BIT Centar u Srebreniku?

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
User avatar
janje_
Posts: 2262
Joined: 05/04/2007 14:05

#1 BIT Centar u Srebreniku?

Post by janje_ »

BIT centar u Tuzli postoji već par godina. Kako stvari stoje, tada poprilično naučno-fantastična ideja je ipak zaživjela i uz pomoć nekoliko entuzijasta i Vlade Kraljevine Norveške stvoren je model koji dan-danas odlično funkcionira.

Ideja o osnivanju nečega sličnog u Srebreniku mi je odavno pala na pamet, a kako stvari stoje i nekolicini drugih poznanika i prijatelja koji su bili i konkretniji u svemu tome, tako da sam danas nazočio tribini na kojoj bilo 70ak zainteresovanih uključujućih i aktuelnog općinskog načelnika, gospodina Osmana Suljagića.
Robert Martić kao predstavnik BIT centra iz Tuzle govorio je o njihovim problemima na samom početku, o trenutnoj situaciji i konstelaciji u i oko BIT centra. Nagovijestio je da bi nam i oni pomogli koliko mogu.

Kao “konzument” inkubacijskih usluga govorio je Dr. Elvir Čaušević o mogućnostima koje on kao stručnjak u vođenju start-up firmi vidi u postojanju jednog takvog centra.

Mnogo mi je drago da se sve pokrenulo sa mrtve tačke. Nadam se da podrška općinskog načelnika neće završiti na samo par riječi s govornice, nego da će prepoznati potencijale ovako jednog centra i uraditi onoliko koliko je u njegovoj moći da i mi u Srebreniku odradimo nešto za budućnost mladih.

BIT Centar Tuzla
zlatan01
Posts: 1176
Joined: 23/08/2006 16:29
Location: Halmstad

#2 Re: BIT Centar u Srebreniku?

Post by zlatan01 »

Pa naravno da i manje i sasvim male sredine trebaju da se razvijaju i zive, te zato ova ideja zaista vrijedi paznje. U Svedskoj, gdje zivim, moze se naci u malom mjestu znacajna institucija a prvaci drzave u razlicitim sportovima cesto dolaze iz, za nase pojmove, seoskih sredina...
Post Reply