Biste li lažirali kvar auto motora?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

nausnica

#1 Biste li lažirali kvar auto motora?

Post by nausnica »

Nekidan vidim starijeg gospodina kako trci da stigne na autobusku stanicu. Nosi tesku torbetinu, one koje samo stariji ljudi nosaju sa sobom. Vidim autobus kako skrece iza okuke i mislim "Nema sanse da stigne"...

Prva misao mi je bila, isfoliracu kvar motora svog auta ispred autobusa, tako da on sigurno stigne uci. A onda druga misao, soferi javnog saobracaja, ako su ljuti ili natakareni, nikome ne staju.

Prodjem pooooooolako autobus, i gledam u ogledalu sofera kako ceka zadnjeg putnika, zatvara vrata, daje zmigavac i ne saceka starog gospodina. Bio je toliko blizu autobusa, da ga je mogao dotaci.

Sranje. Srce me podsjeti da cu imati losu karmu na svojoj dusi ostatak vikenda ako nesto ne uradim. I tako napravim polukruzni, gledajuci ciku dok pokusava doci do daha...

Pogledao me iznenadjen sa smjeskom dok sam otvarala prozor, i pozvala ga da udje. U 5 minuta razgovora koliko je trajala nasa voznja da njegove destinacije, saznala sam zivotnu pricu kako mu je radnja nedavno nasilno opljackana, izgubio je ponos i bankrotirao, zavrsavajuci pricu da se zena razvela od njega, da je sad bez obitelji, i zahvaljujuci mi rekao: "Danas ste mi dali malo nade za covjecanstvo, hvala Vam."

Ono sto sam naucila je da nikad ne trebamo lazirati kvar motora. Povezite nekoga ukoliko prosudite da mu treba pomoci i da necete zavrsiti negdje u sumi ili jarku ;-). Sigurna sam da cete imati neocekivani moment spoznaje bolji od bilo koje knjige ili dobrog filma.
sulesavic

Post by sulesavic »

explorer

Post by explorer »

hoces li se udati za mene? :D :-) :D :-) :D :-) :D :-)

svaka cast! :faraon1:
nausnica

Post by nausnica »

Explorer, hvala.... (i to je izgleda moć vagine - imati muda ;-) )

:bih:
nausnica

Post by nausnica »

Kako vi stojite s ovim iskustvima?
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Nezavisno od ovog iskustva (koje je za svaku pohvalu) nije mi jasno kud do vraga ti stari ljudi trče i uvijek negdje žure??? :x :roll: Koliko sam samo puta vidio kako pretrčavaju cestu na crveno svjetlo jer tramvaj stoji na stanici! Valjda kontaju da im je zadnji u životu, šta li!? :? Em što su spori, em što su im refleksi na nuli, a svejedno im je kad će stići kući, za 5 minuta ili sat vremena. Ionako nemaju nigdje da žure, pa penzioneri su zaboga! :roll: Nije mi se jednom desilo da u toku vožnje jedva izbjegnem "samoubice sporog koraka" jer pretrčavaju cestu na crveno ne osvrčući se da vide ima li auta uopšte i što je najgore ako naletiš autom na njih velika je vjerovatnoća da će tebe proglasiti krivim jer zaboga nisi prilagodio vožnju uslovima na putu! :x Nikako mi to ne ide u glavu... :-?
spreca

Post by spreca »

Romeo 80 wrote:Nezavisno od ovog iskustva (koje je za svaku pohvalu) nije mi jasno kud do vraga ti stari ljudi trče i uvijek negdje žure??? :x :roll: Koliko sam samo puta vidio kako pretrčavaju cestu na crveno svjetlo jer tramvaj stoji na stanici! Valjda kontaju da im je zadnji u životu, šta li!? :? Em što su spori, em što su im refleksi na nuli, a svejedno im je kad će stići kući, za 5 minuta ili sat vremena. Ionako nemaju nigdje da žure, pa penzioneri su zaboga! :roll: Nije mi se jednom desilo da u toku vožnje jedva izbjegnem "samoubice sporog koraka" jer pretrčavaju cestu na crveno ne osvrčući se da vide ima li auta uopšte i što je najgore ako naletiš autom na njih velika je vjerovatnoća da će tebe proglasiti krivim jer zaboga nisi prilagodio vožnju uslovima na putu! :x Nikako mi to ne ide u glavu... :-?

Eh, Romeo svi cemo jednog dana akobogda biti stari i penzioneri pa zato nemoj da se ljutis na njih,meni je naj draze prevesti nekog dedu ili nenu preko ceste ako mi se za to ukaze prilika.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

spreca wrote:
Romeo 80 wrote:Nezavisno od ovog iskustva (koje je za svaku pohvalu) nije mi jasno kud do vraga ti stari ljudi trče i uvijek negdje žure??? :x :roll: Koliko sam samo puta vidio kako pretrčavaju cestu na crveno svjetlo jer tramvaj stoji na stanici! Valjda kontaju da im je zadnji u životu, šta li!? :? Em što su spori, em što su im refleksi na nuli, a svejedno im je kad će stići kući, za 5 minuta ili sat vremena. Ionako nemaju nigdje da žure, pa penzioneri su zaboga! :roll: Nije mi se jednom desilo da u toku vožnje jedva izbjegnem "samoubice sporog koraka" jer pretrčavaju cestu na crveno ne osvrčući se da vide ima li auta uopšte i što je najgore ako naletiš autom na njih velika je vjerovatnoća da će tebe proglasiti krivim jer zaboga nisi prilagodio vožnju uslovima na putu! :x Nikako mi to ne ide u glavu... :-?

Eh, Romeo svi cemo jednog dana akobogda biti stari i penzioneri pa zato nemoj da se ljutis na njih,meni je naj draze prevesti nekog dedu ili nenu preko ceste ako mi se za to ukaze prilika.
Ma slažem se ja, nemam je ništa protiv starih ljudi, nego mi nije jasno zašto ne paze kad prelaze cestu i zašto uvijek žure da uđu u prvi tramvaj koji vide? Zar je to toliko bitno pa da zbog toga rizikuješ vlastiti život i još k tome unesrećiš i drugoga?! :sad: Ne mogu zamisliti kako bih se osjećao da mi se tako nešto desi, mislim da zgazim nekoga, a i ne mogu zaboraviti situaciju koja se desila u mom komšiluku (Otoka) kad je tako jedan starac pretrčavao glavnu saobraćajnicu (naravno na crveno) :x i pri tom ga ja pokosio jedan motociklista! :( Svi su odmah automatski pomislili da je motociklista kriv, ali se ispostavilo da je unesrećeni bukvalno "iskočio" pred motor i da ga momak nikako nije mogao na vrijeme uočiti. Taj stariji čovjek je nažalost podlegao, a nikad neću zaboraviti izraz lica momka na motoru koji se ni kriv ni dužan zbog pretrpljenog šoka i spoznaje da je upravo ubio nekoga jednostavno na sred ceste onesvijestio! :(
O tome ja govorim... :sad:
nausnica

Post by nausnica »

Ljudima bezrezervno uvijek treba pomoci.
patrius

Post by patrius »

nausnica wrote:Ljudima bezrezervno uvijek treba pomoci.
A da je "cikica s torbom" bio kakav zajeban igrac :?
iceman ze

Post by iceman ze »

i ja imam jarana koji tako slicno voli pomagati ljudima, cesto im staje kad ga stopaju i sl. bas sam nedavno isao na put sa njim, i stali smo jednoj curi sa momkom.......kad smo je pitali koliko ima godina i cime se bavi......kaze da ima 19 i da je GO-GO plesacica...... :-)
sesalmir

Post by sesalmir »

Fin gest, ali ne treba pretjerivati jer ne zna se u kakve se sve situacije možemo time dovesti, kao što kažeš, ''Povezite nekoga ukoliko prosudite da mu treba pomoci i da necete zavrsiti negdje u sumi ili jarku .''
Evo baš jučer neki momak poveze mog jarana i još dva čovjeka sa tramvajske stanice na bajram namaz, kaže hajd usput mu je i uštedi im 20min. tramvajske vožnje, tako da takvih situacija ima i treba biti, ali samo uz jednu značajnu dozu opreza.
nausnica

Post by nausnica »

stochar wrote:jednom sam ja pokrenuo temu (ne mogu se sjetiti naslova) gdje sam opisao sljedeci dogadjaj:

- autobusko stajaliste kod marsalke, pet-sest ljudi ceka komercijalu, kisa lije kao iz kabla, a pet-sest metara odatle zaglavio se covjek u invalidskim kolicima i ne moze da se pomakne. bili su neki radovi na putu pa su radnici postavili ogradicu od kamenja, i covjek s kolica jednom zdravom nogom pokusava pomaknuti kamen da prodje i skloni se s kise, a ovi na stanici stoje pod nadstresnicom i nijemo posmatraju kako se jadni covjek muci i kisne. ja sam dolazio od tehnicke skole i primijetio scenu jos s pjesackog prelaza i trceci dos'o do covjeka, pomaknuo kamen i pomogao mu da prodje. ovi su i dalje nijemo gledali i u to im je naisao bus do cijeg su dolaska imali vremena da pomognu.

i, sta se desilo? optuzise me na ovom forumu da otvaram teme u kojima se samopromovisem te da nisam trebao ni pomoci ako cu pricati naokolo. morao sam objasnjavati: nisam ja to ispricao da kazem kako sam pomogao, vec da ispricam kako ovih nekoliko ljudi na stanici nisu ni prstom pomogli da pomognu iako su dop mog dolaska to mogli dva puta uciniti.
Dragi agronome,

Zar nisi naučio lekciju da se za takve stvari ne trebaš pravdati, pogotovo ne na forumu gdje mnogi jedva dočekaju da te stave u pilanu ni zbog čega, osim što im se eto tako digne u tom momentu :D

Zapamti da oni koji trebaju shvatiti, koji su predodređeni u tom momentu da nešto shvate, će to i shvatiti kako treba.... jer im je došlo vrijeme za to. A za ostale, baš te briga... boli te džon....ko treba shvatiće.... ko ne shvati sad, kazaće mu se jadnog dana.... jer sad jednostavno nisu spremni.
explorer

Post by explorer »

Nazalost, postoji i "druga strana medalje"

http://www.vecernji.hr/newsroom/blackch ... 1/index.do
nausnica

Post by nausnica »

explorer wrote:Nazalost, postoji i "druga strana medalje"

http://www.vecernji.hr/newsroom/blackch ... 1/index.do
Nažalost :sad: :sad: :(
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

Loša iskustva s tim pomaganjem. Konstantno loša iskustva.
Nego, ti si jedna vrlooo čudna cura :-D Čestitam. :-)
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ne bih se bas slozio.
1000 puta sam se na poslu uvjerio da nije tako...
Nekada im treba jednostavno "jebati majku" i pustiti ih da propadnu, jer drugacije ne zasluzuju!
Sve po zaslugama!
nausnica

Post by nausnica »

IlijaLadin wrote:...Nego, ti si jedna vrlooo čudna cura :-D Čestitam. :-)
Nisam uopšte loša kad skontaš moju srž. Dapače ;-)
valajbeg

Post by valajbeg »

ako je tako, svaka cast...
nausnica

Post by nausnica »

Ko prepozna, nek nosi :D
IlijaLadin

Post by IlijaLadin »

nisam upratio... naušnicu? :D
nausnica

Post by nausnica »

:bih:
lady midnight

#23 Re: Biste li lažirali kvar auto motora?

Post by lady midnight »

nausnica wrote: Pogledao me iznenadjen sa smjeskom dok sam otvarala prozor, i pozvala ga da udje. U 5 minuta razgovora koliko je trajala nasa voznja da njegove destinacije, saznala sam zivotnu pricu kako mu je radnja nedavno nasilno opljackana, izgubio je ponos i bankrotirao, zavrsavajuci pricu da se zena razvela od njega, da je sad bez obitelji, i zahvaljujuci mi rekao: [b]"Danas ste mi dali malo nade za covjecanstvo, hvala Vam."[/b]
poshto naushnica voli i matematiku, ova operacija ne bi trebala da joj predstavlja probleme:

1 kojem je vratila nadu u chovjechanstvo

minus

50 kojima ju je oduzela

ostaje

-49 shebanih forumasha :D:D:D:D
nausnica

Post by nausnica »

Lady midnight,

svaka čast :lol: :lol: , odličan post! ;-) Iako me nasmijao, žao mi je ako je tako, ako me vidite ko šaku punu.

Moram poraditi na tome da s -49 dođem bar na pozitivnu nulu. A onda polako krenuti u +, jedno po jedno i nadati se najboljem :D

cmoka
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

o đevojko đevojko...a sta da je lola imao u torbi, pistoljce, bombu...sataru....ovoga i onoga....fizicki je svakako jaci od tebe dok se ti bavis volanom i mjenjacem....ciko ti opali cvoku...ti se izvrnesh.. i sakrije te u zbunje....lijep primjer dajes ne promishljenosti....nije ti ovo "titina" drzava, gdje je covjek mogao bezbjedno spavati u svakom jarku i sumarku i kad je pjesma "autostop" bila hit. imal kraja tvojim nebulozama....
Post Reply