Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#3626 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

Dešava se ono što se dešavalo i prethodnih godina.
Dakle, ništa novo. Jedina je razlika što sad pojedini forumaši imaju uloženo nešto, pa to gledaju drugim očima.
512MB

#3627 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

mO k3 wrote:Etherum je sljedeci koji ide pravac jug ..
Jer?
512MB

#3628 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Poslijegodisnji kripto outlet upravo otvorio. Praised be the lord :oops:
512MB

#3629 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

coinmarketcap prenosi pogresne informacije => www.livecoinwatch.com je bolji.
mO k3

#3630 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

512MB wrote:
mO k3 wrote:Etherum je sljedeci koji ide pravac jug ..
Jer?
gewinnmitnahmen ....
Dozer

#3631 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Juzni Koreanci sjebase stvar svojim novim regulativama, a zapravo nemaju nikakve veze ni sa cim...

https://www.express.co.uk/finance/city/ ... o-exchange
512MB

#3632 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Nist novo ko je zadnje 2 godine pratio kriptomarkt.

Bad news => neznalice krenu prodavat sa minusom da spase "zivu glavu" => kurs rokne => bolje upuceniji kupe jeftino => nakon par dana i neznalice skontaju da news nema veze ni sa cim pa opet kupuju => bolje upuceniji prave profit
Puf

#3633 Re: Bitcoins

Post by Puf »

512MB wrote:Nist novo ko je zadnje 2 godine pratio kriptomarkt.

Bad news => neznalice krenu prodavat sa minusom da spase "zivu glavu" => kurs rokne => bolje upuceniji kupe jeftino => nakon par dana i neznalice skontaju da news nema veze ni sa cim pa opet kupuju => bolje upuceniji prave profit
Sva poenta crypto trgovanja, stala u 1 recenicu. :D
Haris.ba

#3634 Re: Bitcoins

Post by Haris.ba »

Sad treba uletiti u xrp. Jest da treba želudac pa gledati kako ide u crveno.

Ali, ko riskira ne profitira. A možda i doživi slijedeće godine da postane milioner. :D
parappa
Grijem se na: struju
Vozim: Lotus Esprit TurboSE

#3635 Re: Bitcoins

Post by parappa »

Puf wrote:

sto ne padne eth pa da uletim ko budala u kredit? :D

nadam se da raja nije kupovala xrp sinoc... nize od ovoga danas tesko da ce ici... neznalice su prodale... ostali su samo "hodleri" koji cekaju da se okrene list. mada, niko nece postati milioner... plafon 4$
drndalo

#3636 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

parappa wrote:
Puf wrote:

nadam se da raja nije kupovala xrp sinoc... nize od ovoga danas tesko da ce ici... neznalice su prodale... ostali su samo "hodleri" koji cekaju da se okrene list. mada, niko nece postati milioner... plafon 4$
Bio bih vrlo zadovoljan ovom sumom...
parappa

#3637 Re: Bitcoins

Post by parappa »

@drndalo: i ja... taman da prodam, ostane mi toliko da djetetu mogu kupiti igracku.
evo popravlja se xrp... +15% zadnjih 1h.

malo mi ona prica sa lambosima ide na onu stvar... svaki trollbox pun toga.
bolje kupiti dionice lamborghinia (--> audi tj. vw) i cekati da ovi "milineri" pocnu kupovati skupa auta :-)
512MB

#3638 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

parappa wrote:
Puf wrote:

Sto bi bilo oko 4000% u zadnja dva-3 mjeseca. Naravno ko ulozi 50 kaemova nece postat milioner, masa drugih su vec milioneri.
Dozer

#3639 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Ili bar imaju profit od par milja za ova 2 mjeseca.
Ja dijelom selim na Exmo, ali tamo sad ide ulaganje profita sa IQO. Na IQO ostavljam dvije pozicije XRP-a da se kisele :D
512MB

#3640 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Jebote Dozer jesi ti u peMziji vec? Odkud ti tolko vrijeme za te zajebancije?
mire - ložač

#3641 Re: Bitcoins

Post by mire - ložač »

Čitam već preko 100 stranica i ne mogu da vjerujem da @Dozer ovo sve vrti kao malo dijete sa yo-yo igračkom ....

Svaka čast majstore....
mire - ložač

#3642 Re: Bitcoins

Post by mire - ložač »

A evo gledam TRX i ne mogu da skontam da li mu je vrhunac prošao već i sada možda povrat iz zemlje snova?

Ne mogu biti pametan nikako.
Dozer

#3643 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

512MB wrote:Jebote Dozer jesi ti u peMziji vec? Odkud ti tolko vrijeme za te zajebancije?
Nisam u peMziji, ali imam trenutno vremena. Djeca velika, jbg, pa se ne moram i oko toga zajebavati :)
A, i na poslu sam svakako vezan za komp, tako da uvijek imam sve otvoreno i samo klikam :D

Pored toga, na nasim domacim berzama (SA i BL) sam skoro od njihovog otvaranja, pa imam i nekog iskustva. Pokusavam i raji ovdje stosta prenijeti, zasto da svako ne zaradi nesto ako se moze...
Naravno, niposto ne znaci da sam u pravu za bilo sta sto napisem., i ovo stalno ponavljam. I ja se mogu zajebati, i nisam jednom, ali u svakom slucaju moze se reci da sam 70-80% pogadjao.

Jednu stvar svi samo treba(mo)ju znati - berza je, na kraju krajeva, kocka.
U kontekstu ove price o crypto, nebitno je da li se radi o nekoj exchange ili trading platformi jer, u sustini, to je isto. Razlikuju se procenti provizija i naknada, kao i varijante depozita i povlacenja, ali sustina svega toga je identicna - kupi jeftino, prodaj skuplje, uzmi profit. Ili popusi gubitak, ako nisi na vrijeme nesto odradio.

Evo, iskreno, kako sam ja radio zadnja 2 mjeseca, pa mozda neko i iz toga izvuce neki nauk...
Trkeljao za platformom na koju je najlakse poslati depozit s kartice, i povuci pare nazad. I nasao IQO.
Ulozio ukupno samo 700$, s namjerom da testiram kako sve fercera, i za to kupio 4 pozicije XRP-a (60, 80, 110 i 170$), 1 ETC (100$), 1 IOTA (110), sto je ukupno bilo 630$ + 70$ za proviziju na IQO.
Najjeftinija pozicija XRP-a kupljena po 0,37, druga 0,46, treca 1,07 i zadnja 1,61, sto znaci da sam na svakoj imao preko 100 coina.
Prvu sam prodao negdje na 1,10, sto znaci na oko 300%, i uzeo profit oko 120$.
Drugu i trecu prodao na 2,32, i uzeo profita preko 300%, tj. ukupno oko 450$.
Onda opet kupio dvije pozicije za po 150 na 0,92, sto je bilo po nekih 160 coina, a prodao ih po 2,94 i uzeo oko 650$ profita.
Onu zadnju poziciju od 170 prodao takodjer po 2,94 i uzeo oko 130$ profita.
ETC prodao na 25%% profita, a IOT na 65% i drugi put na 23%.
To je sto se tice IQO-a.
Trenutno imam dvije sitinije pozicije XRP na IQO, a razduzicu ih cim udju u +20%, povuci na Neteller (na karticu vise ne mogu jer sam vec vratio sve sto sam s nje ulozio), i selim sve na EXMO.

Na eToro sam imao nesto sitno ADA, sto su mi sami isplatili jer su ADA povukli iz nekog raloga, i XRP-a jednu poziciju uzetu na 1,35, a razduzenu na 2,85, gdje sam uzeo oko 240$.

Eto, ako kome ovi podaci o nacinu rada mogu pomoci - sretno.

Btw, na MoneyPolo sam se regao i cekam verifikaciju, a zatim cu uzeti i njihovu Visa karticu. EXMO za depozite s MoneyPolo-a uzima samo 1,5% provizije. Sve ostalo je skuplje.
Last edited by Dozer on 10/01/2018 12:47, edited 1 time in total.
parappa

#3644 Re: Bitcoins

Post by parappa »

mire - ložač wrote:A evo gledam TRX i ne mogu da skontam da li mu je vrhunac prošao već i sada možda povrat iz zemlje snova?

treba biti oprezan sa tronom. moze svasta biti... sumnjam da ce se onaj hype ponoviti. ali vjerujem u lagani rast do kraja godine.
https://twitter.com/justinsuntron evo potvrdili su saradnju sa baofeng (nesto kao kineski netflix sa 200 mio clanova)
512MB

#3645 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

Dozer wrote:
512MB wrote:Jebote Dozer jesi ti u peMziji vec? Odkud ti tolko vrijeme za te zajebancije?
Nisam u peMziji, ali imam trenutno vremena. Djeca velika, jbg, pa se ne moram i oko toga zajebavat :)
A i na poslu sam svakako vezan za komp, tako da uvijek imam sve otvoreno i samo klikam :D
:thumbup:
bosanska senzacija

#3646 Re: Bitcoins

Post by bosanska senzacija »

Nisam bio u mogucnosti da kupujem EOS ispod dolara ali i ova trenutna cijena je i vise nego dobra za one koji zele da ostvare minimalno 50%+.

EOS vazi za najveceg rivala Ethereumu i mislim da ce se trenutno pumpanje u ETH nakon odredjenog vremena sliti u EOS.
HowForWhom

#3647 Re: Bitcoins

Post by HowForWhom »

bosanska senzacija wrote:Nisam bio u mogucnosti da kupujem EOS ispod dolara ali i ova trenutna cijena je i vise nego dobra za one koji zele da ostvare minimalno 50%+.

EOS vazi za najveceg rivala Ethereumu i mislim da ce se trenutno pumpanje u ETH nakon odredjenog vremena sliti u EOS.
Zasto to mislis?
parappa wrote:
mire - ložač wrote:A evo gledam TRX i ne mogu da skontam da li mu je vrhunac prošao već i sada možda povrat iz zemlje snova?

treba biti oprezan sa tronom. moze svasta biti... sumnjam da ce se onaj hype ponoviti. ali vjerujem u lagani rast do kraja godine.
https://twitter.com/justinsuntron evo potvrdili su saradnju sa baofeng (nesto kao kineski netflix sa 200 mio clanova)
Nadam se njihovom skoku i saradnji sa alibabom :-D

Prati li ko substratum?
512MB

#3648 Re: Bitcoins

Post by 512MB »

bosanska senzacija wrote:Nisam bio u mogucnosti da kupujem EOS ispod dolara ali i ova trenutna cijena je i vise nego dobra za one koji zele da ostvare minimalno 50%+.

Ehm ako se ne varam EOS je samo token koji bez ETH ne moze egzistirat. Kako on da bude konkurent ETH? Ako EOS bude rasto automatski ce rast ETH. Ako EOS rokne ETHu nece bit nist. Isto kad bi rekli Pirelli je konkurent Ferrariju.
bronhy

#3650 Re: Bitcoins

Post by bronhy »

Samo se EOS-ov ICO odvija preko ETH, i onda kada se ICO zavrsi trenutni EOS token ce se mijenjati za EOS coin.

Neki kazu da je to plan da se u buducnosti oslabi ETH :)
Post Reply