeta. gdje inace zaraditi te pare?
HowForWhom

#4412 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

Ci-Nick wrote:
Pitar_na_motoru wrote:
Pošteno,..
Postujem tvoje misljenje i stav, a da ponovim neko moje razmisljanje glede kriptovaluta....
Naravno, ulozit cu ono sto mi "ne treba za hljeba"
Lik je 2 pice platio 10.000 bitcoina, vjerovatno vjerujuci da je to pravo dobar posao za njega.
Onako kao neznalica mislim da svega 5% (i ovo je mozda preuvelicano) ljudi na svijetu ima neku od kripto valuta i u ovom je "biznisu", marcet cap je nekih 500 miliona.... e sad, sto bi neko ili nesto ovo unistio (ako i neko/nesto stoji iza ovoga) sada, a ne kad budu trilioni dolara u pitanju i u ovom poslu bude nekih 50% ljudi koji imaju pristup svemu ovome?
Ci-Nick

#4413 Re: Bitcoins

Post by Ci-Nick »

Pitar_na_motoru wrote:
Ci-Nick wrote:
Pitar_na_motoru wrote:
Pošteno,..
Postujem tvoje misljenje i stav, a da ponovim neko moje razmisljanje glede kriptovaluta....
Naravno, ulozit cu ono sto mi "ne treba za hljeba"
Lik je 2 pice platio 10.000 bitcoina, vjerovatno vjerujuci da je to pravo dobar posao za njega.
Onako kao neznalica mislim da svega 5% (i ovo je mozda preuvelicano) ljudi na svijetu ima neku od kripto valuta i u ovom je "biznisu", marcet cap je nekih 500 miliona.... e sad, sto bi neko ili nesto ovo unistio (ako i neko/nesto stoji iza ovoga) sada, a ne kad budu trilioni dolara u pitanju i u ovom poslu bude nekih 50% ljudi koji imaju pristup svemu ovome?
Mislim da je pogrešno očekivati da će se uključiti mnogo veći broj ljudi od trenutnog.
Npr. samo 7% Nijemaca investira u dionice a bilo ih je 14% prije krize 2008. god.
Jednom kad se stvori nepovjerenje nije ga lako vratiti a nemaju svi taj "nagon" investiranja, neko više voli novac u jastuku ili na banci .
Azija drži vjerovatno 60 do 70 % tržišta.
Oni su skloniji riziku od Europljana, sama Južna Koreja drži navodno 15% tržišta.
Dalje u Europi razmišljaju da kriptovalute tretiraju kao proizvod a to bi onda značilo porez na dodatnu vrijednost i kraj trgovine.
HowForWhom

#4414 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

vidi, nedavno su napravili ispitivanje u SAD-u i isli ulicom i pitali ljude da li zele 100 Dolara ili 1 bitcoin.
Velika vecina je rekla da zeli 100 Dollara.
Ipak mislim da ljudi ne znaju i smatraju da je nemoguce ovdje zaraditi, a cinjenice govore drugo.... sad za sad.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4415 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

Kako ide, milijarderi :mrgreen:
Gastone

#4416 Re: Bitcoins

Post by Gastone »

krenuloooo :D

samo nek raste. a nije mi đavo dao mira, uzeo jos 100$ xrp na iqoptionu kad je bio na 1, kontam prevelik je hype oko njega da se opet ne digne na 2 :D cisto kladionicarski
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4417 Re: Bitcoins

Post by un1ted »

Realna cijena trona je 100$ u roku tri godine
:lol: :lol: :lol: :-) :-) :-)
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#4418 Re: Bitcoins

Post by un1ted »

Pitar_na_motoru wrote:vidi, nedavno su napravili ispitivanje u SAD-u i isli ulicom i pitali ljude da li zele 100 Dolara ili 1 bitcoin.
Velika vecina je rekla da zeli 100 Dollara.
Ipak mislim da ljudi ne znaju i smatraju da je nemoguce ovdje zaraditi, a cinjenice govore drugo.... sad za sad.
Pobogu, ni 1% svjetskog stanovnistva NE KORISTI KRIPTO. O cemu pricamo?
Ne mogu vjerovati da neko ulaže u kompaniju koja nema proizvod, ne ostvaruje prihode i profit i onda još tvrdi da ta kompanija vrijedi 6.500 miiljard
:-) :-) Ovo isto kao da kazes, ja glupana, ljudi kupuju stanove koje vide samo na slikama, a zgrada jos nije ni izgrađena. Ljudi kupuju i ulazu, jer IMAJU MOGUCNOST. Da li si ti imao mogucnost da ulozis u FB dionice kada su bile par centi?

Koliko to danas projekata ima gotov proizvod u koji se ulaze? Vecinom je to koncept, ideja, tim, pa onda investitor u to ulozi, ocekujuci 10x povrat.
gidra

#4419 Re: Bitcoins

Post by gidra »

IQOption dodao tri nova coina:
- Stellar
- Qtum
- NEO
Dozer

#4421 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Al' je lepo videti kako se zeljena umnozava na trocifreni, a uskoro i cetverocifreni broj :D
mega_mashcine

#4422 Re: Bitcoins

Post by mega_mashcine »

gidra wrote:IQOption dodao tri nova coina:
- Stellar
- Qtum
- NEO
a Monero su sklonili.
Hendrix

#4423 Re: Bitcoins

Post by Hendrix »

Ci-Nick wrote: Ne mogu vjerovati da neko ulaže u kompaniju koja nema proizvod, ne ostvaruje prihode i profit i onda još tvrdi da ta kompanija vrijedi 6.500 miiljardi $ što je veća vrijednost od kompletne automobilske industrije USA, Japana, Njemačke, Francuske i Italije. :-)
Nevezano za kripto...jesi ikad cuo za startup kompanije? Vecina ih krene tako bez icega, nema proizvoda osim plana za isti, nema ni prihoda ni profita osim plana kakvi bi mogli biti i opet ljudi ulazu milione, milijarde u njih. Zato jer vjeruju u ljude koji krecu u taj startup, znaci nista vise tu nema osim uvjerenja da ti ljudi mogu to da urade sto planiraju i obecavaju.

Pa i Google je krenuo iz garaze...tretirati sve kao neka klasicna ulaganja, sigurica neka u vec razvijene firme je proslost.
Dozer

#4424 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Ne bih da nekoga mozda uvijedim, ali uvijek u zivotu, prije ilo kakvog ulaganja bilo cega u bilo sta, OBAVEZNO treba maksimalno istraziti to u sta se zeli uloziti, pa tek onda skonatti da li da se ulozi ili ne.

Voditi se nekakvim idejama tipa "rek'o mi onaj" ili "svi pricaju da ce biti to i to", naprosto je besmisleno i najcesce vodi u gubitak.
CInjenica je da je vecina raje s ove teme mladja raja i da nisu u ovo ulozili puno (pretpostavljam da se vecinom radi do 100-200 E/$). Ali, oni koji su krenuli s cetverocifrenim iznosom, pa makar on bio i najmanji (1.000 E/$), trebalo bi da ipak razmisljaju i analiziraju malo dublje.
Za nase uslove ovdje 1600-2000 KM nije mala cifra...
Ci-Nick

#4425 Re: Bitcoins

Post by Ci-Nick »

Hendrix wrote:
Ci-Nick wrote: Ne mogu vjerovati da neko ulaže u kompaniju koja nema proizvod, ne ostvaruje prihode i profit i onda još tvrdi da ta kompanija vrijedi 6.500 miiljardi $ što je veća vrijednost od kompletne automobilske industrije USA, Japana, Njemačke, Francuske i Italije. :-)
Nevezano za kripto...jesi ikad cuo za startup kompanije? Vecina ih krene tako bez icega, nema proizvoda osim plana za isti, nema ni prihoda ni profita osim plana kakvi bi mogli biti i opet ljudi ulazu milione, milijarde u njih. Zato jer vjeruju u ljude koji krecu u taj startup, znaci nista vise tu nema osim uvjerenja da ti ljudi mogu to da urade sto planiraju i obecavaju.

Pa i Google je krenuo iz garaze...tretirati sve kao neka klasicna ulaganja, sigurica neka u vec razvijene firme je proslost.
Eh, ti svede startup na "investiciju na lijepe oči" .
Da bi neko investirao treba ga uvjeriti da su izgledi za uspjeh bar 80%.
Nek vam bude, vi ulažite u buduće, moguće proizvode, u stanove u oblacima a ja ću se držati stare dobre klasike.
Post Reply