Bitcoin & crypto svijet

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
pirmin

#1201 Re: Bitcoins

Post by pirmin »

Nisam pratio od pocetka temu pa moram ovo pitati.
Ima li kod nas ekipe minera?
victom

#1202 Re: Bitcoins

Post by victom »

pirmin wrote:Nisam pratio od pocetka temu pa moram ovo pitati.
Ima za druge valute mimo BTC-a
Last edited by victom on 01/03/2021 04:34, edited 2 times in total.
esso_sa

#1203 Re: Bitcoins

Post by esso_sa »

Moze li pojasnjenje za ovaj IQ Option. Registrovao sam se i probno kupio XRP za 20 USD, ali kada kliknem na wallet, stoji da imam depozita 20 USD, ne i XRP-ova. Je li treba proci neko vrijeme da mi legnu XRP u wallet ili trebam nesto tumbati sada sa depozita za XRP ?
drndalo

#1204 Re: Bitcoins

Post by drndalo »

Klikni na "buy", i u dnu bi trebalo da imas drop-down izbornik "Payment method" koje ces pare trositi za tu kupovinu, sa kartice broj xxxxx, ili sa depozita koji je vec na stanju... To bi trebalo biti to.
SHTEVELEC

#1205 Re: Bitcoins

Post by SHTEVELEC »

esso_sa wrote:Moze li pojasnjenje za ovaj IQ Option. Registrovao sam se i probno kupio XRP za 20 USD, ali kada kliknem na wallet, stoji da imam depozita 20 USD, ne i XRP-ova. Je li treba proci neko vrijeme da mi legnu XRP u wallet ili trebam nesto tumbati sada sa depozita za XRP ?
Kupis xrp za 20$, ali nemas xrp, ne mozes ga prebacit' u neki wallet nego samo trgujes kod njih, kupujes i prodajes... Pazi samo, kad kupujes uzme ti svaki put 10% provizije, znaci moras zaradit' minimum 10% da bi bio na 0
Muhamed Đakmić

#1206 Re: Bitcoins

Post by Muhamed Đakmić »

victom wrote:
Ima i kod nas BTC minera, samo im se ne isplati raditi više.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1207 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote:
Zašto?
To je tematika koju smo jedan prijatelj i ja ozbiljno bili uzeli u razmatranje, pa je otišla na stand by....ali vidim da ima dosta po olx da prodaju i to ono skoro novo, prije mjesec nabavio i prodaje...je li baš toliko neisplativo ili je neki drugi problem u pitanju?
Muhamed Đakmić

#1208 Re: Bitcoins

Post by Muhamed Đakmić »

Tomahawk11 wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
Zašto?
To je tematika koju smo jedan prijatelj i ja ozbiljno bili uzeli u razmatranje, pa je otišla na stand by....ali vidim da ima dosta po olx da prodaju i to ono skoro novo, prije mjesec nabavio i prodaje...je li baš toliko neisplativo ili je neki drugi problem u pitanju?
Pa treba ti prije svega velika investicija u grafičku i kompjuter, a usto imaš ogromne troškove struje jer mora raditi po cijeli dan. A pošto je sve više bitcoinova u opticaju, mining je sve teži jer je cilj da se uz puno više muke dođe od konačne brojke od 21 milion.
esso_sa

#1209 Re: Bitcoins

Post by esso_sa »

SHTEVELEC wrote:
esso_sa wrote:Moze li pojasnjenje za ovaj IQ Option. Registrovao sam se i probno kupio XRP za 20 USD, ali kada kliknem na wallet, stoji da imam depozita 20 USD, ne i XRP-ova. Je li treba proci neko vrijeme da mi legnu XRP u wallet ili trebam nesto tumbati sada sa depozita za XRP ?
Kupis xrp za 20$, ali nemas xrp, ne mozes ga prebacit' u neki wallet nego samo trgujes kod njih, kupujes i prodajes... Pazi samo, kad kupujes uzme ti svaki put 10% provizije, znaci moras zaradit' minimum 10% da bi bio na 0
Našao ! Hvala ! :)
Ima njihov lokalni wallet tako da mi je i to OK. Kupio sam onako da se kiseli, ne bil naraslo za par godina ko bitcoin :) Zrtvovao sam 80 USD pa nek stoji
Tomahawk11
Globalni moderator

#1210 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote: Pa treba ti prije svega velika investicija u grafičku i kompjuter, a usto imaš ogromne troškove struje jer mora raditi po cijeli dan. A pošto je sve više bitcoinova u opticaju, mining je sve teži jer je cilj da se uz puno više muke dođe od konačne brojke od 21 milion.
Računao sam potrošnju struje za ovo što smo mi planirali, obzirom da bi imali povlaštenu cijenu od elektroprivrede, taj trošak bi mjesečno bio nekih 50-ak KM.
Otplata opreme bi trebala biti u roku od godine dana najviše.
Ovo što smo mi kontali bi davalo (tad, prije nekih 5-6 mjeseci) nekih 900 KM mjesečno, minus troškovi.
Ovaj zadnji razlog je najbitniji, koliko se stvarno može izrudariti sada s tim?!
mO k3

#1211 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

Muhamed Đakmić wrote:
victom wrote:
Moze li mi ko objasniti ovo , hvala unaprijed
Sta i kako , sta je potrebno za to
Muhamed Đakmić

#1212 Re: Bitcoins

Post by Muhamed Đakmić »

Tomahawk11 wrote:
Muhamed Đakmić wrote: Pa treba ti prije svega velika investicija u grafičku i kompjuter, a usto imaš ogromne troškove struje jer mora raditi po cijeli dan. A pošto je sve više bitcoinova u opticaju, mining je sve teži jer je cilj da se uz puno više muke dođe od konačne brojke od 21 milion.
Računao sam potrošnju struje za ovo što smo mi planirali, obzirom da bi imali povlaštenu cijenu od elektroprivrede, taj trošak bi mjesečno bio nekih 50-ak KM.
Otplata opreme bi trebala biti u roku od godine dana najviše.
Ovo što smo mi kontali bi davalo (tad, prije nekih 5-6 mjeseci) nekih 900 KM mjesečno, minus troškovi.
Ovaj zadnji razlog je najbitniji, koliko se stvarno može izrudariti sada s tim?!
E ne znam fakat detalje, ali znam da je ovom jednom poznaniku puna kapa i da hoće da odustane :D

Doduše, koliko sam upućen, nije to sad još uvijek grozno, ali lošije je nego prije i vjerovatno bi moglo dodatno pasti :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#1213 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

Muhamed Đakmić wrote:
E ne znam fakat detalje, ali znam da je ovom jednom poznaniku puna kapa i da hoće da odustane :D

Doduše, koliko sam upućen, nije to sad još uvijek grozno, ali lošije je nego prije i vjerovatno bi moglo dodatno pasti :D
Da, to je vjerovatno razlog masovne prodaje, to što prihod rapidno opada i ostaje sve manje kolača.
Mada, ko ima milion, recimo, da uloži u opremu, isplatila bi se investicija također u roku nekih godinu dana.
E sad, moraš imati fin prostor, dogovoriti neku malo bolju cijenu struje i eto ga.
_Reds_

#1214 Re: Bitcoins

Post by _Reds_ »

Tomahawk11 wrote:
Muhamed Đakmić wrote:
Zašto?
zasto nije isplativo, pa zato što su druge valute isplativnije, i onda ako želiš BTC prodas te valute i kupis sebi BTC, jednostavno.

Ukucate grfičke kartue, cijenu struje i imate kolika je zarada.

https://whattomine.com/
Last edited by _Reds_ on 13/12/2017 15:08, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1215 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

Sve ok, pitam razloge masovog povlačenja iz toga, ako je to već slučaj.
_Reds_

#1216 Re: Bitcoins

Post by _Reds_ »

Tomahawk11 wrote:Sve ok, pitam razloge masovog povlačenja iz toga, ako je to već slučaj.

Nema tu povlačenja i dalje se rigovi mogu otplatiti za 7-8 mjeseci uz više znanja, 10-12 uz manje znanja. Samo što se ne rudari BTC.
mO k3

#1217 Re: Bitcoins

Post by mO k3 »

@reds hvala.... :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1218 Re: Bitcoins

Post by Tomahawk11 »

_Reds_ wrote:
Tomahawk11 wrote:Sve ok, pitam razloge masovog povlačenja iz toga, ako je to već slučaj.

Nema tu povlačenja i dalje se rigovi mogu otplatiti za 7-8 mjeseci uz više znanja, 10-12 uz manje znanja. Samo što se ne rudari BTC.
:thumbup:
r_faruk

#1219 Re: Bitcoins

Post by r_faruk »

Moze li se sa iqoption-a povuci na wallet ili je stranica samo za trgovinu
Dozer

#1220 Re: Bitcoins

Post by Dozer »

Samo trgovina. To jetrading p!atforma. Berza.
imperator01

#1221 Re: Bitcoins

Post by imperator01 »

Muhamed Đakmić wrote:
victom wrote:

Moze li mi ko objasniti ovo , hvala unaprijed
Sta i kako , sta je potrebno za to

Razlog odustajanja je zato sto neiformisani i sa posudjenom lovom ulaze u pricu.
Na to jos informaticki nepismeni, tipovi koji imaju najjnoviji Samsung mob a ne znaju gmail sifru.
Al culi za brzu i laku zaradu, neko rudarenje na internetu.

Mining je itekako isplativ, ako znas sta i kako, i ako troskove struje i rigova ne placas sa lovom od kredita.
_Reds_

#1222 Re: Bitcoins

Post by _Reds_ »

r_faruk wrote:Moze li se sa iqoption-a povuci na wallet ili je stranica samo za trgovinu
Moze se povuci samo BTC od kriptovaluta.
esso_sa

#1223 Re: Bitcoins

Post by esso_sa »

Dozer wrote:Samo trgovina. To jetrading p!atforma. Berza.
Imas li za preporuciti neku stranicu gdje se XRP moze kupiti BiH karticom i povuci u novcanik ?
Ceprkam malo ovaj IQ Option i nezgodno je malo sto moras stalno biti aktivan. Ako nisi nista kupio/prodao u 90 dana, ukinu ti account i uzmu sve pare... Volio bih imati i varijantu da kupim nesto XRP-ova i ostavim u wallet da se kiseli, ne bi l' za 5 godina nakvasali jedno 100 puta :mrgreen:
victom

#1224 Re: Bitcoins

Post by victom »

esso_sa wrote: Imas li za preporuciti neku stranicu gdje se XRP moze kupiti BiH karticom i povuci u novcanik ?
Ceprkam malo ovaj IQ Option i nezgodno je malo sto moras stalno biti aktivan. Ako nisi nista kupio/prodao u 90 dana, ukinu ti account i uzmu sve pare... Volio bih imati i varijantu da kupim nesto XRP-ova i ostavim u wallet da se kiseli, ne bi l' za 5 godina nakvasali jedno 100 puta :mrgreen:
Last edited by victom on 01/03/2021 04:34, edited 2 times in total.
esso_sa

#1225 Re: Bitcoins

Post by esso_sa »

victom wrote:
esso_sa wrote: Imas li za preporuciti neku stranicu gdje se XRP moze kupiti BiH karticom i povuci u novcanik ?
Eh to ! Volio BIH se obogatiti :mrgreen:
Post Reply