Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
...majstor perić pohvaljuje HND i herceg-Bosnu
voli ih i cijeni i kaže da je to volja hrvatskog naroda
eh moj biskupe
bolje ti je sredi one odnose sa franjevcima (čovječe njega ne poštuju njegovi podređeni svećenici a on tako ratoboran kao da je biskup cijeloga svijeta i svih kršćanskih sekti) pa počni rješavati povijesno pitanje jasenovca i dretelja
šta kažete na temu organizovane religije?
jedni rade a drugi sjede i pričaju..ponekad i ustanu
Biskup Peric je covjek koji umjesto da se bavi produhovljenjem ljudi, poceo da se bavi politikom.Ne moze vjernik biti politicar.Izetbegovic je klasicni primjer.
Puljic? Monsinjor je bio u Sarajevu tokom/tijekom najtezih godina, mada je mogao otici kada je pozelio.Onda bi dosao neko drugi(citaj gluplji), neki svecenik politicar, po "zadatku" i potjerao ostatak krcanskog svijeta u Sarajevu, bez kojeg, htjeli neki ili ne, Sarajevo nije Sarajevo.On je uvijek propovijedao ostanak na ognjistima, borbu za sve svoje steceno.
Tako da kada bilo ko govori protiv Vinka Puljica pljuje i meni licno/osobno u lice, pa onda Sarajevu, pa kompletnoj BiH.
-------
jonY:
A kad je muftija mostarski pohvalio Tursku vladavinu i nabijanje ljudi na kolac, to je bilo u redu, jer su tada "svi" ljudi živjeli komforno.
---------
muftija nije pohvalio nabijanje na kolac. ne lazi!( ne4 znam kako da se blaze izrazim)
i en meze se porediti Osmansko carstvo (kao ni AU monarhija) sa fašističom NDH
Jedno je nafuravanje da se to moze, a sasvim drugo dal' je to moguce izvesti u praxi.Naveo sam Izetbegovica i Perica zato sto su moji suvremenici i zemljaci.
horns&drums wrote:Ako te je briga, zasto si otvarao ovu temu?
Biskup Peric je covjek koji umjesto da se bavi produhovljenjem ljudi, poceo da se bavi politikom.Ne moze vjernik biti politicar.Izetbegovic je klasicni primjer.
Puljic? Monsinjor je bio u Sarajevu tokom/tijekom najtezih godina, mada je mogao otici kada je pozelio.Onda bi dosao neko drugi(citaj gluplji), neki svecenik politicar, po "zadatku" i potjerao ostatak krcanskog svijeta u Sarajevu, bez kojeg, htjeli neki ili ne, Sarajevo nije Sarajevo.On je uvijek propovijedao ostanak na ognjistima, borbu za sve svoje steceno.
Tako da kada bilo ko govori protiv Vinka Puljica pljuje i meni licno/osobno u lice, pa onda Sarajevu, pa kompletnoj BiH.
Slušajte Doboša, pametan je to momak.
Samo se malo unezvjeri kad su cure u blizini
moram reci da sam cuo za par izleta u apsurdno ovog mostarskom muftije, a Peric je ofiran mislim da je to svima jasno, nije dobar nikako al et u trendu je sa ostalim dusebriznicima
A vidis, ja sam "cuo" da je reis Selimovski bio vise turski nego arapski nastrojen pa je zato lagano maknut."Culi smo" i "cuo sam"...ostavi se mahalskih prica
Da si ikada cuo iti jednu Puljicevu propovijedi u ratu, ne bi tako pricao.
svi su oni ispovijedali največe koljače
u hercegovini je bio fratar koji je išao sa
nekom bojnom i nakon pucnjave i pljačke
sve ih je ispovijedao GRUPNO
a zna se da ispovijed
ide osobno NA UHO
Don, upravo ti to kazem. "Cuo sam", nije vise bitno je l' to istina ili nije.Nego je l' se uklapa u dnevnu politiku.
"svi su oni ispovijedali največe koljače
a zna se da ispovijed
ide osobno NA UHO"
Hajd' sada isto reci i za nekog pravoslavnog svestenika, pa za rabina u Izraelu i tu se zaustavi.Livadiceva politika koju si kao najveci levat primio.Reci cu samo ono sto meni odgovara(mom taboru zapravo)
Sada bi te trebali banovati jer pljujes po katolickim svecenicima u Hercegovini.Otvoreno.Bas me zanima, hoce li?
Horns, nismo kompetentni da odredjujemo ko zivi po bozjim zakonima a ko ne. Ali biskup mostarsko duvanjski monsinjor Ratko Peric sigurno ne zivi tako. Po onome sta i kako govori (gledao sam ga mnogo puta na KISS) on ne moze biti dobrocudni katolik.
Ne slazem se da covjek koji zivi po bozjim zakonima ne moze voditi ovu zemlju. Naprotiv. Samo, tesko je naci takvoga. Nekoga ko fakat tako zivi.
horns&drums wrote:Don, upravo ti to kazem. "Cuo sam", nije vise bitno je l' to istina ili nije.Nego je l' se uklapa u dnevnu politiku.
"svi su oni ispovijedali največe koljače
a zna se da ispovijed
ide osobno NA UHO"
Hajd' sada isto reci i za nekog pravoslavnog svestenika, pa za rabina u Izraelu i tu se zaustavi.Livadiceva politika koju si kao najveci levat primio.Reci cu samo ono sto meni odgovara(mom taboru zapravo)
Sada bi te trebali banovati jer pljujes po katolickim svecenicima u Hercegovini.Otvoreno.Bas me zanima, hoce li?
pa čovječe živio sam dole 3 godine za vrijeme rata i znam neke stvari
ovdje dok sam bio pola godine 1992. u ratu
sam na TV SRNA vidio pravoslavne popove kako blagoslove one tenkove i topove oko sarajeva...
a taj muftija koji govori o jeruzalemu...ni cerić mi nije drag...ima izljeva katastrofalnih >
horns&drums wrote:Ako te je briga, zasto si otvarao ovu temu?
sjećate se onoga HODŽE koji je pred izbore u nekom selu
na hm kako se to kaže molitvi petkom u jedan ne znam kako se kaže....
UPUTSTVA KAKO GLASATI ZA SDA >>> a tamo u kući torba para >> to je korupcija
ps. ona envera selimović je imala intervju s Petričem i pitala ga : Kada biste mogli da li biste smijenili Perića...
da ne duljim: Perić ne može neke franjevce premjestiti iz župe u župu pa je nervozan i onda priča gluposti po novinama i televiziji
Da je kod nas sve u redu mogao bih se pozabaviti problematikom i izgraditi neko misljenje, cak biti slobodan ili lud da pronadjem i rjesenje.
No previse ima ovdje posla da bih se mogao bakcati sa ljudima koji mi apsolutno nista ne znace.Nije Izrael moja matica, moja matica je ovdje
"Horns, vjernik moze biti vjernik za sebe a voditi drzavu tako da postuje i one koji jesu i one koji nisu vjernici"
Svaka vjera propagira nas i uci(bar 4 najvece) na postivanje razlicitosti.Samo sto malo ima pravih vjernika, a puno onih koji se smatraju takvima.I tu dolazi do supljine.
Dakle ako je on vjernik za sebe, on ce automatski i postivati druge, kako mu njegove svete knjige i govore.
Ali pravih je vjernika malo, a puno onih koji se izdaju za vjernike.
Ja ne znam koliko covjek puta ode u npr. pravoslavnu crkvu.Svaki dan.Odaje sliku iskrenog vjernika. No jednom svojom mislju tipa " Treba svim muslimanima jebati majku" on ponistava u Bozjim ocima te svoje odlaske.On MISLI da je vjernik.Ide radi vlastite savjesti...A takvih...tone...