Biskup Ratko Perić potvđuje moje teorije...

Rasprave o vjerskim temama.
St.Germain

Post by St.Germain »

mislio sam nesto napisat, ali...ima ovdje pametnih ljudi 8)

pitt wrote:To ce ti uvijek biti tako sve dok se ne razdvoje jednom i zauvijek religija i politika. Nikakva posla nemaju ni Reis, ni Kardinal, ni Vladika, a ni Rabin u Parlamentu. Njihov glavni zadatak bi trebao biti da uljevaju rijeci nade u napaceni narod i da podrzavaju i podsticu toleranciju i suzivot.
St.Germain

Post by St.Germain »

horns&drums wrote:Ako te je briga, zasto si otvarao ovu temu?

Puljic? Monsinjor je bio u Sarajevu tokom/tijekom najtezih godina, mada je mogao otici kada je pozelio.Onda bi dosao neko drugi(citaj gluplji), neki svecenik politicar, po "zadatku" i potjerao ostatak krcanskog svijeta u Sarajevu, bez kojeg, htjeli neki ili ne, Sarajevo nije Sarajevo.On je uvijek propovijedao ostanak na ognjistima, borbu za sve svoje steceno.

Tako da kada bilo ko govori protiv Vinka Puljica pljuje i meni licno/osobno u lice, pa onda Sarajevu, pa kompletnoj BiH.

Vinko Puljić

U vrijeme kada blagdanske poruke vrve pohvalama toleranciji i suživotu, uzoriti kardinal Vinko Puljić nikada ne zaboravi iskoristiti priliku da ispolji posvemašnju ksenofobiju i uskogrudnost. Ovaj put, u uskrsnom intervjuu Večernjem listu, Puljić je "napisao" još jednu odu netoleranciji i netrpeljivosti. Sada mu smetaju Haški sud i međunarodna zajednica, a protiv Hrvata se, kao i obično, kuje velika urota. "Ne mogu se oteti dojmu da ipak ne igra u pozadini sračunata politika. Mislio sam, i živo se nadao, da su politički procesi završeni. Nažalost, vidim da se i te kako igra još s tim procesima. Nije samo problem samo s onima koje optuže, nego što kroz te optužbe cijeli narod označe nevrijednim ili 'zločestim dečkima'." Proces protiv posljednje šestorice koji su otišli u Haag nije politički. To je proces utemeljen na ozbiljnim optužbama za progon desetina hiljada i ubistva hiljada ljudi. Kardinalova kuknjava je bespredmetna, jer nije optužen niti on, niti Hrvati, nego - slovom i brojem - šest vrlo konkretnih ljudi. Na koncu, i Puljić zna da se u Dretelju, Heliodromu ili Gabeli nije igrala nikakva utakmica, niti su organizatori zločina bili navijači. Ljudima koji su stajali iza tog zločina jedino mjesto jeste na sudu. "Zločesti dečki" su sprovodili zločinačku politiku, od koje se čak i sam kardinal nekada branio. I on bi se toga trebao sjećati.

bhdani
Gluhoprdic

Post by Gluhoprdic »

Svi su oni satanski sinovi, ali proci ce jos vremena da narod Bosanski postane svjestan ove zavrzlame.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#54 Re: Biskup Ratko Perić potvđuje moje teorije...

Post by Truba »

biskup će srediti odnose s franjevcima tako što će čekati da pomru oni u odmetnutim župama :D

moram priznati da je metoda 100% učinkovita :D ali je nažalost neće dočekati živ nego neki njegov nasljednik

pitanje međugorja je i dalje otvoreno

uskoro se mogu očekivati određene promjene u biskupiji direktno iz vatikana ali o tome se ne može govoriti sa sigurnošću

pitanje ustaštva je deset godina poslije i dalje aktualno :D

lik je izuzetno krut i strog za 21. stoljeće tako da ne vjerujem da će promijeniti mišljenje
Post Reply