Odlicno si opisao banke po BIHBullet Tooth Tony wrote: Najavio 3 dana unaprijed da cu mjenjati vecu kolicinu eura u dolare , dosao na salter .. kaze nista nije najavljeno , ostao 3 sata (ING banka)
Internet bankarstvo katastrofa , UI toliko los da ne mogu da izbacim transakcije u zadnja 3 sata (Izvjestaj)
Dva puta mi izgubili pin (slali na neke druge adrese ) ... Cekao na karticu skoro 38 dana
Neprofesionalnost ogromna ...
)
Bitcoin & crypto svijet
Moderator: anex
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1776 Re: Bitcoins
- phillie
#1777 Re: Bitcoins
brate, covjek pise o eu bankama 
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1778 Re: Bitcoins
Nigdje, jer je BIH rizicna zemlja, zemlja pogodna za pranje novca, kao i neuredjena zemlja. Karticni provajderi NE ZELE da rade sa nasom zemljom, odnosno zemljama van Eu. Nije do BTC-a ili crypto, vec do nase zemlje.victom wrote: evo prvo pitanje:
"Gdje kupiti Bicoin sa našom karticom"
odgovorte sad čovjeku[/b]
Znam, zato je i takav komentarbrate, covjek pise o eu bankama![]()
Last edited by un1ted on 19/12/2017 11:42, edited 1 time in total.
- victom
#1780 Re: Bitcoins
Severina ne čita plaho.phillie wrote:brate, covjek pise o eu bankama
ona odmah priča.
Last edited by victom on 01/03/2021 04:29, edited 2 times in total.
-
vrapcic
#1781 Re: Bitcoins
Google je vec ranije bio opcija, i stvarno ne nadjoh nista sto mi je odgovaralo.. imas li ti da mi preporucis neku stranicu?Thorgerson wrote:@vrapcic
Prijatelju, Google, zarovi se malo i istrazuj. Imas na nasem jeziku sve objasnjeno. Od samog pocetka do kraja. Sve ovo sto si pitao.
Postavio si neka jednostvana pitanja i napisao ovoliki tekst, umjesto da si u google ukucao i dobio bi odgovor u roku 0,40 sekund.
- Bullet Tooth Tony
#1782 Re: Bitcoins
Nosio sam ja drug CIPS, samo sto se ne zove CIPS nego Certificat de résidence ... isto ne stariji od 6 mjeseci ... i naravno ugovor o najamu stanaun1ted wrote:Odlicno si opisao banke po BIHBullet Tooth Tony wrote: Najavio 3 dana unaprijed da cu mjenjati vecu kolicinu eura u dolare , dosao na salter .. kaze nista nije najavljeno , ostao 3 sata (ING banka)
Internet bankarstvo katastrofa , UI toliko los da ne mogu da izbacim transakcije u zadnja 3 sata (Izvjestaj)
Dva puta mi izgubili pin (slali na neke druge adrese ) ... Cekao na karticu skoro 38 dana
Neprofesionalnost ogromna ...
)Nemoj zaboraviti CIPS ne starij od 6 mjeseci.
- phillie
#1783 Re: Bitcoins
@un1ted
Mea culpa
@vrapcic
sto se tice kupovine btc-a nasom karticom, indirektno je koristis preko payment procesora kao sto su neteller, skrill, moneypolo....sve zavisi od exchangera kojeg bi koristio, odnosno koje procesore podrzava. to je ako hoces cuvati bitcoine, vidis na piku dogovoris s covjekom i onda odes na bankomat i dignes dogovorenu cifru, a on tebi bitcoine
Mea culpa
@vrapcic
sto se tice kupovine btc-a nasom karticom, indirektno je koristis preko payment procesora kao sto su neteller, skrill, moneypolo....sve zavisi od exchangera kojeg bi koristio, odnosno koje procesore podrzava. to je ako hoces cuvati bitcoine, vidis na piku dogovoris s covjekom i onda odes na bankomat i dignes dogovorenu cifru, a on tebi bitcoine
- phillie
#1785 Re: Bitcoins
Hu iz ju ? 
- victom
#1786 Re: Bitcoins
aj lav turkijephillie wrote:Hu iz ju ?
- BHfanatik
#1787 Re: Bitcoins
Par pitanja forumasi. Koji alt Coin ima najveci potencial za rast trenutno? Sta je sa litecoinom? Gdje mogu pratiti stanje coina na dnevnoj bazi, tj koliko koji coin opada raste u datom trenutku. Ako sam dobro razumio-procitao IQoption je jedino rijesenje za uzeti coine iz BiH, al iste ne mogu zadrzati, tj moram ih prodati? Koliko najduze mogu drzati da ne prodam neki od coina? Znam da ljudi prodaju kad pada, ali ja imam namjeru da riskiram sa drzanjem i u teskim trenutcima, jer se coini koliko vidim uvijek vracaju u zivot, cim ljudi vise kupuju. Ja ovo smatram kao kladionicu. Das para na svoje koliko mozes podnijeti da izgubis. Ako pogodis dobro je, ako ne malo psujes nerviras se ali proci ce hahhaah. Trudio sam se da iscitam temu koliko sam mogao. Ali eto opet imam par pitanja. pa se nadam da ce neko odgovoriti.
- phillie
#1788 Re: Bitcoins
1. Xrp, IOTA, NEO.... izbor je tvojBHfanatik wrote:Par pitanja forumasi. Koji alt Coin ima najveci potencial za rast trenutno? Sta je sa litecoinom? Gdje mogu pratiti stanje coina na dnevnoj bazi, tj koliko koji coin opada raste u datom trenutku. Ako sam dobro razumio-procitao IQoption je jedino rijesenje za uzeti coine iz BiH, al iste ne mogu zadrzati, tj moram ih prodati? Koliko najduze mogu drzati da ne prodam neki od coina? Znam da ljudi prodaju kad pada, ali ja imam namjeru da riskiram sa drzanjem i u teskim trenutcima, jer se coini koliko vidim uvijek vracaju u zivot, cim ljudi vise kupuju. Ja ovo smatram kao kladionicu. Das para na svoje koliko mozes podnijeti da izgubis. Ako pogodis dobro je, ako ne malo psujes nerviras se ali proci ce hahhaah. Trudio sam se da iscitam temu koliko sam mogao. Ali eto opet imam par pitanja. pa se nadam da ce neko odgovoriti.
2. Nije nista malo raste malo pada, al ima tendenciju rasta.
3. coinmarketcap.com (imas i aplikaciju za android na google play.u)
4. do sudnjeg dana ako ga prebacis u cold wallet.
- victom
#1789 Re: Bitcoins
ma nema nijedan, sve je to napumpano već na 100x realne vrijednosti.BHfanatik wrote:Par pitanja forumasi. Koji alt Coin ima najveci potencial za rast trenutno? Sta je sa litecoinom? Gdje mogu pratiti stanje coina na dnevnoj bazi, tj koliko koji coin opada raste u datom trenutku. Ako sam dobro razumio-procitao IQoption je jedino rijesenje za uzeti coine iz BiH, al iste ne mogu zadrzati, tj moram ih prodati? Koliko najduze mogu drzati da ne prodam neki od coina? Znam da ljudi prodaju kad pada, ali ja imam namjeru da riskiram sa drzanjem i u teskim trenutcima, jer se coini koliko vidim uvijek vracaju u zivot, cim ljudi vise kupuju. Ja ovo smatram kao kladionicu. Das para na svoje koliko mozes podnijeti da izgubis. Ako pogodis dobro je, ako ne malo psujes nerviras se ali proci ce hahhaah. Trudio sam se da iscitam temu koliko sam mogao. Ali eto opet imam par pitanja. pa se nadam da ce neko odgovoriti.
a ako već moraš , nađi nešto na poziciji od 150 do 50 na ovoj listi:
https://coinmarketcap.com/all/views/all/
- bronhy
#1790 Re: Bitcoins
Savjet svima koji kupuju kripto valute: kada kupujete i prodajete uvijek gledajte cijenu valute u bitcoinu (u satošijima) a ne u USD.
-
mega_mashcine
#1791 Re: Bitcoins
ja sam jucer poceo sa ovim i registrovao sam se na IQ option, on je prejednostavan, i tu možeš pratiti stanje coina, kako koji opada, raste.. A prije nego uložiš novac, možeš se igrati nekim kao virtualnim novcem za 'Practice', pa prije nego uložišp svoj novac, mozes sve fino skontat kako sta ide, kako se kupuje, prodaje itd.BHfanatik wrote:Par pitanja forumasi. Koji alt Coin ima najveci potencial za rast trenutno? Sta je sa litecoinom? Gdje mogu pratiti stanje coina na dnevnoj bazi, tj koliko koji coin opada raste u datom trenutku. Ako sam dobro razumio-procitao IQoption je jedino rijesenje za uzeti coine iz BiH, al iste ne mogu zadrzati, tj moram ih prodati? Koliko najduze mogu drzati da ne prodam neki od coina? Znam da ljudi prodaju kad pada, ali ja imam namjeru da riskiram sa drzanjem i u teskim trenutcima, jer se coini koliko vidim uvijek vracaju u zivot, cim ljudi vise kupuju. Ja ovo smatram kao kladionicu. Das para na svoje koliko mozes podnijeti da izgubis. Ako pogodis dobro je, ako ne malo psujes nerviras se ali proci ce hahhaah. Trudio sam se da iscitam temu koliko sam mogao. Ali eto opet imam par pitanja. pa se nadam da ce neko odgovoriti.
Uzeo sam Rippla i OMGa-a za oko 250$, evo sam već u minusu oko 30$
od jucer sve valute su u blagom padu, ali vjerujem samo trenutno.
-
hladan.preminger
#1792 Re: Bitcoins
Poenta cryptovaluta nije zarada kroz investiranje, već direktno plaćanje među osobama sa bilo krojeg kraja svijeta.
Ovo sada sa btc je prilika da se na taj nacin zarade pare na brz nacin, ali mislim da nije dugog vijeka jer da bi btc ispunio svoju svrhu, a to je univerzalno sredstvo direktnog plaćanja, njegova vrijednost mora biti stabilna ili se kretati u razumnim granicama.
Ovo sada sa btc je prilika da se na taj nacin zarade pare na brz nacin, ali mislim da nije dugog vijeka jer da bi btc ispunio svoju svrhu, a to je univerzalno sredstvo direktnog plaćanja, njegova vrijednost mora biti stabilna ili se kretati u razumnim granicama.
- Bancho
#1793 Re: Bitcoins
Ljudovi planiram da uzmem XRP i IOTA ali zelim da ih pohranim u offline wallet. Koji je najbolji da koristim? Da li neko ima iskustva sa ELECTRUM-om?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1794 Re: Bitcoins
Ništa ne diraj i ne gledaj punomega_mashcine wrote: Uzeo sam Rippla i OMGa-a za oko 250$, evo sam već u minusu oko 30$![]()
od jucer sve valute su u blagom padu, ali vjerujem samo trenutno.
-
gidra
#1795 Re: Bitcoins
hajde wiple ljubim te u kuac rasti rasti..
Zajebava nas danima sa 0.7-0.82$
Zajebava nas danima sa 0.7-0.82$
- KAMI666
#1796 Re: Bitcoins
IOTA: Lightwallet, tamo generis svoj seed (kljuc sa kojim ces da udjes sa bilo kojeg IOTA wallet na svoj account). Skini prije toga offline seed generator sa stranice i uradi to na svom kompu, niposto to raditi sa nekakavim online generatorima, jer oni snime tvoj seed, pogledaju kasnije jel ima sta unutra i ukradu ti gaBancho wrote:Ljudovi planiram da uzmem XRP i IOTA ali zelim da ih pohranim u offline wallet. Koji je najbolji da koristim? Da li neko ima iskustva sa ELECTRUM-om?
Ripple: kupis sebi Ledger Nano S, on podrzava ripple wallet, kao i ostalu vecinu trenutno vrijednih coins i tokena.
Electroneum (to mislis?): iako znam sta je to i da je novi ICO, nisam se upustio u njegove "cari"
Last edited by KAMI666 on 19/12/2017 13:31, edited 1 time in total.
-
AsharaK
#1797 Re: Bitcoins
imao je ripple taj bum, ne vjerujem da će imati sličan, možda će malo postepeno rast. Do nove godine će održavati ovu vrijednost, moje mišljenje 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1798 Re: Bitcoins
Sad bi svi neki skok ko što je bilo ovih 15-ak dana na BTC
Uzmeš, ostaviš godinu, pa vidiš gdje si.
Uzmeš, ostaviš godinu, pa vidiš gdje si.
- KAMI666
#1799 Re: Bitcoins
Ljudi navikli na kladionice, stas 
- phillie
#1800 Re: Bitcoins
UpravoKAMI666 wrote:Ljudi navikli na kladionice, stas