Bisocor tablete - iskustva

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
LaCici

#1 Bisocor tablete - iskustva

Post by LaCici »

Zanima me da li je neko koristio ove tablete za srce a da ima inace nizak pritisak?
Doktor mi ih je preporucio zbog jakih tahikardija, pri blazem naporu 190/min. Inace imam nizak pritisak, a kada sam procitala uputstvo pise da je to lijek protiv visokog pritiska, pa me sad buni da li ga smijem koristiti, da mi ne snizi pritisak jos vise.
starii

#2 Re: Bisocor tablete - iskustva

Post by starii »

odlican lijek ali nije za tebe....u principu taj ti je lijek za one koji imaju visok pritisak i tahikardije...
uzmi umjesto toga corvitol (bloxan) genericki metoprolol...slabo djeluje na pritisak a dobro kontrolise otkucaje srca...
ima jos tih lijekova ali ova dva su slicna pa ih mozes zamjeniti..i jos nesto ne uzimaj ovaj lijek od proizovodača iz srbije jer ne djeluje nema dovoljno aktivne supstance, moj ti je savjet da uzmes corvitol jer je on orginal...sretno
Felidae

#3 Re: Bisocor tablete - iskustva

Post by Felidae »

a ja mislim da trazis odgovor na pogrešnom mjestu...
takve stvari treba shvatati ozbiljno i ne bi ti trebalo biti mrsko da potražiš objašnjenje od svog doktora.a ako ti doktor nije bas voljan objašnjavati svoje postupke(pošto ima i takvih,znam iz iskustva) trebala bi pitati apotekara,ipak oni znaju puno vise o tome od nas koji nemamo dodira sa medicinom.
ovo ti je onako drugarski savjet....
LaCici

#4 Re: Bisocor tablete - iskustva

Post by LaCici »

Hvala na odgovorima :thumbup:
Pitala sam doktora i upoznat je sa tim da imam nizak pritisak,i rekao mi je da mogu koristiti, ali sam htjela da cujem za svaki slucaj i iskustva nekoga ko je uzimao taj lijek. Inace, u pitanju je jako dobar kardiolog, jedan od boljih u gradu koji mi je bas posvetio vrijeme i sve objasnio, ali eto i ja sam opet malo sumnjicava. Da li se taj lijek corvitol moze dobiti bez recepta u apoteci i bez konsultacija sa mojim doktorom?
clav

#5 Re: Bisocor tablete - iskustva

Post by clav »

LaCici wrote:Hvala na odgovorima :thumbup:
Pitala sam doktora i upoznat je sa tim da imam nizak pritisak,i rekao mi je da mogu koristiti, ali sam htjela da cujem za svaki slucaj i iskustva nekoga ko je uzimao taj lijek. Inace, u pitanju je jako dobar kardiolog, jedan od boljih u gradu koji mi je bas posvetio vrijeme i sve objasnio, ali eto i ja sam opet malo sumnjicava. Da li se taj lijek corvitol moze dobiti bez recepta u apoteci i bez konsultacija sa mojim doktorom?
vidi, vjerovatno ga mozes dobiti u privatnim apotekama bez vecih problema, ali nemoj to raditi na svoju ruku. ovo sto ti je @starii napisao je poprilicno neodgovorno, jer ti je ipak taj lijek propisao ljekar specijalista koji sigurno zna vise o tvom stanju i o tome koji lijek vise odgovara tvojem stanju, nije to tako crno-bijelo kao sto ti je @starii napisao. doziraju se razlicito i individualno u odnosu na indikaciju. ili se vrati kardiologu da ti pojasni nedoumice, ili trazi savjet od drugog kardiologa, ali nemoj nikako na svoju ruku uzimati ovakve lijekove. moj ti je savjet da probas tu terapiju koja ti je propisana, pridrzavas se uputa i ukoliko primjetis pogorsanje ili nezeljene efekte, onda se konsultiras s kardiologom.
LaCici

#6 Re: Bisocor tablete - iskustva

Post by LaCici »

OK, vec su mi se javili nezeljeni efekti, evo kako ga uzimam vec par dana nisam dobro, pritisak je katastrofa. Tako da cu nazvati ujutro doktora oko konsultacija sta da radim. Hvala na savjetu
Post Reply