Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
U nedavnoj raspravi sa nekoliko prijatelja na temu bisexualnosti, nekoliko njih je kategoricki tvrdilo da su bisexualci ustvari prikriveni ili closet homosexualci, dok su drugi tvrdili da su bisexualci sexualno zbunjene individue. Samo nas nekolicina je tvrdila da je to ustvari experimentalna faza u otkrivanju sexualnosti.
Sta vi mislite o bisexualnosti? Znate li nekoga ko ima sklonosti prema oba spola?
Naucnici tvrde da svako ljudsko bice ima odredjenu dozu homosexualnosti u sebi, mozda je to kod bisexualaca samo perfektno izbalansirano .
Sta vi, cijenjeni forumasi mislite o ovome?
Lucy01 wrote:U nedavnoj raspravi sa nekoliko prijatelja na temu bisexualnosti, nekoliko njih je kategoricki tvrdilo da su bisexualci ustvari prikriveni ili closet homosexualci, dok su drugi tvrdili da su bisexualci sexualno zbunjene individue. Samo nas nekolicina je tvrdila da je to ustvari experimentalna faza u otkrivanju sexualnosti.
Sta vi mislite o bisexualnosti? Znate li nekoga ko ima sklonosti prema oba spola?
Naucnici tvrde da svako ljudsko bice ima odredjenu dozu homosexualnosti u sebi, mozda je to kod bisexualaca samo perfektno izbalansirano .
Sta vi, cijenjeni forumasi mislite o ovome?
ja mislim da ti je vrijeme da se selis na sjever iz tog bible-belta....
inace dijelim tvoje misljenje glede bi populacije. znam in nekoliko, uglavnom ih to prodje poslije fakulteta (kada najcesce eksperimentisu). na kraju se svi manje-vise odluce za muskog partnera -- znaci muski ostanu gay, a zenske hetero.
ja mislim upravo suprotno od tebe...mislim da je vecina nas u osnovi biseksualna, samo zavisno u kojem omjeru (u kojem procentu slucajeva nas privlace pripadnici suprotnog ili istog pola)....medjutim zbog drustvenih normi i nametanja cinjenice da bismo trebali biti "opredjeljeni", vecina ljudi se nekako strpa u kategorije "heteroseksualaca" ili "homoseksualaca"....ne mislim da je u pitanju eksperimentisanje ili zbunjenost....
anais_nin wrote:ja mislim upravo suprotno od tebe...mislim da je vecina nas u osnovi biseksualna, samo zavisno u kojem omjeru (u kojem procentu slucajeva nas privlace pripadnici suprotnog ili istog pola)....medjutim zbog drustvenih normi i nametanja cinjenice da bismo trebali biti "opredjeljeni", vecina ljudi se nekako strpa u kategorije "heteroseksualaca" ili "homoseksualaca"....ne mislim da je u pitanju eksperimentisanje ili zbunjenost....
Jel' to znaci da sam ja hetero zato sto sam se "odlucila" za tu grupu zbog uticaja sredine a ne zato sto tako osjecam ili zato sto me zaista zene ne privlace?
anais_nin wrote:ja mislim upravo suprotno od tebe...mislim da je vecina nas u osnovi biseksualna, samo zavisno u kojem omjeru (u kojem procentu slucajeva nas privlace pripadnici suprotnog ili istog pola)....medjutim zbog drustvenih normi i nametanja cinjenice da bismo trebali biti "opredjeljeni", vecina ljudi se nekako strpa u kategorije "heteroseksualaca" ili "homoseksualaca"....ne mislim da je u pitanju eksperimentisanje ili zbunjenost....
Jel' to znaci da sam ja hetero zato sto sam se "odlucila" za tu grupu zbog uticaja sredine a ne zato sto tako osjecam ili zato sto me zaista zene ne privlace?
to bi ti trebala najbolje da znas...ne tvrdim da su SVI ljudi biseksualni, samo mislim da vecina nas nosi tu tendenciju u sebi...znaci da ti se kad tad moze desiti da te privuce zena...i mislim da je procenat ljudi koji su "CISTO" heteroseksualni ili homoseksualni jako mali....naravno moje skromno misljenje, ne tvrdim da je nepogrijesivo i apsolutno ispravno....
to bi ti trebala najbolje da znas...ne tvrdim da su SVI ljudi biseksualni, samo mislim da vecina nas nosi tu tendenciju u sebi...znaci da ti se kad tad moze desiti da te privuce zena...i mislim da je procenat ljudi koji su "CISTO" heteroseksualni ili homoseksualni jako mali....naravno moje skromno misljenje, ne tvrdim da je nepogrijesivo i apsolutno ispravno....
Cini mi se da sam ja u svom naslovnom postu istakla istu poentu, samo je iskazana na drugaciji nacin, jer sam ja rekla da mi svi imamo dozu homosexualnosti u sebi, samo je ona u razlicitom omjeru kod ljudi, pa tako kod nekih prevlada homo a kod nekih hetero. medjutim, ono sto me zbunjuje kod BI je da njih jednako privlace i jedni i drugi, pa se pitam da li je kod njih taj omjer 50/50 i da li zbog toga ne mogu da se nadju u jednoj ili drugoj? I kako je to uopste moguce, imajuci u vidu da sredina uglavnom utice i primorava "svrstavanje u grupe"?
Lucy01 wrote:
Cini mi se da sam ja u svom naslovnom postu istakla istu poentu, samo je iskazana na drugaciji nacin, jer sam ja rekla da mi svi imamo dozu homosexualnosti u sebi, samo je ona u razlicitom omjeru kod ljudi, pa tako kod nekih prevlada homo a kod nekih hetero. medjutim, ono sto me zbunjuje kod BI je da njih jednako privlace i jedni i drugi, pa se pitam da li je kod njih taj omjer 50/50 i da li zbog toga ne mogu da se nadju u jednoj ili drugoj? I kako je to uopste moguce, imajuci u vidu da sredina uglavnom utice i primorava "svrstavanje u grupe"?
ne mozemo imati dozu homoseksualnosti, homoseksualnost znaci da te iskljucivo privlace pripadnici istog spola....ako imas dozu privlacnosti prema istom polu kao i prema suprotnom, onda je to biseksualnost....i cak i u ovoj nasoj konzervativnoj sredini ima puno vise biseksualaca i biseksualkih (znaci ljudi koji praktikuju te svoje sklonosti) nego sto neki ljudi to misle...za biseksualnost ne mora biti omjer 50/50, cak i ako je omjer 90/10 to je opet biseksualnost a ne homo ili heteroseksualnost...
Poznajem poprilican broj homosexualaca i bisexualaca... stoga... po nekim mojim -saznanjima-
Poprilican je broj (mada ne i pravilo) onih koji su kao prvo bili BI pa su skontali da su ustvari homo.
Od tih mnogih koje poznajem, a cifra se krece oko 50, poznajem samo dvoje ljudi, jednog decka i jednu curu koji su -pravi- bisexualci. Ne da ih istovremeno privlace i cure i decki, nego imaju tzv. periode.
Ne mislim da je bisexualnost prolazna. Mislim da je to super stvar. Mozes imati sex i sa muskarcima i sa curama. Sex i dan i noc. SJAJNO!!!
Zar je bitno s kim. Samo nek se hebe!